FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 30 nov 2024, 10:27

napoleon72 je napisao/la:
30 nov 2024, 09:38
05 avg 2024, 16:39
Samo cekam da Zekic kiksa 2-3 pa da krenu pljuvacine kao sad po Rozmanu. A i za Rozmana se ovako u oktobru pisalo - nikad skolovanijeg trenera nismo imali, Guardiola za sve do sad, mlad i elokventan, usadjuje neke nove ideje igracima...

Sta li Zekica ceka - ubleha, izmislja pozicije, jedina izgubljena titula Serifa u zadnjih 15 god on bio trener...
Post iz augusta. Sto volim sto poznajem pitarski mentalitet. :kafa:
Standardno pitarski. A glupani ne kontaju da se nekad nešto mora istrpiti. Jok, nije Zrinjski istrpio Jakir kad nije ni u Evropu ušao. Mazlumi

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 30 nov 2024, 10:27

Kapitenu jos nije oduzeta traka?Kako pobjeze od Nardina nemogu se nacuditi,da mi je samo znat kome mi mislimo ono prodati

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 30 nov 2024, 10:40

Zadnjih nekoliko sezona čim imamo iole dobro sudjenje mi dobijemo po ušima od konkurenata.

Izgleda nas treba prvih 20 minuta dobro iznervirati da bi krenuli igrati i boriti se

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 30 nov 2024, 10:42

Što bi rekao Ljuba Aličić....sumorno jutro.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 30 nov 2024, 10:42

James1987 je napisao/la:
30 nov 2024, 10:21
Nemamo mi bekove nikakve da znaju ubaciti i dzaba ti onda napadac jer evo kod njih ticinovic i ćorluka jbg kad ubace ljudi deset kvalitetnih centarsuteva onda onaj panj nardin dadne jedan gol. Sinoc utakmicu kako je odigrao beganovic opisuje njegov cijeli mandat u Sarajevu apsolutno nista prvo pravi bespotreban faul ne isprati igraca i primimo gol puno izgubljenih lopti bespotrebih driblinga nema centarsuta... Na toj poziciji nama treba bas dobro pojacanje. Sad zavrsiti ovo sa 6 bodova pa vidjeti na pauzi sta i kako.
Sinoć tom panju niko iz odbrane nije mogao primirisati. Svaku, ali svaku loptu je uzeo, što zračnu što po zemlji. Svaki iz naše odbrane je izgledao ko idiot pored njega.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 nov 2024, 10:46

nokee je napisao/la:
30 nov 2024, 10:27
30 nov 2024, 09:38
05 avg 2024, 16:39
Samo cekam da Zekic kiksa 2-3 pa da krenu pljuvacine kao sad po Rozmanu. A i za Rozmana se ovako u oktobru pisalo - nikad skolovanijeg trenera nismo imali, Guardiola za sve do sad, mlad i elokventan, usadjuje neke nove ideje igracima...

Sta li Zekica ceka - ubleha, izmislja pozicije, jedina izgubljena titula Serifa u zadnjih 15 god on bio trener...
Post iz augusta. Sto volim sto poznajem pitarski mentalitet. :kafa:
Standardno pitarski. A glupani ne kontaju da se nekad nešto mora istrpiti. Jok, nije Zrinjski istrpio Jakir kad nije ni u Evropu ušao. Mazlumi
Covjek izgubio prvu utakmicu ove sezone, i to od objektivno jace ekipe, odmah glavu skidaj. Koji je to trener dosao i u prvoj sezoni poharao sve? Guardiola u Cityju treci bio u prvoj sezoni. Il da se spustimo na nas nivo, Husref treci bio u sezoni prije duple krune, i to isto bodova kao cetvrti. Skripi u ekipi, fali odbrana, fali spic, imas jednog objektivno jaceg protivnika u ligi i jednog bara-bara s nama, koji je u prednosti radi naklonosti saveza. Ne znam sta se ocekuje, dupla kruna u prvoj sezoni uz gol razliku 106-15? Strasno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 30 nov 2024, 10:46

NazorUso je napisao/la:
29 nov 2024, 21:40
EastMadness je napisao/la:
29 nov 2024, 20:53
Bez suta zavrsis tekmu pa ko da smo igrali protiv Bayerna
Dobro skontali smo da hoces usrivoja u klubu, ali cu te razocarati, njemu je TARABA za vijeke vijekova.
Sad placi do sutra...

Puna podrska igracima i Zekicu :bih:
Polako u aprilu cemo se boriti za 3 mjesto

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 30 nov 2024, 10:46

Pitarska posla, ne vjerujem da nakon sto smo bili 14 utakmica neporazeni, da raja sere protiv zekica :crazy:
Podrska zekicu, kao sto sam davao i rozmanu. Sinoc nije bilo dobro, zekic nije glup, vidi i on to.

Dajte da napravimo nesto na duze staze i imamo okosnicu ekipe (5,6 igraca) koja ce tu biti 2,3 godine na okupu.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 30 nov 2024, 10:49

30 nov 2024, 10:46
NazorUso je napisao/la:
29 nov 2024, 21:40
29 nov 2024, 20:53
Bez suta zavrsis tekmu pa ko da smo igrali protiv Bayerna
Dobro skontali smo da hoces usrivoja u klubu, ali cu te razocarati, njemu je TARABA za vijeke vijekova.
Sad placi do sutra...

Puna podrska igracima i Zekicu :bih:
Polako u aprilu cemo se boriti za 3 mjesto
Husref bi u dosadasnjih 15 kola upisao 19 pobjeda bez remija i poraza, vec bi imali plasman u polufinale Kupa, i ljetos bi igrao play off Evropske lige iako bi poceli iz Konferencijske.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 30 nov 2024, 10:54

Jel realno da ima budala koje spominju promjenu trenera :shock: :shock:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 30 nov 2024, 10:55

30 nov 2024, 06:20
H8Z7 je napisao/la:
30 nov 2024, 00:05
Lucas je napisao/la:
29 nov 2024, 23:55
Nardin i Despotovic su Van Basten i Romario za Turkeša i Renana. Kad se samo sjetim kakav sam linč ovdje doživio, kad sam napisao da je Despotović kapitalac :facepalm:
Šteta što smo veceras maltene završili sezonu, čak nas je i bod ostavljao u životu za titulu, treci bi završili i da nas Kobac Selimovic vodi od početka sezone.
Šta očekuješ molim te, ovo pitanje nije samo za tebe nego za sve koji mislite da je dovoljno dovesti Zekića i da će se sve odmah posložiti? Nevjerovatno šta pišete pa imate li obraza sekunde jedne? Ok izgubili smo i šta sad? Pa 3 prethodne sezone mi smo bili 4. i sad smo doveli Zekića i on će sve to posložiti za par mjeseci kako treba, ovo očekujete? Vratite se u realnost, pa prije par mjeseci smo svaku utakmici ulazili sa brigom da li ćemo izgubiti ili ne, nije važno, Zvijezda, Sloga ili Zrinjski, sad kad smo počeli na papiru lakše protivnike dobijati vama su odmah oči zacaklile na titulu i dominaciju.

Shvatite da smo ekipa u gradnji, kako mentalno tako i taktički. Ok, Zekić je zeznuo neke stvari i šta sad? Treba ga otjerati? Kako vas nije sramota? Čuj Selimović da vodi bili bi treći (uz dužno poštovanje Selimoviću).

Zbog takvih kao vi smo ovdje gdje i jesmo, ne samo kao klub nego kao i društvo, ali da ne idem u off topic.

Može vas stid biti, imamo najbolji start u historiji klub ako se ne varam a vama problem što smo izgubili 0:1 od Zrinjskog. :puke:
Brate odgovaras liku koji sa 15 fb profila, 3 instagram profila i ovdje na forumu na isti nacin pljuje svakog trenera unazad 10 godina, svakog ko ne igra 4231 formaciju. Pusti, ne gledaj sta se pise nego ko pise.

Ja se vise pitam gdje su oni likovi koji su kenjali kako bi Zrinjski bio 6. u ligi bez pomoci sudija. Ne znam sto je prosjecnom pitaru tako tesko priznat da su ljudi trenutno mnogo jaci klub. U zadnjih 10 godina imaju 6 titula, grupnu fazu i jos dva playoffa, beton utakmice u grupi itd. U zadnjih 10 tekmi s nama im je omjer 7-2-1. Znaci trenutno su oni Man City a mi Arsenal, u najmanju ruku. Al napisi ista objektivno ovdje, dodje dezurna brigada da ti pise da se ubijes i da smo mi "klub s dusom", da smo mi zakinuti za 6 titula i 3 grupne faze unazad 7 godina itd. Ljudi zive u iluzijama, pa se ibrete kad te neko fakat izdominira na terenu.
Potpisujem sve boldirano, ali tesko je biti objektivan, radije treba ko god sta realno napise proglasiti navijacem anamo onih, mada imam vise sezonskih i clanskih nego neki od njih pregledanih utakmica na Koševu.
U odnosu na prethodne tri sezone gdje nas je mlatio ko je stigao sada izgledamo dosta bolje i ozbiljnije ali nedovoljno dobro za titulu. Ako ne bude nekih turbulencija ova ekipa bi se mogla nadograditi i sa ovim trenerom krenuti u borbu za titulu mozda vec i naredne sezone.
Istina da Zrinjski i Borac imaju sudijsku protekciju u nasoj ligi, ali ipak se tu radi i o kvalitetnim ekipama koje su sto kazes i u grupnim fazama igrale i igraju dobro i sakupili su dosta jakih utakmica i iskustva, ali jok treba napisati da bi bez sudija bili sesti u nasoj ligi i samo tada si ti kao najveci navijac na forumu. Nadam se samo da nas ovaj poraz nece toliko poljuljati da se krene u neke radikalne promjene na zimu pa da opet moramo citati izmisljotine pojedinih botova i djecurlije na forumu. E onda ga jb.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 30 nov 2024, 10:55

Ne treba pretjerivati sa Zekicem. Kriv je protiv Zrinjskog i Zelje.Tu smo izgubili 3-5 bodova.Protiv Sirokog i Posusja ne mozemo ga kriviti jer smo odlicni bili ali odbrana maloumna malo je reci.Mozda mu ide na dusu sto nismo u Mostaru krenuli po pobjedu sa igracem vise ali obzirom da smo prije utakmice svi ovdje potpisivali X ne mozemo se zaliti na tu utakmicu.Pokazao je covjek da zna i da cemo protiv svakoga osim Zrinjskog imati dobru igru.To sto ova ekipa ima x nedostataka on nije mogao kroz jedan prijelazni rok ispraviti.Bit ce ovo dobro nakon jos jedni priprema i jednog roka vjerujte meni.Za Rozmana sam znao da veze necemo imati ni na proljece ali Zekic itekako ulijeva povjerenje i pokazuje da moze biti dugorocan projekat.

Ono sto mu zamjeram je stalno šaltanje ekipe.Covjek mora shvatiti da u ovoj ligi se ne mijenja 5 igraca iz prvi 11 svaku utakmicu.Postavi formaciju koju zelis,poredaj igrace i reci ovo su najbolji igraci na tim pozicijama,oni ce igrati svaku utakmicu i mijenjati se samo u slucaju moranja.Kakav Durakovic i prvi 11 dan te mrtvi yebo.

Dalje fali nam igraca za ovo 352 sto igramo.Jedan stoper prije svega,oba beka i napadac koji je ubica u senestercu i ima osjecaj za prostor,profil ala Krpic kod kona.Ne moze se svaka ekipa dobiti na tranziciju i brzinu.Iako bi volio da predjemo na 433 sto igra svaka moderna ekipa danas ni ova zamisao sa 352 nije losa samo sto nam fali 4 igraca za prvi 11 da bi to bilo perfektno.

@James Nardin je sve samo ne panj.To sto ga degenerik i prosjecan trener Dudic nije znao koristiti i sto su ga otjerali to je drugo.Definitivno najbolji napadac lige koji je sinoc prikazao takvu partiju da dugo nisam gledao boljeg spica u nasoj ligi.Osim gola samo takav posao odradio i poigrao se sa nasim stoperima.Renan i Turkes nisu citavu polusezonu odigrali sta je on sinoc.

Nema veze idemo dalje!Podrska za Zekica i ekipu.Moramo pobjediti zadnje dvije utakmice pa vidjeti kako i sta u decembru i januaru.Titula je sinoc izgubljena.Pokusati zauzeti sto bolje mjesto u ligi,osvojiti bar taj utjesni pehar kup i sto bolje pripremiti ekipu za Evropu da nas ne brukaju mrtve Trnave.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 30 nov 2024, 10:59

SamoDaKazeem je napisao/la:
29 nov 2024, 20:21
Stanjem u savezu je samo Zrinjski oštećen,mi nikako.Mi smo tu gdje i zaslužujemo tj borba za Evropu.
Ljudi su nas vratili u realnost.
A ono jest, al bi se bilo lakse borit da nam nije ponisten cist gol u sirokom, da je sviran onaj penal dole u mostaru, il recimo jedan od dva na kosevu protiv posusja, pa i ona ruka protiv zelje, il da ih je vratio sinoc na mjesto napravljenog prekrsaja, i trazio da lopta miruje.

Kod navijaca Sarajeva mi je zanimljivo samo to da se priznaju pobjede u kojima se da 3 il vise golova i apsolutno se dominira protivnik, jel nije tako, odmah je “ma nema veze mi smo sranje”

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 30 nov 2024, 11:01

H8Z7 je napisao/la:
30 nov 2024, 00:05
Lucas je napisao/la:
29 nov 2024, 23:55
Nardin i Despotovic su Van Basten i Romario za Turkeša i Renana. Kad se samo sjetim kakav sam linč ovdje doživio, kad sam napisao da je Despotović kapitalac :facepalm:
Šteta što smo veceras maltene završili sezonu, čak nas je i bod ostavljao u životu za titulu, treci bi završili i da nas Kobac Selimovic vodi od početka sezone.

Shvatite da smo ekipa u gradnji, kako mentalno tako i taktički. Ok, Zekić je zeznuo neke stvari i šta sad? Treba ga otjerati? Kako vas nije sramota? Čuj Selimović da vodi bili bi treći (uz dužno poštovanje Selimoviću).

Zbog takvih kao vi smo ovdje gdje i jesmo, ne samo kao klub nego kao i društvo, ali da ne idem u off topic.

Može vas stid biti, imamo najbolji start u historiji klub ako se ne varam a vama problem što smo izgubili 0:1 od Zrinjskog.
:puke:
:salut: :salut:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 30 nov 2024, 11:02

Mislim da se nesto desava sa Djurickom i Zekicem,sve je pocelo od predaje trake Celiku malom-
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 nov 2024, 11:04

U januaru treba dovesto 3-4 nova igraca, isto toliko otjerati. Titula vjerovatno jeste izgubljena, ali sta je tu je..vidjeti sa koliko bodova ce se otici na pauzu i napraviti plan za dalje..

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 30 nov 2024, 11:08

Oerde je napisao/la:
30 nov 2024, 10:59
SamoDaKazeem je napisao/la:
29 nov 2024, 20:21
Stanjem u savezu je samo Zrinjski oštećen,mi nikako.Mi smo tu gdje i zaslužujemo tj borba za Evropu.
Ljudi su nas vratili u realnost.
A ono jest, al bi se bilo lakse borit da nam nije ponisten cist gol u sirokom, da je sviran onaj penal dole u mostaru, il recimo jedan od dva na kosevu protiv posusja, pa i ona ruka protiv zelje, il da ih je vratio sinoc na mjesto napravljenog prekrsaja, i trazio da lopta miruje.

Kod navijaca Sarajeva mi je zanimljivo samo to da se priznaju pobjede u kojima se da 3 il vise golova i apsolutno se dominira protivnik, jel nije tako, odmah je “ma nema veze mi smo sranje”
Svaka ekipa može imati loš dan sa bilo kojim protivnikom, naš problem je kada imamo loš dan mi izgubimo a Zrinjski i Borac kada imaju loš dan , njima sudije pomognu i tako se izvuku. Zrinjski jeste sinoć bio mnogo bolji ali su postigli neregularan gol, VAR je morao reagirati.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 30 nov 2024, 11:10

NajvecaRadosti je napisao/la:
30 nov 2024, 10:55
Ne treba pretjerivati sa Zekicem. Kriv je protiv Zrinjskog i Zelje.Tu smo izgubili 3-5 bodova.Protiv Sirokog i Posusja ne mozemo ga kriviti jer smo odlicni bili ali odbrana maloumna malo je reci.Mozda mu ide na dusu sto nismo u Mostaru krenuli po pobjedu sa igracem vise ali obzirom da smo prije utakmice svi ovdje potpisivali X ne mozemo se zaliti na tu utakmicu.Pokazao je covjek da zna i da cemo protiv svakoga osim Zrinjskog imati dobru igru.To sto ova ekipa ima x nedostataka on nije mogao kroz jedan prijelazni rok ispraviti.Bit ce ovo dobro nakon jos jedni priprema i jednog roka vjerujte meni.Za Rozmana sam znao da veze necemo imati ni na proljece ali Zekic itekako ulijeva povjerenje i pokazuje da moze biti dugorocan projekat.

Ono sto mu zamjeram je stalno šaltanje ekipe.Covjek mora shvatiti da u ovoj ligi se ne mijenja 5 igraca iz prvi 11 svaku utakmicu.Postavi formaciju koju zelis,poredaj igrace i reci ovo su najbolji igraci na tim pozicijama,oni ce igrati svaku utakmicu i mijenjati se samo u slucaju moranja.Kakav Durakovic i prvi 11 dan te mrtvi yebo.

Dalje fali nam igraca za ovo 352 sto igramo.Jedan stoper prije svega,oba beka i napadac koji je ubica u senestercu i ima osjecaj za prostor,profil ala Krpic kod kona.Ne moze se svaka ekipa dobiti na tranziciju i brzinu.Iako bi volio da predjemo na 433 sto igra svaka moderna ekipa danas ni ova zamisao sa 352 nije losa samo sto nam fali 4 igraca za prvi 11 da bi to bilo perfektno.

@James Nardin je sve samo ne panj.To sto ga degenerik i prosjecan trener Dudic nije znao koristiti i sto su ga otjerali to je drugo.Definitivno najbolji napadac lige koji je sinoc prikazao takvu partiju da dugo nisam gledao boljeg spica u nasoj ligi.Osim gola samo takav posao odradio i poigrao se sa nasim stoperima.Renan i Turkes nisu citavu polusezonu odigrali sta je on sinoc.

Nema veze idemo dalje!Podrska za Zekica i ekipu.Moramo pobjediti zadnje dvije utakmice pa vidjeti kako i sta u decembru i januaru.Titula je sinoc izgubljena.Pokusati zauzeti sto bolje mjesto u ligi,osvojiti bar taj utjesni pehar kup i sto bolje pripremiti ekipu za Evropu da nas ne brukaju mrtve Trnave.
Tačno ono što smo tamo i pisali.
Sinoć je potrošio tri igrača bezveze Lulića, Đorđevića i Keremeha i doveo se u situaciju da nema koga ubacit da đalo podigne nivo igre ili da promjeni bilo šta.
Sinoć je apsolutno sve bilo pogrešno iz kojeg je razloga to uradio samo on zna.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 30 nov 2024, 11:29

Znaci borba za drugo ili trece mjesto, ekstra
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 30 nov 2024, 11:30

Oerde je napisao/la:
30 nov 2024, 10:59
il da ih je vratio sinoc na mjesto napravljenog prekrsaja, i trazio da lopta miruje.
Ovo nisam sinoc ni primijetio, tek sad na pregledu. Uopste nije smirio loptu a onaj kloc to jasno vidi i nece da reaguje. Neregularan gol.

Sta tek reci za reakciju Renana, kakav amater od igraca. Lulic trckara dok mu Ticinovic ustaje i centrira. Đurickovic je trebao sinoc igrati i cuvati Nardina. Inace, stoperi su skroz losi i treba tu traziti 2 pojacanja.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amcho1, Amidzaa, crnehorde, Google Adsense [Bot], JavierBosnia, mosarajvosa83, napoleon72, Tarapi i 35 gostiju.