Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Shategabri
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 13:03

admin je napisao/la:
11 okt 2021, 12:26
bob je napisao/la:
11 okt 2021, 12:21
Shategabri je napisao/la:
11 okt 2021, 12:11

Što dovodi u istu situaciju mene koji nisam primio ni jednu i tog što je dvije primio.
A mogli smo obojica na more u Cg bez da te iko išta pita.
I dosta do nekih boljih vremena.
Valjda se nekad opet bude moglo normalno putovati bez da te pita neko bocaš li se ili ne.
Pa sa tog aspekta naravno da je ista situacija ... ja recimo sam primio jednu dozu i prebolovao unitar 3 mjesexa a isao sam na vakcinu radi potvrde a i da ne noram ici u izolaciju :rol: a s druge strane drugi idu radi zdravlja jer pomaze ...
Još kad bi on shvatio da smo svi u istim **** zbog njega i takvih slobodoumnih imunologa kao što je on, a ne zbog nas koji smo se vakcinisali, gdje bi nam kraj bio.

Da vakcinišemo 85% stanovništva, ne bi nas gledali kao crnu rupu evrope i pravila bi i za nas vjerovatno bila drugačija.

I onda mi kaže "ne nosiš ti moj rizik" i kaže "ti si se prepao".

kako glup moraš biti da nisi u stanju to shvatiti, pa makar se eto i ne slagao i pucao kontru sistemu.
Eno sad, jel ti na granici reknu da ne možeš u EU zbog nevakcinisanih u BiH?
Što bolan lupaš? Što imaš potrebu staviti etiketu na svakog ko drugačije misli?
Nisi ti ni u kakvim go.vn.ima zbog mene, ali jesi zbog svega ovog, vidim da opasno utiče na tebe.
Da se vakcinišeš 100 %, i dalje ćeš biti mala BiH koja je sumnjiva i čije potvrde ne važe.
Zadnja izmjena: Shategabri, dana/u 11 okt 2021, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 13:08

OsmaDolazi je napisao/la:
11 okt 2021, 12:47
11 okt 2021, 12:10
admin je napisao/la:
11 okt 2021, 12:04
nisi baš bistar.

nije razlika u vakcini, već u potvrdi. Ima onaj QR kod, kad ga skenira za EU građanina, pristupi zajedničkoj bazi gdje piše da si vakcinisan. Scan QR koda sa naše potvrde vodi te na sajt kantonalnog ministarstva zdravstva, realno, to graničaru u Njemačkoj ne znači ništa, mogu ja sutra otvoriti sajt www.zzks.com.ba, napraviti da izgleda kao neki zvanični sajt i tu staviti podatak da sam vakcinisan sa deset doza.

budite malo realni. To su stvari kojim bi se trebala baviti naša politika. Ali mi se bavimo mandžama i mandzicama, gledamo ko će zavrnut na uvozu maski, ko na kisiku, građani gledaju kako da zajebu sistem, da se ne vakcinišu al da imaju sve, isl.

Naravno da nosim tvoj rizik. Nosim rizik da nećeš doći na posao jer si bolestan, da ću ti plaćati liječenje svojim doprinosima, itd itd.
Nevjerovatno koliko je ovo stanje pandemije uticalo na tebe.
Bojiš se i svoje sjene.
Taj rizik je bio i prije korone, ne plaćaš mi ti liječenje svojim doprinosima, plaćam ga ja, kao što i svako drugi doprinosi i plaća.
Nisam sigurno potrošio ni 1% onog što sam platio sve ove godine zdravstvenom, dakle ne znam o kakvom to ti plaćanju pričaš?!
Tako bih se mogao i ja buniti što se moji doprinosi koriste za plaćanje zdravstvenog onima koji ne plaćaju isto. Što je osnovanije od ovog tvog šupljeg kao star lonac.
Nikakav ti rizik ne nosiš. Samo su ti vrane popile mozak za ove dvije i po godine i nisi više u stanju razumno rasuđivati.
Strah je vrhunsko sredstvo za manipulaciju, te jedno od najboljih za održavanje poretka.
PS Pa lakse meni otići do Zagreba ili u EU kao navekcinisani nego ovima što su vakcinisani. Fino mi firma uplati brzi test i slobodan sam da radim šta hoću i bez ikakvog srkleta da uđem u EU.

Ipak razlika je, da li te poslodavac gleda kao običnog roba ili te kud i kamo i cijeni zbog znanja i sposobnosti. Ukoliko je drugi razlog, nećeš imati nikakvih problema ukoliko se nevakcinišeš. :stop:
Moj šef je veliki paranoik, prilično je uticalo na njega kad su rekli da je pozitivan, na njegovu psihu, čovjek nije bio dobro pola godine nije bio na poslu...ali nikad nije na mene vršio pritisak da se vakcinišem, pitao me kad sam na moru bio porukom jesam vakcinu primio i ništa više, prije toga onako u razgovoru i ja kažem šta mislim, on to nije osporio niti je pokušao da mi nametne da se ja moram vakcinisati.

Porazno je da su firme kao recimo Coca-Cola nametnule uposlenima da se moraju vakcinisati, iako se FBiH očitovala kako nema osnova da se nameće vakcinacija. No, jasno je ko je glavni u Coca-Coli i odakle tu vjetar puše.

Gdje ćeš s tim podvučenim :mrgreen: sad si teoretičar zavjere.
Onog momenta kad su počeli uređivati kad ko može izaći van, kad se počelo sa premlaćivanjem onih koji se zateknu van zatvorenog prostora, jasno je da su se neke stvari promjenile.
Hej molim te, otkud ti pravo biti vani u 23h? Jer korona izađe u 22 i sad ti ako si tad vani, fasovaćeš. A prije toga nisi mogao :D
Koliko je budalastih mjera bilo tokom ove dvije i po godine, a dosta kao alibi jer se nije imalo šta konkretno uraditi.
Koliko se privreda srozala pa i ove jadne zemlje jer se provodio neki besmisleni lockdown.
Jah, sad imamo vakcine pa je sve drukčije, a zapravo je isto, samo gledamo drugim očima.
Život ide dalje i to je jedino činjenica. Treba naučiti živjeti s ovim i ne dramatizovati previše.
I nadati se da nećemo sutra biti robovi novog svjetskog poretka.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 13:16

enobarca je napisao/la:
11 okt 2021, 12:35
sljivo je napisao/la:
11 okt 2021, 12:22
enobarca je napisao/la:
11 okt 2021, 11:16
Koja je svrha vakcine ako hrvati ne daju preci granicu? Roditelji primili fajzera dvije doze ima dva mjeseca, danas krenuli za Zagreb i vratili ih :rol: razumijem da prioritet treba biti zdravlje i zbog toga se vakcinisu ljudi ali zar nije bila prica da se moze i putovati
Izvini, šta su im rekli da je razlog što su ih vratili?
Kaze onaj sluzbenik nije validan razlog, poziv na poslovni sastanak putem maila stigao, s pecatom naravno i potpisom direktora. Firma od koje nabavljaju robu za firmu, ja ne znam kakav razlog moze biti vise validan od ovoga.
I dok svi pričaju kako je problem što je pečat kantona a ne države, svi žmire na ovo, znači da ti je ne znam šta, ne možeš ući jer je on procjenio da nije validan razlog, neko mu je dao instrukcije, sad da li ih on tumači dobro ili ne to je nebitno, jer neko nije mogao ući da održi poslovni sastanak, možda će biti u ozbiljnom problemu zbog toga jer neće moći nastaviti saradnju, možda će mu i biznis propasti zbog toga.
Ako ovo nije diskriminacija, onda ne znam šta je.
Al bitno je jesam li se ja vakcinisao ili nisam, jel tako admine?
Koševo Zapad

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 11 okt 2021, 13:19

Fol je u QR kodu, nema ga na nivou drzave jer te yebu ovi iz RSa. Kad i ako se to regulise, moci ces gdje hoces.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 13:22

Finn je napisao/la:
11 okt 2021, 13:19
Fol je u QR kodu, nema ga na nivou drzave jer te yebu ovi iz RSa. Kad i ako se to regulise, moci ces gdje hoces.
Ima li to veze sa ovom blokadom institucija ili generalno što se kad je pandemija u pitanju sve radi odvojeno na nivo entiteta odnosno kod nas na nivou kantona?
Koševo Zapad

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 okt 2021, 13:32

enobarca je napisao/la:
sljivo je napisao/la:
enobarca je napisao/la:
11 okt 2021, 11:16
Koja je svrha vakcine ako hrvati ne daju preci granicu? Roditelji primili fajzera dvije doze ima dva mjeseca, danas krenuli za Zagreb i vratili ih :rol: razumijem da prioritet treba biti zdravlje i zbog toga se vakcinisu ljudi ali zar nije bila prica da se moze i putovati
Kaze onaj sluzbenik nije validan razlog, poziv na poslovni sastanak putem maila stigao, s pecatom naravno i potpisom direktora. Firma od koje nabavljaju robu za firmu, ja ne znam kakav razlog moze biti vise validan od ovoga.
Tekst od neki dan:
Ulazak u Hrvatsku bit će odobren samo u slučaju nužnih putovanja državljanima trećih zemalja koji nisu članovi obitelji državljana članica šengenskog prostora i država pridruženih šengenskom prostoru, niti su osobe s dugotrajnim boravištem.
Šta znači nužan to treba razjasniti ovako je sve otvoreno za lične interpretacije jer neko će te pustiti a neko neće.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 11 okt 2021, 14:50

Znaci problem je u preseravanju susjeda a ne u covid potvrdi. Ici tamo samo u slucaju najvece nuzde. To vazi i za ljeto. Sto i jedna potvrda, rezervacija smjestaja i testova ti treba da odes 5 dana kod nekakve babe u svinjac da ljetujes i platis skuplje nego da odes u Egipat. Ne bih im otisao kad bi bili jedina drzava koja priznaje nas pasos.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 15:09

11 okt 2021, 13:16
enobarca je napisao/la:
sljivo je napisao/la:

I dok svi pričaju kako je problem što je pečat kantona a ne države, svi žmire na ovo, znači da ti je ne znam šta, ne možeš ući jer je on procjenio da nije validan razlog, neko mu je dao instrukcije, sad da li ih on tumači dobro ili ne to je nebitno, jer neko nije mogao ući da održi poslovni sastanak, možda će biti u ozbiljnom problemu zbog toga jer neće moći nastaviti saradnju, možda će mu i biznis propasti zbog toga.
Naravno da je bitno jel nam se vakcinisalo 85% ili 25% stanovnistva. Svako od nas tu ima jednaku ulogu.

Neće nikom propasti biznis zato što nije otišao na poslovni sastanak. Poslovni sastanci se održavaju online bez ikakvih problema. A ako mu i propadne, taman fino za EU, jedan konkurent manje - carinik uspjesno odradio posao. Treba doći iz guzice u glavu da vakcinacija nije pitanje pojedinca i da svi trpimo na razne načine zato što imamo dezurne epidemiologe po socijalnim mrežama. Možeš ti misliti da je evropa u pravu ili u krivu, da su oni glupi a ti pametan, da si super poslodavac ako nikog ne tjeraš na vakcinaciju i da je to baš cool. Ali, pravila igre postavljaju jači i stariji, pametuj koliko hoces, ako ne budeš igrao po njihovim pravilima, propadaš.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 15:13

admin je napisao/la:
11 okt 2021, 15:09
enobarca je napisao/la:

Naravno da je bitno jel nam se vakcinisalo 85% ili 25% stanovnistva. Svako od nas tu ima jednaku ulogu.

Neće nikom propasti biznis zato što nije otišao na poslovni sastanak. Poslovni sastanci se održavaju online bez ikakvih problema. Treba doći iz guzice u glavu da vakcinacija nije pitanje pojedinca i da svi trpimo na razne načine zato što imamo dezurne epidemiologe po socijalnim mrežama. Možeš ti misliti da je evropa u pravu ili u krivu, da su oni glupi a ti pametan, da si super poslodavac ako nikog ne tjeraš na vakcinaciju i da je to baš cool. Ali, pravila igre postavljaju jači i stariji, pametuj koliko hoces, ako ne budeš igrao po njihovim pravilima, propadaš.
Tvojom logikom ja sam kriv što oni nisu otišli na taj sastanak iako su vakcinisani.
Održavaju se online, ali su očito imali razloge zašto da ga održe što se kaže u 4 oka.
Propašće možda bitan posao, pa onda to ostavi posljedice na daljne poslovanje.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 15:14

VGS je napisao/la:
11 okt 2021, 14:50
Znaci problem je u preseravanju susjeda a ne u covid potvrdi. Ici tamo samo u slucaju najvece nuzde. To vazi i za ljeto. Sto i jedna potvrda, rezervacija smjestaja i testova ti treba da odes 5 dana kod nekakve babe u svinjac da ljetujes i platis skuplje nego da odes u Egipat. Ne bih im otisao kad bi bili jedina drzava koja priznaje nas pasos.
Ali tad može tako, sad pak ne može, sad se ne priznaju ni potvrde ni vakcine, jer je eto izdano u jbenoj Bosni.
Istoj onoj koja će im valjati na ljeto i gdje će se moći uz ovlaš pogled na potrebne papire.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 15:18

11 okt 2021, 15:13
admin je napisao/la:

Neće nikom propasti biznis zato što nije otišao na poslovni sastanak. Poslovni sastanci se održavaju online bez ikakvih problema. Treba doći iz guzice u glavu da vakcinacija nije pitanje pojedinca i da svi trpimo na razne načine zato što imamo dezurne epidemiologe po socijalnim mrežama. Možeš ti misliti da je evropa u pravu ili u krivu, da su oni glupi a ti pametan, da si super poslodavac ako nikog ne tjeraš na vakcinaciju i da je to baš cool. Ali, pravila igre postavljaju jači i stariji, pametuj koliko hoces, ako ne budeš igrao po njihovim pravilima, propadaš.
Tvojom logikom ja sam kriv što oni nisu otišli na taj sastanak iako su vakcinisani.
Održavaju se online, ali su očito imali razloge zašto da ga održe što se kaže u 4 oka.
Nisi samo ti kriv. Kriv si ti i još oko 2 miliona pametnjakovica.

Jel teško skotanti da ne bi postojao nikakav argument da nas tako zatvore da smo na 95% vakcinisanog stanovništva, prvi u Evropi po tome. Ili da smo na 65% kao ostatak Evrope, pa bi naša diplomatija bar imala neke argumente da uđu u neke razgovore (sumnjam da su sposobni za to, ali eto). Ovako, na 25% vakcinisanih, šta god ti kazu, šuti i poklopi se, do tebe je.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 okt 2021, 15:23

:D :D :D

Iskreno, još sam u stanju šoka da admin može pisati ovakve nebuloze. Koji strah, nevjerovatno. :D :D :D

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 15:24

To "jel te strah" se prevaziđe u osnovnoj. A neko nikad intelektualno ne izađe iz osnovne škole.

Itekako me je strah što mi sudbinu kroji većina pilećih mozgića. Iskreno, usro sam se. Ne samo od korone i svega vezanog za koronu, već od svega ostalog što glupom čovjeku moze na um pasti i svega na šta takvog mozes navratiti. Nije me uopšte sramota što me strah toga. Bilo bi sramota i jako glupo da me nije strah.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 15:30

admin je napisao/la:
11 okt 2021, 15:18
admin je napisao/la:

Jel teško skotanti da ne bi postojao nikakav argument da nas tako zatvore da smo na 95% vakcinisanog stanovništva, prvi u Evropi po tome. Ili da smo na 65% kao ostatak Evrope, pa bi naša diplomatija bar imala neke argumente da uđu u neke razgovore (sumnjam da su sposobni za to, ali eto). Ovako, na 25% vakcinisanih, šta god ti kazu, šuti i poklopi se, do tebe je.
Naivan si ako tako misliš.
Uvijek mogu izmisliti razlog za jednu BiH.
Ne može jer kanton izdaje potvrdu, ne može jer nisi EU, ne može jer nam nije ćejf da vas pustimo...
Što ti reče nekom forumašu, u strahu su ti velike oči pa od drveta ne vidiš šumu.
Koševo Zapad

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 okt 2021, 15:34

Justin je napisao/la:
10 okt 2021, 15:22
slika

Ispred Srbije. :salut:
Kosovo ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 11 okt 2021, 15:45

Derdiyok je napisao/la:
11 okt 2021, 15:34
Justin je napisao/la:
10 okt 2021, 15:22
slika

Ispred Srbije. :salut:
Kosovo ?
Izgleda da ih nisu priznali.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 15:52

11 okt 2021, 15:30
admin je napisao/la:
11 okt 2021, 15:18

Naivan si ako tako misliš.
Uvijek mogu izmisliti razlog za jednu BiH.
Ne može jer kanton izdaje potvrdu, ne može jer nisi EU, ne može jer nam nije ćejf da vas pustimo...
Što ti reče nekom forumašu, u strahu su ti velike oči pa od drveta ne vidiš šumu.
BiH je "jedna", beznačajna, slaba i glupa baš zato što je u svemu najgora, uključujući i ovo o čemu ja govorim.

Da smo bili u stanju tokom pandemije pokazati disciplinu i društvenu odgovornost, bilo bi drugačije jer bi to podrazumjevalo masu drugih stvari koje bi našu zemlju činile jakom i značajnom na regionalnoj sceni.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 11 okt 2021, 16:04

:rol: :rol: :rol:

Jeste, do discipline je :rol:

Eno ubise se od discipline Slovenci, isto kao i svojevremeno Francuzi na svojim protestima. Ili Svabe u avgustu. Bili su pravo drustveno odgovorni u momentima skupljanja hiljada ljudi da bi protestovali protiv mjera. :rol:

Kakav autosovinizam, krivi mu ljudi sto se nisu pozatvarali u podrume, a nije mu kriva drzava sto nabavlja fals respiratore, zivi od donacije vakcina koje su zadnje dosle u region i ima toliko usmrdjelo zdravstvo da su brojke umrlih od korone jednake onima kao da je pala nuklearna bomba na drzavu.

A i inace, bas me zanima da li stvarno zivis u zabludi da bi zapad gledao drugacije na BiH i da je 100% vakcinisanih, a ne 50% ili 80%. Ili da bi postala znacajna na regionalnoj sceni. :urnebes:

Kad citam ovakve upise, isto ko da citam Husiku ili onog navijaca Zelje, samo sa drugacijim misljenjem. Ide iz krajnosti u krajnost.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 11 okt 2021, 16:26

Sam uslov vakcinacije za putovanje je u potpunosti nelogican jer vakcinisan prenosi virus. Ni prva, ni zadnja stvar u ovom cirkusu koja nema logike. Jedina mjerodavna mjera za ulazak je negativan test.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 16:50

Da, ja tvrdim da kad bismo bili država koja među svojim stanovništvom može provesti vakcinaciju na 95%, bili bismo top država u regionu i jedna od bogatijih i prosperitetnijih u Evropi. Eto da ne pretjeramo, bar nivo nekog prosjeka u EU.

Naravno, ne očekujem da forumska, a ni drzavna populacija to shvati.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.