FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

StrikeWarzone
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la StrikeWarzone » 21 mar 2022, 14:17

JoeBleck je napisao/la:
21 mar 2022, 14:11
Gavi je zelenis ali je dragulj.Ne volim usporedbe sa Casemirom.Gavi igra lopte , ali je ultra lud i agresivan.podsjeca me na Verattija i njegove pocetke.

Sazrit ce , bit ce paklen igrac i opasna njuska.

Sinoc Frenkie sto je odigrao je rapsodija , sve sto jedan vezni igrac treba da odigra on je odigrao i vise.Buskec takodjer extreman performans.

U svim poljima jednostavno za klasu iznad Reala , sto je najvaznije trkom su ih sazvakali.
Namazan, prgav, zna udarit. :mrgreen:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 mar 2022, 14:52

let3 je napisao/la:
21 mar 2022, 13:55
Desna strana ce se riješiti sa marokancem i Azpijem, stoperska pozicija se ce pojacati sa Christensenom, vezni red sa Kessiem. Povratak Fatija ce biti najvece pojacanje za Barcu naredne sezone. Sve besplatni tranferi, Alemany :tokralju:
Ostaju novi lijevi bek kao top prioritet i nova 9-tka. E tu ce se morati istresati pare.
Odlaze Lenglet, Umtiti, Dest, Roberto, Puig, Braithwaite, Luk De Jong, Depay, Dembele, Neto. Plus Coutinho i Griezmann. To je 12 igraca, što nije mali broj. Rasterecuje se budzet kluba itekako :thumbup: nema vise parazita.

Kod Xavija mi se sviđa što nije fanatik i idealista kao Pep, vec je pragmatik. Vidio je da sa Gavijem na krilu ne ide i odustao od toga , znaci daj mi krilo na krilnu poziciju, daj mi napadaca u napadu, ako ne može Dembele igrat ce Adama, ako ne može Auba igrat ce Depay i to je to...nece gurati neke svoje fix ideje po svaku cijenu, a da mu na klupi sjede igraci sa tih pozicija.
ako se dovede azpilicueta rijesena je albina zamjena jer on moze oba beka pokriti, cak i stopera, tako da je po meni azpilicueta odlicno besplatno rjesenje, dvije godine moze jos solidno sigurno odigrati, a igrac je pouzdan

od desta mislim da nema hljeba, treba ga prodati ako ce doci mazraui, ako marokanac se ne snadje odma ima dakle azpilicueta ko desni bek i povremeno da i albu zamijeni na lijevom

nema smisla dovoditi sad gaju ili nekog jakog lijevog beka jer najmanje jos godinu ce alba biti prva opcija, ovako kad alba i azpilicueta bidu pred penziju onda dovesti nekog mladjeg vrhunskog beka, sad je bolje iskoristiti ove besplatne opcije taman dok se i finansije stabilizuju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 mar 2022, 15:10

darwin nunez je neko ko bi u teoriji bio dobar fit za ovu ekipu u smislu talenta/potencijala i godina

mnogo bi kostao i bio bi riskantan transfer, ali, bilo ko osim haalanda bio bi riskantan transfer, iako su neki od njih provjereni igraci

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 21 mar 2022, 15:26

hazarder je napisao/la:
21 mar 2022, 10:27
Koja je najbolja stranica sa naprednom statistikom?
Htio bih da uporedim omjer šuteva i golova Ferrana i Fatija, sjećam se da je Fati bio brutalan u prvim nastupima, ovako 10 golova iz 13 šuteva ili tako nešto.

Nejse, našao sam.
Ansu:
slika

Ferran:

slika

Znači prvom treba malo preko 3 šanse a drugom malo preko 7. :mrgreen:
Šteta što je mali vječni pacijent izgleda, inače bi bio svemirski brod za Ferrana, + što je jedva punoljetan + što ne košta 60 miliona. :hmmmmm:
je li imas neki hejt prema toresu ili ? za mene feran je fenomenalno pojacanje i odlican igrac. jeste da je malo zakazao sa realizaciom ali u cityu mu je upravo realizacija bila najjace oruzje tako da ce i to vjerovatno doci na svoje. licno mislim da je to igrac za naredni 10 godina i vrhunski posao barcelone, i ne vidim zaista nikakav razlog da se porede pogotovo ne nakon sto je ovaj tek dosao u barcu, a ovaj drugi nije stigao odigrati ni 5 uzastopnih utakimca. i da je ansu zdrav feran je bio pojacanje za kojim je barcelona vapila na pocetku sezone. samo sto bi u tom slucaju ansu igrao centralnog napadaca

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 mar 2022, 15:35

Jel ovo i romario svratio do foruma :mrgreen:
naprijed rejal

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 21 mar 2022, 15:38

Chinaglia je napisao/la:
21 mar 2022, 15:10
darwin nunez je neko ko bi u teoriji bio dobar fit za ovu ekipu u smislu talenta/potencijala i godina

mnogo bi kostao i bio bi riskantan transfer, ali, bilo ko osim haalanda bio bi riskantan transfer, iako su neki od njih provjereni igraci
Ko Benfiquista preporučio bih kudikamo radije Goncala Ramosa. A vidim da ste high na L.Martineza,on mi se enornmno dopada iz ekipe koja je nakon vas položila Koplja pod Orlovima

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 mar 2022, 16:06

Xavi has been secretly meeting with players who are FC Barcelona's targets for this summer.
Fabrizio
mosa lošmi stićko tit-ula!

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 21 mar 2022, 16:10

Sport90 je napisao/la:
21 mar 2022, 15:26
hazarder je napisao/la:
Htio bih da uporedim omjer šuteva i golova Ferrana i Fatija, sjećam se da je Fati bio brutalan u prvim nastupima, ovako 10 golova iz 13 šuteva ili tako nešto.

Nejse, našao sam.
Ansu:
slika

Ferran:

slika

Šteta što je mali vječni pacijent izgleda, inače bi bio svemirski brod za Ferrana, + što je jedva punoljetan + što ne košta 60 miliona. :hmmmmm:
je li imas neki hejt prema toresu ili ? za mene feran je fenomenalno pojacanje i odlican igrac. jeste da je malo zakazao sa realizaciom ali u cityu mu je upravo realizacija bila najjace oruzje tako da ce i to vjerovatno doci na svoje. licno mislim da je to igrac za naredni 10 godina i vrhunski posao barcelone, i ne vidim zaista nikakav razlog da se porede pogotovo ne nakon sto je ovaj tek dosao u barcu, a ovaj drugi nije stigao odigrati ni 5 uzastopnih utakimca. i da je ansu zdrav feran je bio pojacanje za kojim je barcelona vapila na pocetku sezone. samo sto bi u tom slucaju ansu igrao centralnog napadaca
Nikakav ja hejt nemam, prije nego što je došao kod nas bio mi je lično jedan od dražih igrača, ali prilike koje on fula graniče sa zdravim razumom i smatram da bi ih Ansu puno bolje iskoristio. Sreća pa ekipa pobjeđuje redovno, da su rezultati malo bliži vidjela bi se bolje sva težina njegovih promašaja.

Evo da probam moju poentu sročit u jednu rečenicu: Zdrav Ansu zaslužuje da bude prva opcija na lijevom krilu a bojim se da se neće baš naigrat' jer Xavi jaše Ferrana maksimalno.

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 21 mar 2022, 16:25

Meni je juče jedini igrač koji mi je loše izgledao bio Memfis, nekako mi se nikako ne uklapa u ovu brzu Barselonu.
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 mar 2022, 16:36

Fudbal je napisao/la:
21 mar 2022, 16:25
Meni je juče jedini igrač koji mi je loše izgledao bio Memfis, nekako mi se nikako ne uklapa u ovu brzu Barselonu.
Nikad on ne bi ni došao u Barcu, da nije bilo ublehe Koemana i te holandske zemljacke varijante.
Hvala mu što je došao u teškom momentu za klub, zabio je golova, donio nekih pobjeda, svaka čast za sve :thumbup: ali nije Depay kriv što se nikad nije ni uklapao u Barcu, vec onaj koji ga je doveo.

Barca teba pravog napadaca, pravu 9-tku.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 mar 2022, 17:04

Since Xavi took charge, Barcelona have picked up 37 points in La Liga, just two points less than Real Madrid. But, Barça have played one less game than them.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 mar 2022, 17:23

Riziko je napisao/la:
21 mar 2022, 14:06
Jel iko sem misli da će se Leo vratiti da završi karijeru, već ovo ljeto?
Samo kao pocasni clan uprave jednog dana. Ostalo, neka hvala.

Pocela se praviti ekipa, ne treba to kvariti egomanijacima, koji bi setkali po terenu i nabijali statistiku.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 mar 2022, 18:05

StrikeWarzone je napisao/la:
21 mar 2022, 14:17
JoeBleck je napisao/la:
21 mar 2022, 14:11
Gavi je zelenis ali je dragulj.Ne volim usporedbe sa Casemirom.Gavi igra lopte , ali je ultra lud i agresivan.podsjeca me na Verattija i njegove pocetke.

Sazrit ce , bit ce paklen igrac i opasna njuska.

Sinoc Frenkie sto je odigrao je rapsodija , sve sto jedan vezni igrac treba da odigra on je odigrao i vise.Buskec takodjer extreman performans.

U svim poljima jednostavno za klasu iznad Reala , sto je najvaznije trkom su ih sazvakali.
Namazan, prgav, zna udarit. :mrgreen:
Ma idealan.
Prije svega zna lopte , okretan , brz i uporan.

On je idealan flasteras da ubije nogama kljucnu tacku rivala a uz to da bude bitan u distribuciji pa i kreaciji.Njegovo ce brzo doci , bas je gotivan sa ovim neustrasivim stavom i igrom brz okljevanja.Velik igrac definitivno ce biti

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 mar 2022, 18:12

Da nije bilo nevjerovatnih problema sa povredama u 2021., uzela bi se titula.
Kad se samo sjetim krpljenja ekipe i anonimusa koji su igrali.
Ova ekipa mi je mnogo draga, prije svega jer su ekipa u pravom smislu te rijeci.
Nebitno sta na kraju ove sezone urade, slijedecu sezonu iscekujem sa nestrpljenjem. Niko nema potencijal u mladim igracima, kao Barcelona.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 21 mar 2022, 18:24

Berkampov prijem lopte i asistencija

Uništio Carvajala sinoć. Nije Dembele koji će te izmasakrirati s loptom u nogama, ali bez lopte nema puno boljih. Još kad dođe realizacija ..

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 21 mar 2022, 18:40

19-godišnji veteran

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 mar 2022, 18:52

Rajaz je napisao/la:
21 mar 2022, 18:40
19-godišnji veteran

Uprati kretnju Torresa, kako se otvara i kako odmah napada prostor. Ako mu je realizacija lošija strana igre, onda mu je igra bez lopte def. najjaca strana. Juce je najmanje 5 puta na ovakav nacin ulijetao i napadao prostor iza leđa odbrane Reala. Xavi je par puta vrisnuo na Frenkija i Pedrija da ga ispoštuju sa dodavanjima.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 21 mar 2022, 19:09

let3 je napisao/la:
21 mar 2022, 18:52
Rajaz je napisao/la:
21 mar 2022, 18:40
19-godišnji veteran
Uprati kretnju Torresa, kako se otvara i kako odmah napada prostor. Ako mu je realizacija lošija strana igre, onda mu je igra bez lopte def. najjaca strana. Juce je najmanje 5 puta na ovakav nacin ulijetao i napadao prostor iza leđa odbrane Reala. Xavi je par puta vrisnuo na Frenkija i Pedrija da ga ispoštuju sa dodavanjima.
Da da, napada prostor ko David Villa onomad i uništava te bez lopte. Dembele da ima ovo bio bi najbolji na svijetu :mrgreen:

12 utakmica: 6 golova i 5 asistencija. Hvala Guardiola :salut:

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 21 mar 2022, 20:06

Porast će Torresu i realizacija. To je najlakše uvježbati. A i ne treba zaboravit da je polivalentan i da može odigrat sve 3 pozicije u napadu podjednako dobro.

MoodyHank je napisao/la:
21 mar 2022, 13:35
Ono što mene lično najviše raduje je činjenica da ovoj ekipi treba samo mali upgrade da bi bila konkurentna na svim frontovima iduće sezone. Na golu Ter Stegen i Iñaki Peña, pustiti Neta da ode bilo gdje i osloboditi se njegove velike plate. Od stopera, ako uzmemo da je Christensen već završen imamo Piqué, Araújo, Christensen, Garcia i Mingueza, što je fantastično. Nadati se da će Umtiti i Lenglet otići negdje ili eto, bar jedan od njih dvojice. Što se desnih bekova tiče, ostao bih na Destu i Alvesu, osim u slučaju da se zaista Mazraoui dovede besplatno. Mislim da Dest može napredovati pod Xavijem i mentorstvom Alvesa. Na lijevi bok bih doveo nekog da bude konkurencija Albi, ponajviše zbog činjenica da Alba ima pune 33 godine. Odabrao bih Gayú ili Grimalda. Sredina terena, opet ako uzmemo da je Kessié gotova stvar je popunjena i ne treba ništa dirati. Busquets, De Jong, Kessié, Pedri, Gavi i Nico su sasvim dovoljni da se izgura sezona. Puiga posuditi nekom da se vidi ima li šta od njega ili je novi Gai Assulin, Roberta pustiti da ide gdje god želi. U napad bi bilo sjajno dovesti nekog kapitalca tipa Hålanda, ali je upitno ima li se sredstava za takvo nešto. Ukoliko bi Dembélé ostao, možda čak ne treba dirati ništa u napadu. Fati, Ferran, Dembélé, Adama (Trincão), Aubameyang i Memphis je solidan napad zaista.

Naravno, nadam se da se niko od posuđenih neće vratiti u Barcelonu i da će im se naći novi klubovi (Pjanić, Griezmann i Coutinho).
Par kotačića dodati i ozbiljna se ekipa može sastaviti, da odmah napadaš trofeje ukoliko nastave ovakve igre, a nema razloga da ne nastave. Ne vjerujem tom Christensenu toliko, nekako mi nije top level, nije neki veliki upgrade na ovo što imaš, ali svakako besplatno dolazi i sa financijski strane može biti jako isplativ. Prve opcije na štoperu Araujo, Garcia, Pique, Christensen, solidno, s tim što bi ovdje tražio jednog world class štopera koji igra lijevom nogom, vjerujem da bi i Xavi to mogao zahtjevati, Bastoni, Pau Torres, Martinez.., a nešto sam ubijeđen da će se i Lenglet i Umtiti nekome utopiti, prvi mislim da ne bi trebao biti problem, moglo bi biti dosta zaintersovanih za njega, a za Umtitija nešto kemijati kao i sa Coutinhom.

Računam da je Azpilicueta dogovoren, pa tako bi na lijevoj strani mogao koristi Azpilicueta, Albu i Baldea, dovoljno. Desno opet imaš Azpilicuetu, Alvesa i ovdje veliki upitnik ili ostavljati Desta s vjerom da će napredovati ili dovesti Mazrouia.

U vezi što kažeš dovoljni su Busquets, De Jong, Nico, Pedri i Gavi uz Kessija ukoliko dođe, ali svakako da bi tom veznom trebalo dodati jednog destruktora kao što je Kessie. I još imaš uvijek nekog iz Barce B, a i Txus Albu.

Napad Fati, Torres, Auba su sigurni. Za Adamu bih isto rekao, ali dosta zavisi od Trincao, ali mislim da će nama ostati Adama, njima Trincao i svi zadovoljni. Depay ima još godinu ugovora, ili bi se trebalo početi pričati o novom ili će on napustiti klub, moguće i da bude sam tražio novi klub ukoliko nastavi sjediti na klupi. Dembele, izgleda da je malo živnuo, ali koliko će to trajati, strašan talenat kojeg moraš čekati isplati li se to samo zna Xavi. Ovdje bih volio vidjeti kao pojačanje Dybalu, dobro bi se uklopio u Xavijev koncept, dolazi kao slobodan igrač, za špica Lautaro, Nunez ili Adeyemi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 21 mar 2022, 20:30

hazarder je napisao/la:
21 mar 2022, 16:10
Sport90 je napisao/la:
21 mar 2022, 15:26
hazarder je napisao/la:

Nejse, našao sam.
Ansu:
slika

Ferran:

slika

Nikakav ja hejt nemam, prije nego što je došao kod nas bio mi je lično jedan od dražih igrača, ali prilike koje on fula graniče sa zdravim razumom i smatram da bi ih Ansu puno bolje iskoristio. Sreća pa ekipa pobjeđuje redovno, da su rezultati malo bliži vidjela bi se bolje sva težina njegovih promašaja.

Evo da probam moju poentu sročit u jednu rečenicu: Zdrav Ansu zaslužuje da bude prva opcija na lijevom krilu a bojim se da se neće baš naigrat' jer Xavi jaše Ferrana maksimalno.
Ma ako ansu bude zdrav i u formi kakvoj je bio prije obojica ce igrati. Ansu kao centralni napadac. Abu ide na klupu. Barca ima sad bas sirunu u napadu i ja ne bih bas zurio sa nekim pojačanjima i placao ogromne cifre za neke napace, eventualno bih probao nekog napadac izvuci iz j. Amerike, tu bi uputio skauting službu. Upravo pročitah post iznad i vidjeh ime dyvala-mislim da bi to bio top pogodak. Martinez iz Intera nije uopstke klasa koja bi donijela neki upgrade.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.