FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

EastMadness
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la EastMadness » 25 apr 2025, 08:33

prodati Hamzu u sred sezone sa sitne pare je greska Mirvica. Isto je to uradio Dudicu sa Mujakicem. Sve se poremeti . Oba igraca bila vazna a smjesne pare u pitanju.
Prodaja Celika je ok jer su uzete ozbiljne pare

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 apr 2025, 08:37

Kome i šta je presudna utakmica? Ne brukaj se. Zekić ostaje i treba da ostane. Prvi put se spojila jedna ebena sezona bez promjene trenera, bez afera, klanova i bojkota, napravili se poprilično fini rezultati s obzirom na sve krađe koje su nam radili tokom čitave sezone.

Da je bilo loših utakmica, to jeste, imaju ih svi klubovi na svijetu. Jesu li nas poremetile i povrede, naravno da jesu. Od Đorđevića koji nam je uz Guliashvilija bio najbolji igrač u prvoj polusezoni, pa povreda Gojković, Guliše, Beganovića, Butića, Jovića. To su sve igrači koji strašno znače za igru i kvalitet iste.

Bezobrazluk i hinjaluk je reći da nema nikakvog napretka od prethodnih sezona. Samo mi nemojte replicirati s onom preglupom "bez Guliše mi ne postojimo", jer Guliša ne igra sam.
Na ljeto će se morati zahvaliti popriličnom broju igrača i truditi se što bolje i brže popuniti to s boljim, pogotovo u veznom redu.

Što se tiče Slobode, morala se dobiti radi "rahatnijeg" derbija, ali nije i to je dio fudbala. Vidim neki Zekiću spočitavaju rotiranje u tom meču, a ne trude se skontati da je to morao uraditi. Prije svega jer je pola ekipe kartonirano, drugo ekipa iscrpljena od kriminala u Banja Luci. Da nije rotirao, da je neko dobio karton i da propušta derbi, ebali biste mu najmilije što nije rotirao.
Jednostavno, igrači koji uđu s klupe su mrtvi nekvalitetni i kad se izmjeni dva-tri igrača iz prve postave, to se odmah osjeti.
Ja bih najviše volio vidjeti kad bi pokazali malo više muda u igri, od preuzimanja odgovornosti, kombinatorike, konkretnosti i ostalo, ali nemamo takvih igrača u ekipi. Pod hitno nam fali neko ko je kalibar Rahmanovića i takve igrače moramo iskopati.

Još nešto.. Ovoj ekipi mogu zamjeriti gore pomenute stvari, ali ništa više. Sve dok suđenje ne bude fer i korektno, a ne da se sklanjaju na terenu i razmišljaju kako će nekome uzeti loptu, a da raznorazni klošari poput Njegomirovića, Kazlagića, Topalovića i sličnih ne sviraju faul. Čitavu sezonu nas qaraju kako stignu, od kartona, penala, faulova, sjeckanja, kornera itd. Tako se ne može igrati. Pokradeni smo direktno za najmanje 10 bodova (2x Posušje, lištica), a da ne govorim šta je sve bilo i u ostalim utakmicama.
Mi smo sami krivi za lošu realizaciju koja nas prati od početka sezona i Trnave.

Ekipi puna podrška, idemo dobiti derbi. Nadam se igri kao u kupu protiv Zrinjskog, te protiv Borca. Ove što bi tjerali i mijenjali nešto, nabijem vas na qurac.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 apr 2025, 08:41

Stavite ih na ignore, nemojte im odgovarati.
Idemo po pobjedu u nedjelju aBd,

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 apr 2025, 09:05

EastMadness je napisao/la:
25 apr 2025, 08:33
prodati Hamzu u sred sezone sa sitne pare je greska Mirvica. Isto je to uradio Dudicu sa Mujakicem. Sve se poremeti . Oba igraca bila vazna a smjesne pare u pitanju.
Pa valjda se poremeti ha ga prodao za siću ili za milione
Ne placite za Hamzom, eno ga u turskoj drugoj 20 utakmica ne moze gol da zabije
Pa i Turkes bi bar jedan uvalio :rol:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Yokohama
Kontakt:

Post Postao/la Yokohama » 25 apr 2025, 09:05

Galantni je napisao/la:
24 apr 2025, 22:31
Unusic po mom misljenju među top 3 igraca sa najboljim centarsutem u historiji ovog kluba. Ne pamtim kad smo imali nekog ko pogadja u glavu
A Bekica ko yebe jel?
Frajer kad je zavrne navijača na tribini u glavu pogodi.
Sram te bilo.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 apr 2025, 09:07

Yokohama je napisao/la:
25 apr 2025, 09:05
Galantni je napisao/la:
24 apr 2025, 22:31
Unusic po mom misljenju među top 3 igraca sa najboljim centarsutem u historiji ovog kluba. Ne pamtim kad smo imali nekog ko pogadja u glavu
A Bekica ko yebe jel?
Frajer kad je zavrne navijača na tribini u glavu pogodi.
Sram te bilo.
:rol: :rol:

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 25 apr 2025, 09:20

24 apr 2025, 21:38
Da je x izvuci sa našim balerinama

Nikad gori osjecaj pred tekmu nisam imao
halo strumfeta opet ti ovdje pises negativu, mrs na svoju skretnicarsku temu
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 25 apr 2025, 09:34

Sazg je napisao/la:
24 apr 2025, 23:39
Nije dobro…nikako nije dobro. Oni u punom zanosu i elanu a mi razbijeni kako povredama tako i na psihološko - motivacijskom planu. Zekić izgubio kompas odavno. Svaku bitnu utakmicu izmišlja toplu vodu u prvom a onda se u drugom vadimo. Igrači pokazali da mogu kad hoće, zašto neće to ne znam. Blago vama koji možete biti optimisti za nedjelju, ja crkoh.
Zajebavaš se je li tako?

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 25 apr 2025, 09:36

relativizam je napisao/la:
23 apr 2025, 18:14
Morpheus je napisao/la:
23 apr 2025, 15:22
relativizam je napisao/la:
23 apr 2025, 14:56
Od Evrope se upozorava da stil igranja sve na Gulija ne prolazi jer kad tad ga nećemo imati.
Čuj upozorava, koga si ti upozoravao? :mrgreen: Koga smo mi upozoravali? :mrgreen: Je l' to stručni štab čita forum, oni se upozoravali pa nisu poslušali? :mrgreen:

I nije istina da je sve bilo na Gulija. Prva polusezona nije pala samo na njega, već i na Lulića i još neke. Tek u ovoj polusezoni smo više počeli igrati na njega, ali uz njega je bio Kyeremeh. I čisto sumnjam da je Zekić govorio nabijajte na Guliashvilija pa ako uhvati uhvati.

Još će ispasti da je samo Guli dobro igrao, ostali ništa.
Ok
Sve si upravu ,igrali smo kao Galaktikosi svojevremeno

Gluplji sam ja kad ista komentarisem
Upozori Zekića za derbi i za finale kupa.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 apr 2025, 10:08

Da hoce vise i taj Rahmanovic doci da osvojimo Ligu prvaka. Imam dojam da ce se sve stvari sredit kad dodje Rahmanovic. Uzet ce se 12 titula u nizu, EL pa LP ko Porto, napravit cemo Bordo Arenu iza BBI centra koja ce primat 75000 gledalaca, dobit cemo 150k clanova...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 25 apr 2025, 10:14

napoleon72 je napisao/la:
25 apr 2025, 10:08
Da hoce vise i taj Rahmanovic doci da osvojimo Ligu prvaka. Imam dojam da ce se sve stvari sredit kad dodje Rahmanovic. Uzet ce se 12 titula u nizu, EL pa LP ko Porto, napravit cemo Bordo Arenu iza BBI centra koja ce primat 75000 gledalaca, dobit cemo 150k clanova...
ako potpise do kraja maja salju nas svjetsko klupsko prvenstvo

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 25 apr 2025, 10:19

25 apr 2025, 08:33
Bilo je i Hamzinog da zeli ici jer ponuda je takva bila da je bio grijeh odbiti je, bukvalno je sebi rijesio zivot...a realno i ovdje je bio glavna tema pranja, pa kad ode neka golema kuknjava.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 apr 2025, 10:23

Ma hamzi se izaslo u susret, da zaradi koju kintu a i mi uzeli koju kintu. Hamza je skroz cudan igrac, njega kada krene bas ga krene, ali kad ne ide gluho bilo, bas ga ne ide. Evo vidim u turskoj nije dao gola ima haman pola godine, nije ni standardan vise.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 apr 2025, 10:26

Naveo sam primjer njega jer je jedan od rijetkih koji je imao damu, nebitno ko je bio protivnik. Dizao energiju ekipe, navijače, fajtao se, provocirao, kad nije isao uzimao loptu i kretao naprijed, uz sve ostale golove i asistencije. Draže mi je njega vidjeti nego nekog alibi igrača, prvom do sebe, nabij na pamet, vrati Soldi i Paskalevu i sakrivaj se iza protivnika.

Sve ekipe imaju prgave igrače, jedino mi kao prvačići.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 25 apr 2025, 10:28

Morpheus je napisao/la:
25 apr 2025, 09:34
Sazg je napisao/la:
24 apr 2025, 23:39
Nije dobro…nikako nije dobro. Oni u punom zanosu i elanu a mi razbijeni kako povredama tako i na psihološko - motivacijskom planu. Zekić izgubio kompas odavno. Svaku bitnu utakmicu izmišlja toplu vodu u prvom a onda se u drugom vadimo. Igrači pokazali da mogu kad hoće, zašto neće to ne znam. Blago vama koji možete biti optimisti za nedjelju, ja crkoh.
Zajebavaš se je li tako?
Najgore je brate to što se ne zajebavam. Daj Bože da sam u krivu, da sam sve fulio i da uzmemo 3:0 ciganiju i KUP. Prvi bih se posuo pepelom po glavi i rekao da neosnovano serem ali “daj Bože šćeri da te Beg uzme, nego mi se cigani oko kuće vrte”.
To je moje mišljene što ne znaći da sam u pravu, daj Bože da ne budem.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 apr 2025, 10:41

GalileoGalilei je napisao/la:
25 apr 2025, 10:26
Naveo sam primjer njega jer je jedan od rijetkih koji je imao damu, nebitno ko je bio protivnik. Dizao energiju ekipe, navijače, fajtao se, provocirao, kad nije isao uzimao loptu i kretao naprijed, uz sve ostale golove i asistencije. Draže mi je njega vidjeti nego nekog alibi igrača, prvom do sebe, nabij na pamet, vrati Soldi i Paskalevu i sakrivaj se iza protivnika.

Sve ekipe imaju prgave igrače, jedino mi kao prvačići.
Ma znam, jasno mi je sve, al nisi ti jedini koji je pisao o njemu. Evo dvije sezone se vrti prica kako treba vratit Rahmanovica, kao da ce donijet carobni stapic koji ce sve probleme rijesit. A s povratnicima smo imali do sad bas mnogo failova. Ne samo da ne pokazu ni 10% iz prvog mandata nego se uhljebe na dobre ugovore i budu bezobrazni. Ne zelim vjerovat da je Rahmanovic takav, al npr i Suljic je obiljezio prvi mandat kao jedan od borbenijih igraca (jedini je dobio ovacije Koseva poslije Kukesija, svi ostali su dobili zvizduke), Duljevic bio kapiten pa se vratio samo da naplati "ljubav", Said se vratio da jede kolace itd itd. Ne volim povratnike taman oni bili i Rahmanovic, Cimirot i Kovacevic. Vise volim da pamtim te igrace po onom sto su ostavili iza sebe u klubu a da klub stvori nekog novog Rahmanovica. Kao sto smo imali Mersu poslije Benke i Vladana poslije Delaca.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 25 apr 2025, 10:43

25 apr 2025, 08:03
HyperOS je napisao/la:
25 apr 2025, 07:46
Ne zna se sta je tuznije citati, ove sto sve brane i ne dozvoljavaju bilo kakav vid kritike ma koliko ona teska bila, ili ovi sto su se prepali zelje.

Zar smo tolike milione, najvise od kad je kluba, ulozili da bi sad strepili protiv zelje?
problem je sto klub da ovolike milione i ti ne vidis nikakav pomak u igri. NIkakve zelje. NIsta . Samo se ceka plata da legne .

Mi smo 10x ulazili sa boljom atmosferom pred derbi pa nista , tako da ne treba da se oko toga lomimo.

Zekicu je ovo ako zeli da ostane presudna utakmica. Uzmemo li ovo kup je nas onda 100 posto. Jedino cega me strah jeste sto u ekipi nemamo igrace koji znaju sta je derbi i kako treba da se gine za ovu tekmu. Jedino to moze prelomiti ovu utakmicu u njihovu korist

Zbog toga nadam se da ce se na ljeto dovesti igraci tipa Cimirot,Rahmanovic koji znaju sta znaci ovaj dres.
Kako je pričati sam sa sobom?
ISTINA ZA VEDRANA!

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 25 apr 2025, 10:45

plisek je napisao/la:
25 apr 2025, 09:20
24 apr 2025, 21:38
Da je x izvuci sa našim balerinama

Nikad gori osjecaj pred tekmu nisam imao
halo strumfeta opet ti ovdje pises negativu, mrs na svoju skretnicarsku temu
ko god sta napise da ne funkcionise u klubu , takve osobe treba nazvati strumfove ?

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 apr 2025, 10:47

Lecler je napisao/la:
25 apr 2025, 10:43
HyperOS je napisao/la:
25 apr 2025, 07:46
Ne zna se sta je tuznije citati, ove sto sve brane i ne dozvoljavaju bilo kakav vid kritike ma koliko ona teska bila, ili ovi sto su se prepali zelje.

Zar smo tolike milione, najvise od kad je kluba, ulozili da bi sad strepili protiv zelje?
problem je sto klub da ovolike milione i ti ne vidis nikakav pomak u igri. NIkakve zelje. NIsta . Samo se ceka plata da legne .

Mi smo 10x ulazili sa boljom atmosferom pred derbi pa nista , tako da ne treba da se oko toga lomimo.

Zekicu je ovo ako zeli da ostane presudna utakmica. Uzmemo li ovo kup je nas onda 100 posto. Jedino cega me strah jeste sto u ekipi nemamo igrace koji znaju sta je derbi i kako treba da se gine za ovu tekmu. Jedino to moze prelomiti ovu utakmicu u njihovu korist

Zbog toga nadam se da ce se na ljeto dovesti igraci tipa Cimirot,Rahmanovic koji znaju sta znaci ovaj dres.
Nemoj ga citirati ljubi te brat. Ljepota kako su ova dvojica na gnjavator listi. :mrgreen:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 25 apr 2025, 10:50

Pendulum je napisao/la:
25 apr 2025, 10:47
Lecler je napisao/la:
25 apr 2025, 10:43

Nemoj ga citirati ljubi te brat. Ljepota kako su ova dvojica na gnjavator listi. :mrgreen:
:D :thumbup:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Bing [Bot], Haksss, johntravolta123, Lecler, propoklopac, sarajevo19461987, Vanja8 i 54 gosta.