Chrome ili Mozzila !?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Chrome ili Mozzila !?

Post Postao/la LBJ MVP » 20 jun 2011, 17:38

QUARESMA 18<<< je napisao/la:bogzna onda koja ti je verzija
Najnovija ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 20 jun 2011, 19:29

LBJ MVP je napisao/la:
Najnovija ;)
Ma lisica ti je sranje. Koristi Operu. ;)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 20 jun 2011, 19:50

Bilal je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Najnovija ;)
Ma lisica ti je sranje. Koristi Operu. ;)
Nije bas lisica sranje, za neke stvari je lisica extra :), ali da je istina kako previse sporo se razvije i da je samo pitanje vremena kada je Chrome jos vise ugrozi, a iz dana u dan lisica gubi sve vise i vise udjela na trzistu, ponajvise od Chromea, ali pomalo i od ostalih browsera :). Naravno IE ima najvise korisnika, ali iz svima poznatih razloga, nije kvalitet u pitanju, nego jednostavno ljudi ga dobiju uz instalaciju Win-a i sto bi drugi koristili (barem tako razmisljaju oni kojima internet ne treba za previse stvari), ali i to ce se uskoro da promjeni :).
Evo ovdje se moze vidjeti da Mozilla i IE konstantno opadaju u zadnjih godinu dana (doduse mozilla daleko bolje stoji od IE-a, ali ipak je gubitak procenta udjela na trzistu do prije tih nekih godinu dana bio nezamisliv i konstantno je mozilla povecavala udio), Chrome ostvario najveci porast, skoro 11%, safari skoro 1%, a opera "oscilira" i trenutno je u nekom manjem gubitku u odnosu na isti period prosle godine :D.
slika

Ala ja oduzi pricu da bi ustanovio da lisica nije sranje, ali da moze biti bolja :D.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 01 jul 2011, 13:14

Opera i Chrome ubjedljivo najjaci ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 01 jul 2011, 14:26

Ljudi izasla nova Opera. Kakvi Chrome i Mozilla :mrgreen:

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 01 jul 2011, 14:29

CHROME!
Nil Satis Nisi Optimum

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 jul 2011, 15:41

Bilal je napisao/la:Ljudi izasla nova Opera. Kakvi Chrome i Mozilla :mrgreen:
I to što kažeš ne znam ko me više zaebava chrome ili mozilla :roll: :mrgreen:
Sada sam prešao na chrome nakon dugogodišnje odanosti mozilli no premišljam se ipak zbog opere :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 01 jul 2011, 17:29

LBJ MVP je napisao/la:
Sada sam prešao na chrome nakon dugogodišnje odanosti mozilli no premišljam se ipak zbog opere :D
Probaj, nista ne gubis. Velika je samo 9.8MB i instalira se za 10 sekundi ;)
PS. Nije nikakav problem i da imas nekoliko browsera instaliranih. Ja imam IE, Chrome i Operu. Samo Mozillu nemogu smislit :mrgreen:

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 01 jul 2011, 17:37

Firefox je ubjedljivo najkompletniji browser i ako ista ozbiljno radis na internetu, to radis na firefoxu. Ja zbog posla imam instaliran svaki boziji browser koji postoji i mogu reci da je Chrome brzi od Opere i Firefoxa. Brze otvara stranice koje sadrze JavaScript a to vam je u za nove web stranice strasno vazno. Ali dok god Firefox bude imao podrsku open sour.ce(yebo ih portal nemogu napisati **** :mrgreen: ) zajednice koja mu je i uradila nevjerovatan broj dodataka, on ce biti broj jedan!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 01 jul 2011, 19:12

drH je napisao/la:Firefox je ubjedljivo najkompletniji browser i ako ista ozbiljno radis na internetu, to radis na firefoxu. Ja zbog posla imam instaliran svaki boziji browser koji postoji i mogu reci da je Chrome brzi od Opere i Firefoxa. Brze otvara stranice koje sadrze JavaScript a to vam je u za nove web stranice strasno vazno. Ali dok god Firefox bude imao podrsku open sour.ce(yebo ih portal nemogu napisati **** :mrgreen: ) zajednice koja mu je i uradila nevjerovatan broj dodataka, on ce biti broj jedan!
Ja sam to davno rekao, na racunaru moras imati uvijek najmanje 2 browsera, ako se iole ozbiljnije bavis radom na racunaru. Meni Chrome u 99% situacija odgovara, ali za neke naprednije stvari nije toliko jednostavan kao mozilla i zato je i ona uvijek tu :), tako da od mene uvijek ide preporuka da se ta dva browsera drze na racunaru, a i chrome se poprilicno popravlja sto se tice extenzija za njega, mada jos se ne moze da mjeri sa Mozillom :).

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 01 jul 2011, 21:51

chrome najbrzi browser nije skroz kompletan ali jedan od brzih :D opera isto kao i chrome :D mozilla kompletna , u nekim situacijama korisna ;)
Zadnja izmjena: hordas'87, dana/u 10 jul 2011, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 jul 2011, 22:16

Bilal je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Probaj, nista ne gubis. Velika je samo 9.8MB i instalira se za 10 sekundi ;)
PS. Nije nikakav problem i da imas nekoliko browsera instaliranih. Ja imam IE, Chrome i Operu. Samo Mozillu nemogu smislit :mrgreen:
Ma imam i ja sve jedino IE ne koristim to je ono baš njesra :mrgreen:
Sada sam na operi

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 11 jul 2011, 03:11

Svakih pola sata mi se ovo pojavi:
slika

Do sada nisam imao problema sa Chrome- om, nemam pojma šta je ovo. Najvnovija verzija mi je instalirana. :evil:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 11 jul 2011, 07:15

Sexmachineboy je napisao/la:Svakih pola sata mi se ovo pojavi:
slika

Do sada nisam imao problema sa Chrome- om, nemam pojma šta je ovo. Najvnovija verzija mi je instalirana. :evil:
Pokusaj je reinstalirati ili eventualno ako imas flash na racunaru instaliran, pokusaj ga obrisati, jer zna stvarati konflikt sa chromeom, jer chrome ima u sebi integrisan flash :).

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 11 jul 2011, 13:59

guber90 je napisao/la:
Sexmachineboy je napisao/la:Svakih pola sata mi se ovo pojavi:
slika

Pokusaj je reinstalirati ili eventualno ako imas flash na racunaru instaliran, pokusaj ga obrisati, jer zna stvarati konflikt sa chromeom, jer chrome ima u sebi integrisan flash :).
Moguće za flash, instalirao ga nedavno, možda je baš do njeg. :)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 11 jul 2011, 14:05

Opera ftw.
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 jul 2011, 22:59

silenT. je napisao/la:Opera ftw.
zasto? moze malo konkretnije

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 13 jul 2011, 00:19

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
silenT. je napisao/la:Opera ftw.
zasto? moze malo konkretnije
pa malo u DOS-u pogledaj odzive stranica kad koristiš Operu, a kad druge browsere.... najnovija Opera je trenutno najbolji browser.... brzina kojom otvara stranice je zadivljujuća... iako nisam bio fan Opere sad samo nju imam na PC-u, ovo drugo sam uklonio pa tako i Chrome koji sam prije koristio ;)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 13 jul 2011, 01:50

guber90 je napisao/la: Pokusaj je reinstalirati ili eventualno ako imas flash na racunaru instaliran, pokusaj ga obrisati, jer zna stvarati konflikt sa chromeom, jer chrome ima u sebi integrisan flash :).
Sve uradio, ali i dalje mi se javlja isto. Doduše malo rjeđe. :?

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 13 jul 2011, 14:59

Chrome forever :D
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.