FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samir-tm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samir-tm87 » 20 jul 2010, 12:29

mele je napisao/la:kupi li smo tekmu protiv hapoela 1-0
bolje da smo kupili 5-0 a ne 1-0 :P

ee da vas pitam u koliko je sati trening zelje danas

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 20 jul 2010, 12:30

Seyo_TM je napisao/la:Mislim da se vise trebamo zabrinuti za letargicnost uprave:
- informacije o kartama za europsku utakmicu! Nema rijeci o tome!
- informacije o godisnjim kartama! Nit su izasli sa cijenama, nit sa datumom!
- i dalje nemamo GLAVNOG sponzora! Nit ima rijeci o tome!

I vi ponizavate Amara! Kad pljujete po Lazi(ili bilo kojem igracu), direktno pljujete po Amaru!
Vjeruj da se ja nekad zapitam da li mi uopšte imamo Upravu. Nijaz ju je definitivno napustio. Šta bi sa onolikim predsjedništvom? Izgleda još se jedino Žujo tu i tamo pojavi. Dželo je tu, ali on i nije kakav kapacitet. Buki se vrti. Cviko je tehniko :D . Greda se oženio :D Mislim da smo u ovom segmentu organizacije totalno zakazali. Sve je palo na Amara. Možda je dugoročno tako i najbolje, rastjerati ove kokošare koji su iz razno raznih razloga kao tu, a ustvari ništa od njih. Uzdati se samo u ono što Amar zaradi od prodaje igraća i karata i lakapo. Nek' Amar postavi za glavnog nekog svog kome može vjerovati i ko hoće raditi. Ima u onom našem udruženju boljih ljudi od ovih kokošara. Uz lovu od Džeke ako je ikad bude (prije ćemo bingo dobiti) Amar bi to posložio. Naravno, ima tu i prijatelja kluba, ali baš prijatelja koji pomognu kad treba i to bi bilo dovoljno. Jeb.o sponzore, došli bi oni sami da nas mole. Imamo sigurno najbolju i najbrojniju publiku, još kad bi se stadion malo skucko, ma hajde ba.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 20 jul 2010, 12:33

Gotovo sigurno da Lazo nece igrati protiv Hapoela zbog povrede koju vuce iz prosle sezone, tako da cu obradovati mnoge koji ga ne vole

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 20 jul 2010, 12:38

Mojne VeDo i ti matere ti. Biće para. Rek'o je Džeko od sebe dati 3% i to je to. Nije važno kako da ti sad ne objašnjavam detalje, ali će biti.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 20 jul 2010, 12:39

Ma vise je bezobrazluk, sve sutim, cekam, nebi li poceli sta raditi...jos kad sam cuo mahalsku da bi godisnje trebale na prvoj domacoj da se pocnu prodavati, ostao sam bez teksta (naglasavam jos jednom, mahalska je!)
yebemu saznamo cijenu karte od stoleta (sace on pocet da imam sta protiv njega :mrgreen: ) umjesto da clanak u novinama izadje 5 dana prije, pa ako bude suspenzija, otkazemo i gotovo...a ne ovako...

Jel ovako treba uprava sampiona da se ponasa?

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 jul 2010, 12:42

Molim vas drzite se teme,dosta vise o Dzeki,Lazi itd.Sutra igramo prvu domacu europsku tekmu nakon 5 godina,mozel malo o tome?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 20 jul 2010, 12:43

Ma kakva Uprava. Ja sam bio skeptik od početka, ali eto hajd', nije moglo bolje u tom trenutku. Njih je ba Amar iznenadio skroz sa titulom, a Džeko ih je dotuk'o. Više ste ba ti, Pile i Stole (da ste Bogdo) uprava nego neki.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 20 jul 2010, 12:52

Ma oni su ispunili svoje obecanje, europu, i sada valjda misle da su zavrsili posao...camac vjeruj mi, da najmanje 50% stvari dobrih oko kluba (ne mislim na igracki kadar i oko njega), je uradjeno volonterski i na tudju incijativu...

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 20 jul 2010, 12:56

Vjerujem.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 20 jul 2010, 13:01

bistrikboy je napisao/la:Molim vas drzite se teme,dosta vise o Dzeki,Lazi itd.Sutra igramo prvu domacu europsku tekmu nakon 5 godina,mozel malo o tome?
S kim ste igrali prije 5 godina?

Zar nije prošlo više?

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 20 jul 2010, 13:10

Neprilagodjen je napisao/la:S kim ste igrali prije 5 godina?

Zar nije prošlo više?
Koliko se ja sjećam zadnja Europska tekma na kojoj sam bio je ona protiv Litexa, kad smo dobili 2-1 čini mi se.
Kakav je samo go zabio tu tekmu Arben.A 8-)

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 20 jul 2010, 13:12

Da nije bio neki Intertoto ili nešto slično,ne vjerujem da bi moderator bezveze napisao tako što?

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 20 jul 2010, 13:12

12.08.2004
Evropska liga
Kup UEFA: Željezničar - Litex 1:2
Nogometaši Željezničara su danas na Grbavici do 66. minute imali odličan rezultat, a onda su gosti iz Bugarske u samo šest minuta napravili preokret i pogodcima Hidiouada i De Almeide došli do prednosti 2:1 koju su znali sačuvati do kraja.
Željezničar je dosta dobro izgledao na početku utakmice. Plišekovi izabranici dosta dobro su se suprotstavili favoriziranom Litexu, pa su u prvih petnaest minuta propustili dvije prilike preko Muharemovića i Raščića. Bugari su odgovorili preko Brazilca De Almeide, ali Bećirević nije morao reagovati.

U 23. minuti udarac je oprobao i Joldić, a pet minuta gledatelji su mogli vidjeti najbolju priliku Željezničara u prvom poluvremenu. Iz brzog kontranapada lopta je došla do Muharemovića koji je odlično poslužio Raščića, ali napadač Željezničara bio je neprecizan i šutirao preko gola. Nakon te prilike igralo se uglavnom na sredini terena i bez pravih prilika.

Sve najzanimljivije dogodilo se u drugom dijelu. Željezničar je u prednost došao u 60. minuti kada je Muharemović opet bio začetnik akcije, ali ovog puta je dobro dodao Arbenu Avdiji koji je šutirao sa šesnaest metara i pogodio nebranjeni dio mreže.

Slavlje navijača Željezničara trajalo je samo šest minuta. U 66. lopta je došla do Mourada Hidiouada koji oštrim udarcem s vrha šesnaesterca pogađa lijevi ugao gola Kenana Bećirevića. Šest minuta poslije već je bilo 1:2. Opet su Bugari izveli brzi kontranapad, lopta je došla do Kirilova koji odličnim centaršutom na drugoj stativi pronalazi Brazilca De Almeidu kojemu nije bilo teško glavom savladati golmana Željezničara. Vrijedno je spomenuti da je kontranapadu Litexa prethodio sumnjiv kontakt između Gredića i dvaju obrambenih igrača Litexa kada su svi na stadionu tražili jedanaesterac, ali češki sudac Jaroslav Jara se nije oglasio.

Nakon toga igra Željezničara u potpunosti je pala i sve do posljednjih pet minuta igralo se bez prave igre i na jednoj i drugoj strani. U samoj završnici domaći nogometaši probali su nešto agresivnije, ali rezultat se nije mijenjao.

SARAJEVO – Stadion Grbavica. Gledatelja 5.500. Glavni sudac: Jaroslav Jara (Češka). Pomoćnici: Patrick Filipek i Miroslav Tulinger (oba iz Češke).

STRIJELCI: 1:0 – Avdija (60.), 1:1 – Hidiouad (66.), 1:2 - De Almeida (72.)

ŽELJEZNIČAR: Bećirević, Gredić (od 78. Žerić), Alihodžić, Mulalić, Kajtaz, Avdija (od 86. Đoković), Karić, Joldić, Spahić (od 71. Hadžić), Muharemović, Raščić. Trener: Jiri Plišek

LITEX: Vutov, Bačev, Kirilov, Yovov (od 77. Palankov) , De Almeida, Beliakov, Zagorčić (od 79. Zhelev), Hidiouad, Georgiev, Trich, Jelenković. Trener Stojče Mladenov.

ŽUTI KARTONI: Raščić (Željezničar), Bačev, Hidiouad (Litex)

IGRAČ SUSRETA: Joao Soares De Almeida (Litex)

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 20 jul 2010, 13:17

Strauss je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:S kim ste igrali prije 5 godina?

Zar nije prošlo više?
Koliko se ja sjećam zadnja Europska tekma na kojoj sam bio je ona protiv Litexa, kad smo dobili 2-1 čini mi se.
Kakav je samo go zabio tu tekmu Arben.A 8-)
Greška 2-1 smo izgubili...
Evo provjerio revanš sa Litexom se igrao 26/Aug/2004

EDIT
Ne znam jel se neko sjeća, al čini mi se da je poslije tog poraza od 7-0 naredna domaća tekma bila sa Borcem i tu smo izgubili 2-1/2-0 tako nešta čini mi se i poslije tekme se okupila masa hoće da šuta igrače :mrgreen: Izvodi neki lik Joldića, on jadan nako mal sitan, vidi se na njemu da se sasro i valjda se raja sažalila šta li, pustiše ga bez riječi :mrgreen:
Zadnja izmjena: Strauss, dana/u 20 jul 2010, 13:20, ukupno mijenjano 2 puta.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 20 jul 2010, 13:17

sretno nam sutra!!! mada ce tesko biti protiv hapoela dati gol, nadam se iskreno makar da nece biti skroz lose kao u tel avivu. uglavnom idem na utakmicu naravno jug, moja prva utakmica poslije, cini mi se zrinjski prosle godine u augustu... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 20 jul 2010, 13:50

Pa dobro,nije puno mod ni promašio,samo godinu...meni se činilo da je više vremena prošlo.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 20 jul 2010, 13:55

Ne znam kakvo je vaše mišljenje o ovom Dajiću. Meni je osto u solidnom sjećanju kad je igr'o za mladu. Ne znam šta je s njim poslije bilo. Malo me ćudi da ga i mi nismo zaganjali. Ne znam otkud u Slobodi.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 jul 2010, 14:16

Neprilagodjen je napisao/la:
Pa dobro,nije puno mod ni promašio,samo godinu...meni se činilo da je više vremena prošlo.
Pobrkao sam 2004 i 2005-tu jer smo u sezoni 04/05 izborili Europu ali nismo nastupili.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 20 jul 2010, 14:24

Da,to je bila ona sezona kad su u Evropi igrali Žepče i kompanija jer su ispunjavali uslove za licencu,iako su u našoj ligi bili pri dnu :cry:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 jul 2010, 14:26

Željezničar sutra protiv Hapoela

Uzvratni susreti drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu prvaka na rasporedu su u utorak i srijedu.

Prvak BiH Željezničar u srijedu u Sarajevu dočekuje izraelski Hapoel Tel Aviv. Sarajevska ekipa se već nakon prvog meča praktično oprostila od daljeg plasmana, pošto je poražena s ubjedljivih 0:5. Željezničar će pred svojim navijačima pokušati da popravi dojam i dostojanstveno se oprosti od evropskih nastupa u ovoj sezoni.

Susret će biti odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase u srijedu u 20.15 sati.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, b00t, Lordiox101, Proximic, rimljanin90 i 40 gostiju.