Premijer liga BiH - aktuelno

DamirT
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la DamirT » 13 okt 2024, 18:51

Kamaga11 je napisao/la:
13 okt 2024, 18:18
chily-rz je napisao/la:
13 okt 2024, 17:53
Devedesetka je napisao/la:
13 okt 2024, 17:48

'ebiga druze treba znati koje bitke mozes dobiti koje ne mozes..
Da je to bar Šemsudin znao, nit bi inicijative pravio nit vas i komšije vam više zvao.
Ne vidim potrebu komentarisanja tvoj pdf je prva liga FBIH.
Valjda covjek ima pravo da iskaze svoje misljenje...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 okt 2024, 19:06

Ja se zaista ne slazem sa ljudima koji blate i omalovazavaju Ivicu Osima...
Taj covjek je legenda BH fudbala i od mene ce uvijek imati ogromno postovanje...
Ivica Osim nije organizovao aferu Hajduk i Tresnjevka, on jeste ucestvovao, ali kao igrac, a samim tim niko sigurno nista ne moze tvrditi pod kakvim uslovima i okolnostima je on tu sudjelovao...
I sasvim sam siguran, da je to njemu bilo jedno ogromno breme koje kroz cijeli zivot nosio...
U danasnje vrijeme to igraci rade iskljucivo za lovu, u ono doba kad je politika vladajuceg sistema bila upletena u sve segmente zivota, postojao je niz instrumenata da se igrac dovede u takvu poziciju i to su i sami sportski kolektivi koristili.

Amar Osim je nesto drugo, on je bio hodajuca ikona za takve stvari... :rol: :rol:
Ali, on je to radio u jednu ruku iz mangupluka , a biti mangup i to onaj pravi, rijetko to ko moze... :mrgreen:

Kao bolesni pitar zadojen bordo bojom, Ivici Osimu jedan ogromni respect za sve sto je ucinio za BH fudbal... :salut:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 okt 2024, 19:13

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 13 okt 2024, 19:19

NoDi80 je napisao/la:
13 okt 2024, 00:19
TurkishAirlines je napisao/la:
13 okt 2024, 00:14
Opet se debili raspravljaju ko je vise namjestao u proslosti dok nam sad sudijska komisija i Njegomirovic zajedno s uprsvom Borca viski pije i slave

Kako ste glupi, sunce vam yebem.

Fkt rijetko debilan narod
Pa recite Dzemidzicu ne glasaju za Vicu
Kad dodje dijasporac i ostavi komentar misleci da je pametan :puke:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 13 okt 2024, 19:20

Vanja8 je napisao/la:
13 okt 2024, 19:06
Taj covjek je legenda BH fudbala i od mene ce uvijek imati ogromno postovanje...
Ivica Osim nije organizovao aferu Hajduk i Tresnjevka, on jeste ucestvovao, ali kao igrac, a samim tim niko sigurno nista ne moze tvrditi pod kakvim uslovima i okolnostima je on tu sudjelovao...
I sasvim sam siguran, da je to njemu bilo jedno ogromno breme koje kroz cijeli zivot nosio...
U danasnje vrijeme to igraci rade iskljucivo za lovu, u ono doba kad je politika vladajuceg sistema bila upletena u sve segmente zivota, postojao je niz instrumenata da se igrac dovede u takvu poziciju i to su i sami sportski kolektivi koristili.

Amar Osim je nesto drugo, on je bio hodajuca ikona za takve stvari... :rol: :rol:
Ali, on je to radio u jednu ruku iz mangupluka , a biti mangup i to onaj pravi, rijetko to ko moze... :mrgreen:

Kao bolesni pitar zadojen bordo bojom, Ivici Osimu jedan ogromni respect za sve sto je ucinio za BH fudbal... :salut:

salut: :thumbup:

Jaaaooo brate
Ja sam tebe i prije poštovao
Al sad si za mene SULTAN

GOLEMO

12345678922
Kontakt:

Post Postao/la 12345678922 » 13 okt 2024, 19:33

13 okt 2024, 17:19
Zanimljivo je posmatrati koliko je Sarajevo veliki klub jer ga sa svih strana napadaju ljudi koji nemaju obraza i časti.

Sama cinjenica koliko malo titula imamo poslije rata govori mnogo toga i koliko smo zapravo pošteni.

Mozda bi bilo bolje da smo krali.
Kažeš Sarajevo velik klub ?

Ne znam poslije koje rasprave o Borcu, pa utakmici u Širokom se dođe do najvećeg Bosanskohercegovačkog kluba FK Željezničara, nakon svake teme ona završi pričom o najvećem.

Golem si Željezničare !

LP.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 13 okt 2024, 19:46

Vanja8 je napisao/la:

Vanja je raja i veliki respekt za tebe. Ne zato sto pises o Svabi,nego generalno u vaktu kad se ljudi cijene po tome za koga navijaju,i kad moralisu oni sto bi majku prodali za 20 KM,Vanja zasluzujes postovanje i uvijek mi je drago procitati nesto od tebe.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 13 okt 2024, 19:47

Vodstva nasih klubova su pick3.

Zeljo,Sarajevo,Sloboda i Velez nek se udruze i ne igraju svoje utakmice iducih par kola iz protesta i lakrdije koju svako kolo prave vodeci ljudi iz Saveza i sudijske organizacije i nakon uvodjenja kVAR-a.

K.... moj ce Savez imati muda i poslati ih u nizi rang i liga je odmah neregularna. A odjeknula bi vijest u Evropi. Klubovi protestuju i ne igraju, a nemas muda ih poslati u nizi rang. Ocistila bi se banda vrlo brzo.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 13 okt 2024, 19:57

svrakino1921 je napisao/la:
13 okt 2024, 19:20
Vanja8 je napisao/la:

salut: :thumbup:

Jaaaooo brate
Ja sam tebe i prije poštovao
Al sad si za mene SULTAN

GOLEMO
VELIK SI VANJOOSMICA

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 13 okt 2024, 19:59

Raspored 10. kola WWin lige BiH:

Petak, 18. oktobar:

18:00 Posušje – Široki Brijeg

Subota, 19. oktobar:

13:30 GOŠK – Sloboda

20:45 Sarajevo – Velež

Nedjelja, 20. oktobar:

15:00 Radnik – Sloga

19:45 Borac – Željezničar

Ponedjeljak, 21. oktobar:

18:00 Zrinjski – Igman

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 13 okt 2024, 20:48

DamirT je napisao/la:
13 okt 2024, 19:13
https://www.facebook.com/share/v/TB4kfBSMR9b9EWzp/

Za ovo samo zuti :urnebes:
Ovo nije zuti karton, ovo je pokusaj likvidacije. I da je moguce za ovo trebaju direktna dva crvena kartona.

Ali...
- FKS -

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 13 okt 2024, 21:00

Zanimljivo je posmatrati koliko je Sarajevo veliki klub jer ga sa svih strana napadaju ljudi koji nemaju obraza i časti.

Sama cinjenica koliko malo titula imamo poslije rata govori mnogo toga i koliko smo zapravo pošteni.

Diskutabilna vam je titula koju si prepisujete za '99tu, jer ste bili prvaci jednog dijela drzave, nije se igrao play off (isto tako mogu titulu pripisati Posusje i Borac), nakon te sezone nismo imali klub u Evropi sto govori da nije zavraeno prvenstvo (godinu prije i svaku poslije smo imali predstavnika), za mene su te titule kao one od Bosne Visoko jake i naravno korona titula, ali ona je priznata od UEFA-e i nema se tu sta reci, broji se redovno. Ne znam sta ste mogli jos osvojiti?!

Prije bi Zeljo imao vise da je kupovao, jedna od tih je 2002 kada se ganjao Leotarom, a nije kupio u Sirkom tekmu koja se nudila i titula kad se ganjao sa Zrinjskim kad nije kupio kod Krupe.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 okt 2024, 21:16

Hajdeee je napisao/la:
13 okt 2024, 20:48
DamirT je napisao/la:
13 okt 2024, 19:13
https://www.facebook.com/share/v/TB4kfBSMR9b9EWzp/

Za ovo samo zuti :urnebes:
Ovo nije zuti karton, ovo je pokusaj likvidacije. I da je moguce za ovo trebaju direktna dva crvena kartona.

Ali...
Na Andjusicu isto ovako startao, tesku povredu doživio isto samo žuti, prošle sezone Herera i društvo imali dosta ovakvih startova i ništa. Dok na drugoj strani pogledas igraca borca odmah karton žuti pa crveni. Dok se pitari i zeljovci prepiru oko gluposti ovi nam o glavi rade.

Devedesetka
Kontakt:

Post Postao/la Devedesetka » 13 okt 2024, 21:20

Argentina je napisao/la:
13 okt 2024, 21:00

Diskutabilna vam je titula koju si prepisujete za '99tu, jer ste bili prvaci jednog dijela drzave, nije se igrao play off (isto tako mogu titulu pripisati Posusje i Borac), nakon te sezone nismo imali klub u Evropi sto govori da nije zavraeno prvenstvo (godinu prije i svaku poslije smo imali predstavnika), za mene su te titule kao one od Bosne Visoko jake i naravno korona titula, ali ona je priznata od UEFA-e i nema se tu sta reci, broji se redovno. Ne znam sta ste mogli jos osvojiti?!

Prije bi Zeljo imao vise da je kupovao, jedna od tih je 2002 kada se ganjao Leotarom, a nije kupio u Sirkom tekmu koja se nudila i titula kad se ganjao sa Zrinjskim kad nije kupio kod Krupe.
Lijepo napisano prije svega..

Inace ne bi ulazio u raspravu bilo kakvu ( nit' se i ima neki prostor za uletiti u raspravu ) jer onda to dovodi do bespotrebnih smaračkih prica kojih ova tema ima previše..

Kazem konkretno za klub koji navijam, i iskreno vjerujem u to da imamo najmanje crnih mrlja u svojoj historiji.
Sama velicina kluba momentalno trazi od drugih spodoba ove drzave da nas spoticaju kradu i tako godinama.

Ne kazem ja da nisu drugi pokradeni jer jesu i to mnogo puta u duelima protiv nas, al' kad to sve staviš u jednu kutiju ne moze se ni porediti u odnosu na ono što se nama radilo.

Jer ima nešto u tome što se zovemo FK Sarajevo što budi zivotinjski instinkt kod drugih da nam podapinju.
Nije ovo šuplja prica niti pokušavam da budem patetican, al' to stvarno jeste tako i vjerujem da se 95% foruma slaze s ovim napisanim..
Samo eto rijetko ce ko i priznati.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2024, 22:30

Kako da se složim sa tobom kad su vam dvije titule poklonjene za zelenim stolom, titula iz 1999. je zaista komična i ne postoji savez koji bi to priznao.

Korona titula je takva kakva jeste gdje ste vi vjerovatno bili kolateral plasmana Borca u Evropu i vjerovatno bi je i nama dodijelili da smo dobili Veleža.

O tituli sa Ibrakovićem i Selimovićem je neozbiljno i diskutovati.

Dobili ste mnogo više nego ste zaslužili. Pa mi smo sedam puta bili drugi na tabeli, kao vi, Borac i Zrinjski zajedno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 13 okt 2024, 22:31

Aferim :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 13 okt 2024, 22:43

Argentina je napisao/la:
13 okt 2024, 21:00

U Sirokom niste kupili, jer niste dali onoliko koliko je Siroki trazio, a ne da niste htjeli kupit. Ovo ti je istina 100%, niste nudili dovoljno.
since 1973

DurmitorskiJablan
Kontakt:

Post Postao/la DurmitorskiJablan » 13 okt 2024, 22:44

Borac krade gdje stigne uz pomoć saveza i sudija a ovdje se 3 dana vodi ko je veći klub ko je koju titulu zasluzio

Toliko smo otupili na sve da nam je to postalo normalno

Još jednom kažem ko god dodje da gleda ovu ligu tacno treba ljudima na ulazu davati sok sendvic i cigare ako pusi, gledaš nešto što unaprijed savez odredi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2024, 22:56

DurmitorskiJablan je napisao/la:
13 okt 2024, 22:44
Nismo otupili nego smo nemoćni. Ne mogu se ja zaista zamarati Borcem i njihovim savezom i sudijama, posebno zato jer to ima rok trajanja.

Mene brine nešto sasvim drugo, o tome pišem skoro godinu dana, a to su izbori u fudbalskom savezu. Po svemu onome što trenutno vidim da se dešava, nemam ni najmanju sumnju da se ovi ljudi neće tek tako lako odreći pozicija. Iskustva sa državnog nivoa mi govore da su u stanju bokirati sve procese i paralisati funkcionisanje saveza samo da bi ostali tu gdje jesu.

Jedino što me malo tješi je činjenica da UEFA i FIFA to ne bi dozvolile.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 okt 2024, 22:57

DurmitorskiJablan je napisao/la:
13 okt 2024, 22:44
Borac krade gdje stigne uz pomoć saveza i sudija a ovdje se 3 dana vodi ko je veći klub ko je koju titulu zasluzio

Još jednom kažem ko god dodje da gleda ovu ligu tacno treba ljudima na ulazu davati sok sendvic i cigare ako pusi, gledaš nešto što unaprijed savez odredi
Ne, Borac radi sta hoce od ove lige, ali to je najmanja briga vama pitarima.
Vi cete radije pisati ovdje referate o Zepce Limoradu, o Leotaru, o utakmicama Zelje od prije 15,20 godina, to vam je jako bitno naglasiti :crazy:
Ili cak o slucaju Planinic iz 1964 :tokralju: koja si desio u periodu paleozoika. To vas mnogo vise zanima, nego sta danas rade Borac i Vico.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.