FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
45%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
64
31%

Ukupno glasova: 204

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 20 jun 2024, 11:56

Napoli je napisao/la:
20 jun 2024, 11:52
SamoDaKazeem je napisao/la:
20 jun 2024, 11:13
Napoli je napisao/la:
20 jun 2024, 11:06

Dal nikad nije bio među najborbenijima na terenu. Koliko god on bio loš ili dobar igrač, talenat... on je igrao isključivo za svoje dupe i svoju statistiku, mahao ručicama i glumio zvijezdu.
Koliko god je dao bitnih golova, pogledaj koliko je napada upropastio, koliko čistih kontri napravio protivniku.
Momku želim svu sreću u budućoj karijeri al nećemo se lagati
Nije tačno,osim toga očigledno je da se ne razumiješ u fudbal.
Momak je borben i u svaki duel je ulazio maksimalno koliko mu konstitucija dozvoljava,nije hrmpalija da se hvata za vratove kao Đurićković i da na osnovu toga kupi poene o borbenosti.
Borben je i na osnovu pretrčanih distanci, borben je po broju šprinteva i ponavljanja na utakmici ali vi to naravno ne vidite jer ne znate.
I još jedna stvar,on je okomit ide u završnicu nije mu odlika asistencija već postizanje gola,taj kreativac je bio Avramovski on je zadužen za asistencije.
Treneri su ga pokušali vratiti u sredinu ali nije imao učinka,pa ste onda krenuli sa izmišljanjem da ga Mirza gura prije Avrama iako je igrao kod svakog trenera i jasno je ko dan da je Dal bolji igrač i da mu se treba otvoriti prostor ali niste mogli ništa racionalno vidjeti jer ste zasljepljeni mržnjom.
Nije tačno.
Njegova odlika su solo prodori, šutevi i nabijanje vlastite statistike. Trčanje bez lopte i borbenost ni u kom slučaju. Igrača koji i jednoj utakmici napravi 3 opasne kontre protivniku i koji nakon gubitka lopte stane i digne ruke ne možeš nazvati borbenim nikako.

On je u većini utakmica imao svu slobodu u igri i pokrivao prostor napadača i igra Sarajeva je bila podređena njegovoj statistici.
Čuj Dal borben jbm ti život :rol:
zavrsi utakmica i jedini igrac koji ne ode slaviti pred svoje navijace, koji prelaze i km i km da njemu da podrsku.
decko je bio projekat. mini messi, ekipa njegov rob bila. Doveli viverose i ostale da njemu daju loptu. Decko sklon klanovima, dobro se sjecam iskljucenosti Renana i Francisa dok ovamo Ziljka haver i on rade.. Ma bilo proslo, kako vam se da... ljudi licnih interesa, ebo vas Dal. Dobro on nama dosao, dobro mi njemu. Ispatili se i razisli se... :salut:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

SilaMoc1946

Post Postao/la SilaMoc1946 » 20 jun 2024, 11:57

Hoće li Julardžija napustiti klub ili ostaje?
Sarajevo ljubavi moja 1946

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 20 jun 2024, 11:58

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
20 jun 2024, 11:42
Neki od golova Đorđevića:

evo kad pogledas ovaj video, to je mix alphonso davisa jer je brz, santi cazorle jer igra sa obe noge i lahma u najboljim danima jer pokriva i lijevog i desnog beka.. a svjedočili smo kako je ograničen igrač.

Na svakom video klipu, svakog igrača od 5-10 min, izdvojeni su najbolji momenti iz čitave sezone od 30 ut x 90 min = 2700 min, a to što on kiksa i pravi kontre svojim igračima, što igra samo za sebe i sve ostalo, to se ne vidi na klipovima

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 20 jun 2024, 11:59

Chony533 je napisao/la:
20 jun 2024, 11:35
Ahmed Tiro, 2007. God, prikljucen treninzima prvog tima.
Napadac, za u17 prosle sezone 31 nastup i 22 gola.
Jel ovo onaj najgori s turnira prijateljstva? Momak je djelovao kao totalno izgubljen slučaj bez grama talenta. Daj bože da griješim.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 jun 2024, 12:01

belosevic23 je napisao/la:
20 jun 2024, 11:58
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
20 jun 2024, 11:42
Neki od golova Đorđevića:

evo kad pogledas ovaj video, to je mix alphonso davisa jer je brz, santi cazorle jer igra sa obe noge i lahma u najboljim danima jer pokriva i lijevog i desnog beka.. a svjedočili smo kako je ograničen igrač.

Na svakom video klipu, svakog igrača od 5-10 min, izdvojeni su najbolji momenti iz čitave sezone od 30 ut x 90 min = 2700 min, a to što on kiksa i pravi kontre svojim igračima, što igra samo za sebe i sve ostalo, to se ne vidi na klipovima
Kao što sam prije par stranica napisao, apsolutno nije mjerilo ovo što je na snimku prikazano, ali isto tako momak treba dobiti priliku kao i normalnu dobrodošlicu. A ne drvlje i kamenje, ko da je kome sestru zguzio.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 20 jun 2024, 12:03

Drvlje i kamenje treba usmjeriti prema upravljackoj strukturi.
Ovi momci, kao pojedinci, su totalno nebitno i cijeloj prici. Bitni su iskljucivo kao pokazatelj u kojem se smjeru ide.
- FKS -

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 20 jun 2024, 12:04

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
20 jun 2024, 11:56

zavrsi utakmica i jedini igrac koji ne ode slaviti pred svoje navijace, koji prelaze i km i km da njemu da podrsku.
decko je bio projekat. mini messi, ekipa njegov rob bila. Doveli viverose i ostale da njemu daju loptu. Decko sklon klanovima, dobro se sjecam iskljucenosti Renana i Francisa dok ovamo Ziljka haver i on rade.. Ma bilo proslo, kako vam se da... ljudi licnih interesa, ebo vas Dal. Dobro on nama dosao, dobro mi njemu. Ispatili se i razisli se... :salut:
Nije meni zbog Dala, nego ne vjerujem šta pojedini ovdje predstavljaju i dokle ide to laganje, momak sad na drugom kontinentu jbt.
Sutra će mi idioti pisati Dal legenda kluba.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 20 jun 2024, 12:05

Zutti je napisao/la:
20 jun 2024, 11:59
Chony533 je napisao/la:
Jel ovo onaj najgori s turnira prijateljstva? Momak je djelovao kao totalno izgubljen slučaj bez grama talenta. Daj bože da griješim.
Nisam siguran, nisam ove godine bas detaljno pratio turnir, moze sigurno neko potvrditi.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 20 jun 2024, 12:05

Na slatkim mukama je Zekić. Da li ga staviti na zadnjeg centralnog ili ofanzivnog veznog, jer kaže zvanična da je podjednako dobar na svakoj. A iz slobodnjaka daje direktne golove, znaci samo treba padat oko 30 metara da sudija dosudi faul i gol je tu.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 20 jun 2024, 12:11

Zutti je napisao/la:
20 jun 2024, 11:59
Chony533 je napisao/la:
Jeste, desno krilo, nije ni jednom probio stranu..vrlo vjerovatno da mu je domaca liga lagana jer je brz, međutim sa ozbiljnijm protivnicima nema sanse..jedino sto mi se svidio onaj mali u sredini sto je prenosio svaku loptu..ne znam kako se preziva

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 20 jun 2024, 12:12

Surreal je napisao/la:
20 jun 2024, 10:59
Sada pričaju o nekim rekordnim ulaganjima, najskupljim pojačanjima i onda dovedu ove srpske polovnjake, golman koji nije minut branio prošlu sezonu, nama dolazi na jedinicu :bow:
Ko je ovo pričao?
mma_hz je napisao/la:
20 jun 2024, 10:19
Vidjeli smo tu srbijansku ligu,dodje Fedja sa Besimom,Cosicem,Peceljom,Dadicem i prepisa ligu haman.
Vidjeli smo tu njihovu ligu, uletila dva kluba u grupnu fazu i još jedan ili dva imali zapažene nastupe.

Vidiš koliko griješiš. Valjda ćeš shvatiti.

A ovo što si rekao možemo reći i za Hrvatsku ligu. Dođe neka Gorica, Slaven Belupo ili šta ja znam i bori se sa Hajdukom za drugo mjesto.

Šta će Hrvatska liga, tanki su.
Zadnja izmjena: Morpheus, dana/u 20 jun 2024, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 20 jun 2024, 12:14

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
20 jun 2024, 11:51
vec vidjeli u buducnost pa znamo da je to taj nivo? Budite posteni nek se ljudi spreme, adaptiraju.. pa cemo da im sudimo, prvi cu da lajem ako se ispostavi obicna menadjerska varijanta. Ovaj mali kapiten bio, ne vjerujem da tek tako postanes kapiten. izvodis prekide u ekipi. Mozda je decko htio u CZ partizan? A nema mjesta od njihovih stranaca, omladinaca? Voli igrati pred navijacima? Npr djurdjevic na ig ima sliku i iz Sarajeva prije dvije godine. Znaci bio je u gradu, osjetio je nesto.. I decko ni dosao nije, ima sta vidjeti i procitati.

Mi zivimo u oblacima drama. U nasim ocima smo mi Man Utd, a realnost je nesto drugacija.
Eto prosle godine smo svi prizivali i molili Boga da nam dodju Durakovic, beganovic, i svi ostali ii? Pa su dovedeni Vrancici, Viverosi? Pa je dosao trener i doveo igrace po svojim zeljama?
Evo sad je faza ovog latermea i Zekic ispade bilde, doveden da sroza svoj ugled sa nabacanim polovnjacima? Mozda su ovo momci karakterni, mudoviti.. mozda susta suprotnost od Matanovica? kako god da okrenemo, opservacije na stranu. Da ih vidimo na djelu? Pa da svi kolektivno ****?
Nije ni cudo sto u svakom igracu kojeg ruzno prekrizimo izazovemo one najdublje osjecaje, porive za osvetom.. neki licni nivo.

stvarno sta da smo u borbi za opstanak? Ko bi nas pratio? Pa ljudi dragi, sjetite se samo sastava u Sabljicevoj eri? Jel vas to zadovoljava?
Ljudi izgubili pojam vremena, pa uporedjuuju neke 2010 sa 2024om i koga smo tad dovodoili a koga danas? nista isto nije tad i danas.
Znaš i ti, i svi mi ovdje sa 30+ godina, da nema teoretske šanse da bi ga pogotovo Zvezda i Partizan, a i Čuka, TSC i Vojvodina prepustili nekome (pogotovo nama u Bosni) - da je stvarno kvalitet koji nam treba. Pa dijete je Čukaričkog, vidim i da je odigrao 50ak utakmica.. što su ga poslije toga godinama slali na posudbe?

Ponavljam, amin da se zaj.ebem, ali me opasno vuče na zaključak da smo za par milja dobili pobjednika idućeg crossbar challengea na treningu.. a ne ozbiljnog kreativnog ofanzivno potentnog centralnog veznjaka, kakav nam očajnički treba.

Živ bio, ne generalizuj i ne svlači me u nivo tih pljuvača. Ako si viđao moje postove, sigurno si skontao da nikad ne hračem tek onako.. nego sa razlogom. I ni ovo nije neko vele pljuvanje, samo argumentovano opisujem zašto mislim da nije ono što nam treba. Niti patetišem, niti od onog wannabe filantropa pravim nekog sveca.

Jedino mi je klub bitan i tako će biti dok dišem, štagod da se desi.
The saddest thing in life is wasted talent.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 20 jun 2024, 12:15

izgleda da će sva četiri tima koja su izborila Evropu u novu sezonu s novim trenerima :bih:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 20 jun 2024, 12:18

Ahmedov brzi uspon iz omladinske akademije dokaz je njegove vještine i predanosti.
Ovo je ujedno i potvrda dobrog rada naše Akademije koja je plodno tlo za razvoj mladih talenata.
Apsolutno sretno momku, ali kakav brzi uspon u Akademiji i plodno tlo kad je momak došao iz Veleža prije 4 mjeseca. Koliko je mogao za to vrijeme napredovati kod nas, nije previse sigurno.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 jun 2024, 12:19

Hajdeee je napisao/la:
20 jun 2024, 12:03
Drvlje i kamenje treba usmjeriti prema upravljackoj strukturi.
Ovi momci, kao pojedinci, su totalno nebitno i cijeloj prici. Bitni su iskljucivo kao pokazatelj u kojem se smjeru ide.
Pustiti ih da igraju pa da vidimo jel valjaju čemu.
Opet kažem, ispast će da nekog branim, ali hajmo prvo vidjeti na terenu situaciju.
Iako je nejasno da nismo mogli dovesti prije svega igrače koji su redovno igrali u jačim ekipama.
Imaš Jovića koji je igrao u najlošijoj ekipi prvenstva, pri tome ne bi rekao da se nešto izdvajao u odnosu na ostatak ekipe.
Rockov nije dugo branio, ali vjerujem da može biti pojačanje, vidjet ćemo.
Ma realno najveći smo skeptici za ovog iz Surdulice, i da on nije doveden vjerovatno se i ne bi toliko buke diglo oko ove dvojice.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Hz1946
Kontakt:

Post Postao/la Hz1946 » 20 jun 2024, 12:21

Morpheus je napisao/la:
20 jun 2024, 12:12
Surreal je napisao/la:
20 jun 2024, 10:59
Sada pričaju o nekim rekordnim ulaganjima, najskupljim pojačanjima i onda dovedu ove srpske polovnjake, golman koji nije minut branio prošlu sezonu, nama dolazi na jedinicu :bow:
Ko je ovo pričao?
Rekao "Ismir Mirvić" na ovom forumu i likovi se naložili i zato im smeta sve sada, frajer ušao na forum napisao biće ulaganja i psuje se sada igračima što se stigne a da to nije napisano dosta manje agresivnosti bi bilo ali hajde da to ovdje ove mentalno nestabilne osobe shvate, bio si prošle sezone četvrti i neki fake account ti napisao da ćeš ulagati sada više i pitari zamislili osvajanje lige šampiona odjednom :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 20 jun 2024, 12:22

Treba razumijeti i ove dezurne pljuvace nakon sto smo ih razocarali sa izborom trenera dobili su sad malo materijala da mogu i oni nesto napisati.
Bit ce jos dolazaka a teren je najbolje mjerilo, sjecamo se euforije nakon dolazaka Viverosa i Penarande a doprinos tih igraca je jednak nuli.
Sretno momcima, nadam se da ce bar dvojica opravdati povjerenje.
You are someone else I am still right here

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 jun 2024, 12:25

Kukate ovdje ko tetke kakve kad ce trener kad ce trener. Zrinjski koji je kao pojam organizacije smjeni trenera na pocetku priprema, Velez isto.
Jednostavno kod nas se ljestvica podigla u nebo, ocekuje se da se dovode igraci iz prve Francuske lige u najmanju ruku. Totalno neopravdano, niti imamo toliko para niti smo primamljivi za takvo nesto..

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 20 jun 2024, 12:28

Sta mislite da smo mi dali otkaz treneru 4 sata prije pocetka priprema... pa kuku njima hahahahahaha
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 20 jun 2024, 12:28

Pa sta da radimo? Sta možeš promjeniti? Niti smo vlaznici,niti treneri niti neki bitan faktor u ocima vlasnika igraca idt... Mi ne možemo nista tu uraditi. Mozemo mi svasta pisati i iskazivati nezadovoljstvo...mi kao navijaci nismo strpljivi niti ista daj nam titulu daj nam pehara sezonu dvije a dugorocno nista nema od toga, gledaj komentara na zvanicnoj stranici eno ne psujem pozelio sam dobrodoslicu svima. I naravno komentar lajkova žena od ovog đjordjevica. A sta je sa ostalih milion navijaca svi jebu majku cetnicku i svasta nesta zamisli kako je njihovim porodicama i njima samima kad vide i kako su docekani( na stranu profedionalizam i ostalo) ne treba ga doticati... Ali sta hocemo?? Koga?? Kako?? Ima li ko ideju kakvu?? Cim nam je zinula guzica ocekujeno neke kapitalce igracine... Odes u zapadni mostar na utakmicu sjedes navijas i tako dalje ljudi te u 10 sezona 8 x prvaci bez pritiska bez iceg.. mi nikad necemo biti takvi niti cemo to dozivjeti... Jer smo takva sredina i navijaci...**** ga treba malo rucnu povuci...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Jadnimi, N3R3D, Proximic, Rajvosa4ever, rimljanin90, Rule_hz, Varijantas8, Vaya i 54 gosta.