ErosViverosViv je napisao/la: ↑24 feb 2025, 12:11
Vanja8 je napisao/la: ↑24 feb 2025, 09:26
ErosViverosViv je napisao/la: ↑24 feb 2025, 08:15
Mislim da nema pravne osnove da se utvrđuje identitet i prijavljuje mupu spisak osoba koje dolaze na javni događaj.
Ima, to se na zapadu odavno radilo, tako su lakapo i suzbili huliganstvo
Ako se organizuje dolazak 20 hiljada ljudi na proteste iz citave BiH, je li to znaci da se svi moraju evidentirati?
Ne znam sta su uradili na zapadu ali mislim da ovo ne smiju raditi, nisam siguran kakav je zakon o dogadjajima i javnom okupljanju, ali ako gdje pise da se licni podaci svih ucesnika moraju evidentirati, molim nekog da nadje i postavi ovdje.
Ne protive se ljudi bezveze ovim nelogicnim odlukama nesposobnog mupa
Ne mozes drug porediti javne proteste i organizaciju fudbalske utakmice...
Za javne proteste postoji organizator, koji se obraca i podnosi zahtjev policiji za organizovanje protesta cime preuzima odredjene obaveze na sebe, od obaveze sopstevenog osiguranja do obaveze pridrzavanja uslova zbog kojih podnose zahtjev za javne proteste.
Recimo u Engleskoj, kad kupujes ulaznicu za fudbalsku utakmicu moras pokazati licnu kartu, kada kupujes kartu za kino , pozoriste, zooloski vrt, ne moras...
Policija na zapadu to radi iskljucivo na suzbijanju huliganstva, da se sprijece sukobi navijackih skupina, neredi na stadionu...
To je tamo rijeseno u zakonu o sportu koji kod nas ne postoji, ali policija ne krseci zakon moze od navijacke skupine koja dolazi na gostovanje zahtjevati takav proces