FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Lokomotifa
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Dragi ljudi ne možete pravdati ovakvo suđenje, i haj da je jedna tekma nego zadnje 2-3 godine nemamo suđenje da valja, pitari su imali sličnu situaciju i digli sve na noge zbog toga, a naše pi*ke šute, ne smiju pisnuti, zato ćemo i biti 4.-5., kad nemamo muda
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
tako je...Lokomotifa je napisao/la: ↑16 mar 2025, 20:18Dragi ljudi ne možete pravdati ovakvo suđenje, i haj da je jedna tekma nego zadnje 2-3 godine nemamo suđenje da valja, pitari su imali sličnu situaciju i digli sve na noge zbog toga, a naše pi*ke šute, ne smiju pisnuti, zato ćemo i biti 4.-5., kad nemamo muda
vidite danas kada se igra na muda,da djabe sudije i pmterine
Sudije lose i nikakve, posebno VAR soba. Izgleda da je udaranje lopte penal po Peljti
Sreca, pa smo dobili. Dobra tekma, imali su i oni sansi. Skripimo po strani bas, ali neka je pauza dosla. Sve u svemu 4to mjesto, plus 7 bodova, polufinale kupa. Ne znam samo ko nam je najbolji protivnik za kup, mozda Siroki, dobijemo ga i onda znamo da nam je Evropa sigurna. Ako bude Sarajevo-Siroki, mozda bude sudije utice pa Siroki u finalu da bude, a nas da zakolju protiv Borca. Volio bih Siroki.
Ne svidja mi se parola Manijaka, podrska nekome ko je na onoj strani zakona, ne ide. Sad ce par forumasa opet da me napadne da sam protiv juga, ali neko ko krsi zakon ne treba da ima.podrsku, makar mi bio brat rodjeni.
Pauza nam nije mogla doci u boljem trenutku!
Sreca, pa smo dobili. Dobra tekma, imali su i oni sansi. Skripimo po strani bas, ali neka je pauza dosla. Sve u svemu 4to mjesto, plus 7 bodova, polufinale kupa. Ne znam samo ko nam je najbolji protivnik za kup, mozda Siroki, dobijemo ga i onda znamo da nam je Evropa sigurna. Ako bude Sarajevo-Siroki, mozda bude sudije utice pa Siroki u finalu da bude, a nas da zakolju protiv Borca. Volio bih Siroki.
Ne svidja mi se parola Manijaka, podrska nekome ko je na onoj strani zakona, ne ide. Sad ce par forumasa opet da me napadne da sam protiv juga, ali neko ko krsi zakon ne treba da ima.podrsku, makar mi bio brat rodjeni.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Baš teška tekma danas, Petrović, Peljto i ostala mafija nas umalo zakinuli. Ali ovakva pobjeda će nam značiti dosta na samopouzadnju za dalje
Jedna stvar što mi je zapala za oko ne samo danas, vec nekoliko utakmica prije, cak i u prvoj polusezoni dosta loše koristimo kornere i opcenito prekide, traljavi ubacaji ili prejaki prebacaji, i tako u krug ne pamtim kad smo gol iz kornera ili nekog prekida dali. Mislim da bi mogli dosta poradit i na tom segmentu igra.
Karjašević danas dobio žuti i nema ga za sljedeće kolo, mogli smo ovu povredu iskoristiti pa ga staviti prije na klupu (da dobije žuti npr. protiv Borca) i da se očisti kartona tako da uđemo kompletni u nastavak sezone
Nadam se da će uprava riješiti problem sa radnim dozvolama za strance jer ovo je već i sramota da još nisu dobili.
Ali ipak najvažnije da smo pobjedili i da u miru prođe ova pauza
Jedna stvar što mi je zapala za oko ne samo danas, vec nekoliko utakmica prije, cak i u prvoj polusezoni dosta loše koristimo kornere i opcenito prekide, traljavi ubacaji ili prejaki prebacaji, i tako u krug ne pamtim kad smo gol iz kornera ili nekog prekida dali. Mislim da bi mogli dosta poradit i na tom segmentu igra.
Karjašević danas dobio žuti i nema ga za sljedeće kolo, mogli smo ovu povredu iskoristiti pa ga staviti prije na klupu (da dobije žuti npr. protiv Borca) i da se očisti kartona tako da uđemo kompletni u nastavak sezone
Nadam se da će uprava riješiti problem sa radnim dozvolama za strance jer ovo je već i sramota da još nisu dobili.
Ali ipak najvažnije da smo pobjedili i da u miru prođe ova pauza
Zadnja izmjena: NekoSaDaleka, dana/u 16 mar 2025, 20:44, ukupno mijenjano 1 put.
Ne svidja se vecini, ali neki moraju shvatiti da je to drug,jaran kako god neko tumacio svih tih ljudi koji vode navijanje. Nije dignuta parola jer se mora dici vec je to iskljucivo odluka grupe. Isto tako je puno pruzio grupi i bio tu u najtezim trenutcima.Argentina je napisao/la: ↑16 mar 2025, 20:30Sudije lose i nikakve, posebno VAR soba. Izgleda da je udaranje lopte penal po Peljti
Fk Željezničar.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Šošić za Hiroša je Ronaldo Fenomeno, kakva nadogradnja
Boljević
Boljević

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
-
- Kontakt:
Ono sto je dobro kod Madzida jeste voljni momenat, vidi se da hoce i da mu se igra, barem trenutno. Al ne treba ni previse hvaliti nakon nekoliko tekmi, znas nas, a i igrace.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 20:51Šošić za Hiroša je Ronaldo Fenomeno, kakva nadogradnja
Boljević![]()
Nek se dokazuje, ovo do sada je zadovoljavajuce, ako se nafura i padne 20-ak % bice ****, klasika.
Bolja je majstor, nema ga nigdje cijelu tekmu i onda je rijesi

Nijedan penal nije bio.
A da je Peljto imao ocigledne neke namjere to vide svi.
Kod prvog gola ne zove glavnog sudiju da pogleda situaciju a kod drugog iako su obojica sudija (linijski i glavni)bili blizu skroz i imali idealano mjesto da vide sve on se aktivira i zove da se pregleda situacija,cak ni igraci Radnika nisu trazili penal,toliko o tome.
A kod prvog penala Andjusic radi roling i zabija se u Radovca jedino da mu se sklonio Radovac da on uspjesno zavrsi dribling,cak se vidi i kako sekundu prije Radovac staje i dize ruke.
A da je Peljto imao ocigledne neke namjere to vide svi.
Kod prvog gola ne zove glavnog sudiju da pogleda situaciju a kod drugog iako su obojica sudija (linijski i glavni)bili blizu skroz i imali idealano mjesto da vide sve on se aktivira i zove da se pregleda situacija,cak ni igraci Radnika nisu trazili penal,toliko o tome.
A kod prvog penala Andjusic radi roling i zabija se u Radovca jedino da mu se sklonio Radovac da on uspjesno zavrsi dribling,cak se vidi i kako sekundu prije Radovac staje i dize ruke.
- jointunija
- Kontakt:
Krepaj keru,botinoBojudaosinebu je napisao/la: ↑15 mar 2025, 14:18Evo sloge dise za vratom , hej s kim se mi ganjamo da nam ne uzme evropu jadi moji![]()

Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
NEK SE JAVI VIRTUAL PITARSKA PI.chka !? On je rekao da su cisti penali ko suza ..
Nikad baliya pameti nece doci, jos nasao prozivati zasto kukamo, kao bili su penali cisti.. sve ti yebem pogano
- jointunija
- Kontakt:
Krepaj kerušoduskajurisic1 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 16:35Poraz glat ide. Ovo je smijesno kakva je ekipa, a o klupi da ne pisem.

Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Fino nas Vico poce klati. Da ne pricam one faulove u drugom sa Borcem i sad sa Radnikom. Vide suti klub ne smijenda pisne. I neka nam.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Bgm su se svi domaci navijaci na tribini ibretili penalima, smijeh kolektivni.
Srecom Boljevic kad je najpotrebnije priseban i dobar.
Al Jaber je masina, Bog sami zna koliko pokupi "nicijih" lopti. Zujalica prava.
Ovo sto je neko postavio raspored, ako je tako super je.
Na pauzi se refreshovat, naspanovat i izac poderat sve.
Srecom Boljevic kad je najpotrebnije priseban i dobar.
Al Jaber je masina, Bog sami zna koliko pokupi "nicijih" lopti. Zujalica prava.
Ovo sto je neko postavio raspored, ako je tako super je.
Na pauzi se refreshovat, naspanovat i izac poderat sve.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
ristagrad je napisao/la: ↑16 mar 2025, 19:54
nemam problem priznati da je fks zestoko pokraden ove sezone i da bi, da je sve posteno bilo, sada, u najmanju ruku bili bodovno poravnati sa zrinjskim, ako ne i ispred njih. u svemu tome, drago mi je sto u nasim medjusobnim utakmicama nema sudijskih mrlja, pa makar s te strane ne moram citati nebuloze.
opet kazem, dajes ebi prostor da "sutra" pilas naopako kad drugi budu negodovali.
Apsoluno netačno, ja prvi pišem da su debelo oštećeni u minimalno tri utakmice gdje su izgubili 5-6 bodova, bar je to lako provjeriti. Ono s čim se ne slažem je to da su oštećeni u apsolutno svakoj utakmici kao što to oni predstavljaju.
E sad pazi ove naše situacije danas. Evo već se pravi atmosfera kao da nas je Petrović masakrirao, ali ne mogu a da ne uočim mnogo nelogičnosti.
Prva situacija, Petrović odmah pokazuje na penal, VAR soba ga poziva i on ostaje pri odluci. Druga situacija, Petrović ne vidi penal, VAR soba ga poziva i on mijenja odluku. Zašto ga nije odmah svirao ako je bio na zadatku? Bio je blizu.
Dalje, imao je "osnovu" da poništi golove Radovca i Boljevića, za prvi gol su mogli izmisliti prekršaj Radovca u napadu, a za drugi su mogli izmisliti ofsajd. Ponavljam, ako su bili na zadatku to im ne bi predstavljalo nikakav problem, radili su i gore stvari posljednjih sezona.
Prvi penal može biti diskutabilan, ali treba pogledati lijevo koljeno Radovca koje udara protivnika u butinu, protivnika koji se perfektno namjestio i isprovocirao penal. O drugom penalu ne treba trošiti riječi, glupost Markovića u jednoj bezopasnoj situaciji. Mada vidim da se to pravda time da je lopta već bila izašla i da je ovaj nije mogao stići - kao da je to bitno.
Da pojednostavim, da su sudije htjele da mi ne pobijedimo ovu utakmicu, imali su mnogo materijala da bude takav ishod.

Mi ne smijemo ući u kolotečinu mantre o sudijama i suđenju, moramo biti realni, a ne kao ovi sa Kobilje Glave.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Gasuljenje do ujutro, amin !jointunija je napisao/la: ↑16 mar 2025, 21:04Krepaj kerušoduskajurisic1 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 16:35Poraz glat ide. Ovo je smijesno kakva je ekipa, a o klupi da ne pisem.![]()
![]()
Treba spomenuti Radnik da su ljudi obezbijedili iftar za nase navijace. Lijepa gesta u vrijeme huskanja da se pokaze ljudskost. Bravo za FK Radnik.
Prvak NR BiH: 1946
duskajurisic1 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 16:35Poraz glat ide. Ovo je smijesno kakva je ekipa, a o klupi da ne pisem.

Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !
Nadam se da su nasi vec u Tuzli i da nam dovedu ovog Ajdina Beganovica (18) iz Slobode
Garantujem da ce ga Mirvic dovesti kod njih
Uletite i pokupite malog na vrijeme
Garantujem da ce ga Mirvic dovesti kod njih
Uletite i pokupite malog na vrijeme
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Šteta za Posusje, bojim se da Kup ide Širokom... Ako bude stani pani da mi ostanemo bez Evrope pitari ce dati Kup Širokom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.