FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
22
10%
Drugi
19
9%
Treći
51
24%
Četvrti
61
29%
Peti
17
8%
Šesti
13
6%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
5%
Ispadamo iz lige
13
6%

Ukupno glasova: 210

NoProfit
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NoProfit » 22 nov 2025, 22:37

NajvecaRadosti je napisao/la:
22 nov 2025, 19:38
OzmoodPinglewood je napisao/la:
22 nov 2025, 18:18
Sad lagano Tarik i Nedim nek poljube trobojku na dresu i lagano sa aljkosima zapjevaju o Kosovu i Metohiji.
Nisam gotivio nijednog ni drugog ali momcima kapa do poda pogotovo Tariku kojeg su bas vrijedjali(prvi ja u nekim momentima)pa i Keranovicu koji uopste nije igrao za nas prvi tim i kojeg ce napusavati iz Banja Luke s obzirom da je njihov igrac ako se ne varam.

Sami smo sebi krivi.Nasa djeca ocitaju lekciju preplacenim zvijezdama.
Kakve crne zvijezde, država se čitava sprda s njima. :D
Oni samo imaju jako velika primanja u odnosu na ono što pokazuju, a od zvijezda su daleko. Evo meni fakat više nije muka kad mi zijanimo, uglavnom mi je smiješno. Nakon toliko godina ulaganja ti se patiš i gubiš od Radnika, Sloge i Rudara i da te neko shvati ozbiljno. Svaka čast onima kojima se da nervirati zbog ovoga. :)

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 nov 2025, 22:38

Na narednom prelaznom roku probat vratit Rahmanovica, Benku, Jajala i Delaca. Uz to probat angazovat Bicakcica jer s jednom nogom ce prekucat ligu. Iz penzije vratit Hajrovica. To je siguran recept za uspjeh.

Imamo vise povratnika godinama nego RS, ocekujem da nam Smit uruci kakvu plaketu za uspjesnu implementaciju Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 nov 2025, 23:55

suhakrpa je napisao/la:
22 nov 2025, 22:11
Evo vam igrači na pumpi kod Žepča... čipsevi, čololadice, bijelo vino..
Pa normalno.Dobra plata je tu zivot je lijep.Nisu debili da se sekiraju ko mi ha ya.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 nov 2025, 00:06

bordobijeli je napisao/la:
22 nov 2025, 22:15
Ljudi misle da treneri imaju carobni stapic. Kako to da ko god preuzme Zrinjski dobar trener ?? Recino imas 5 bitnih faktora a Trener je jedan bitan faktor al ako ostala 3 ili 4 faktora ne funkcionisu onda ti ni Murinjo ne moze pomoci .
Sve stoji, al trener mora znat kad vodi 0-1 ba gostovanju do 70 minute mora znat privest utakmicu do kraja i uzet 3 boda. Govorim u kontekstu kad imas fer sudjenje i igras 11 na 11.

Snijeg i los teren nisu opravdanje..

Podrzavam Marija al ove utakmice se MORAJU pobjedit u okolnostima gdje imas fer sudjenje gdje imas 0-1 gdje mas 4 pobjede u nizu, gdje si vec 2 mjeseca sa ekipom odigrao si 7 utakmica dvije reprezentativne pauze vratili ti se svi igraci..

Daje bilo recimo 0-0 i onda oni zabili u 80 min za 1-0 to bi bilo nesto drugo

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 23 nov 2025, 00:19

HordasFks je napisao/la:
22 nov 2025, 18:50
konjicanin01 je napisao/la:
22 nov 2025, 18:43
Sta vam uradise s kluba ccc.
Yebem ti komplet familiju
Zbog takvih debila...jos dugo ce te biti u racKu...I neka ce te.Neodgojeno zadriglo pašče.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 23 nov 2025, 00:26

Pitar6785 je napisao/la:
23 nov 2025, 00:06
Ljudi misle da treneri imaju carobni stapic. Kako to da ko god preuzme Zrinjski dobar trener ?? Recino imas 5 bitnih faktora a Trener je jedan bitan faktor al ako ostala 3 ili 4 faktora ne funkcionisu onda ti ni Murinjo ne moze pomoci .
Sve stoji, al trener mora znat kad vodi 0-1 ba gostovanju do 70 minute mora znat privest utakmicu do kraja i uzet 3 boda. Govorim u kontekstu kad imas fer sudjenje i igras 11 na 11.

Podrzavam Marija al ove utakmice se MORAJU pobjedit u okolnostima gdje imas fer sudjenje gdje imas 0-1 gdje mas 4 pobjede u nizu, gdje si vec 2 mjeseca sa ekipom odigrao si 7 utakmica dvije reprezentativne pauze vratili ti se svi igraci..

Koju bi ti izmjenu napravio a da to Mario nije? Govorim o izmjenama prije njihovog gola.

Nećemo se lagati, izmjene u tom momentu su djelovale ok. To što nam je odbrana po ko zna koji put pokazala zašto je najlošija nije do izmjena a ni do trenera.

Utakmicu smo morali “ubiti” ranije, sebičnost Mujkića i par minuta ranije i Mlinarića su se ispostavile kao ključne da to ne uradimo.
Nikad poraz, samo lekcija.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 23 nov 2025, 00:29

Ovo danas im nije trebali nikako, pa čak i kec bi ostavio neku nadu za napredak, ovako goli qrac.
I sto neko rece gore nikad igraca odMujakica, fizički jak igrač ali mozak ko kliker kao i većina…

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 nov 2025, 01:59

Ma znao sam da ce nas ohladiti ili ovi ili Siroki cim raja krene nakon 2 pobjede najavljivati titulu i ostale gluposti a zaboravljaju u kakvom smo raspadu prije mjesec dana bili.

Ekipa je psihicki nestabilna i kraj.Ovo nas ceka i u nastavku sezone i sve dok je ova garnitura ljudi tu.Tvoja dva igraca imaju platu ko svaki uposlenik njihovog kluba zajedno i ljudi te dobiju.Svaka im cast a nasi degeni nek okace kopacke.Da im je prvi ili drugi put ove sezone preslo bi se preko ovoga.
Opet ce se kolo slomiti na treneru koji nije nikakav mag ali nije ni medju prva 3 problema.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 nov 2025, 02:21

tabba77 je napisao/la:
23 nov 2025, 00:26
Pitar6785 je napisao/la:

Koju bi ti izmjenu napravio a da to Mario nije? Govorim o izmjenama prije njihovog gola.

Nećemo se lagati, izmjene u tom momentu su djelovale ok. To što nam je odbrana po ko zna koji put pokazala zašto je najlošija nije do izmjena a ni do trenera.

Utakmicu smo morali “ubiti” ranije, sebičnost Mujkića i par minuta ranije i Mlinarića su se ispostavile kao ključne da to ne uradimo.

Rudar je amaterska ekipa a ti imas roster koji imas i koji je skoro na 100% u kompletu, apsulutno je nebitno koje izmjene sebicnost ne sebicnost imas rezultat do 70 minute koji ti donosi 3 boda, ti kao trener sa licencom trener koji je dovoljno dugo sa ekipom trener koji nema nijednog povrijdjenog igraca suspendovanog igraca protiv ekipe koja nije ni pripreme odradila i koja se sklapala u hodu izgubis.

Ja da sam investitor ja bi prvo prespavao i sutri dan dobro razmislio o 2 je stvari, DALI TEBI KAO TRENERU SMIJEM VJEROVAT I DOPUSTAT SUTRA DA TI DOVEDES NA ZIMSKOM PRELAZNOM ROKU 3-4 igrac otjeras takodje 3-4 igraca kostas me 700-800 k €, a ti sa ovom ekipom koja guts 9-10 m€ u fulu gubis od rudara gdje imas 6 amaterski igraca.

Nemoj mo bit budale ko manijaci koji fale igru zelje i sposobnosti njihovog trenera, a uzmes od 14 utakmica koje on vodio 12 bio slabi protivnik, SARAJEVO i zeljo ce pobjedit neke utakmicuu na navijace al igra prikazano NIJE TO TO.

Sad od ovih 7 utakmica Mario nije nista pokazao osim sto je malo ekipu razdrmao pricom, sto je vazno al isto moramo znat da je tu kumovalo 50% i povratak igraca a posebno Mujkica..

5 golova smo mi primili odkad je Cvetanovic tu.

Ima jos 4 utakmice IGRACI I STRUCNI STAB MORAJU ZNAT DA SE MORAJU UOZBILJIT I POBJEDIT SVE 4 utakmice. Ima ovde i do igraca i mislim da bi hz trebali popricat sanjima nasamo i podjelit im samare od Banica do mlinarica..

Ne zbog poraza vec sto koriste nas klub da zaradjuju toliko novca uz tezu neka me sve do zadnjeg dana finomi odradim trening a sve 3x vise nego igdje imam a niko me nedira a i pritisak ne osjecam

RaymondRed
Kontakt:

Post Postao/la RaymondRed » 23 nov 2025, 03:03

relativizam je napisao/la:
22 nov 2025, 22:07
ronaldo99 je napisao/la:
22 nov 2025, 21:31
Pitar6785 je napisao/la:
22 nov 2025, 21:21
Ekipa koja izgubi od ekipe kao sto je prijedor a ima do 70 minute 1-0 rezultat nemoze bit prvak. Uz naravno regularno sudjenje..

Ako cemo smjenjivat cvitanovica nakon prvog djela nadam se da ce vec od danas pocet trazit trenera, STO SE TICE MENE MARIO IMA MOJU PODRSKU I NEBI GA MJENJAO
Covjek pretrpio prvi poraz od dolaska i odmah smjena, a jbt led kakvi smo mi umisljeni navijaci.
Iskreno i ovo što je dobio nema tu neke ljepote sve na silu ,nikakav promjena s njim nije dosla
Hocemol musemica opet vratiti?

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 23 nov 2025, 08:45

Kakav odnos klub ima prema svojoj djeci, bas ovako ce nam se vracati u buducnosti, kao u Prijedoru.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 23 nov 2025, 08:51

Pitar6785 je napisao/la:

ne mogu se sloziti da je ovo greska trenera.
postavio je dobro utakmicu, Rudar u 1.pol nije nista napravio osim par ubacaja gdje su jedino opasni.
Mi smo zabili gol na vrijeme i drzali utakmicu pod kontrolom.
u 2.pol isto drzali smo ih pod kontrolom imamo sansu sa 0:2 kad Mlinaric prolazi ali umjesto da da loptu u sredinu gdje su Oliveira i Kyeremeh on puca iz okreta, zatim radimo 3 izmjene pojacavamo sredinu, osvjezavamo se, opet pravimo sjajni sansu gdje opet sebicnost Mujkica koji ima Butica samog kao duh ipak puca u golmana.
odatle je bukvalno sve stalo, primamo dva naivna gola i nema vremena da se nesto promjeni.
evo po meni je Mario dobro stvari uradio, ali amaterske greske odbrane, sebicnost on ne moze rijesiti tek tako.
ovaj poraz je poraz igraca i njihovog nekvaliteta i sebicnosti

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 nov 2025, 09:32

Ugasi nam Mujkić i zadnju nadu za titulu jučer. Bravo Mujkiću.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 23 nov 2025, 09:49

mirzatele je napisao/la:
23 nov 2025, 09:32
Ugasi nam Mujkić i zadnju nadu za titulu jučer. Bravo Mujkiću.
Titula je bila ugašena i prije početka prvenstva.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 nov 2025, 10:55

Titula je ugasena vec nakon prvog kola ali ne nakon kiksa nego nakon unistavanja citavog sistema koji je funkcionisao i tjeranja ljudi kakve nikada necemo vratiti.Tog dana smo definitivno pokazali da nemamo nikakve ambicije za titulu dok su ovi ljudi u klubu.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 23 nov 2025, 11:31

Pa opet je ekipa pala zadnjih 20 minuta i ta zekiceva nesprema nas progoni od krajove.
Ekipa se ne moze spremiti na reprezentativnoj pauzi, to ne mogu biti ni mini-pripreme, drugi je nacin i intenzitet rada jer imas utakmice i prije i poslije pauze.
Podrska sefu, igracima pola plate odbiti. Kome se ne svidja mrs iz kluba.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 23 nov 2025, 12:10

Onako hladne glave kada je sve završilo i kada se prespavalo, a očito da oni nisu svjesni koliko nama znači ovaj klub i koliko se mi osjećamo loše nakon ovakvih kikseva.

Odlika kvalitetnih igrača jeste kontinuitet dobrih igara, kod nas igrači igraju na momente i zbog toga imamo oscilacije u rezultatima. Kada dodaš na sve to da smo doveli istrošene i fudbalere koji nemaju nikakvog motiva za uspjeh onda kao rezultat se dobije i ovo što imamo sada.

Banić - Po meni prolazna ocjena, golman koji definitivno igra iz zadnje linije i on je trenutno najmanji problem u ovoj ekipi.
Ristovski - Jedan od rijetkih igrača koji imaju karakter i tačno se vidi po njegovom govoru tijela da on želi ovoj ekipi uspjeh. Što se tiče utakmice, korektan i odradio je svoj posao kako i treba.
Bralić - Po meni jučer najbolji igrač Sarajeva, odlična partija.
Beganović - Vrijeme je za novog desnog beka, sve je to super, ali nema više smisla. Defanzivno i igra, ali nama treba ofanzivniji desni bek ukoliko mislimo napadati trofeje. Što je bliže protivničkom golu tek vidimo nedostatke kvaliteta.
Maroodza - Uz par grešaka zbog lošeg terena, odlično je zatvarao našu lijevu stranu, čak šta više uvijek miran na lopti i tačno se vidi da kada ima loptu zna sa njom šta hoće, a ne kao pojedinci koji je samo nabiju i očekuju da naši napadači istrče 40 metara i postignu pogodak.
Mujkić - Nakon par dobrih utakmica, evidentno je i tada bilo da je Mujkić najbolji na lijevom stoperu koji je u ovoj formaciji sa tri vanjski stoper. Na tim opcijama po strani trebaju puno bolji igrači i od Mujkića i od Beganovića. Definitivno da je postigao pogodak ili dodao loptu da Butić postigne pogodak utakmica bi se završila i ne bi bilo priče o ovome... Ovako priča je otišla skroz u drugom smjeru. Prvi gol Rudara, pa i drugi kod oba je mogao i morao bolje reagovati.
Ignatkov - 2007. godište, pokazuje znake kvaliteta i pustiti dijete da igra i da se razvija, sve ostalo je suludo.
Mlinarić - Bezveze ga stavljaju na neke pozicije koje on ne može da igra i na kojima je definitivno užasan, bolje ga je staviti na klupu nego na ove pozicije koje on igra. Blijedo, blijedo, blijedo.
Kyeremeh - Sem gola po meni ništa, ispričana priča.
Renan - Jučer je opet davao znao života, ganjao i zadržavao je loptu u našem posjedu pravio im je probleme pritiskom. Njegov pristup iz prošlih utakmica je tako loš da ljudi i kada on odigra dobro imaju loše mišljenje o njegovoj igri, ali to je isključivo njegov problem.
Elezi - Jedini naš vezni igrač koji ima smisla za fudbal, ničije lopte odlično kupi, otvara prostor i nudi se konstantno. On sa podignutom formom i boljom ekipom bi bio i 30-40% bolji igrač.

Izmjene - Užaš, užaš, užaš. Definitivno su ti koji su i ušli najveći problem ovog kluba, ja vjerujem čim se njih riješimo, a dovedemo mlađe koji su željni fudbala i uspjeha tada ćemo i nešto napraviti. Ovako samo se ponavlja jedna te ista priča. Čitaju ovi i iz kluba ovo i neka vam budu ovo samo podsjetnik kada budete dovodili igrače koji nemaju motiva za sportski uspjeh.

Trener - Vodiš 0:1, ubacuješ igrače prema naprijed i sam sebe ubijaš. Na klupi ti Turda, Paskalev, Dizdarević, Kuprešak. Teren i utakmica takva da ti zadnjih 20 minuta trebaju fizikaneri i ovi koji mogu skočit i pogurat se, a ti ubacuješ Cimirota i Ljajića.

Očito se na polusezoni moraju pogledati u oči, nekima se zahvaliti, neke prodati... A ozbiljno dovesti.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 nov 2025, 12:28

ErosViverosViv je napisao/la:
23 nov 2025, 11:31
Pa opet je ekipa pala zadnjih 20 minuta i ta zekiceva nesprema nas progoni od krajove.
Ekipa se ne moze spremiti na reprezentativnoj pauzi, to ne mogu biti ni mini-pripreme, drugi je nacin i intenzitet rada jer imas utakmice i prije i poslije pauze.
Podrska sefu, igracima pola plate odbiti. Kome se ne svidja mrs iz kluba.
Nije 2009. godina pa da možeš nekom skinuti pola plate kako hoćeš. Jedne te iste fraze zadnjih deset godina..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 nov 2025, 12:43

Pitar6785 je napisao/la:

Ove utakmice se privode rutinski kraju al to je kad ekipa ima karakter, stabilnost i pobjednički mentalitet a Trener je samo jedan mali dio toga . Mi smo promjenili 4 trenera s ovom ekipom i opet gubimo utakmice na ovaj način,znači da je do tima i igraca.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 23 nov 2025, 13:05

N3R3D je napisao/la:
23 nov 2025, 12:10
Onako hladne glave

Ristovski - Što se tiče utakmice

doveli istrošene i fudbalere koji nemaju nikakvog motiva za uspjeh onda kao rezultat se dobije i ovo što imamo sada.
Malo sam ti popravio ovo.

Hint: Prati Rileta kod drugog gola.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ebi46 i 20 gostiju.