Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Prodjite se politike, ne moram opet banovati valjda
Pitanje zagađenja nije pitanje politike već kulture i standarda. Nema te vlasti koja će zabraniti grijanje na gume, uvoz golfova dvica sa njemačkih otpada, isl.
U mom komsiluku u centru grada, neko danima baca vreće smeća cca 10m od kontejnera (vidi se kontejner, Al neće lik da hoda dodatnih 20 sekundi). Cijeli komsiluk ga čega da ga uhvati, zeleni mu svaki put izvrnu smeće da nadju kakav račun, ime, adresu, al nista još…
To nije pitanje politike, ko god da je na vlasti, ta papcina bi isto radila… a onda taj priča kako ne valja vlast, prljavo…
Pitanje zagađenja nije pitanje politike već kulture i standarda. Nema te vlasti koja će zabraniti grijanje na gume, uvoz golfova dvica sa njemačkih otpada, isl.
U mom komsiluku u centru grada, neko danima baca vreće smeća cca 10m od kontejnera (vidi se kontejner, Al neće lik da hoda dodatnih 20 sekundi). Cijeli komsiluk ga čega da ga uhvati, zeleni mu svaki put izvrnu smeće da nadju kakav račun, ime, adresu, al nista još…
To nije pitanje politike, ko god da je na vlasti, ta papcina bi isto radila… a onda taj priča kako ne valja vlast, prljavo…
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ako je stan na tvoje ime onda je dovoljno ZK izvadak.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Leo jesi li ga uzeo vec

- Beduin
- Kontakt:
Jeste na meni, ali da ne idem u banku placati taksu pa onda ici u ured predati to gdje je obicno uvijek guzva i cekati da mi izvade ZK, a onda nazad dole za cips, lakse mi je kod notara ovjeriti kopiju papira da sam vlasnik stana i odmah preko puta mi je za cips.MaroonBjelave je napisao/la: ↑07 nov 2024, 19:53Ako je stan na tvoje ime onda je dovoljno ZK izvadak.
Ali ne sjecam se treba li mi jos sta od papira da prebacim zenu i djecu. Ne vjerujem da treba rodni list za djecu s obzirom da je samo promjena adrese, a ne prvi im cips.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- MaroonBjelave
- Kontakt:
E jbg, sad ne znam kako to kod vas u Tz ide. Koliko znam u Sa, u opštinskom sudu to vadiš, tu odmah imaš i kiosk za taksene markice. I koliko se sjećam, ja sam predao samo kopiju ZK koja nije bila ovjerena. E što se tiče za ženu, njoj je trebao isto tako ZK i jedan račun npr za struju.Beduin je napisao/la: ↑07 nov 2024, 21:31Jeste na meni, ali da ne idem u banku placati taksu pa onda ici u ured predati to gdje je obicno uvijek guzva i cekati da mi izvade ZK, a onda nazad dole za cips, lakse mi je kod notara ovjeriti kopiju papira da sam vlasnik stana i odmah preko puta mi je za cips.MaroonBjelave je napisao/la: ↑07 nov 2024, 19:53Ako je stan na tvoje ime onda je dovoljno ZK izvadak.
Ali ne sjecam se treba li mi jos sta od papira da prebacim zenu i djecu. Ne vjerujem da treba rodni list za djecu s obzirom da je samo promjena adrese, a ne prvi im cips.
Igrači će odmah na trening.
Nema puno rada po tom pitanju jer pozicija Sarajeva je predominantan problem kao i neplanska gradnja nakon rata i taman da sutra niko dimnjaka nema problem ce postojati.Surreal je napisao/la: ↑07 nov 2024, 18:41Super, jedan je za drugog izmislio politiku, ovaj je sjajan, ovaj je užasan - a evo Sarajevo opet ulazi u "zimu" sa problemom zagađenja i smoga, vidim vlast se baš jako trudi da uradi nešto povodom tog pitanja. Nije to nama bitno, neka se Forto i Isak raspravljaju preko story-a koji je više ukrao. A o zagađenjima, bolestima, rizikofaktorima koje isto donosi - nekad kad krenemo umirati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Sravniti Ivan da propuše sa jugaPogba je napisao/la: ↑07 nov 2024, 22:02Nema puno rada po tom pitanju jer pozicija Sarajeva je predominantan problem kao i neplanska gradnja nakon rata i taman da sutra niko dimnjaka nema problem ce postojati.Surreal je napisao/la: ↑07 nov 2024, 18:41Super, jedan je za drugog izmislio politiku, ovaj je sjajan, ovaj je užasan - a evo Sarajevo opet ulazi u "zimu" sa problemom zagađenja i smoga, vidim vlast se baš jako trudi da uradi nešto povodom tog pitanja. Nije to nama bitno, neka se Forto i Isak raspravljaju preko story-a koji je više ukrao. A o zagađenjima, bolestima, rizikofaktorima koje isto donosi - nekad kad krenemo umirati.

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Ne seri da je Mark Williams bio kod Brajlovića 

- numanumaye22
- Kontakt:
Ma pokrali ga 100 %, pod opravdanjem da zbog korone se nije moglo ulaziti u prostorije za brojanje glasova koji su kao stizali naknadno postom. Puni kombiji listica.Jabroni je napisao/la: ↑07 nov 2024, 19:15Pa da, republikanci su kandidovali istog kandidata sva tri puta.
Demokrate kandidovale tri različita kandidata:
Hillary vjerovatno najgori ikad, Biden koji je bio tad zicer, i Kamalu koja je meeh kandidat plus nije imala kampanju i upola trke uletila.
Nije uopšte toliko čudno. A i ovo su brojevi na 87% prebrojanih, znači porast će još malo

Donald ako zaustavi rat u Ukrajini, a hoce, mogao bi i do Nobelove do kraja mandata, a naravno da ce imati i podrsku moje Njemacke.

- numanumaye22
- Kontakt:
Komsic nije draganceta razbucao kao sto je trump ćamilu.
- numanumaye22
- Kontakt:
Wow, ovo ako uspije bit ce impresivno, ali bojim se da ce da dirne u osinje gnijezdo, treba dobro da se pobrine za svoju sigurnost.
Trump najavio masovne deportacije: Narkobosovi i ubojice će se vratiti u svoje zemlje
Na pitanje o obećanju masovnih deportacija, Trump je naglasio da njegova administracija "neće imati izbora" nego ih provesti, navodeći sigurnosne i ekonomske razloge. "Nije pitanje cijene. Nije - stvarno, nemamo izbora. Kada su ubojice ubijale, kada su narkobosovi uništavali zemlje, sada će se vratiti u te zemlje jer ovdje neće ostati"
Ovo je isto ispravno. Dodji brate normalno, legalno, s vizom i nikakav problem. Ovo trebaju ovako sve zemlje. Ako nasi ljudi mogu cekati po 2-3 godine, pa i vise od decenije spajanje recimo familije u Americi ako se ide preko brata, oca, onda sto ne moze svako?Želimo da ljudi dolaze u našu zemlju, ali moraju dolaziti legalno, s poštovanjem i ljubavlju prema zemlji"
Ocekujemo neki Ukrajinski Dejton. Da hoce Donald i nas Dejton raspoznat ko Dems project pa da nam konacno napravi drzavu.Putin nahvalio Trumpa i čestitao mu: "Spreman sam na razgovor"

Kolega @leorey u rane sate šilji majmuna na žutog klovna 

Evo samo sto nije.numanumaye22 je napisao/la: ↑08 nov 2024, 02:20Ocekujemo neki Ukrajinski Dejton. Da hoce Donald i nas Dejton raspoznat ko Dems project pa da nam konacno napravi drzavu.![]()
-
- Kontakt:
Itekako je pitanje politike.admin je napisao/la: ↑07 nov 2024, 19:51Prodjite se politike, ne moram opet banovati valjda
Ljudi i narod moraju da se bave politikom u sto vecoj mjeri jer ta politika velikim dijelom kroji njihove sudbine i živote.
Nije, al je zato trojka zelene brdskoplaninske tornjake

In memoriam: LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- relativizam
- Kontakt:
ReX2 je napisao/la: ↑08 nov 2024, 04:33Evo samo sto nije.numanumaye22 je napisao/la: ↑08 nov 2024, 02:20Ocekujemo neki Ukrajinski Dejton. Da hoce Donald i nas Dejton raspoznat ko Dems project pa da nam konacno napravi drzavu.![]()

- feniksptica
- Kontakt:
Ne mora, nacinis sebi život nezavisnim od politike i političaraConvicts1988 je napisao/la: ↑08 nov 2024, 05:43Itekako je pitanje politike.admin je napisao/la: ↑07 nov 2024, 19:51Prodjite se politike, ne moram opet banovati valjda
Ljudi i narod moraju da se bave politikom u sto vecoj mjeri jer ta politika velikim dijelom kroji njihove sudbine i živote.
Ako i budu uticali na tebe tad, onda ce uticat i na cijeli Svijet tako da ne možeš izbjeci.
Npr moji u Americi totalno apolitični. Koji ce im q.
Moji u BiH isto tako. O sebi i za sebe.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Pensioner26
- Kontakt:
https://www.instagram.com/reel/DCEGN4FN ... J1anN5Z3F1
Svaka čast Kristijane Iličiću. Da je više ovakvih ljudi, svijet bi bio puno ljepše mjesto. Vrijedi pročitati tekst.
Svaka čast Kristijane Iličiću. Da je više ovakvih ljudi, svijet bi bio puno ljepše mjesto. Vrijedi pročitati tekst.
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 11 gostiju.