Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la admin » 07 nov 2024, 19:51

Prodjite se politike, ne moram opet banovati valjda

Pitanje zagađenja nije pitanje politike već kulture i standarda. Nema te vlasti koja će zabraniti grijanje na gume, uvoz golfova dvica sa njemačkih otpada, isl.

U mom komsiluku u centru grada, neko danima baca vreće smeća cca 10m od kontejnera (vidi se kontejner, Al neće lik da hoda dodatnih 20 sekundi). Cijeli komsiluk ga čega da ga uhvati, zeleni mu svaki put izvrnu smeće da nadju kakav račun, ime, adresu, al nista još…

To nije pitanje politike, ko god da je na vlasti, ta papcina bi isto radila… a onda taj priča kako ne valja vlast, prljavo…

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 nov 2024, 19:53

Beduin je napisao/la:
07 nov 2024, 19:34
Za promjenu adrese na cips-u sta treba imati od dokumenata (dokaz o vlasnistvu stana, 1 placen racun sa svojim imenom, jos nesto?)?
I kako ide za maloljetnu djecu, samo 1 roditelj da bude tu i popuni obrazac uz ove gore nabrojane dokumente?
Ako je stan na tvoje ime onda je dovoljno ZK izvadak.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 nov 2024, 21:18

Leo jesi li ga uzeo vec :mrgreen:
slika

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 nov 2024, 21:31

MaroonBjelave je napisao/la:
07 nov 2024, 19:53
Beduin je napisao/la:
Za promjenu adrese na cips-u sta treba imati od dokumenata (dokaz o vlasnistvu stana, 1 placen racun sa svojim imenom, jos nesto?)?
I kako ide za maloljetnu djecu, samo 1 roditelj da bude tu i popuni obrazac uz ove gore nabrojane dokumente?
Jeste na meni, ali da ne idem u banku placati taksu pa onda ici u ured predati to gdje je obicno uvijek guzva i cekati da mi izvade ZK, a onda nazad dole za cips, lakse mi je kod notara ovjeriti kopiju papira da sam vlasnik stana i odmah preko puta mi je za cips.
Ali ne sjecam se treba li mi jos sta od papira da prebacim zenu i djecu. Ne vjerujem da treba rodni list za djecu s obzirom da je samo promjena adrese, a ne prvi im cips.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 nov 2024, 21:43

Beduin je napisao/la:
07 nov 2024, 21:31
MaroonBjelave je napisao/la:
07 nov 2024, 19:53
Beduin je napisao/la:
Jeste na meni, ali da ne idem u banku placati taksu pa onda ici u ured predati to gdje je obicno uvijek guzva i cekati da mi izvade ZK, a onda nazad dole za cips, lakse mi je kod notara ovjeriti kopiju papira da sam vlasnik stana i odmah preko puta mi je za cips.
Ali ne sjecam se treba li mi jos sta od papira da prebacim zenu i djecu. Ne vjerujem da treba rodni list za djecu s obzirom da je samo promjena adrese, a ne prvi im cips.
E jbg, sad ne znam kako to kod vas u Tz ide. Koliko znam u Sa, u opštinskom sudu to vadiš, tu odmah imaš i kiosk za taksene markice. I koliko se sjećam, ja sam predao samo kopiju ZK koja nije bila ovjerena. E što se tiče za ženu, njoj je trebao isto tako ZK i jedan račun npr za struju.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 nov 2024, 22:02

Surreal je napisao/la:
07 nov 2024, 18:41
Super, jedan je za drugog izmislio politiku, ovaj je sjajan, ovaj je užasan - a evo Sarajevo opet ulazi u "zimu" sa problemom zagađenja i smoga, vidim vlast se baš jako trudi da uradi nešto povodom tog pitanja. Nije to nama bitno, neka se Forto i Isak raspravljaju preko story-a koji je više ukrao. A o zagađenjima, bolestima, rizikofaktorima koje isto donosi - nekad kad krenemo umirati.
Nema puno rada po tom pitanju jer pozicija Sarajeva je predominantan problem kao i neplanska gradnja nakon rata i taman da sutra niko dimnjaka nema problem ce postojati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 07 nov 2024, 22:08

Pogba je napisao/la:
07 nov 2024, 22:02
Surreal je napisao/la:
07 nov 2024, 18:41
Super, jedan je za drugog izmislio politiku, ovaj je sjajan, ovaj je užasan - a evo Sarajevo opet ulazi u "zimu" sa problemom zagađenja i smoga, vidim vlast se baš jako trudi da uradi nešto povodom tog pitanja. Nije to nama bitno, neka se Forto i Isak raspravljaju preko story-a koji je više ukrao. A o zagađenjima, bolestima, rizikofaktorima koje isto donosi - nekad kad krenemo umirati.
Nema puno rada po tom pitanju jer pozicija Sarajeva je predominantan problem kao i neplanska gradnja nakon rata i taman da sutra niko dimnjaka nema problem ce postojati.
Sravniti Ivan da propuše sa juga :mrgreen:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 08 nov 2024, 01:28

Ne seri da je Mark Williams bio kod Brajlovića :tokralju:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 08 nov 2024, 01:28

Jabroni je napisao/la:
07 nov 2024, 19:15
Finn je napisao/la:
07 nov 2024, 19:12
Jabroni je napisao/la:
07 nov 2024, 19:07

Pa i Trump je tad imao 12m skok, sa 62 u 2016-toj na 74 u 2020
Republikanci pali za 2 miliona u odnosu na 2020, demokrate za 15.
Pa da, republikanci su kandidovali istog kandidata sva tri puta.
Demokrate kandidovale tri različita kandidata:
Hillary vjerovatno najgori ikad, Biden koji je bio tad zicer, i Kamalu koja je meeh kandidat plus nije imala kampanju i upola trke uletila.

Nije uopšte toliko čudno. A i ovo su brojevi na 87% prebrojanih, znači porast će još malo
Ma pokrali ga 100 %, pod opravdanjem da zbog korone se nije moglo ulaziti u prostorije za brojanje glasova koji su kao stizali naknadno postom. Puni kombiji listica. :rol:

Donald ako zaustavi rat u Ukrajini, a hoce, mogao bi i do Nobelove do kraja mandata, a naravno da ce imati i podrsku moje Njemacke. :salut:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 08 nov 2024, 01:30

Sheyi je napisao/la:
07 nov 2024, 21:18
Leo jesi li ga uzeo vec :mrgreen:
slika
Fali jos malo vremena, nisam toliko u Njemackoj, ali uskoro aBd. Drzim fige da brzo bude najjaci pasos svijeta u tvojim rukama. :salut:

slika

Sta kazes Aleme? :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 nov 2024, 02:10

numanumaye22 je napisao/la:
08 nov 2024, 01:30

Sta kazes Aleme? :rol:
Mogu samo kmecati
slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 nov 2024, 02:10

Komsic nije draganceta razbucao kao sto je trump ćamilu.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 08 nov 2024, 02:20

Wow, ovo ako uspije bit ce impresivno, ali bojim se da ce da dirne u osinje gnijezdo, treba dobro da se pobrine za svoju sigurnost.
Trump najavio masovne deportacije: Narkobosovi i ubojice će se vratiti u svoje zemlje
Na pitanje o obećanju masovnih deportacija, Trump je naglasio da njegova administracija "neće imati izbora" nego ih provesti, navodeći sigurnosne i ekonomske razloge. "Nije pitanje cijene. Nije - stvarno, nemamo izbora. Kada su ubojice ubijale, kada su narkobosovi uništavali zemlje, sada će se vratiti u te zemlje jer ovdje neće ostati"
Želimo da ljudi dolaze u našu zemlju, ali moraju dolaziti legalno, s poštovanjem i ljubavlju prema zemlji"
Ovo je isto ispravno. Dodji brate normalno, legalno, s vizom i nikakav problem. Ovo trebaju ovako sve zemlje. Ako nasi ljudi mogu cekati po 2-3 godine, pa i vise od decenije spajanje recimo familije u Americi ako se ide preko brata, oca, onda sto ne moze svako?
Putin nahvalio Trumpa i čestitao mu: "Spreman sam na razgovor"
Ocekujemo neki Ukrajinski Dejton. Da hoce Donald i nas Dejton raspoznat ko Dems project pa da nam konacno napravi drzavu. :salut:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 nov 2024, 03:24

Kolega @leorey u rane sate šilji majmuna na žutog klovna :yawn:

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 08 nov 2024, 04:33

08 nov 2024, 02:20
Ocekujemo neki Ukrajinski Dejton. Da hoce Donald i nas Dejton raspoznat ko Dems project pa da nam konacno napravi drzavu. :salut:
Evo samo sto nije.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 08 nov 2024, 05:43

admin je napisao/la:
07 nov 2024, 19:51

Pitanje zagađenja nije pitanje politike već kulture i standarda. Nema te vlasti koja će zabraniti grijanje na gume, uvoz golfova dvica sa njemačkih otpada, isl.

U mom komsiluku u centru grada, neko danima baca vreće smeća cca 10m od kontejnera (vidi se kontejner, Al neće lik da hoda dodatnih 20 sekundi). Cijeli komsiluk ga čega da ga uhvati, zeleni mu svaki put izvrnu smeće da nadju kakav račun, ime, adresu, al nista još…

To nije pitanje politike, ko god da je na vlasti, ta papcina bi isto radila… a onda taj priča kako ne valja vlast, prljavo…
Itekako je pitanje politike.
Ljudi i narod moraju da se bave politikom u sto vecoj mjeri jer ta politika velikim dijelom kroji njihove sudbine i živote.

Istinski
Kontakt:

Post Postao/la Istinski » 08 nov 2024, 07:16

Neutral je napisao/la:
08 nov 2024, 02:10
Komsic nije draganceta razbucao kao sto je trump ćamilu.
Nije, al je zato trojka zelene brdskoplaninske tornjake :bih:
In memoriam: LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 08 nov 2024, 08:40

ReX2 je napisao/la:
08 nov 2024, 04:33
08 nov 2024, 02:20
Evo samo sto nije.
:geek:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 08 nov 2024, 11:30

Convicts1988 je napisao/la:
08 nov 2024, 05:43
admin je napisao/la:
07 nov 2024, 19:51

Itekako je pitanje politike.
Ljudi i narod moraju da se bave politikom u sto vecoj mjeri jer ta politika velikim dijelom kroji njihove sudbine i živote.
Ne mora, nacinis sebi život nezavisnim od politike i političara
Ako i budu uticali na tebe tad, onda ce uticat i na cijeli Svijet tako da ne možeš izbjeci.

Npr moji u Americi totalno apolitični. Koji ce im q.

Moji u BiH isto tako. O sebi i za sebe.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 08 nov 2024, 12:00

https://www.instagram.com/reel/DCEGN4FN ... J1anN5Z3F1

Svaka čast Kristijane Iličiću. Da je više ovakvih ljudi, svijet bi bio puno ljepše mjesto. Vrijedi pročitati tekst.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 12 gostiju.