FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

BordoSarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 mar 2021, 00:19

Ova prednost i nije loša al loše je ono što može bit sljedeće sedmice. Iznenađujuće dobar Zrinjski sa baš jakim i širokim kadrom igra kući protiv Tuzle gdje su dosta veće šanse da pobjede. Komšinice igraju protiv Olimpika i oni će iščupati tri boda.

Sa tim, nama Zrinjski prilazi na 5 a komšinice na 6 bodova bez naše utakmice sa lišticom.

Koliko god je lištica oslabljena odlascima najboljih igrača, imaju oni finu ekipu opet. Oni su nam ubjedljivo najlošiji protivnik na gostovanjima, najteži.

Kad pogledaš kakva je situacija bila pred ovu utakmicu gdje smo mogli konama pobjeć na 12 a zrinjskom na 14 bodova, ovaj gore scenario je jako ružan.

Sad bi birao da bježimo 2 boda drugom umjesto 8 al da tu imamo ekipu iz prve polusezone.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 mar 2021, 00:21

ElCartel11 je napisao/la:
07 mar 2021, 00:10
joker90 je napisao/la:
06 mar 2021, 23:58
Realno, kad smo vidjeli da su nam danas Krle i Jukić krila, odmah smo svi znali da nas hargijanje čeka...
Boli tebe qrac uzimas nas u hendikepu na Cmilji :urnebes:
Ma Cmiljara bio sigurica ko Bayern! Kakav optimizam sa njim i neka lažna pozitiva. Jedino sam Iniesti poklonio opkladu! :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 mar 2021, 00:21

Hamagara je napisao/la:
07 mar 2021, 00:19
Handzic
Mesanovic Krle Fanimo
Dzokanovic TSS
Pidro Milicevic Dupe Oremus
Kovacevic

Vjerujem da bi bili bar za 50% opasniji i pritiv Zelje i Zrinjskog
Rekao je Vinko na presu da je planirao Handzica veceras al vuce povredu, Fanimo isto.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 07 mar 2021, 00:21

Putalj je napisao/la:
07 mar 2021, 00:07
Krste za dozivotnog kapitena! Dobar je covjek i stvara atmosferu :rol: :rol:
Zamisli na poluvremenu sta je on imao reci igracima kao kapiten,ono idemo momci,hajmo ih zgazit u drugom i slicno,moralise,daje podrsku,slusaju ga i gledaju igraci ono: pa ko nam to govori :wtf: al nije on kriv sto igra,Salcin i Milanovic ili Jukic po starni slijedecu ako to ne bude onda je Vinko ograjiso negdje u toku pauze.
Zadnja izmjena: Sanchez1987, dana/u 07 mar 2021, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 07 mar 2021, 00:24

Zrinjski stvarno odličan. Ako oni nastave igrat ovako a i mi ovako biće ovo napeto do kraja. Ja se nadam da možemo bolje. Velkoski klupa.
Samo naprijed Saraj'vo!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 07 mar 2021, 00:27

U ovoj formaciji ja ne vidim situaciju iz koje će Mešanović ući u priliku a kamoli postići gol. I ja bih ga volio gledati više okomito i da ispred ima Handžića da se tuče sa štoperima. Ubijeđen sam da bi Handže večeras bio na nivou da je odigrao barem poluvrijeme. Jazuk te povrede...
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 07 mar 2021, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 07 mar 2021, 00:27

BordoSarajevo je napisao/la:
07 mar 2021, 00:19
Ova prednost i nije loša al loše je ono što može bit sljedeće sedmice. Iznenađujuće dobar Zrinjski sa baš jakim i širokim kadrom igra kući protiv Tuzle gdje su dosta veće šanse da pobjede. Komšinice igraju protiv Olimpika i oni će iščupati tri boda.

Sa tim, nama Zrinjski prilazi na 5 a komšinice na 6 bodova bez naše utakmice sa lišticom.

Koliko god je lištica oslabljena odlascima najboljih igrača, imaju oni finu ekipu opet. Oni su nam ubjedljivo najlošiji protivnik na gostovanjima, najteži.

Kad pogledaš kakva je situacija bila pred ovu utakmicu gdje smo mogli konama pobjeć na 12 a zrinjskom na 14 bodova, ovaj gore scenario je jako ružan.

Sad bi birao da bježimo 2 boda drugom umjesto 8 al da tu imamo ekipu iz prve polusezone.
Baš sad gledam sastav Širokog protiv Krupe, vjeruj mi ovo je prvi put od kako znam za taj klub, da im ne znam i da nikad nisam čuo ni za jednog jedinog njihovog igraca.Ovo je izgleda kod njih neka pravo mlada i neiskusna ekipa.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 mar 2021, 00:30

Spasice nas Husref (opet),kad u iducem kolu klepi madjare dole,jos mi protutnjamo Listicom i eto nas na +11 aBd :kafa:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 mar 2021, 00:34

Kad bi mi mogli potpisati na 3,5 god. Kovacevica i Djokanovica. NIKAD ZA NIKAD. Nemamo mi tih para, a ni pameti.
Sto Danilovica iz Borca na vrijeme ne platise 200k€ i potpisase do 2024g. Onog žutog momka iz Krupe sto ode u Borac.
Neka uzmu ovu Titulu, a od sljedeceg prvenstva moraju traziti nove talente. Ugusit ce i F.Hodzica,Ramica( ovdje za obojicu pisu da su talenti), Besica( gledao u Tuzli-ok),Dizdarevic ok u Tuzli, Salcina na neprirodnoj poziciji(izvuc ce se Hercegovac-21 god), pa taj Dal ...
I sa takvim odnosom prema Akademiji prodaose(hajd uvalise) ih za vece pare od najboljeg poslijeagresije Rahmanovica i Deraca Dresa, mislim na Sadikua i Hadzica. O Mujakicu, Mihojevicu necu, a ima jos toga Catakovic,Mustafic...
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 07 mar 2021, 00:36

zagorski je napisao/la:
07 mar 2021, 00:30
Spasice nas Husref (opet),kad u iducem kolu klepi madjare dole,jos mi protutnjamo Listicom i eto nas na +11 aBd :kafa:
Kad i Slavko pobijedi na Grbavici
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 07 mar 2021, 00:37

zagorski je napisao/la:
Nece Zrinjskom biti lako.Sisoje je sklopio finu ekipu, još im se vracaju ona dvojica što su bili kartonirani.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 07 mar 2021, 00:38

joker90 je napisao/la:
07 mar 2021, 00:21
ElCartel11 je napisao/la:
07 mar 2021, 00:10
joker90 je napisao/la:
06 mar 2021, 23:58
Realno, kad smo vidjeli da su nam danas Krle i Jukić krila, odmah smo svi znali da nas hargijanje čeka...
Boli tebe qrac uzimas nas u hendikepu na Cmilji :urnebes:
Ma Cmiljara bio sigurica ko Bayern! Kakav optimizam sa njim i neka lažna pozitiva. Jedino sam Iniesti poklonio opkladu! :mrgreen:
Evo da ti dam novu priliku , ako zabije preko 2.5 gola na treningu ja tebi majicu kupim :mrgreen:
Kažu još malo pa će s juniorima početi trenirat da šta pokaže
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 mar 2021, 00:48

SarajevoJeBordo je napisao/la:
06 mar 2021, 23:36
NisamInSajder je napisao/la:
06 mar 2021, 23:00
SarajevoJeBordo je napisao/la:
06 mar 2021, 22:46

Nismo, jer ti to protivnik nije dozvolio. Igraš onoliko koliko ti to protivnik dozvoli. Lakše smo iznosili loptu na pressing Celtica nego večeras. I ko je kriv? Pa trener koji nije pripremio ekipu za taj scenarij. Prvi put u ovoj sezoni nismo bili taj protivnik koji se pita koliko će taj neko igrati. Nadigrani smo u svim segmentima uz more tehničkih neprisiljenih grešaka u pogledu najjednostavnijih pasova.
Mogu reci da poznajem Jakirovica, pratim HNL, samim tim Goricu, koju je on vodio. I nekako nisam ocekivao da ce ovako Visoko izaci veceras. Vjerovatno je i to Vinka iznenadilo. Jakirovic je trener koji ne izaziva visoko sa igracima, nema konstantnog pressinga, taktika mu je bila na cvstoj odbrani i sa brzim kontrama i brzim prvim napadima. Tako sam nesto ocekivao i vecera, ocigledno i cijela ekipa, jer ih je definitivno iznenadio visoki pressing.

A Vinko je konkretno mislio na izostanak Fanima, te je rekao da se Handzic zalio na misic. Ali to ne mjenja cinjenicu da ekipa nije mogla iznijeti loptu drugu utakmicu zaredom, niko osim Susica i par izuzetaka u vidu Djokanovica i Velkoskog.

Jos par rijeci za Jakirovica, fantastican takticar, Hrvatska skola, zelio sam da on preuzme reorezentaciju, a nakon sto ga je Zrinjski imenovao, rekao sam da je Zrinjski najveci konkurent.
Nadam se da problemi koje imamo u igri nisu dublji od problema tempiranja forme kao na početku sezone. A nešto mislim da jesu.

Drago mi je što opet s njima igramo kup pa da vidimo šta smo analizirali i popravili.

Ne znam šta možemo toliko drastično promijeniti, a ako ne promijenimo i budemo ovakvi u Širokom...mrka kapa.
Nazalost, barem ja mislim da problem nije u tom tempiranju forme. Iako su slabiji protivnici bili u prvom dijelu sezone mi smo opet pravili kakve-takve sanse i igrali na posjed. U ovom trenutku to ne moze reci, jer niti ima sansi, da imamo posjed, ali taj posjed je na nasoj polovici ili oko centra, ne prenosimo igru na protivnicku polovicu, vec protivnik u obe utakmice rekao bih vrlo lako drzi ekipu na sigurnoj udaljenosti od svog gola. Ne zelimo preskakat igru, a jedino Tino zna i radi na prenosu lopte sa nase polovine na protivnicku. Posto on formacijski igra na poziciji poluspica/desetke kada se vrati na nasu polovicu po loptu, gubimo tog igraca u tom polju i prakticno nikad nemamo visak u fazi napada. To je glavni problem u igri. I iz tog problema su izasle veceras problemi i greske, Zrinjski se postavio visoko, presing na 20 metara od naseg gola i u prvih 20-30 minuta nasi nisu prenijeli loptu na njihovu polovicu i iz te nemogucnosti nasi su grijesili i predavali loptu protivniku.

Vinko je sam rekao da ovo ne funkcionira i da se mora mijenjati, traziti nova dobitna kombinacija. Pejovic mora out, na tribine, nije nista pokazao za ovih pola godine sto bi ga ostavilo u prvih 11 osim nekoliko bljeskova u par utakmica, a pogotvo u posljednje dvije utakmice u kojima je bio los, protiv Zelje manje los, ali ipak los. Takodjer, kroz cijele pripreme je izgledao izgubljeno. Mustedanagic, Dal i Salcin moraju dobiti vise minuta. Salcin minute može dobiti na beku, i volio bih da krene u Kupu, neka se i Pidro sabere malo. Dal na lijevo krilo, a Mustedanagic na poziciju poluspica/desetke. Nadam se i da ce Cmiljanic dobiti te famozne papire da nastupi u Kupu.

Da se odmah razumije, ja ne dovodim titulu u pitanje niti jednu jedinu sekundu. Jer prije svega, ne vidim u kojim to utakmicama jos mozemo izgubiti 10 bodova, da moze se to desiti, ali ekipa to nece dozvoliti u to sam siguran. Ali, dvije lose partije su iza nas i problemi su ocigledni. Ono malo novinara sto se javilo na pressici je reklo ovako ne ide. I upravo je to sto treba govoriti, da ovako ne ide. Pa Wolfsburgu prije par sezona ode Kevin de Bruyne i strasan pad u igri, to je ono sto se i nama desava, otisla su dva igraca na koje je sistem bio naslonjen, a u ekipi nemamo igrace koji su kao Rahmanovic i Tatar. Rahmanovic, taj kao lazni napadac na poziciji poluspica je bio Velkoski u ranijim sezonama, i za Velkoskog je to najbolja pozicija. Dok je Tatar bio nesto kao Muller u Bayernu, Ramdeuter, kojeg nemamo u ekipi. Dakle, treba nam novi sistem.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 07 mar 2021, 00:57

Iskreno nakon 6 7 godina u ovoj ekipi ne vidim igraca koji je prevaga i koji to moze biti. Od 2014. smo imali svaku sezonu nekog ko povuce igrace za sobom neku lucidnost napravi pa dobijemo bitne tekme, pa cak i prije 2014. Ovo sad mi izgleda tanko bas.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 mar 2021, 01:07

vedinjo98 je napisao/la:
07 mar 2021, 00:36
zagorski je napisao/la:
Kad i Slavko pobijedi na Grbavici
Ma kone vise ne mogu ni Evropu izboriti kamoli da budu konkurentni za titulu.

Putalj
Kontakt:

Post Postao/la Putalj » 07 mar 2021, 01:22

Nek je adziji dobro, ko yebe klub.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 mar 2021, 01:25

U listici nas ocekuje teska utakmica i tezak protivnik. Nadamo se povoljnom rezultatu.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
NEMA NAZAD

Putalj
Kontakt:

Post Postao/la Putalj » 07 mar 2021, 01:40

slika

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 mar 2021, 01:46

Putalj je napisao/la:
07 mar 2021, 01:40
slika
Ahhaahahahhaahhaahahahahhahahha
NEMA NAZAD

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 07 mar 2021, 01:52

Smijesno evo padoh sa stolice...
Dva morona se pronasla i citiraju jedan drugog na djecije fore i gluposti.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Google Adsense [Bot], kogmagie46, Lecler, N3R3D, nedimmmm1337, OzmoodPinglewood, SamoDaKazeem i 68 gostiju.