Premijer liga BiH - aktuelno

Argentina
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Argentina » 24 apr 2025, 00:24

AvantiBL je napisao/la:
24 apr 2025, 00:06
Argentina je napisao/la:
23 apr 2025, 23:55
AvantiBL je napisao/la:
23 apr 2025, 23:48

Šta hoćeš druže? Realno je bilo mesarenje sa obe strane večeras, sa naše puno više. I vi ste padali na sve i svašta, pogotovo na onaj prolaz Kulašina ispred sjeverne tribine, u drugom poluvremenu, moraš priznati da ono nije bio faul. Ali opet ću ponoviti, potpuno zasluženo ste dobili, jer smo mi igrali sa sistemom "lako ćemo sa Njegomirom" dok ste vi igrali sa mu*ima.
Hocu reci da je sudija bio 12ti igrac Borca kao i inace te da je gurao Borac na svakom koraku pocevsi od vracanja auta vs ne vracanja Borcevih igraca, do nepostojecih faulova u korist Borca, izmisljenih zutih za odugovlacenje, sjeckanje igre, apsolutno sve, sramota ziva.

Ali ako je tebi to normalno, zao mi te iskreno. Kazem ti, zelim ti takvu pravdu u zivotu, ako ovo podrzavas i branis. Posebno takvu pravdu zelim tvojim najblizima, pa ti skontaj je li ovo sudjenje i djeljenje pravde bilo uredu ili nije.
Hoćeš iskreno da pričamo? Vjerujem da će većina forumaša napljuvati ovo, jer će misliti da sam sarkastičan, ali baš me briga, ovo ti iskreno pišem.

Jel spektakl, lakrdija sa suđenjem? Jeste. Bez pogovora. Jel bilo poguranaca? Da, jeste, puno. Jel ima Zrinjski istu tako, ako ne i veću protekciju? Ima. Šta sad Borac treba na pošteno, dok se Zrinjski bavi sa tim? Treba li "pobjediti" fudbal? Treba, ali smo baš, baš daleko od toga.

Jel me sramota? Puno, u različitim situacijama, kao danas sa "ofsajdom", baš me interesuje kako su povukli one linije.

Ali, idemo na drugu stranu. Borac je nekoliko puta ispadao zbog radnji ispod stola, nedobijanja licenci, nekih velikana iz Žepča, itd, ako dugo pratiš ovu ligu, znaš o čemu pričam.

Šta je poenta priče, posljednja titula od Zrinjskog, je baš fudbalski osvojena, ove ostale, od raznih klubova, Željo, Sarajevo itd, nisu dobijali na kriminal? Dajte, otvorimo oči, sjetimo se vladavine Osim.

Podržavam li krađu? Ne! Ali, ako neće Borac, neko će drugi, i vjerovatno gurnuti Borac pod tepih. Navijam za baš baš dobar fudbal (kao npr u Hrvatskoj gdje svako svakog dobije), ali smo trenutno previše daleko od toga, počev od stanja u državi, pa nadalje.
Kada se saberu sve kradje, sva stimanja i sve nelegalne i ruzne radnje u historiji ovih prostora, ukljucujuci i djecje igra u skolskim dvoristima sa sutanjima lopte, to nije ni 1% sta radi Borac. Ma nije uporedivo uopste.

Nemoj skretati s teme i pricati o drugim jer na taj nacin pokusavas opravdati. To je kao kad glup roditelj opravdava svoje dijete da ga mrzi profesor i dobiva lose ocjene, a nije knjige taklo. Ali sko si vec spomenuo lakrdije ostalih klubova, da upravu si, bilo ih jenitekako. I ostali su to radili, ali kao sto iznad napisah, sa Borcem se ne moze niko mjeriti. Nije uporedivo uopste!!!

Manja je razlika FK Vrbanjuse i Reala, nego Borcevih kradja u odnosu na sve ostale. Kontas li u kojoj je to mjeri?

P.S. Ako navijas za bas dobar fudbal kako si napisao, onda je logicno da osudis Borac i ne pratis ga uopste, jer ovo je sve osim dobrog fudbala. Ovo su sudijska navlacenja i nista drugo.

P.S.S. Vecerasnja pobjeda, ja je ne dozivljavam da smo pobjedili Borca uopste (vi ste odavno za mene otet klub i nazalost od Borca imate samo ime), veceras smo pobjedili sudije i sve sto s njima ide.
Zadnja izmjena: Argentina, dana/u 24 apr 2025, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 apr 2025, 00:25

AvantiBL je napisao/la:
24 apr 2025, 00:06
Argentina je napisao/la:
23 apr 2025, 23:55
AvantiBL je napisao/la:

Šta hoćeš druže? Realno je bilo mesarenje sa obe strane večeras, sa naše puno više. I vi ste padali na sve i svašta, pogotovo na onaj prolaz Kulašina ispred sjeverne tribine, u drugom poluvremenu, moraš priznati da ono nije bio faul. Ali opet ću ponoviti, potpuno zasluženo ste dobili, jer smo mi igrali sa sistemom "lako ćemo sa Njegomirom" dok ste vi igrali sa mu*ima.
Hocu reci da je sudija bio 12ti igrac Borca kao i inace te da je gurao Borac na svakom koraku pocevsi od vracanja auta vs ne vracanja Borcevih igraca, do nepostojecih faulova u korist Borca, izmisljenih zutih za odugovlacenje, sjeckanje igre, apsolutno sve, sramota ziva.

Ali ako je tebi to normalno, zao mi te iskreno. Kazem ti, zelim ti takvu pravdu u zivotu, ako ovo podrzavas i branis. Posebno takvu pravdu zelim tvojim najblizima, pa ti skontaj je li ovo sudjenje i djeljenje pravde bilo uredu ili nije.
Hoćeš iskreno da pričamo? Vjerujem da će većina forumaša napljuvati ovo, jer će misliti da sam sarkastičan, ali baš me briga, ovo ti iskreno pišem.

Jel spektakl, lakrdija sa suđenjem? Jeste. Bez pogovora. Jel bilo poguranaca? Da, jeste, puno. Jel ima Zrinjski istu tako, ako ne i veću protekciju? Ima. Šta sad Borac treba na pošteno, dok se Zrinjski bavi sa tim? Treba li "pobjediti" fudbal? Treba, ali smo baš, baš daleko od toga.

Jel me sramota? Puno, u različitim situacijama, kao danas sa "ofsajdom", baš me interesuje kako su povukli one linije.

Ali, idemo na drugu stranu. Borac je nekoliko puta ispadao zbog radnji ispod stola, nedobijanja licenci, nekih velikana iz Žepča, itd, ako dugo pratiš ovu ligu, znaš o čemu pričam.

Šta je poenta priče, posljednja titula od Zrinjskog, je baš fudbalski osvojena, ove ostale, od raznih klubova, Željo, Sarajevo itd, nisu dobijali na kriminal? Dajte, otvorimo oči, sjetimo se vladavine Osim.

Podržavam li krađu? Ne! Ali, ako neće Borac, neko će drugi, i vjerovatno gurnuti Borac pod tepih. Navijam za baš baš dobar fudbal (kao npr u Hrvatskoj gdje svako svakog dobije), ali smo trenutno previše daleko od toga, počev od stanja u državi, pa nadalje.
Sve to stoji al porediti ove 3 godine i one godine kad je Sarajevo osvajalo je smijesno,svako ko prati ovu ligu zna da ovo nije vidjeno od kad postoji ova liga mada i od kad se ivra fudbal na svijetu,ovakav omjer kartona,faulova,penala je ubijanje fudbala. Znalo se i Zrinjskom na centru penal svirat,odgovorno tvrdim da Sarajevo nikad nije ni 20 posto bilo zasticeno kao Borac niti je otimalo ovako,al nadam se da ce doc period kad ce ovako otimati samo da vidim te realne postove i face istih kojima je ovo normalno,mada tad ce iz manjeg entiteta i ugrozeni da se pozivaju na demokratiju,nacionalni kljuc,strane sudije i kao uvijek prodavat glupim bosnjama tu pricu i cekat da opet zajase neko vas.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 24 apr 2025, 00:25

@guadalupe, @fanatik

To je to.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 24 apr 2025, 00:26

Gledati poniženje ovog pseta Kvržića - neprocjenjivo. :ljepota:

slika
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 24 apr 2025, 00:28

IMResurrected je napisao/la:
24 apr 2025, 00:22
mosarajvosa83 je napisao/la:
23 apr 2025, 23:08
IMResurrected je napisao/la:
23 apr 2025, 23:01
Svaka cast Zeljeznicaru. Velika pobjeda. Ocito se Borac sa njima jako tesko nosi, posebno na Grbavici.

Veceras su pokradeni. Ponisten im je cist go. Borcu je oprosten jedan crveni i 3-4 zuta minimalno. Jedno pet auta im je navuceno, a svaki kontakt je bio prekrsaj. Zatim izmisljeni faulovi u napadu, umjesto pustanja prednosti u go sansi svira faul... sve je Njegomirovic uradio da im navuce, ali nije moglo.

Fudbalski odlicna partija Zeljeznicara, koliko se moglo igrati fudbala ovdje. Al Jaber je odigrao simultanku u oba pravca. Ne znam da li je bio nesto posebno inspirisan ili mu mozda vise odgovara da igra blize golu, ali ovo je vhrunska utakmica bila od njega. Strasan, strasan igrac.
Ovo sto rade i kako sude Bojcu granici sa nemogucim.
Granici, ali vidjeces da ce opet navijaci raznih klubova pokazivati na vecerasnju utakmicu i govoriti da se moze pobijediti i Borac i sudija. Moze, ali da odigras utakmicu bez greske i da uz to imas srece. Sa ovakvim sudjenjem ces izgubiti 9 od 10 utakmica. Ovo veceras ako je gledao neko iz Europe, neki strani skaut, novinar, sudija, taj je fras dozivio.
Kad smo ih uzelu u BL u orvenstvu i sad u kupu uopste nisam bio previse sretan,neka gorcina kad znas sta ce biti 10 minuta produzi,20 i kusur zutih preko 40 faulova u dvije tekme,crveni i penal drago mi zbog pobijede a gorcina jer znam da cu to gledat i narednih godina,ovo nocas je blago kakva je bila prosla tekma sa nama u BL. Ona nemoc kad Kvrzic udara Lulica za zatvora i krembil svira faul u napadu mi je sve reklo.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 24 apr 2025, 00:30

:ljepota:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 24 apr 2025, 00:33

@AvantiBL

Druze nerealan si, svi su kroz historiju krali i svi ce opet krasti, ali ovo sto vi radite je next level, nema dalje, igrac Zelje lezi na terenh, sudija svira da se izvede faul, Radinovica ne pusta 2 minute da udje u igru nakon ukazivanja pomoci, 30 faulova svirao nam itd itd

A ovo je samo jedna utakmica, stimaju vam bukvalno svaku, budi realan malo, pises argumentovano i sve ti sto si rekak stoji, ali ne mozes porediti kad ja ukradem cokoladicu u granapu a ti 5 miliona iz banke
FKŽ !

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 24 apr 2025, 00:39

Zamalo da se prodamo vici. Lijepo je uci na forum nakon ovakve utakmice, ovim putem veliki selam za kulasina i nek pozdravi clanove obitelji.
Fk Željezničar.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 24 apr 2025, 00:40

Argentina je napisao/la:
24 apr 2025, 00:24
Kada se saberu sve kradje, sva stimanja i sve nelegalne i ruzne radnje u historiji ovih prostora, ukljucujuci i djecje igra u skolskim dvoristima sa sutanjima lopte, to nije ni 1% sta radi Borac. Ma nije uporedivo uopste.

Nemoj skretati s teme i pricati o drugim jer na taj nacin pokusavas opravdati. To je kao kad glup roditelj opravdava svoje dijete da ga mrzi profesor i dobiva lose ocjene, a nije knjige taklo. Ali sko si vec spomenuo lakrdije ostalih klubova, da upravu si, bilo ih jenitekako. I ostali su to radili, ali kao sto iznad napisah, sa Borcem se ne moze niko mjeriti. Nije uporedivo uopste!!!

Manja je razlika FK Vrbanjuse i Reala, nego Borcevih kradja u odnosu na sve ostale. Kontas li u kojoj je to mjeri?

P.S. Ako navijas za bas dobar fudbal kako si napisao, onda je logicno da osudis Borac i ne pratis ga uopste, jer ovo je sve osim dobrog fudbala. Ovo su sudijska navlacenja i nista drugo.

P.S.S. Vecerasnja pobjeda, ja je ne dozivljavam da smo pobjedili Borca uopste (vi ste odavno za mene otet klub i nazalost od Borca imate samo ime), veceras smo pobjedili sudije i sve sto s njima ide.
Je*iga, jesam ludak. Od Obarske do Vojkovića, od Prnjavora do Foče, je*iga, pratio sam ga. Prva RS, razni uhljebi u upravi, previše sam ih prošao, "ispadanja iz prve lige", do famozne "sanjam tu evropu ja". Tu sam zbog Borca. Ovo nije Borac kakav želim da gledam, ali da on nije na ovom mjestu, tu bi bilo Sarajevo, Zrinjski, Željo, ili neko deseti. Kamo sreće da mi svi sa foruma dočekamo da u ovoj ligi fudbal pobjeđuje, isto kao i u državi, gdje sve zavisi od toga "ko ti je tata".
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 24 apr 2025, 00:41

Balorda je napisao/la:
23 apr 2025, 23:59
Nema brige borčevci, popravićemo mi ovo sve za dva kola :kafa:
Ajmo probat razgovarat prvo
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 24 apr 2025, 00:45

KONTRASVIH je napisao/la:
24 apr 2025, 00:30
:ljepota:

Jos jedan dokaz kako je glup bosnjak i uvlacis sa njima u zajebanciju oko cevapa, isto kao da je sve regularno i sportski pa imas priliku oko cevapa se zezati.

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 24 apr 2025, 00:45

AvantiBL je napisao/la:
24 apr 2025, 00:40
Argentina je napisao/la:

Je*iga, jesam ludak. Od Obarske do Vojkovića, od Prnjavora do Foče, je*iga, pratio sam ga. Prva RS, razni uhljebi u upravi, previše sam ih prošao, "ispadanja iz prve lige", do famozne "sanjam tu evropu ja". Tu sam zbog Borca. Ovo nije Borac kakav želim da gledam, ali da on nije na ovom mjestu, tu bi bilo Sarajevo, Zrinjski, Željo, ili neko deseti. Kamo sreće da mi svi sa foruma dočekamo da u ovoj ligi fudbal pobjeđuje, isto kao i u državi, gdje sve zavisi od toga "ko ti je tata".
Ima istine u svemu što si rekao, ali vi ste najviše obesmislili fudbal ubjedljivo. Krali su i bošnjački klubovi, namještao je i Zrinjski, ali vi to radite svaku je be nu utakmicu. Imao sam sreću da budem na par utakmica Borca u BL, pa ljudi na istočnoj tribini u BL otvoreno govore da se Borcu štima. Banjalučani vide istinu, a ti je ne vidiš.

Ja razumijem vas Srbe, posebna je satisfakcija u ovom političkom ratu koji nikad nije bio rasplamsaniji kao sad poslije Daytona pišati se u usta Bošnjacima i Hrvatima i preuzeti Savez, ali to te ne amnestira od istine.
bošnjanin

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 apr 2025, 00:47

AvantiBL je napisao/la:
Argentina je napisao/la:

Nisi realan, jer nikad niko nije ovoliko krao kao Borac i na njegovom mjestu ne bi niko drugi bio i nece biti.

Guranje Borca je na tom nivou da mene ne bi iznenadilo da uzme sudija loptu, opali loptu po golu i prizna se gol Borcu. Realno, sve smo vidjeti, sto ne bi i ovo. Razumijes li da mi ovo ne bi bilo iznanenadjenje uopste?!

Svako kolo ima po 10 situacija za Borac koje su za suspenzije i usputno 20 situacije navlacenja na koje se naviklo. Igrac GOSKa dobio crveni za ne postojeci faul, Kvrzic umalo zavrsio karijeru igracu Sarajeva, sviran faul za Borac, danas Dangubicu ne pusta orednost tek kad je skontao da je opasna situacija (ponistava prednost - prvi put i to da vidim)...Ma doci cemo do toga da sudija zabije za Borac gol, ne vidim sto ne bi, kad smo sve vidjeli do sada.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 24 apr 2025, 00:51

AvantiBL je napisao/la:
Argentina je napisao/la:

Ti se slomi da ispadnes objektivan, a onda dodjes na forum i nasladjujes se sudijskim odlukama u vasu korist. Jel te stid jado?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 24 apr 2025, 00:57

Pa upravu je čovjek jest bilo svega s obje strane samo je vama svirnuo 30 prekršaja (slovima : TRIDESET) a njima 3 puta manje od tog. A isto se udaralo.

Izurinirale su vas komsinice i jedino protiv vas i Sirokog ne mogu nekako da ih mrzim. Sve ostalo da Bog da po 5 primali za poluvrijeme.

Šta je najtužnije naša liga može biti vrhunska sa dosta izjednačenosti i napetosti da se nikad ništa ne zna. Samo ovi kriminalci ne daju.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 24 apr 2025, 01:00

FKSDoGroba je napisao/la:
24 apr 2025, 00:51
AvantiBL je napisao/la:
Argentina je napisao/la:

Ti se slomi da ispadnes objektivan, a onda dodjes na forum i nasladjujes se sudijskim odlukama u vasu korist. Jel te stid jado?
Pa tako radi svaki put. Par dana glumi objektivca, postenjacinu, ovi nasi se uhvate na to, hvale ga. Onda nakon nekog vremena pokaze pravo lice. Zato treba svaki put napominjat sta radi.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 24 apr 2025, 01:02

TeaM87 je napisao/la:
24 apr 2025, 00:33
@AvantiBL

Druze nerealan si, svi su kroz historiju krali i svi ce opet krasti, ali ovo sto vi radite je next level, nema dalje, igrac Zelje lezi na terenh, sudija svira da se izvede faul, Radinovica ne pusta 2 minute da udje u igru nakon ukazivanja pomoci, 30 faulova svirao nam itd itd

A ovo je samo jedna utakmica, stimaju vam bukvalno svaku, budi realan malo, pises argumentovano i sve ti sto si rekak stoji, ali ne mozes porediti kad ja ukradem cokoladicu u granapu a ti 5 miliona iz banke
Vidi, druže, ja recimo pamtim stomak Borisa Raspudića nakon utakmice na Grbavici kada ga je Mirsad Bešlija poderao, zamisli, bez faula. U vremena kada se kralo prije cca 10ak godina, nije bilo tehničke mogućnosti da se isprati kao što je sada moguće. U vremena kada je Željo bio sila, apsolutno je sve poklopio, od sudija do medija, i zato se "vrlo malo zna o tome". Ali, neka ostane i ovo trenutno stanje dokumentovano, jer mislim da će biti sve gore i gore, nebitno u korist kojeg kluba.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 24 apr 2025, 01:07

Sto bi rekli na njihovom forumu Aj Njegomirovic kakvi smecari

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 24 apr 2025, 01:07

AvantiBL je napisao/la:
Argentina je napisao/la:
23 apr 2025, 23:43
AvantiBL je napisao/la:
23 apr 2025, 23:40

Skontali igrači Želje da nije loše uzeti po 20 milja, jer plate nema ionako :D
Imas li stida kao navijac Borca da se javis sa takvim komentarima, a ne da imate zastitu sudija nego guranje na max, nema kluba kojeg niste ostetili u ligi. Ovo veceras je bilo uzasno sudjenje u vasu korist. Nevjerovatno da niko to ne spominje od medija.

Ako mi kazes da je ok sudjenje, zelim ti takvu pravdu u zivotu na svakom polju :kafa:
Mislim da je igračima najteže igrati ovakve utakmice, gdje je glavna uloga jedini akter zbog kojeg niko nije došao na utakmicu. Meni sa tribina je djelovalo da je upravo Njegomirović svojom arbitražom svezao noge igračima Borca, a naše maksimalno motivisao.
Ono što sam gledao u posljednje vrijeme, Borac je najbolja ekipa u PLBiH, u puno boljoj formi od Zrinjskog, a opet ovakvo pretjerivanje u arbitraži jednostavno čini se kontraproduktivno.

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 24 apr 2025, 01:09

AvantiBL je napisao/la:
24 apr 2025, 01:02
TeaM87 je napisao/la:
24 apr 2025, 00:33
@AvantiBL

Vidi, druže, ja recimo pamtim stomak Borisa Raspudića nakon utakmice na Grbavici kada ga je Mirsad Bešlija poderao, zamisli, bez faula. U vremena kada se kralo prije cca 10ak godina, nije bilo tehničke mogućnosti da se isprati kao što je sada moguće. U vremena kada je Željo bio sila, apsolutno je sve poklopio, od sudija do medija, i zato se "vrlo malo zna o tome". Ali, neka ostane i ovo trenutno stanje dokumentovano, jer mislim da će biti sve gore i gore, nebitno u korist kojeg kluba.
Uspjeli ste nemoguće, 70% st. zemlje navija da Zrinjski uzme titulu, samo da vam se dokaže da i pokraj svih namještanja nećete ni ligu, a ni kup osvojiti. U inat bih zamolio sve bošnjačke klubove da igraju bez motiva protiv Zrinjskog, jer vaš bezobrazluk (Borčev, ne srpskog naroda u BiH) je nevjerovatan.
bošnjanin

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Orjuna i 8 gostiju.