Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Shategabri
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Shategabri » 07 jan 2025, 11:47

mma_hz je napisao/la:
07 jan 2025, 11:41
Shategabri je napisao/la:
07 jan 2025, 11:29
mma_hz je napisao/la:
07 jan 2025, 10:30
Problem je sto vlada mora privatnika natjerati da ti digne platu.Pa da je minimalac 450 i dalje Allaha mi oni bi davali minimalac taj hladno.
U tome je stvar,kakvi doprinosi p icke materine.Danas ti plata od 1 500 nije dovoljna,pa hebemu majku moraju i radnicka djeca izaci nekad na planinu,nekad otici na more,nekad mesa jesti...Daj mu uglja i nek mu djeca sjede kuci ko ga j ebe.
Jok njima djeca na ST Moritz idu da skijaju kakva Bjelasnica,Jahorina pi cke materine,more Maldivi,Havaji,Kanarski otoci hebo Neum,Ulcinj,Makarsku.
Jest i sutra kad mu ljubimac zgazi nečije dijete, nije htio, eto malo nadrogiran bio, šta ćeš, daj advokate, traži rupe u zakonu da se ćaćina sinčina spasi zatvora.
Kad ubije ljude kaze nema svrhe 2 zivota unistavati.Malo ga naruzi daj mu malo nanogicu u kuci da sjedi i razmisli o tome sta je uradio. :urnebes:
Bolesno društvo.
Daj meni i samo meni.
Radniku je puno milja neto, a to njegov mezimac za noć skrši u nekom lokalu.
Koševo Zapad

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 jan 2025, 11:53

U usporedbi plata političara u BiH sa ostatkom EU, prije svega Njemačke realno je da na ova primanja političara u ovoj zemlji prosječna plata bi trebala iznositi minimalno dvije hiljade maraka.

Nismo mi čke nego smo glupi i nezainteresirani kad biramo ovakve na vlast.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jan 2025, 11:57

feniksptica je napisao/la:
07 jan 2025, 10:33
Znaci u Gracanici zasad najgore. Očekivano, očekujem i Tešanj u toj prici.

Uvijek se hvalili s puno firmi i zaposleni oba grada a uslovi bili rinaka.

Poslodavci svi u dogovoru majku im i nema sanse da ti negdje predjes da ti kao bude bolje nego je to sve u 5g. :bih:
Almy, sa velikim muslimanom i hadzijom na celu kompanije
dakle muminom-patriJotom, svom je cak i visokobrazovanom kadru isplacivao plate u kovertama.
Imam provjerene info da ne kazem dokaze.

Sad od prica rekla kazala ta ista kompanija prva pocinje da urucuje otkaze pa to bi se moglo ispratiti :kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 jan 2025, 12:12

Sve u svemu, najvise ispastaju obicni radnici kao sto je bilo za ocekivati.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 12:16

A sve zbog toga sto gazda od sebe i svoje zarqde nece odstupiti ni 1 KM...nego ce radnika gonit do najnižih grana :bih:

Da ne bude zabune nemam nista protiv tih ljudi, hrabrost da se u to krene izuzetno cijenim, al su picoke.

Sto se nisu sami sjetili postepeno povecavat plate. Sto oni sami od sebe nisu prvi predložili neki zakon povećanja plata koji ide njima u korist kad se vec hvale da im povećanja plata nisu problem. Sto nisu isplatili onu pomoc radnicima.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 07 jan 2025, 12:16

irfo je napisao/la:
07 jan 2025, 12:12
Najvise ispastaju jadni penzioneri kojima je penzija ostala ista, a sve ce cijene skociti. Kako on da prezivi sa 500 KM ako nema sina/kcerku u dijaspori da mu posalju koji eur.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 jan 2025, 12:19

Nemamo mi razvijen osjećaj za kolektivnim. Kroz historiju smo uvijek bili nečiji protektorat koji je sve mislio i planirao za nas. Mi smo samo znali ginut i crnčit, kao i danas. Nismo znali svoje poštovat, a tuđe/zajedničko još manje. Draža nam je marka sad, nego 10 sutra, jer živimo upravo tako, dan za dan bez ikakvog osjećaja da treba živjeti i sutra. I sam sam se operisao od osjećaja za kolektiv, ne zato što ga u osnovi ne mogu imati, već zato što neću da ginem za druge, za one koji ne bi ginuli za mene, a to bi se desilo jer sam se na milion sitnih slučajeva i detalja uvjerio da je tako. 100 puta sam ispo glup i naivan, 101. neću. Sad izvagam i izračunam koja odluka meni donosi više, izbacujući kolektiv iz formule, pa po njoj se i ravnam, iako znam da kolektivni progres, koliko god spor bio, donosi više individui nego lični progres. Stvar je žrtve. Jedna ili par osoba koji bi radili za kolektiv bi bili samo žrtve tog pokušaja sve dok se ne dosegne kritična masa ljudi koji hoće nešto za kolektiv, a mislim da tu kritičnu masu nemamo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 jan 2025, 12:21

MilanMladenovic je napisao/la:
07 jan 2025, 12:16
irfo je napisao/la:
07 jan 2025, 12:12
Najvise ispastaju jadni penzioneri kojima je penzija ostala ista, a sve ce cijene skociti. Kako on da prezivi sa 500 KM ako nema sina/kcerku u dijaspori da mu posalju koji eur.
Dat ce im niksic ublehas opet po 50 KM, i sad mi je fasnicantno da su ljudi pustili niksica i mijatovica da nas sahrane…
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 07 jan 2025, 12:36

JohnCleese je napisao/la:
07 jan 2025, 11:57

Poslodavci svi u dogovoru majku im i nema sanse da ti negdje predjes da ti kao bude bolje nego je to sve u 5g. :bih:
dakle muminom-patriJotom, svom je cak i visokobrazovanom kadru isplacivao plate u kovertama.

Sad od prica rekla kazala ta ista kompanija prva pocinje da urucuje otkaze pa to bi se moglo ispratiti :kafa:
Obrnula se prica, iako su bili bas robovlasnici sada je drugačija prica. Čak su prije 15 dana svim radnicima isplatili i onih 1000 KM što se neoporezuje. Imaju i dosta posla i sigurno tržište zbog koridora koji se gradi od Zenice do Doboja i treba im svaki radnik pa su im kamiondžije i slicna radna snaga došla do 1500 KM u prosjeku. I Almy sada ima 8-9 svojih sestrinskih kompanija jer su se podijelili unutar familije tako da nije svugdje isto. Imaju od benzinskih, gradjevine, preko transporta, prevoza do travel agencija, bau tržni centri itd itd. Imperija baš.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 07 jan 2025, 12:48

A jes nam dijaspora pokupila cigare dan te yebo.. Marlboro gold ne možeš nać nigdje na kantonu :urnebes:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 07 jan 2025, 12:50

Ovo je živa istina, imam druga u Zavidovićima vozi za njih, 2018-19-20 je izlazio na 1800 KM, logično 600 ili 800 kartica , sve ostalo koverta. Jednom je 2020 nabio toliko tura s kamenoloma do Zenice u Mittal, izašao platu 2550 KM, kad su plate bile zvali iz Zenice ove u svojim officima u Zdićima pitali da nije kakva greška :rol: e čuj greška, daj isplati čovjeka.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 12:58

VivaLaStella je napisao/la:
07 jan 2025, 12:48
A jes nam dijaspora pokupila cigare dan te yebo.. Marlboro gold ne možeš nać nigdje na kantonu :urnebes:
Nisu oni, svakako ne smiju preko granice .

Negdje sam cuo hoce poskupit pa sklonili do tad.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 jan 2025, 13:09

VensanKasel je napisao/la:
06 jan 2025, 21:47
Imam osjećaj da je neko @adminu dojavio da je bot , ko god da je pojma nema koliko sam mu zahvalan :salut:
RacioEmocionalan je napisao/la:
01 nov 2024, 12:21
Ono sto ovaj @numa radi predstavlja nekakvu vrstu parcanja individua koje nose nekakvu vrstu istog identiteta i razara, makar na forumu nekakvu vrstu bliskosti koja bi trebala da postoji izmedju ljudi koji na neki nacin pripadaju istoj grupi neovisno o tome gdje se nalazili. Svako ima pravo da bira svoje mjesto zivljenja i nacin na koji ce voditi svoj zivot.
Moj post prije 2 mjeseca.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 jan 2025, 13:12

avenija je napisao/la:
07 jan 2025, 12:36

Obrnula se prica, iako su bili bas robovlasnici sada je drugačija prica. Čak su prije 15 dana svim radnicima isplatili i onih 1000 KM što se neoporezuje. Imaju i dosta posla i sigurno tržište zbog koridora koji se gradi od Zenice do Doboja i treba im svaki radnik pa su im kamiondžije i slicna radna snaga došla do 1500 KM u prosjeku. I Almy sada ima 8-9 svojih sestrinskih kompanija jer su se podijelili unutar familije tako da nije svugdje isto. Imaju od benzinskih, gradjevine, preko transporta, prevoza do travel agencija, bau tržni centri itd itd. Imperija baš.
Covjek sa saobracajnim fakultetom je prije godinu dana bio prijavljen na minimalac i takav staz skupljao vec nekih 8 godina unazad.
Bio je zaposlen u oviru svoje struke i obrazovanja, u dijelu vezanom za transport.

Nije me zanimalo koliko dobija u kovertu pa to ne znam.

Da li se sta promijenilo od kraja 2023 ne bih stvarno znao.

Mafija koja je vlast se mora obracunati sa mafijom robovlasnika, a za dalje cemo vidjeti
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jan 2025, 13:22

Nije dzon samo veliki.

Vidis da su i ovi mali isti ko ti veliki. Samo pokazuju iz dana u dan. Znaci nema naznaka da se pojavljuje nova generacija poslodavaca koja nije robovlasnik.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 07 jan 2025, 13:26

07 jan 2025, 12:58

Mogu jednu šteku, uz jednu otvorenu kutiju cigara.
Meni rekoše da je rasprodano. Uspio sam jedino naći Marlboro na Hifi u Gradačcu, a i oni kažu da su morali tražiti sa druge Hife da im pošalju jer je sve otišlo.. Marlboro Red, Gold i sedmica opuhani, ostalo je uglavnom tu..
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 07 jan 2025, 13:28

07 jan 2025, 13:26
07 jan 2025, 12:58

Mogu jednu šteku, uz jednu otvorenu kutiju cigara.
Meni rekoše da je rasprodano. Uspio sam jedino naći Marlboro na Hifi u Gradačcu, a i oni kažu da su morali tražiti sa druge Hife da im pošalju jer je sve otišlo.. Marlboro Red, Gold i sedmica opuhani, ostalo je uglavnom tu..
Nisam siguran, ali mislim da moze dvije kutije samo plus jedna otvorena.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 07 jan 2025, 13:38

mma_hz je napisao/la:
07 jan 2025, 11:41
Shategabri je napisao/la:
07 jan 2025, 11:29
mma_hz je napisao/la:
07 jan 2025, 10:30
Problem je sto vlada mora privatnika natjerati da ti digne platu.Pa da je minimalac 450 i dalje Allaha mi oni bi davali minimalac taj hladno.
U tome je stvar,kakvi doprinosi p icke materine.Danas ti plata od 1 500 nije dovoljna,pa hebemu majku moraju i radnicka djeca izaci nekad na planinu,nekad otici na more,nekad mesa jesti...Daj mu uglja i nek mu djeca sjede kuci ko ga j ebe.
Jok njima djeca na ST Moritz idu da skijaju kakva Bjelasnica,Jahorina pi cke materine,more Maldivi,Havaji,Kanarski otoci hebo Neum,Ulcinj,Makarsku.
Jest i sutra kad mu ljubimac zgazi nečije dijete, nije htio, eto malo nadrogiran bio, šta ćeš, daj advokate, traži rupe u zakonu da se ćaćina sinčina spasi zatvora.
Kad ubije ljude kaze nema svrhe 2 zivota unistavati.Malo ga naruzi daj mu malo nanogicu u kuci da sjedi i razmisli o tome sta je uradio. :urnebes:
Pa to kao dzevad poturak allahanje u klipovima, dzuma ovo ono moj sin babino zlato i onda ta ista sincina sa sinom od Mirze hatica i jos trojicom debila ubije boga u brazilskoj prostitutki hej njih petorica opljačkaju i ubiju boga u ženi pa da ih se napravi invalidima za citav zivot, babo dzevdo kumio i molio boga oca povlacio veze i vezice da ne zaglave pritvora više jer su je bas prebili zaglavila bolnice cura :puke: :puke: :puke:

al ce zato otici za ramazan na hayat da prica o ljepotama njegove porodice i tim cudesima

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 jan 2025, 13:43

yebem poturku sve sandzacko, tezak odron od covjeka i on i sincina mu
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 07 jan 2025, 13:48

Od sandžaklija koji su branili i obranili do sandžaklija koji uništavaju Sarajevo ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, samoposmatram i 14 gostiju.