Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 mar 2025, 22:09

Finn je napisao/la:
07 mar 2025, 22:04
QUARTERBACK je napisao/la:
07 mar 2025, 21:38
Da vam kazem iskreno volio bih da nasi ovo rijese bez reakcije Schmidta, da jednom pokazu da su sposobni nesto rijesiti na nivou drzave kakvu barem zelimo da imamo..
Koji naši, šta uopšte znači naši? Ne može bošnjo ko bošnjo sam ništa riješiti u državi tri ravnopravna naroda. Biti sretan da hrvati puno ne talasaju, inače bi ovo bilo puno gore.

"naši" kao država Bosna i Hercegovina i njene institucije u kojima rade i srbi i hrvati i bošnjaci, ili ti ga bosanci i hercegovci
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 07 mar 2025, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 mar 2025, 22:10

GG3 je napisao/la:
07 mar 2025, 21:56
Mislim da smo popravili dosta to lobiranje, al jednostavno previse desavanja u EU trenutno, Rat u Ukrajini, Trump brlja, EU trenutno preopterecen i zatecen situacijom, u Njemackoj jos nije vlast promijenjena kako treba, tako i u Austriji. Jednostavno nista nam nije islo na ruku, a Vucicu treba incident da bi spasio svoju guzicu u Srbiji.
Ma kakvi, ovo je ništa. Legitimni nalažu da su ugroženi, iako su zapravo u najboljoj poziciji od svih naroda, pa dođu u još bolju poziciju. Vučić nalaže o napadima na Dodika, centralnu vlast bla bla. A ovi levati samo znaju kmečati EUFOR-u, NATU i VP-u. Nisu ni s kim uspjeli uspostaviti baš jaku vezu, evo već 30 godina.EU ovdje radi tek onoliko koliko treba da sačuva mir, ovo bi se moglo riješiti za mizerna sredstva u poređenju sa onim šta Ukrajina dobija.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 07 mar 2025, 22:14

:bih:
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 07 mar 2025, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 mar 2025, 22:18

Uvijek se nađe par retarda sa glupim opaskama i botovanjem, čak i i ovakvoj situaciji.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 mar 2025, 22:21

Kako bi se moglo sada hapsiti Dodika, da citiram strucnjaka za ustavno pravo:

"zbog moguceg cinjenja novih povezanih kaznenih djela, Tuzilastvo ima mogucnost da Sudu BiH podnese zahtjev za lisenjem slobode ali moraju dokazati o cemu se radi, koji od posebnih uvjeta za oduzimanje slobode su ispunjeni s obzirom na razvoj dogadjaja"
Don't believe the hype.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 mar 2025, 22:23

Fino čovjek govorio :kafa:

Hoće li se plaćeno izdajničko smeće Avdo Avdić malo privesti na ispitivanje zbog plasiranja neistina i laži danas? Objavio je par verzija situacije. **** ljudsko.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 mar 2025, 22:28

akisarajevo92 je napisao/la:
07 mar 2025, 22:09
Finn je napisao/la:
07 mar 2025, 21:38
Da vam kazem iskreno volio bih da nasi ovo rijese bez reakcije Schmidta, da jednom pokazu da su sposobni nesto rijesiti na nivou drzave kakvu barem zelimo da imamo..
Koji naši, šta uopšte znači naši? Ne može bošnjo ko bošnjo sam ništa riješiti u državi tri ravnopravna naroda. Biti sretan da hrvati puno ne talasaju, inače bi ovo bilo puno gore.

"naši" kao država Bosna i Hercegovina i njene institucije u kojima rade i srbi i hrvati i bošnjaci, ili ti ga bosanci i hercegovci
tako je, pa i srba dosta pristojnih ima vidi se po izjavama ova dva dana bruku ih je osudilo ovo sto radi dodik i porucili da ne zele ici tim putem sto je za mene iskreno pozitivno iznenadjenje

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 mar 2025, 22:36

07 mar 2025, 22:28
Finn je napisao/la:

tako je, pa i srba dosta pristojnih ima vidi se po izjavama ova dva dana bruku ih je osudilo ovo sto radi dodik i porucili da ne zele ici tim putem sto je za mene iskreno pozitivno iznenadjenje
dok sam se vozio danas upalio sam bn radio, bila su ukljucenja slusaoca i dosta se srba javilo i 90% ih je bilo s pricom "ovo Dodik radi zbog sebe, niko ne napada RS, nadam se da ce ga uhapsiti i da prodisemo napokon"

ali bio je i jedan koji je rekao voditelju da nije cudo sto ih nazivaju izajnicima jer dozvoljavaju bosnjacima da im komentarisu na portalu BN-a

njima je to izdajnicki, na njihovim televizijama je nemoguce vidjeti nekog bosnjaka da isprica svoju stranu price ili nekog drugog osim srbina, ili makar neki bosnjak da radi kao tonac na radiju, kamerman na rtrs-u, ma kakvi, ali zato u "muslimanskom", "federalnom" Sarajevu moze sve i vise
Don't believe the hype.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 mar 2025, 22:46

Da je kako izdržati do 15-og, kad završi show u BG ide druga priča i kod nas.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 mar 2025, 22:51

@aki ma i kod njih je ko i kod nas, ima budala, al obican narod ko i nas ne zeli sukobe nikave taman se ljudi kolko toliko situirali, pogotovo sto svi znaju da je osudjen jer je zasluzio, sto se kurcio i sam sebe prijavio..

poslusaj izjave nacelnika istocne ilidze i istocnog sarajeva ne treba dalje ici..

to si u pravu, u tom smislu mi nemamo ni 5% prava koja oni imaju u fbih, koliko samo hrvata i srba radi na federalnoj, bht, tvsa..
Zadnja izmjena: QUARTERBACK, dana/u 07 mar 2025, 23:39, ukupno mijenjano 2 puta.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 07 mar 2025, 22:51

07 mar 2025, 22:36
07 mar 2025, 22:28

dok sam se vozio danas upalio sam bn radio, bila su ukljucenja slusaoca i dosta se srba javilo i 90% ih je bilo s pricom "ovo Dodik radi zbog sebe, niko ne napada RS, nadam se da ce ga uhapsiti i da prodisemo napokon"

ali bio je i jedan koji je rekao voditelju da nije cudo sto ih nazivaju izajnicima jer dozvoljavaju bosnjacima da im komentarisu na portalu BN-a

njima je to izdajnicki, na njihovim televizijama je nemoguce vidjeti nekog bosnjaka da isprica svoju stranu price ili nekog drugog osim srbina, ili makar neki bosnjak da radi kao tonac na radiju, kamerman na rtrs-u, ma kakvi, ali zato u "muslimanskom", "federalnom" Sarajevu moze sve i vise
E taj jedan je važniji od svih ostalih , klasika .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 07 mar 2025, 23:36

VensanKasel je napisao/la:
07 mar 2025, 22:51

E taj jedan je važniji od svih ostalih , klasika .
Uvijek bilo, uvijek ce biti. Na 10 javljanja imas jednu budalu na osnovu koje Bosnjo dobri preposteni kaze vidis da su svi go.vna. A mi smo zlatni inace svi. Svako kome je rat na pameti trenutno i zeli uci u to, bez obzira sto se moze ova kriza rijesiti diplomatski, mi nije nista bolji od tog pojedinca u RS.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 mar 2025, 00:31

a po cemu iz prethodno napisanog je "Bosnjo dobri preposteni vidio da su svi go.vna"

da dodam da i taj slusalac nije bio za uzimanje oruzja, osudjivao je Dodika, samo mu smeta politka BN-a
Don't believe the hype.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 mar 2025, 00:42

CAGarfia je napisao/la:
08 mar 2025, 00:32
slika

Lemi,pakuj kofere za Madjarsku :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 08 mar 2025, 01:00

L-Train je napisao/la:
08 mar 2025, 00:42
CAGarfia je napisao/la:
08 mar 2025, 00:32
slika

Lemi,pakuj kofere za Madjarsku :yawn:
#maga

:yawn:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 08 mar 2025, 01:23

Fakt je da smo jedina država na svijetu koja u najvecoj krizi zadnjih 30 godina, kada ljudi otvoreno prijete drzavi, izvrsavaju državni udar, da ministri, premijeri i članovi predsjedništva mole ljude iz drzavnih agencija ljude koji bi trebali cuvati ustavni poredak, da ostanu pribrani da se ne okreću na stranu agresora da ostanu na svojim poslovima i da ne padaju na pritiske zločinaca.

Pri tome se pored vojske i svih drzavnih agencija u koje su ulozeni milioni pa i milijarde, čeka se da glavni krivac pobjegne iz drzave sam od sebe kako ne bi došli u situaciju da neka od agencija izbjegne hapsenje ili izrucivanje.

Ova situacija je pokazala sve boljke ove drzave, kao federacija ne želi ništa poduzimati kako ne bi naljutila drugi entitet te ukljucila možda veći haos a pri tome ovi iz manjeg entiteta mogu sve,opet podilazimo i spustamo glavu i čekamo da to stranci rijese.

Stranci će ovo i rijesiti ne brinem se ja,kao što su i izbore riješili kao i prosli rat što su rijesili ali gdje je tu naša vlast, naši politicari, jel ima svrhe onda ova vlast ili bilo koja da vodi drzavu.

Mene to najviše boli što ne pokazujemo zube ne pokazujemo ništa sem sabura i moli Boze da bude sve ok.

Ja već sad gledam šta će biti poslije, sve te agencije će normalno raditi kao i mup rs ,putovat ćeš tim dijelom entiteta a znaš da jedva cekaju da te se rijese samo što nisu imali pravu priliku.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 mar 2025, 01:26

Treba vratiti sda... Onaj iz zatvora bi stavio dodika na one ventilatore, lendo bi zavrsio wc za zatvore, s zahiraga bi bio komandant 5. Slavne glavate brigade sa branika grada
Bisera turkovic bi obezbjedila na Baliju skupljanje humanitarne pomoci i podrsku vlade Maldiva i Galapagoss
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 mar 2025, 01:49

Ne znam ko je taj neki Bosnjak iz kluba Bošnjaka skupštine Entiteta RS što je zaustavio apelaciju prema ustavnom sudu RS ali bi to proglasio najboljim potezom nekog političara Iz reda Bosnjaka 2025 godine. Maestralno skraćivanje Dodiku manevra od mjesec dana i maestralno izbjegavanje da Dodikov sud kaze da je sve u skladu sa ustavom. Ima pametnih poteza.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 08 mar 2025, 02:20

Eno i Rubio se javi :rol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi, VensanKasel i 9 gostiju.