Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

NerminFatic
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la NerminFatic » 25 nov 2024, 11:09

dzemil je napisao/la:
25 nov 2024, 10:58
dzemil je napisao/la:
25 nov 2024, 10:48
dzemil je napisao/la:
25 nov 2024, 10:09
Postavit ću na Rumble treću četvrtinu zasada, ako ovaj kolega forumaš ne sredi ove svoje uplode, onda bih snimio i cijelu utakmicu. Trebao bi biti link uskoro
https://rumble.com/v5svkct-bosna-hrvats ... .2024.html

Ne znam zašto je kvalitet lošiji od onog kojeg sam uplodovao.
Evo i link za Megu, gdje je bolja slika

https://mega.nz/file/1YIhVYbZ#06qo5ovGh ... x3ZQhyBhjo
Fala ljudi, ali gdje je cetvrta cetvrtina? Ima li?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 nov 2024, 11:12

Sport90 je napisao/la:
25 nov 2024, 10:38
Ma hoce li staviti ruku ili nece, hoce li pjevati ili nece nije bitno - ali ako si se odlucio da nastupas za neku reprezentaciju (razlog nije bitan ljubav prema domovini, mogucnos napretka u karijeri ili nesto trece) - to trebas da postujes. tj ne smije se slikati u oznakama, bojama zastavam druge reprezentacije (navijaj ti u svojoj kuci, vristi deri slavi kad pobjede ti koje volis - ali javno budi profesionalac.
Recimo sta sad treba jedan Gundoan koji igra za njemacku reprezentaciju da se maskira u turske boje, ogrne tursku zastavu i ide navijati za tursku - snima se i to kaci na drustvene mreze - to je glupo i neprofesionalno i odraz intelegencije - a msilim da niko u njemackoj ne dovodi u pitanje koju on licno drzavu voli vise. Problem je samo nivo intelegncije generalno tih ljudi koji su rodjeni u bosni, a pripadaju sto hrvatskom sto srpskom taboru - ili je jednostavno to kompleks (jer znaju da nisu pravi ni hrvati ni srbi niti ih ti u hrvatskoj i srbiji dozivljavaju kao svoje) pa pokusavaju da budu veci i hrvati i srbi od onih iz zg ili bg
Pa slazem se s tobom, definitivno je glupost ali realno nije nesto da se ovoliko momak proziva. Ne znam da li je slika dok je bio reprezentativac, da li je neka iz privatne arhive procurila ili je on objavio i sl.
I nije to samo slucaj na Balkanu, Svicarci potope Srbe u fudbalu i slave sa gestikulacijom orla. Ne otjerase ih iz reprezentacije samo im skrenuli paznju da ne rade to.
Franucuzi imaju pun qurac Afrikanaca, ne bi me cudilo da neko i ne preva Marseljezu ili ne drzi ruku na srcu.

Tako da slazem se, ne treba to javno isticati ali nema nikakve potrebe momka ovoliko momka prozivati.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 25 nov 2024, 11:23

Nisam mogao ni komentarisati sinoć od previše utisaka. Kakva utakmica yebote, kakva atmosfera. Košarka u ovoj državi živi punim plućima i to je ono što smo Hrvatima najviše pokazali. Jarane mu.da do poda Gegića, Lazića, Kamenjaša, Atića, Alibegovića. Musa je tu ipak prva zvijezda i na kraju je izvukao dobru partiju uz nekoliko grešaka.

Nije još gotovo. Jbg kakvi god da smo, moramo se uzdati u Francuze da izađu najjači što mogu i završe sebi pa i nama posao u februaru. Nadam se da će igrači Eurolige moći igrati jer tad Francuzi ipak imaju svoje adute. Mi smo već potencijalno jači sa Castanedom i Halilovićem + još ovih par imena što se vrte. Garzu naravno treba završavati ako ikako može da ne bude naturalizovani, ogromno je to pojačanje. Idemo polako opet, korak po korak.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 25 nov 2024, 11:28

Imamo kratku klupu, nece ici uvijek sa sedam igraca u rotaciji, iako su sinoc bili fenomenalni. Problem su nam mladji igraci, koje moras praviti.Od Igokeje nismo koristi nikakve imali, a Sparsi i Bosna nisu dugo nikoga izbacili.Cudi me kako nema neki igrac vani da moze nam pomoci ili se ne trazi dovoljno?
Grijeh bi bio da se ovi momci ne kvalifikuju, a pitanje je da li ce nam biti dovoljna jedna pobjeda, greska je bila u prvoj utakmici, gdje je se moglo vise napraviti, ali je se vjerovalo previse Robertsonu, koji nas izradi.
Zadnja izmjena: Brazzzoo123, dana/u 25 nov 2024, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 25 nov 2024, 11:28

Semper je napisao/la:
25 nov 2024, 10:12
Smidt donio odluku da nasa pobjeda od 20 razlike vrijedi 10 razlike... Štetaaa....
:rol: :rol:.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 nov 2024, 11:29

Kako Baho dreknu Goooool kad Gegic pogodi tricu za 60-50 :urnebes: :urnebes:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 nov 2024, 11:37

Pobijedili Francusku, Sloveniju, Hrvatsku, pobijedilli bi i Njemačku da suđenje nije bilo kao na zadnje kolo Borac - Igman a Borcu treba za titulu. Priredili su nam dovoljno radosti, i kad ne bi više nikad pobijedili.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 25 nov 2024, 11:48

dzemil je napisao/la:
25 nov 2024, 00:10
Limeni, jesi ovo ti :mrgreen:

slika
Limeni, smanji malo doživljaj. Niti se pobjeda desila zahvaljući tome što sugerišeš, niti si ti u njoj učestvovao....

Isto kao što se hrvatima desilo 18 trica u Zagrebu, nama se desilo +20...malo nas je i sreča pogurala jer su znalci sa foruma tvrdili i tvrde da kod nas nema tko da pogodi trojka, a desilo se upravo suprotno; zatim sjajna energija, borbenost, voljam želja i jedinstvo ovih momaka koje je bilo presudno da nas i sreća pogleda. I naravno Skenderija.

Potrefila se jedna čudesna noć gdje su se stvari posložile da nekome uvalimo 20 razlike u famoznoj trećoj. Nama je sinoć istek vremena trajao cijelo drugo poluvrijeme, jer su i oni fulali neke značajne zicere.

Zato plaho ne talasaj sa pričom o modernoj košarci.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 nov 2024, 11:49

mostar35 je napisao/la:
22 nov 2024, 14:19
dzekooooTz je napisao/la:
22 nov 2024, 13:59
Zasto mislite da ne moze hrv dobit vise od 13 razlike nije mi jasno padaju lagano !!!
Ajde bošnjo, ne glumi silu. Nije ti ovo sjedeća odbojka
Mostarac, jesi vidio kako se igra košarka?
Ti si ono negdje vani, šteta, vjerujem da je bilo slavlja u Mostaru.
Mogao si bar na tv-u uživati u vrhunskoj košarci.
Inače, svaka čast Hezonji i ekipi, korektno sve, ali Musa i momci to bolje rade ;)
Koševo Zapad

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 25 nov 2024, 11:52

NerminFatic je napisao/la:
25 nov 2024, 11:09
dzemil je napisao/la:
25 nov 2024, 10:58
dzemil je napisao/la:
25 nov 2024, 10:48

https://rumble.com/v5svkct-bosna-hrvats ... .2024.html

Ne znam zašto je kvalitet lošiji od onog kojeg sam uplodovao.
Evo i link za Megu, gdje je bolja slika

https://mega.nz/file/1YIhVYbZ#06qo5ovGh ... x3ZQhyBhjo
Fala ljudi, ali gdje je cetvrta cetvrtina? Ima li?
Bit će i četvrta uskoro.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 25 nov 2024, 11:52

Zna li se gdje karijeru gradi Njegoš Sikiraš?
BosnaE

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 25 nov 2024, 11:54

Update za video - bit će na YT za neka 3 sata aBd.
Tracy3McGrady je napisao/la:
25 nov 2024, 05:45

Mislim da niko Neće moći skinuti sa Mega.nz ko nema Premium. Tamo je 10GB plafon za one koji nemaju Premium. Nadajmo se da YouTube neće odma zablokirati, inače ćemo morati tražiti rezervnu opciju u nadi da ćeš i ti ostati strpljiv.

Pokušaj na YouTube možda sa onom opcijom (ne znam sad kako piše na našem jeziku) sto samo sa linkom možeš doći do videa. Imaš Javno, pa tu opciju i privatno. Ja sam prije utakmice kćerke sve tako postavljao.
Hvala na feedbacku za Megu, pokušat ću to zaobići zip-om. Upravo se zipuje, valjda bude manje od 10 GB. :thumbup:

Hvala i na sugestiji za vidljivost videa. Vidio sam da postoji, ali nisam bio 100% siguran da li je to optimalna opcija.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 nov 2024, 11:55

Čestitam bratu Lumaniju na prognozi za run i gun pred dvomeč sa Hrvatima. Za run znam da možemo igrati, ali ovo gun mi je bilo nevjerovatno. I sad mi je nevjerovatno da smo pogodili 18 trica i biće nevjerovatno i za godinu dana i nikad više nećemo ubaciti 18 trojki na jednom meču, isto kao što Hrvati neće ponoviti šutersku noć iz Zagreba.

Što se tiče meča, bilo je zaista fantastično, Lazić i Gegić su odigrali mečeve karijera u reprezentaciji. Kamenjaš je sinoć izašao na parket dostojan nadimka, čovjek je demolirao njihove četvorke i petice, i defanzivno i ofanzivno. Doduše syebao sam se kad sam vidio da nam je on bio najefikasniji igrač sa 21 poenom, moj utisak je da je dao nekih 13-14 poena.

Musa nas je zamalo ukanalio u zadnjoj četvrtini ali okej, on je svojih 19 poena isporučio, imao pet asistencija, igrao vrlo dobru odbranu plus smo na račun njegovog udvajanja zabili još barem 15-20 poena.

Vrabac pravi fajter, momak šuti i radi ono što najbolje zna. Atić je također odigrao odličan meč mada je napravio dva glupa faula (pogotovo onaj prvi je bio glup) u zadnjoj četvrtini i sam sebe za minutu izbacio iz igre.

Alibegović ovoj ekipi također donosi novu vrstu energije, sinoć je konačno i šuterski proradio u jednom bitnom meču, nadam se da će u budućnosti to biti na ovom nivou jer on je definitivno igrač koji u ovakvom rosteru uvijek može ići na 10+ poena.

Bekir je još jednom pokazao da nešto zna, da nije tek tako bio Bošin pomoćnik, iako će zlobnici reći da će ga sinoćnja pobjeda držati još 5 godina na klupi :mrgreen:

Glavešinama iz saveza se još jednom nayebem majke, sinoć dok su momci slavili nakon meča kroz glavu su mi prošli Princ, Miloš, a Boga mi i "bošnjačke patriote", njima je sinoć bilo teže nego Hrvatima i njihovim navijačima, u usta im se pokenjam svima redom :bih: :bih: :bih:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 25 nov 2024, 12:04

PikachuSA je napisao/la:
25 nov 2024, 11:54
Update za video - bit će na YT za neka 3 sata aBd.
Tracy3McGrady je napisao/la:
25 nov 2024, 05:45

Mislim da niko Neće moći skinuti sa Mega.nz ko nema Premium. Tamo je 10GB plafon za one koji nemaju Premium. Nadajmo se da YouTube neće odma zablokirati, inače ćemo morati tražiti rezervnu opciju u nadi da ćeš i ti ostati strpljiv.

Pokušaj na YouTube možda sa onom opcijom (ne znam sad kako piše na našem jeziku) sto samo sa linkom možeš doći do videa. Imaš Javno, pa tu opciju i privatno. Ja sam prije utakmice kćerke sve tako postavljao.
Hvala na feedbacku za Megu, pokušat ću to zaobići zip-om. Upravo se zipuje, valjda bude manje od 10 GB. :thumbup:

Hvala i na sugestiji za vidljivost videa. Vidio sam da postoji, ali nisam bio 100% siguran da li je to optimalna opcija.
Problem sa yt je copyright prava

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 nov 2024, 12:06

bordobijeli je napisao/la:
24 nov 2024, 20:43
NoDi80 je napisao/la:
24 nov 2024, 20:38
Kad sve sve sabere i oduzme zasluzena pobjeda BiH
Realno u ove dvije utakmice Hrvatska je samo bila bolja u tim sutevima i to je to
Bolje izgledamo kao ekipa i imamo siri arsenal
Uz jos jedno dva igraca na klupi ovo moze biti dobra ekipa
Fali nam svjezine i nemas koga ubaciti
Ovu tekmu imali smo 18 trica i popravili smo suteve za 2 poena
Moramo nekad manje peglat i komolikovat, jer ovo je moglo komotno +30 zavrsiti
Sta je tu je, idemo dalje sretni i zadovoljni
Na euru bi imao Nurkica,Halilovica,Garzu i eventualno stranca .
Bice to dobro
Ne znam kako to funkcionise
Bilo bi dobro kad bi Garzu mogli registrovati kao domaceg i tog crnca ubaciti
Bili bi sigurno jaka ekipa
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 25 nov 2024, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 nov 2024, 12:07

Raonffa je napisao/la:
25 nov 2024, 11:55
Čestitam bratu Lumaniju na prognozi za run i gun pred dvomeč sa Hrvatima. Za run znam da možemo igrati, ali ovo gun mi je bilo nevjerovatno. I sad mi je nevjerovatno da smo pogodili 18 trica i biće nevjerovatno i za godinu dana i nikad više nećemo ubaciti 18 trojki na jednom meču, isto kao što Hrvati neće ponoviti šutersku noć iz Zagreba.

Što se tiče meča, bilo je zaista fantastično, Lazić i Gegić su odigrali mečeve karijera u reprezentaciji. Kamenjaš je sinoć izašao na parket dostojan nadimka, čovjek je demolirao njihove četvorke i petice, i defanzivno i ofanzivno. Doduše syebao sam se kad sam vidio da nam je on bio najefikasniji igrač sa 21 poenom, moj utisak je da je dao nekih 13-14 poena.

Musa nas je zamalo ukanalio u zadnjoj četvrtini ali okej, on je svojih 19 poena isporučio, imao pet asistencija, igrao vrlo dobru odbranu plus smo na račun njegovog udvajanja zabili još barem 15-20 poena.

Vrabac pravi fajter, momak šuti i radi ono što najbolje zna. Atić je također odigrao odličan meč mada je napravio dva glupa faula (pogotovo onaj prvi je bio glup) u zadnjoj četvrtini i sam sebe za minutu izbacio iz igre.

Alibegović ovoj ekipi također donosi novu vrstu energije, sinoć je konačno i šuterski proradio u jednom bitnom meču, nadam se da će u budućnosti to biti na ovom nivou jer on je definitivno igrač koji u ovakvom rosteru uvijek može ići na 10+ poena.

Bekir je još jednom pokazao da nešto zna, da nije tek tako bio Bošin pomoćnik, iako će zlobnici reći da će ga sinoćnja pobjeda držati još 5 godina na klupi :mrgreen:

Glavešinama iz saveza se još jednom nayebem majke, sinoć dok su momci slavili nakon meča kroz glavu su mi prošli Princ, Miloš, a Boga mi i "bošnjačke patriote", njima je sinoć bilo teže nego Hrvatima i njihovim navijačima, u usta im se pokenjam svima redom :bih: :bih: :bih:
Zna li se šta moraju li vratiti pare ili nas mogu prodati sa Francuzima recimo? :kafa:
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 nov 2024, 12:08

Naša najveća prednost je što imamo izuzetno visoku startnu petorku, a onda tu još uđu Gegić, Vrabac, sve atlete, zato smo ih obje nadskakali i izdominirali na obje strane parketa.
Koševo Zapad

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 25 nov 2024, 12:10

Evo sve se sleglo momci odigrali..sve bilo korektno..rijeke teku,vazduh se diše ...prestati sa nekim našim shranjima na vječitu temu nacionalizma...ono što bi se veoma lako moglo desiti je da Francuzi malo popuste u ZG ili gdje će već igrati..nama zategnu a mogu i opet ga pušimo...mislim nebi bilo prvi put uostalom europejci to stalno rade ..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 nov 2024, 12:12

Pa kako nece bit kratka klupa kad ti fale 4 od 7/8 najboljih igraca...
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 nov 2024, 12:13

Shategabri je napisao/la:
25 nov 2024, 12:08
Naša najveća prednost je što imamo izuzetno visoku startnu petorku, a onda tu još uđu Gegić, Vrabac, sve atlete, zato smo ih obje nadskakali i izdominirali na obje strane parketa.
Kazem bas juce, kad budu tu nurkic, halilovic, graza nikom nece bit lako sa nama. Jer treba dat kos ovolkim ljudima mogu doslovno svi sve preuzet, a naprijed skocni eksplozivni....ako sut krene svako je u problemu
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.