Premijer liga BiH - aktuelno

bvsic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la bvsic » 21 maj 2025, 00:09

Neutral je napisao/la:
21 maj 2025, 00:01
obrijanopile je napisao/la:
20 maj 2025, 23:54
Neutral je napisao/la:
20 maj 2025, 23:49

Svake godine kupe 5-6 igraca po 2-5 miliona pa gdje ubodu, ubodu.
Jes, tako je! Imaju para krava ih ne može sazvakati pa idu po Svjetu i bacaju onako. Čudo nisu Muftica, za mene odličan golman, mada malo nizak, dali nesto od tih 2-5 miliona pa da , možda, ubodu. Nije to ova seljačka liga i skauting nivoa Radnika iz Hadžića, uz dužno poštovanje, pa da ubadaju.
Evo ti lista, pa gledaj:

https://www.transfermarkt.de/rc-lens/al ... verein/826

:thumbup:
Da si otvorio svakog od njih vidio bi da su samo Celik i ovaj iz CG mladi, ovo ostalo 20+ svi

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 21 maj 2025, 00:10

Neutral je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

Jes, tako je! Imaju para krava ih ne može sazvakati pa idu po Svjetu i bacaju onako. Čudo nisu Muftica, za mene odličan golman, mada malo nizak, dali nesto od tih 2-5 miliona pa da , možda, ubodu. Nije to ova seljačka liga i skauting nivoa Radnika iz Hadžića, uz dužno poštovanje, pa da ubadaju.
Evo ti lista, pa gledaj:

Ja, i? Jednog platili 5, jednog 4,5 i dvojcu 2,5 ostalo oko 2 i niže. Je li ti stvarno misliš da su to na eci, peci, pec birali? Nidalov transfer je treći, odnosno djeli treće mjesto, ove godine. Lens ima odličan skuting i siguran sam da je svaki ovaj sto je plaćen preko miliona dobro skautiran. Nas je problem sto sno odrasli u društvu gdje se sve dobiva na osnovu familije, komšija i parama, pa ne možemo da shvatimo kako je to tamo negdje gdje je sve na levelu 1000 na odnosu nas, puno ozbiljnije i profesionalnije. Jbg, ali je tako
Evo i oni tebe selame!

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 21 maj 2025, 00:14

Laku noć svima osim prosjacima. :bih:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2025, 00:17

bvsic je napisao/la:
21 maj 2025, 00:09
Neutral je napisao/la:

Evo ti lista, pa gledaj:

Da si otvorio svakog od njih vidio bi da su samo Celik i ovaj iz CG mladi, ovo ostalo 20+ svi
Govorim o posljednjih 10 sezona, ne samo jednoj.

Ovo kao djeciji vrtic, sve trebas crtati.

Lens tako godinama radi, ovako traze talente pa gdje ubodu, ubodu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2025, 00:19

21 maj 2025, 00:10
Neutral je napisao/la:

Evo ti lista, pa gledaj:

Ja, i? Jednog platili 5, jednog 4,5 i dvojcu 2,5 ostalo oko 2 i niže. Je li ti stvarno misliš da su to na eci, peci, pec birali? Nidalov transfer je treći, odnosno djeli treće mjesto, ove godine. Lens ima odličan skuting i siguran sam da je svaki ovaj sto je plaćen preko miliona dobro skautiran. Nas je problem sto sno odrasli u društvu gdje se sve dobiva na osnovu familije, komšija i parama, pa ne možemo da shvatimo kako je to tamo negdje gdje je sve na levelu 1000 na odnosu nas, puno ozbiljnije i profesionalnije. Jbg, ali je tako
Napisao sam kolegi vec, citaj.

naravno da nije slucajno, prepoznaju talenat uloze sitan novac a mogu dosta dobit, takva je politika Lensa i jos nekoliko francuskih klubova. I da padnu njiha 2-3 miliona nista ne znace.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 maj 2025, 00:24

Baljić bio gotov igrac i prodali ga za 26 miliona Realu i proglasen kao jedan od najvecih promasaja... A nama bio top godinama poslije toga u reprezentaciji...
I sad se svezali danima za Čelika dijete ima 18 godina... platili ga 2.5 miliona,a ovdje se to predstavlja ko 200 miliona... Takvih transfera ima more u svijetu pa kakve veze ima... Nek prodaju i drugi kad je tako lako prodat bezveznog igrača...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 21 maj 2025, 00:28

Neutral je napisao/la:
21 maj 2025, 00:19
21 maj 2025, 00:10
Neutral je napisao/la:

Evo ti lista, pa gledaj:

Napisao sam kolegi vec, citaj.

naravno da nije slucajno, prepoznaju talenat uloze sitan novac a mogu dosta dobit, takva je politika Lensa i jos nekoliko francuskih klubova. I da padnu njiha 2-3 miliona nista ne znace.
E, to se slažem. Ali za mene je talenat djete od 14 do max19 godine, sve preko to je ličnost i sportista koji je sazrio. Jedino kod nas je talenat u 23 godini. Vidi ja nisam netko ko zavidi, a ovde toga ima dosta i počne prica uvalili ga ili šeme pa ga prodali. Ljudi prate i ako im se svidi daju pare, a ostalo sam vec napisao u postovima iznad
Evo i oni tebe selame!

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 21 maj 2025, 00:29

Stani malo. Sto je Celik veca taraba, to oni vise zasluzuju da im se cestita na dobrom poslu :mrgreen: Lako je prodati klasu od igraca, za prodati levata treba malo vise znanja i pameti...

Da ne bude zabune, ne kazem da je dijete levat. Mlad je i mozda postane igrac, ko zna, ali neko je nesto vidio u njemu i uhvatio se za dzep. Treba Sarajevu cestitati sta god bude od njegove karijere, a pare su vec uzeli tako da ne znam sta je poenta ovih postova.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 maj 2025, 00:32

21 maj 2025, 00:28

E, to se slažem. Ali za mene je talenat djete od 14 do max19 godine, sve preko to je ličnost i sportista koji je sazrio. Jedino kod nas je talenat u 23 godini. Vidi ja nisam netko ko zavidi, a ovde toga ima dosta i počne prica uvalili ga ili šeme pa ga prodali. Ljudi prate i ako im se svidi daju pare, a ostalo sam vec napisao u postovima iznad
Ljudi ovdje ne kapiraju da su to ozbiljni klubovi i nisu oni dosli jednom i vidjeli Čelika i uplatili 2.5 miliona!
Oni da nisu bili sigurni zvali bi ga na probu jer lik ima 18 godina...Ako zadovoljis uzimamo i ćao...
Al jok ovdje i dalje neko vjeruje da Mirvić ili bilo koji agent ima moć da uvali Lensu igrača.. :D

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 21 maj 2025, 00:36

IMResurrected je napisao/la:
21 maj 2025, 00:29
Stani malo. Sto je Celik veca taraba, to oni vise zasluzuju da im se cestita na dobrom poslu :mrgreen: Lako je prodati klasu od igraca, za prodati levata treba malo vise znanja i pameti...

Da ne bude zabune, ne kazem da je dijete levat. Mlad je i mozda postane igrac, ko zna, ali neko je nesto vidio u njemu i uhvatio se za dzep. Treba Sarajevu cestitati sta god bude od njegove karijere, a pare su vec uzeli tako da ne znam sta je poenta ovih postova.
Drug, sve si rekao i slažem se sa svakim slovom. Samo treba uzeti u obzir da je njemu tek 18 godina i da ima jos mjests za nadogradnju i da se ja nadam da ce od Nidala, ako Bog da, postati odličan igrač.
Evo i oni tebe selame!

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 21 maj 2025, 00:43

Vorovus je napisao/la:
20 maj 2025, 22:24
avenija je napisao/la:
20 maj 2025, 22:12
Vorovus je napisao/la:
20 maj 2025, 22:04

U Bijeljinu se moglo bez ikakvih uslova, zato se i islo.
To za MUP ZDK provjeri jos jednom, mozda je vama u nizim rangovima dozvoljeno, vi ste i u koroni radili sta ste htjeli po kantonu dok su u PL bile stroge zabrane.

Nemoj da spinujes za tradiciju, nisam napisao da je to razlog nedolaska u cetvrtak.
Od 1995 do danas MUP ZDK nikoga nije vratio. Ni kad je proslih godina dolazilo po 8-9 hiljada gostujucih navijaca u finalu kupa.
Ne pricam o vracanju vec o licnim podacima. Otkad je to uvedeno, nasima su trazili za sva gostovanja u FBiH.
Sasvim normalna pojava svugdje u svijetu, a i kod nas se praktikuje haos dugo. Meni nije jasno kako ste uopšte do sad išli na gostovanja bez davanja ličnih podataka. Ja sam mislio da je to standardna praksa već, al očigledno je murija samo na nama šiljila qurac.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 21 maj 2025, 00:45

Combattente87 je napisao/la:
20 maj 2025, 22:34
MSOZ101 je napisao/la:
20 maj 2025, 22:13
Combattente87 je napisao/la:
20 maj 2025, 22:00
https://www.klix.ba/sport/nogomet/zbog- ... /250520172
Koliko su samo urlali po forumu, slali slike instagram profila Lensa, hvalili se transferom, dizali momka u nebesa, a na moj komentar da je karijera momka upropaštena i da nikada neće minutu dobiti u prvom timu jer je cijeli transfer menadžerska prevara, dobijao sam komentare šizofrenih pitara kako pričam gluposti...sljedi surova realnost posudbe u neki lijevi klub i nakon par godina patnje povratak u BIH...
A što stavljaš link ovog teksta i nakon njega ovakav komentar. Koristiš priliku da pljuješ dijete od 18g samo jer je plaćen koliko jeste. Očekivao si da će nakon 10 treninga biti u početnoj postavi ekipe koja je malo prije toga napravila najveći izlazni transfer u historiji kluba sa iste pozicije. Očekivao si od igrača kojem nije dozvoljeno igrati odbranu protiv, najvećih konkurenata, kriminalnih organizacija, a ne sportskih klubova jer sve što uradi, a što je njegova obaveza, napravi "faul" i dobije karton. Period adaptacije ti je stran pojam, kao i nivo fudbala koji je u Francuskoj u odnosu na BiH. Njega su u Lensu spremni čekati još 3-4 godine kada će postati potpuno novi igrač u odnosu na ono što je bio u BiH jer će i tada biti mlad sa 21-22 godine, da li je to rezervni tim, kluba, trening, rotacija ili posudba.
Stavljaš link teksta kao da je Nidal sam donio odluku da igra za rezervni tim iako nije imao pravo zbog datuma dolaska u klub, kao da to nije greška kluba zbog nepoznavanja pravila lige u kojoj se rezervni tim takmiči.
Ako želiš da se neko oduševi na tvoje poznavanje fudbala, sposobnost za prepoznavanje talenata i antitalenata evo ja ću, bravo majmune.
Ja ne želim nikakvo oduševljenje, jer je ovo žalosna priča, koliko god ti pokušavao da opravdaš ovaj propali tranfer...Klasični Mirvahov bot, koji se potrudio da sklopi par prostoproširenih rečenica sve kako bi zamaskirao kriminalnu hobotnicu....
Te pare se legendo ne daju da ti neko igra petu ligu i to samo 3 utakmice za rezervni tim, da je Barselona u pitanju koja je zaradila ove godine 950 miliona ;)
Kakav propali transfer ljudi uzeli 5 mil km. Imas li ti sta izmedju usiju ili ti glava sluzi samo da kisa ne pada u stomak?
Da je nama svake godine 2-3 Nidala iz lige uvaliti kome ovako.
Sto tvoja kriminalna organizacija,snsd prcija,ne proda koga za 5 mil km? Znas zasto ne? Zato sto nijedan nemaju kvalitet da igraju igdje gdje se lopta profesionalno i ozbiljno kotrlja.
Ja vece budale radoslave nijesam vidio

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 maj 2025, 00:55

Neutral je napisao/la:
maroon46 je napisao/la:
20 maj 2025, 23:44
Šta znaju skauti Lensa...

Celik nije veci talenat nego sto su to bili Gojko, Andrej ili Muhamed :thumbup:
Dugotrajni skauting tj. praćenje u kontinuitetu forme i razvoj igrača - NE.
Takozvano godišnje UBADANJE 5-6 igrača za 2 ipo do 5 miliona eura - DA.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 21 maj 2025, 00:58

E jesmo ih zayebali što im Čelik ne igra u Lensu. Da Bog da mi dobili 2.5 miliona eura za Karamarka pa da ne zaigra više nikad u životu što se mene tiče boli me ona stvar.
Grupa iznad svakog pojedinca.

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 21 maj 2025, 01:06

Ako ne bude dobar vraticemo ga u FKS i za 2 godine ga opet prodati za milion ili dva :kafa:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 maj 2025, 01:20

rishovski je napisao/la:
21 maj 2025, 00:24
Baljić bio gotov igrac i prodali ga za 26 miliona Realu i proglasen kao jedan od najvecih promasaja... A nama bio top godinama poslije toga u reprezentaciji...
I sad se svezali danima za Čelika dijete ima 18 godina... platili ga 2.5 miliona,a ovdje se to predstavlja ko 200 miliona... Takvih transfera ima more u svijetu pa kakve veze ima... Nek prodaju i drugi kad je tako lako prodat bezveznog igrača...
Ma sve sro uradimo je beze dok oni i medjuvremenu evo 10 godina nisu uzeli 300 milja od igraca

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 maj 2025, 01:25

mosarajvosa83 je napisao/la:
21 maj 2025, 01:20
rishovski je napisao/la:
21 maj 2025, 00:24
Ma sve sro uradimo je beze dok oni i medjuvremenu evo 10 godina nisu uzeli 300 milja od igraca
Umjesto da kontaju da sto je cijena igračima kad se prodaju veća,to je bolje za sve bh klubove.. Ali jok važno je da se ismijava dijete,kako ne vrijedi 2.5 miliona.. Valjda je bolje prodavat u Tursku za 200.000 ili 300.000 najbolje igrače lige :crazy:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 21 maj 2025, 08:04

Ma trofeji i transferi su nebitni. Irelevatno za jedan Fudbalski klub. Bitnije je da imaš na stranici članove skupštine. To je najbitnije.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 21 maj 2025, 08:18

E cuj Adzem im trener... :rol:

DadoElazar
Kontakt:

Post Postao/la DadoElazar » 21 maj 2025, 09:00

dobar dan ja sam novi
ne navijam ni za koga i moji upisi ce biti protiv ove lopovske i korumpirane lige
iskreno se nadam da ce se liga u sto skorije vrijeme ugasiti zajedno sa svim klubovima u njoj
kao i svaku kriminalnu pojavu treba je eliminisati

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.