Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)
Tek sad možemo vidjeti kakav je posao napravio Petev ali nekim nije odgovarao.Sad smo postali šprdnja diljem Evrope a kako i neće kad nas amateri oduče od fudbala
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Zar ima iko obraza Mesu prozivat
Izgubio je tri puta od Belgije, po jednom od Spanije, Irske, Meksika i Kipra
Meksiko i Spanija prijateljske utakmice
Sto znaci Kipar jedino razocaranje jer je imao 14 pobjeda
Izgubio je tri puta od Belgije, po jednom od Spanije, Irske, Meksika i Kipra
Meksiko i Spanija prijateljske utakmice
Sto znaci Kipar jedino razocaranje jer je imao 14 pobjeda
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Pa kazu "diskriminacija"

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
-
- Kontakt:
pa vratite ga na kormilo repke
Diglisiću j.e.b.e.m. li ti majku šta im ovo uradi hahahahahaha
Nema sad smisla vracati nekog ko je bio
Samo budala je mogla dati Hadzibegicu sansu nakon prvo sramotnog mantada
Bolje tad da su Mesi dali ali sad je gotovo
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Mesa je obicna karna, kao i FarukNoDi80 je napisao/la: ↑17 nov 2023, 09:13Nema sad smisla vracati nekog ko je bio
Samo budala je mogla dati Hadzibegicu sansu nakon prvo sramotnog mantada
Bolje tad da su Mesi dali ali sad je gotovo
sasvim je svejedno koji od tih luzera vodi repku
ishod je uvijek isti
JEDAN JE PAPE
Sve receno....
- NerminFatic
- Kontakt:
Ne kontam sta bi Savi sinoc s onom postavom.
Chunu bih odsjekao ako bi ova ekipa izgubila i onako nas sve obrukala:
Vasilj
Dedic Zolotic Hadzikadunic Gazibegovic
Tahirovic Krunic Rahmanovic
Demirovic Tabakovic Bilbija
Ovi su bar malo uigraniji, vise trce i fudbalski su potkovaniji.

Vasilj
Dedic Zolotic Hadzikadunic Gazibegovic
Tahirovic Krunic Rahmanovic
Demirovic Tabakovic Bilbija
Ovi su bar malo uigraniji, vise trce i fudbalski su potkovaniji.
Ma prvi problem je savez drugi trener treci igraci i tu se sva polemika zavrsava. Jedni mrzitelji Bosne,a sa njima taldzije balijice retardirane. Trener se mijenja svako malo i svaka je veca i veca neznalica na klupi. Trece igraci imaju toliki bol u onoj stvari da je to strasno. Mene bi bilo stid doci u Bosnu poslije ovih poraza.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
-
- Kontakt:
Mi limitirana ekipa? Hajde recimo da jesmo.
Ali dobili su nas Island, Luksemburg i Slovačka. Prije toga Finska, Rumunija. Još prije toga X sa Kazakhstanom.
Nemamo mi ekipu na nivou svjetske klase, ali nemaju ni oni, pa ne samo da nas dobiju, nego nas razmontiraju. A na momente itekako dobro znamo odigrati.
Znači, nije do ekipe koliko je do nečeg drugog. A to su savez (jer mijenja trenere i nema kontinuitet) i treneri (koji ili nemaju iskustva, ili kad ga imaju, bolje da ga nemaju).
A šta i očekivati sa 15 hiljada eura mjesečno, da budemo na Euru? Pa tamo selektori imaju plate po 300, 400, 500 i više hiljada eura na godišnjem nivou. Piksi u Srbiji ima milion eura. Dalić u Hrvatskoj... I onda na sve to kad dodaš da nemamo ekipu svjetske klase, da nemamo kult reprezentacije, dobiješ neviđenu bruku da te jedan Luksemburg (koji više nije kanta) razmontira 4 1, a tebi je glavni argument "ne trčimo" i "nije moglo bolje", ako je ovo tebi tako dobro da bolje ne može, pusti nekom ko može otac te hebo.
Ali dobili su nas Island, Luksemburg i Slovačka. Prije toga Finska, Rumunija. Još prije toga X sa Kazakhstanom.
Nemamo mi ekipu na nivou svjetske klase, ali nemaju ni oni, pa ne samo da nas dobiju, nego nas razmontiraju. A na momente itekako dobro znamo odigrati.
Znači, nije do ekipe koliko je do nečeg drugog. A to su savez (jer mijenja trenere i nema kontinuitet) i treneri (koji ili nemaju iskustva, ili kad ga imaju, bolje da ga nemaju).
A šta i očekivati sa 15 hiljada eura mjesečno, da budemo na Euru? Pa tamo selektori imaju plate po 300, 400, 500 i više hiljada eura na godišnjem nivou. Piksi u Srbiji ima milion eura. Dalić u Hrvatskoj... I onda na sve to kad dodaš da nemamo ekipu svjetske klase, da nemamo kult reprezentacije, dobiješ neviđenu bruku da te jedan Luksemburg (koji više nije kanta) razmontira 4 1, a tebi je glavni argument "ne trčimo" i "nije moglo bolje", ako je ovo tebi tako dobro da bolje ne može, pusti nekom ko može otac te hebo.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
-
- Kontakt:
Antonio Conte je slobodansimonknows je napisao/la: ↑17 nov 2023, 09:32A šta i očekivati sa 15 hiljada eura mjesečno, da budemo na Euru?

Protiv Slovačke na sve načine pokušat zaustaviti utakmicu, ne treba prestat bakljada. Sa zgrada nek bacaju ljudi
- Goalgetter
- Kontakt:
Prizivas neke promjene u reprezentaciji i onda izvedes isti onaj vezni red koji je jedan od glavnih uzroka ove nase situacije. Krunic godinama ne igra ofanzivnog veznog niti je tu poziciju ikad znao u igrati, u nas je glavni kreator igre, ne razumijem. Hadziahmetovic, Cimirot, Krunic je vezni red da sebi samo dadnes metak u glavu.
Svjesni smo svi (ne)kvaliteta trenutnog, da neki igraci jednostavno ne mogu dati vise, ali neke stvari stvarno nemaju smisla. Mislim da nase realno stanje sigurno nije da te Luxemburg isprasi dva puta u kvalifikacijama i ovakvo totalno podbacivanje koje nam se vise 100x desava.
Svjesni smo svi (ne)kvaliteta trenutnog, da neki igraci jednostavno ne mogu dati vise, ali neke stvari stvarno nemaju smisla. Mislim da nase realno stanje sigurno nije da te Luxemburg isprasi dva puta u kvalifikacijama i ovakvo totalno podbacivanje koje nam se vise 100x desava.
-
- Kontakt:
Ne ne upotpunosti se slazem s tvojom konstatacijom da je savez najveci krivac, i da nam je rak rana. Njima jest cilj da uniste repku. Međutim isto tako mislim da su selektoru izuzev peteva totalno zastarjeli i bukvalno nikakvu takticku zamisao nisu imali niti imaju. Njima se kompletna takticka zamisao svede na formaciju hocemo li igrati 4-3-2-1 3-5-2 ili nesto trece ali fudbal i taktika je vise od toga.Deen je napisao/la: ↑17 nov 2023, 00:55"Imamo repku poimenicno bolju od puno reprezentacija, imamo cak i klupu bolju od puno reprezentacija.jasta je napisao/la: ↑17 nov 2023, 00:37Aferim momčino. U centar.Bamidele je napisao/la: ↑17 nov 2023, 00:16Vi ljudi veze nemate o zivotu, 90 posto vas uz duzno postovanje ostalim.
Kod nas niko ne valja..
Primjer Demirovic, veze nema ovako onako. covjek igra bundesligu kapiten svoje ekipe igra svaku utakmicu.
U repci nista, kod peteva je valjao. A barreiro iz luks je dobar.
Hadziahmetovic, Mujagic, Hajradinovic, Dal itd veze nemaju ovako onako. Hadziahmetovic igra svaku minutu u Besiktasu, Mujagic igra svaku minutu u Ankari Hajradinovic kapiten Kasimpase i Dal igra skoro svaku utakmicu. A Rodrigues iz luks je top poigrava se s nama, covjek je takodjer u toj po vasem misljenju katastrofalnoj turskoj i ne igra u Sivasporu.
Dedic Salzburg igra ligu prvaka povremeni kapiten.
Rahman igra u rusiji,
Ova dvojica cvajta.
Pjana nikad za repku nije valjao, ni dok je u juvetu bio ni u barci, jel tako.
Dzeko zadnjih 15 utakmica los.. a znamo sta je DZEKO ne samo na nasim prostorima nego na globalnom nivou.
Steva standardan u Švici, višca nam nije valjao isto otjeran iz repke.. Šeha ne valja isto, Asmir je valjao… hahahaha jedan u bazelu drugi ferencvaros itd itd.
Dosta ovih igraca su bili i više nego dobri kod peteva sta im bi odjednom se zapitas?
Treba zvati ovog u repci treba onog pa kad dodju niko nista jel tako.. a u klubovima top svi.
Kod naseg naroda, je to sve prevara sto su nam igraci u ovim klubovima i standardni. Jel tako?
- kod nas nije problem u igracima, nego u trenerima i savezu. Iste ove igrace daj u reprezentaciju koja je iole poslozena proigrat ce. Od Demirovica, Hadziahmetovica pa nadalje. Problem je sto nema sistema, taktike niceg, problem je sto je igracima muka doci na okupljanje zbog atmosfere u i oko reprezentacije. Problem je sto reprezentacija nema identitet nemamo nacin igre, moras se opredjeliti za stil igre shodno igracima koji su ti na raspolaganju. Grcka osvojila Euro imali su stil nije lijep ali je ucinkovit. Oni su dobijali utakmice protiv slabiji ekipa 1:0 2:1 ali nisu odustajali.
Kod nas se promjenilo u godinu dana 200 selektora i 150 igraca i jos uvijek ne znas ni koju formaciju ni koji stil igre zelis da igras.
Imamo repku poimenicno bolju od puno reprezentacija, imamo cak i klupu bolju od puno reprezentacija.
Ali nema analize protivnika, nema taktike. Evo danas izlaze u pressing dva igraca, i to ne idu sto im je receno nego eto zato sto su oni odlucili, hamula izlazi ostavlja svog igraca Mujagic ne zna sta da radi ostaje s dvojicom i ljudi nam izadju iz prve trecine terena kao s pjesmom nista nije uigrano, receno itd itd.
Imam osjecaj da selektor dodje kaze igrate danas 4-2-3-1 i to je to. Kazu problem sto je stavljen mujagic na beka nije bek.
Pa to se moze rijesiti, kako guardiola igra sa 4 stopera pozadi kako je u barci igra sa stoperom na bekovskoj poziciji.
Pa im da instrukcije kazes mujagicu kad mi imamo loptu udji malo centralno formirajte tri pozadi a ti dedicu imas slobodu da ides naprijed jer si dobar u tom segmentu igre i onda napadas vise po jacoj strani.
A kad nemamo loptu ostajete na svojim pozicijama i tu onda koristis mujagica u onom sto je dobar a to je defanziva.
Ili kazes cimirotu ili amiru kad imamo loptu stani između stopera formiraj trojku i onda kad imas dva ofanzivna beka nemoraju razmisljati o defanzivi toliko imaju neku slobodu.
Ili kazes tabakovicu ako vidis da nemozemo prenijeti loptu gore spusti se na 10 ili se povuci na krilo.. jok kod nas igras 4-2-3-1 i svi stoje na svojim pozicijama to je toliko lahko za braniti da je za ne povjerovati.
Dakle igraci tacno ne znaju sta rade na terenu koji su im zadaci. Nego evo vam lopta igrajte.
To vise u fudbalu ne funkcionise tako.
Fudbal je postao isto kao i šah.
Ali dzaba nama govoriti, kod nas ko igra u turskoj on je Panj, a u luks, slovackoj i ostalim reprezentacijama taj isti koji igra u turskoj nije panj. Ovaj u rusiji otisao da uzme pare. Ovo su “menadzeri pogurali” premijer liga BH je bolja itd itd.
Mi smo narod katastrofa niko nam ne valja i tu je kraj price.
Ali nema analize protivnika, nema taktike"
Ko je za to odgovoran da nema analize i da nema taktike? Trener zar ne? Ili jeli to sve savez odlucuje?
Sve dok je savez taj, koji SVE odlucuje, nemas tu sta ocekivat. Jeli stvarno mislis da ce doci jedan moderan trener, koji pravi analize i taktike? Jeli mislis da ce savez to dozvolit? Vico nevoli da smo uspijesni. Kako ste tako naivni. Savo poslje olimpije nije nigdje radio i ti sad ocekujes cuda? Savez je nam rak rana. Dok vi to razumijete, bi ce jos poraza od luksemburga, island, finska, armenija ili izrael. Ja se slazem stobom mi imamo igrace dobre, ali ko ce ti radit taktiku ili analizu? Ko ce dovesti covjeka da to sve radi? Savez nece, jer je to sve politika druze. Luksemburg nema ti problema. Oni su normalna drzava i imaju normalan sistem i normalno drustvo i normalan savez, i u tome se sve zavrsava. Osnovne stvari mi nemamo, a zelimo mi biti najbolji. Nemozes tako. Moramo osnovne stvari imat, da bi korak po korak nesto napravili.
Sto se tice analize koja se spominje u svakom intervjuu, ne vidi se. Pa dovoljno je da su pogledali samo utakmicu portugala sa luksom i da su analizirali nacin presinga portugalske repke. Pokusali implementirati nesto kod nas da se vidi neki plan.
- vidim ljudi pljuju po jedne te istim igracima, a ja sam ubjeđen da 95% nije do igraca.
Ako ti ne ide vezni red, i pokazao se loše.
Uzmi vezni red Sarajeva i Zrinjskog, pozovi u repku. Biće bolje, ugirat će se momci. Garantujem da se poslao Zrinjski ili Sarajevo ili kombinovano, bili bi mnogo bolji od ove selekcije koja treba predstavljati najbolje. Plus par igrača iz Borca
Uzmi vezni red Sarajeva i Zrinjskog, pozovi u repku. Biće bolje, ugirat će se momci. Garantujem da se poslao Zrinjski ili Sarajevo ili kombinovano, bili bi mnogo bolji od ove selekcije koja treba predstavljati najbolje. Plus par igrača iz Borca
Uništiše nam fudbal ( sport uopšte ), krivi su bošnjaci koji sjede u savezima i ništa ne poduzimaju.
Savo je izmjesao sastav jer nasi ne mogu odigrat 2 tekme u 3 dana .
Slovacku cemo satrat…
Nego jeste primjetili kako je teren bio los sinoc
Ovo sve treba rastjerat i ja kao Krajisnik kazem- repku treba prebacit u Mostar.
Samo Hercegovci mogu to rijestit.
Slovacku cemo satrat…
Nego jeste primjetili kako je teren bio los sinoc
Ovo sve treba rastjerat i ja kao Krajisnik kazem- repku treba prebacit u Mostar.
Samo Hercegovci mogu to rijestit.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Ovo se sada može reći bez pretjerivanja - svako ko ode da gleda Slovačku u Zenici, je saučesnik u uništavanju reprezentacije.
Jedina poruka koja se može trenutno poslati, je prazno Bilino Polje.
Jedina poruka koja se može trenutno poslati, je prazno Bilino Polje.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Kaze trebali smo duze slaviti gol ne bi sigurno primili cetvrti

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."