Premijer liga BiH - aktuelno

H8Z7
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la H8Z7 » 12 dec 2024, 15:30

guadalupe je napisao/la:
12 dec 2024, 14:51
Jasmin Badžak ekskluzivno za Raport: U Skupštini se krije zlo Fudbalskog kluba Željezničar

slika

Evo zlo kluba Emir Muhamedagic dosao da glasa :rol:

Mozda stvarno nisu znali iz Zeljeznicara da ce ovo zlo kluba da dodje, ne treba im zamjeriti, po njihovom suspendovani su i ne mogu glasati, oprostite zeljovci.

slika
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 12 dec 2024, 15:32

slika

slika

GOLEM SI ŽELJO

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 12 dec 2024, 15:34

killafrommanilla je napisao/la:
12 dec 2024, 12:45
Gledajući ovako sa strane, nestvarno je koliko pitari imaju meč lopti da završe Virtu ali nikako da uspiju, užasno je teško ne ostavljati rupe iza sebe kad ti ih klub ostavlja, pričam iz iskustva s Keveljom :mrgreen:

Pratim i dalje, čekajući poentiranje :mrgreen:
Kako ćeš ga završiti kad je davno pokazao da nema obraza? On ti je poput onih vozača autobusa kojima čitav put psuješ, pljuješ ih, poljevaš svim i svačim i on kaže, nema veze bitno je da mi plaćaju. On ti je poput onih žohara koje ubiješ i ugaziš nogom, ali eto ga za dva dana opet na istom mjestu. :)

Ovakvim likovima šta god kažeš ne možeš ih ni uvrijediti niti izbaciti iz takta kad, ponavljam, nema gram obraza ni časti, jer da ima i sam bi rekao ono što svak' vidi, tj. da su dotakli dno sa svim ovim oko skupštine i da su dušu prodali đavolu za sitne interese koje imaju ili su imali u prošlosti. Prije da je ovo drugo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 12 dec 2024, 15:34

NoProfit je napisao/la:
12 dec 2024, 02:48
Argentina je napisao/la:
11 dec 2024, 09:12
VolimoSarajevo je napisao/la:
11 dec 2024, 00:16
E cuj ti ovog virtuala dijasporca nk ZeljezniCMAR mu najveći klub u drzavi hahahahahha
Jeste najveci cetnicki klub slazem se
Je li to Zeljo ima predstavnike cetnika u klubu, pa je cetnicki? Hmmm, podsjeti me koji je haski optuzenik bio u FK Sarajevu i jesu li ono HZ sa Lesinarima bili bratska grupa? :kafa:

Nepotreban ti je komentar i nacin izrazavanja :thumbdown:
Tvoj je potreban.

Ti isti Lešinari su 90e godine protiv Zvezde u Banjaluci pjevali "Ovo je Bosna". :) Današnja grupa pod tim imenom nema nikakvu sličnost s tadašnjom, osim što se isto zovu.

Na kraju krajeva nikakve bratske grupe nisu bili Hz i Lešinari.
Bili su HZ i Lesinari bratske skupine, ne lazi da nisu!
Istina je i za skandiranja, sto je i logicno. Njihovu skupinu su vecinski cinili Hrvati i Bosnjaci, manji dio Srba jer su ostali navijali za Zvezdu i Partizan.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 12 dec 2024, 15:40

svrakino1921 je napisao/la:
12 dec 2024, 15:32
slika

slika
GOLEM SI ŽELJO
Da ga hoćete više prodati, opraste na ruke sa Al Laganim. :urnebes:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 dec 2024, 15:43

IMResurrected je napisao/la:
12 dec 2024, 15:07
Morpheus je napisao/la:
12 dec 2024, 14:51
IMResurrected je napisao/la:
12 dec 2024, 14:00
Pa sta je prekrseno? Jedina legitimna i legalna sjednica, pod okriljem saveza. To sto su nakaradno stigli do kvoruma formalno-pravno ne znaci nista. U Ibisu se moglo sastati i udruzenje pcelara, nevazno je.

Ne pada mi na pamet da branim ovu ministricu ili da glumim njenog advokata, ali objektivno su joj ruke svezane. Jedino sto moze uraditi je priznati sjednicu FSKS od jutros.

Da ne bude zabune, niti sam iz Sarajeva niti navijam za bilo koji od vasa dva kluba, samo kazem kako stvari stoje, a i pisao sam vec prije nekoliko dana. Zeljo je mudrije odigrao ovu utakmicu i to je to.
Znači možeš stizati do kvoruma kako ti je ćejf, šta god ti padne napamet ali će biti legitimno jer je pod okriljem saveza. Nema logike. :D

Ako su odigrali mudrije, znaš li zašto je to tako? Šta misliš? :D
Pa ne mozes kako ti padne na pamet do kvoruma, ali evo vidis da moze suspenzijama. Da je fer i pravedno nije, ali ko te pita. Validno je.

Zasto su odigrali tako, pa valjda jer nece da podrze vase ljude, nego hoce da uguraju svoje, sto ja mislim nikome ne treba biti iznenadjenje. Izvade Brkovica kao keca iz rukava, i to preko desetog kluba, Ilijas sta li je, i tu vas zajebu. Sad ce se isto i statut FSKS mijenjati, a inicijator promjena je, pogodi - Zeljeznicar.

Koliko sam upratio i kod njih su bile neke podjele u skupstini oko toga, jer su prvobitno htjeli Brkovica ispred svog kluba da stave, pa nije proslo, ali evo nasli su drugo rjesenje da ga ubace gdje treba.
Nije zeljo nista mudrije odigrao vec su se priklonili kriminalcima,ljudima kojima je njihov dzep bitniji tj ljudima koji vode sve ovo. Mogli smo se mi bolje uvaliti kao sto nam je nudjeno al necemo niti zelimo tako da igramo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 dec 2024, 15:44

KONTRASVIH je napisao/la:
12 dec 2024, 13:58
Svi znamo da si im najveci pusikurac, cuj kao on nesto ceka a najvise bi sad volio da zajedno sa njima tastature siluje :rol:

Kad se sjetim kad je ovaj poltron citao njihovu temu i izvlacio postove kad je Velez izbacio Aeka, njihov najveci poslijeratni uspjeh a lik usao cita temu FKS :rol:
Ne može, on jednostavno mora da im se uvlači, to je jače od njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 12 dec 2024, 15:45

ledesma je napisao/la:
12 dec 2024, 14:43
Torino je napisao/la:
12 dec 2024, 14:40
Kantonalni Savez Sarajevo suspendovao 18 klubova .
Čolpa i kompanija iz Saveza na čelu sa Lejlom Hamzom disciplinskim sudijom smaknulo je 18 klubova koji su im smetali i napravilo sebi skupštinicu po mjeri od 13 delegata i to 9 iz fantomskih udruženja i četiri kluba Hridom, Bojnikom, El Tarikom i zeljezničerem‼️
To je plavoj kuraaveli legalno, da se njih pita
Rece navijac kluba koji je historijski:

- Poklonjena tittula '99, ali na kraju nije priznata od UEFA. Ono odlicilo da je orvak drzave iako se nije odigrao play off sa tadasnjom ligom HB i RSa, ali eto po njima su oni prvaci
- Osvojena korona titula, iako je odigrano 60%-70% kola i to u mandatu Vice
- Klub koji je zadnje kolo prodavao tekme Igmanu, Olimpiku za opstanak
- Nastavi niz u duhu mi iz Sarajeva sta god uradimo cemo opravdati, ali ave druge optuziti bez argumenata, a kad se iznesu cinjenice koje su se desile, skrecemo sa teme :kafa:

P.S. Kad su se drugi krali, npr Zeljo i nepostojeci penali po Bijeljini gdje je Zeljo izgubio titulu onda ste se smijali. Sad kada vas kradu, mi se ne smijemo, ali nas optuzujete i za sta treba i ne treba. Prijedlog da na uzoru po direktora pisete statuse, pa brisete :tralala: Ko o cemu, **** o postenju :kafa:

Cast izuzecima, kao i za sve!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 dec 2024, 15:48

E čuj pobunjenici. :rol:
Za one koji su možda nekim čudom neupućeni u dešavanja i pitaju se: "Pa kako to?": Već sedmicama traje borba velikog broja sarajevskih klubova, njih 20+, za preuzimanje kontrole nad Fudbalskim savezom Kantona Sarajevo (FS KS). Zbog lakšeg praćenja teksta, nazvat ćemo ih "pobunjenici".

A da cirkus bude potpun, FS KS je dao svoje prijedloge - Adis Junuzović i Ismir Mirvić. Da, Mirvića koji je jedan od lidera "pobunjenika".

Klix :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 dec 2024, 15:53

Naguženi smo i mi samo još nismo svjesni. A one silne suspenzije zbog kojih su uspjeli nekako imati kvorum sigurno nemaju osnove i ako se pokrenu procesu sve će pasti. Ja ne mogu da vjerujem da neko naš nakon svega može sjesti sa Čolpom i kompanijom. Pitamo li se uopće šta će biti sutra, jer zakonski ta silna udruženja MORAJU biti izbačena iz saveza? S kim ćemo tad sarađivati? Šta za naredne izbore? Baš od drveta ne vidimo šumu.

Došli bi , ali se znalo da će mnogi biti suspendovani i ovako su pokušali samo da bar za jedan dan odgode, mislili su da neće imati kvorum. Osim toga, verifikacija novog delegata mislim da traje do 60 dana, dakle nisu bili dužni odmah ih verifikovati. Njihov dolazak suštinski ne bi puno toga promijenio.

Ali i dalje svi oni imaju većinu, kad tad će se morati uskladiti Statut i verifikovati novi delegati. Mi tu ostajemo u manjini i dugoročno ga duvamo. Živi bili pa vidjeli. Da smo bar sad skupo prodali kožu i da smo bar dobili člana Izvršnog odbora NFSBiH, ja bih rekao ok. Ovako, sve ovo je katastrofalno odrađeno. Izgubili obraz, a ništa dobili nismo.

Tek skontas koliko su pametne kone sa ovog foruma,sva sreca vodju botova sam blokirao,matirali smo mi bota i prije al nema to obraza i dalje pise.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 12 dec 2024, 15:55

ledesma je napisao/la:
Torino je napisao/la:
Čolpa i kompanija iz Saveza na čelu sa Lejlom Hamzom disciplinskim sudijom smaknulo je 18 klubova koji su im smetali i napravilo sebi skupštinicu po mjeri od 13 delegata i to 9 iz fantomskih udruženja i četiri kluba Hridom, Bojnikom, El Tarikom i zeljezničerem‼️
Tri kluba i benzinska pumpa. Selam
🇵🇸

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 12 dec 2024, 15:57

Virtu4l je napisao/la:
12 dec 2024, 15:44
KONTRASVIH je napisao/la:
12 dec 2024, 13:58
Svi znamo da si im najveci pusikurac, cuj kao on nesto ceka a najvise bi sad volio da zajedno sa njima tastature siluje :rol:

Kad se sjetim kad je ovaj poltron citao njihovu temu i izvlacio postove kad je Velez izbacio Aeka, njihov najveci poslijeratni uspjeh a lik usao cita temu FKS :rol:
Ne može, on jednostavno mora da im se uvlači, to je jače od njega.
:mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 12 dec 2024, 15:57

Kad pogledas background ovog drugog kandidata pa mi smo na dobitku u svakom slucaju.
Ne kontaju da je to ubaceni element :mrgreen:

Jbtee led :bow:
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 12 dec 2024, 16:04

Argentina je napisao/la:
12 dec 2024, 15:45
ledesma je napisao/la:
Torino je napisao/la:
Rece navijac kluba koji je historijski:

- Poklonjena tittula '99, ali na kraju nije priznata od UEFA. Ono odlicilo da je orvak drzave iako se nije odigrao play off sa tadasnjom ligom HB i RSa, ali eto po njima su oni prvaci
- Osvojena korona titula, iako je odigrano 60%-70% kola i to u mandatu Vice
- Klub koji je zadnje kolo prodavao tekme Igmanu, Olimpiku za opstanak
- Nastavi niz u duhu mi iz Sarajeva sta god uradimo cemo opravdati, ali ave druge optuziti bez argumenata, a kad se iznesu cinjenice koje su se desile, skrecemo sa teme :kafa:

P.S. Kad su se drugi krali, npr Zeljo i nepostojeci penali po Bijeljini gdje je Zeljo izgubio titulu onda ste se smijali. Sad kada vas kradu, mi se ne smijemo, ali nas optuzujete i za sta treba i ne treba. Prijedlog da na uzoru po direktora pisete statuse, pa brisete :tralala: Ko o cemu, **** o postenju :kafa:

Cast izuzecima, kao i za sve!
"Disciplinski sud Fudbalskog saveza Jugoslavije kažnjava fudbalske klubove ‘Željezničar’, ‘Hajduk’ i ‘Trešnjevka’ vraćanjem u niži rang takmičenja. Nusreta Mahića, Edhema Tufu, Stipu Vilića, Nedeljka Šljivara, Midhata Aganovića, Ljubomira Nikolića, Voju Jovanovića, Josipa Koštu, Ivu Mimicu, Franu Markovića, Antu Vidoševića, Željka Vladovića, Dragutina Zdunića, Slobodana Petrovića i Ota Hofmana diskvalifikacijom. Vlatka Konjevoda i Milovana Cirića diskvalifikacijom. Ivicu Osima i Dragu Smajlovića zabranom igranja od godinu dana. ‘Željezničar’, ‘Hajduk’ i ‘Trešnjevka’ obavezni su platiti troškove disciplinskog postupka od 100.000 dinara.”

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 dec 2024, 16:09

Sjetimo se i Brkovica efendije,ponovio tekmu gdje je Sloboda igrala sa igracem koji nije registrovan,umjesto 0-3 ljudi ponove tekmu.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 12 dec 2024, 16:15

Ono i na njihovoj tamo temi piše i spominje Sarajevo.

Opsesija, šta li je? :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 12 dec 2024, 16:30

Pa oni nikad nisu rekli da je Nijaz pošten, nego da je dobar za njih. I to su otvoreno govorili svi.

I onda se bune sto mi hoćemo Mirvica a ne borbu za poštenje. I na kraju se Mirvic popisa po njima j odbije sve a Nijaz je i dalje tu.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 dec 2024, 16:37

feniksptica je napisao/la:
12 dec 2024, 16:30
Pa oni nikad nisu rekli da je Nijaz pošten, nego da je dobar za njih. I to su otvoreno govorili svi.

I onda se bune sto mi hoćemo Mirvica a ne borbu za poštenje. I na kraju se Mirvic popisa po njima j odbije sve a Nijaz je i dalje tu.
Nikako da skontaju da Mirvica boli k za pozicijom bilo kojom,covjek je ostvaren za razliku od ovih propaliteta,cuj Junuzovic majko draga,jesul ljudi uopste upuceni ko tog lika gura?

w0st
Kontakt:

Post Postao/la w0st » 12 dec 2024, 16:49

feniksptica je napisao/la:
12 dec 2024, 16:30

Posto se ti cesto pravis pametan, evo pojasni nam sad kako se popiso Mirvic po nama, jer je odbio poziciju na koju ste ga vi htjeli, a mi ne ?
Nijaz koga smo mi htjeli je tu, Mirvica kojeg nismo htjeli da bude tu i nije.
Jel po nama il po vama pisanje ?

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 12 dec 2024, 16:50

Duh Fikreta Abdica ponosno zivi i isijava u FK zeljeznicar.
Srpski svet.
- FKS -

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.