FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

edgarallanpoe04
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la edgarallanpoe04 » 15 jun 2025, 21:01

mah joj ljudi bolje se sikirat i ne nadati mnogo onda šta god da se desi ne možeš se razočarat, a ako se išta dobro desi možeš se obradovat

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 15 jun 2025, 21:04

edgarallanpoe04 je napisao/la:
15 jun 2025, 21:01
mah joj ljudi bolje se sikirat i ne nadati mnogo onda šta god da se desi ne možeš se razočarat, a ako se išta dobro desi možeš se obradovat
Treba se nervirat samo za evropske tekme, liga i kup su rezervisani za prćiju.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 15 jun 2025, 21:15

Herson je napisao/la:
SamoDaKazeem je napisao/la:
15 jun 2025, 19:53
Herson je napisao/la:
15 jun 2025, 19:32
Gdje igraju ti jeftini, dokazani, lojalni i časni domaći igrači?
Navedite bar 3 takva.
Napraviš ga ti lojalnim kao što si napravio Krstu,Mersu ili sada Beganovića,Gojkovića.
Mujkić je lojalan,svako naše dijete je lojalno al je pitanje hoćeš li u njega uložiti i težiti rezultatu ili ćeš ga prodati u Hatajspor.Ili kao Zrinjski Bilbiju,Jakovljevića...Pogledaj u regionu klubove koji imaju kontinuitet kako drže kostur ne prodaje se baš na prvu i nema merhametluka kaže izašlo se igraču u susret tipa Čataković,ili sada Mujkić.
Naša liga je slaba za nas ima u okruženju na izvoz igrača koji bi bili i lojalni,a istovremeno i pojačanja.
Samo je pitanje ko su menadzeri sa kojim se radi i šta je krajnji cilj.
Ovdje pričamo o mladim, kvalitetnim igračima koji imaju potencijal za igranje na puno većem nivou za puno veće pare, poput Gulija i Bubanje. Ponude i interesovanje stranih klubova to potvrđuju. Ti navodiš Jakovljevića kao neki primjer kontinuiteta. Čovjek nije mrdnuo dalje od BiH i Srbije. Ne zato što nije htio i što je vezan za Mostar nego zato što niko nije lud platiti obeštećenje za takvog igrača, koji je pri tome u poznim godinama. Nisi pomenuo kako je Zrinski poslije osvojene titule prodao za siću dva projekta kluba Bašića i Savića, koji su bili i reprezentativci u to vrijeme. Ćuze isto otišao za mizernu cifru, Čorluka također. Prodaju i oni, itekako. Sve ono što mogu prodati - prodaju, ali za puno puno manje novce nego mi. Lahko je zadržati igrača kojeg niko ne traži. Zadržali smo i mi Hebibovića 6 sezona. Kako npr. zadržati Bubanju kada na adresu kluba stigne milionska ponuda, a njemu ponude godišnju platu od više stotina hiljada eura?

Čorluka se naigrao pofino prije nego što je otišao iz Zrinjskog i nije problem u prodaji kad imaš funkcionalan i izbalansiran tim.
Kažeš lako je zadržati Jakovljevića,a jeli lako naći Jakovljevića pa ga dovesti i da igra onako kako on igra?
Izgleda da jeste čim dovodimo Bugare i Rumune.
Kostur tima nemamo otkako je došao Mirvić to je fakt,dzaba se trudite,osporiti se ne može .
I opet ponavljam nije problem u prodaji ako se radi od 2-3 igrača,ali svake sezone mijenjati po 7,8 igrača je amaterizam.
Bubanju zadržiš tako što mu kažeš majstore platio sam te Lokomotivi toliko,imaš ugovor na toliko i platu toliku. Doveden si da nešto napravimo u Evropi, trebaš mi neredne 2 sezone treću te prodajem i onda planiraš za njega zamjenu.
Dosta floskula o nekakvom iskoraku,a Bubanju ne možeš zadržati.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 jun 2025, 21:21

I onda dođu i kažu : prodali Širokom, Slobodi, Radniku, Posušju a traži iz lige igrače. Dovedeno je iz lige što valja, iditi više u pm.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 15 jun 2025, 21:21

15 jun 2025, 20:54
pitara je napisao/la:
15 jun 2025, 20:51

Napraviš ga ti lojalnim kao što si napravio Krstu,Mersu ili sada Beganovića,Gojkovića.
Mujkić je lojalan,svako naše dijete je lojalno al je pitanje hoćeš li u njega uložiti i težiti rezultatu ili ćeš ga prodati u Hatajspor.Ili kao Zrinjski Bilbiju,Jakovljevića...Pogledaj u regionu klubove koji imaju kontinuitet kako drže kostur ne prodaje se baš na prvu i nema merhametluka kaže izašlo se igraču u susret tipa Čataković,ili sada Mujkić.
Naša liga je slaba za nas ima u okruženju na izvoz igrača koji bi bili i lojalni,a istovremeno i pojačanja.
Kakv si ti serator to je čudo, da su ostali svi rekao bi da smo **** jer se nismo pojacali
Evo ti jednog lojalnog:
22 apr 2025, 22:39
Gledaj ti kakav panj nosi 10 u Sarajevu :lolno:
Nikad mi nećemo proći više od 2 pretkola jad i bijeda od selekcije.
Evo ti i ovih što plačeš za njima
27 mar 2025, 19:46
Nama je prosijek na svakih dovedenih 10 igrača 1 valja.Igrači se preplačuju,a učinak na terenu 0.
Mjesecima se pravdaju po forumima ,jel neko uputio kritiku,odma se brigada aktivira ko biva gdje ćeš kritikovati plačenike, predsjednika ma ni slučajno...
E onda kad se oprostimo od svega odjednom vidiš kako nikom ne valja ni Mehmedović,ni Krđalić ni Pavičić,Unišić...a u stvari qurčine od prvog dana.
Svaki igrač koji u kontinuitetu ne može pružati vrhunske partije u najgoroj ligi svijeta je kqarina, pogotovo za platu koja se baca na njih.
Akademce treba trpiti ali kad vidim da se brani Rogić,Soldo,Kuprešak,Mustafić :lolno:
02 mar 2025, 20:21
Pripreme prošle niušta,doveli mu igrače na kraju pa ni on sam ne zna gdje koga da stavi.
Lulić je u nastavku loš i na svojoj poziciji sad mu je neku novu izmislio.Mustafića ili Mehmedovića kad vidim ospem se.
Pavićiću je svaka u nazad i prvom do sebe.
Treće mjesto nam je mjera onako realno.
05 apr 2025, 23:01

Pa ja zajebo se.Dakle nisu nikakvi profesionalci.
Inače, Pavičić je za mene kanta otkako je došao.
02 apr 2025, 22:08

Otišli po Prevljaka vratili se sa ovim krampama hahah
29 mar 2025, 16:41
Rockov,Unušić,Kuprešak,Krđalić,Bugar...sve menađerski igrači
Ko plače za njima tikvane,znaš li čitati?
Nađi post da plačem za bilo kim koji je otišao kad si takav znalac.
Riječ je o KOSTURU TIMA kojeg nema uslijed stalnih promjena igračkog kadra.
Tope jedan neuki.
Pa kako ćeš napraviti kostur kad ti niko ne valja?
Saberi se ti malo, je l ih treba otjerati ili zadržati da bi imao kontinuitet? Popljuvao si sve i jednog igrača kojeg imamo osim možda Gojkovića, čak si i Gulija pljuvao da je sebičan a hoćeš kostur ekipe. Da ne pričamo koliko si se puta popišao po treneru
Kako misliš u isto vrijeme zadržati koatur i otjerati 20 igrača?
Šta je po tebi kostur ekipe?
Eto gore si nabrojao Rogića, Soldu, Paskaleva, Beganovića, Kuprešaka, Pavičića, Lulića, Mustafića, Unušića, Mehmedovića, Krdžalića, Butića, Gordezianija u 4 posta, to je 13 igrača koje bi otjerao a smeta ti stalna promjena igračkog kadra.
Popiša ti je znalac u usta

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 jun 2025, 21:23

Herson je napisao/la:
Herson je napisao/la:
Navedite bar 3 takva.
Ovdje pričamo o mladim, kvalitetnim igračima koji imaju potencijal za igranje na puno većem nivou za puno veće pare, poput Gulija i Bubanje. Ponude i interesovanje stranih klubova to potvrđuju. Ti navodiš Jakovljevića kao neki primjer kontinuiteta. Čovjek nije mrdnuo dalje od BiH i Srbije. Ne zato što nije htio i što je vezan za Mostar nego zato što niko nije lud platiti obeštećenje za takvog igrača, koji je pri tome u poznim godinama. Nisi pomenuo kako je Zrinski poslije osvojene titule prodao za siću dva projekta kluba Bašića i Savića, koji su bili i reprezentativci u to vrijeme. Ćuze isto otišao za mizernu cifru, Čorluka također. Prodaju i oni, itekako. Sve ono što mogu prodati - prodaju, ali za puno puno manje novce nego mi. Lahko je zadržati igrača kojeg niko ne traži. Zadržali smo i mi Hebibovića 6 sezona. Kako npr. zadržati Bubanju kada na adresu kluba stigne milionska ponuda, a njemu ponude godišnju platu od više stotina hiljada eura?
Sve okej,davno ustanovljeno da smo u tom segmentu broj 1
Ali sta je nama cilj?Švercati igracima ili osvajati trofeje?Ja sad treba da se radujem sto cemo mi prodati Bubanju?Sta ti i ja navijac imamo od toga konkretno kad isto dovodimo.
Ne kontam pola foruma navija za neku borbu za titulu pola foruma da pravimo profit.De dogovorite se da i ja znam pa da prilagodim ocekivanja.Taj Jakovljevic ima titula koliko mi necemo uzeti za 20 godina
Ja bi vise volio da mi imamo tako igraca pa da mu u CV stoji da je uzeo sa Sarajevom nekoliko pehara nego da je otisao za neke pare koje cemo puknuti u 2 mjeseca ali eto nismo svi isti
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 jun 2025, 21:24

Herson je napisao/la:
Herson je napisao/la:
Navedite bar 3 takva.
Ovaj što hoće da kaže je štrumf.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 15 jun 2025, 21:34

pitara je napisao/la:
15 jun 2025, 21:21
pitara je napisao/la:
15 jun 2025, 20:51

Kakv si ti serator to je čudo, da su ostali svi rekao bi da smo **** jer se nismo pojacali
Evo ti jednog lojalnog:

Evo ti i ovih što plačeš za njima

Tope jedan neuki.
Saberi se ti malo, je l ih treba otjerati ili zadržati da bi imao kontinuitet? Popljuvao si sve i jednog igrača kojeg imamo osim možda Gojkovića, čak si i Gulija pljuvao da je sebičan a hoćeš kostur ekipe. Da ne pričamo koliko si se puta popišao po treneru
Eto gore si nabrojao Rogića, Soldu, Paskaleva, Beganovića, Kuprešaka, Pavičića, Lulića, Mustafića, Unušića, Mehmedovića, Krdžalića, Butića, Gordezianija u 4 posta, to je 13 igrača koje bi otjerao a smeta ti stalna promjena igračkog kadra.
Halo retardo pa oni sami potvrđuju da im je igrački kadar **** čim ih mijenjaju u tom obimu.Nabrojao sam i jesu **** eto vidjet ćeš koloko će ih ostat.Čuj Veležu ponudiš listu od pola tima koje mogu izabrati i on našo meni da priča kako meni ne valjaju,pa ne valjaju ni njima topino glupa,eto onako ih nude jer su dobri.

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 15 jun 2025, 21:48

Ako dodju ova dvojica sto se pregovara sa njima i vukotic, dupla kruna je nasa!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 15 jun 2025, 21:50

osam je napisao/la:
15 jun 2025, 21:48
Znaci, Vico, Misimovic.. Vukotic :mrgreen:
- FKS -

Herson

Post Postao/la Herson » 15 jun 2025, 21:52

15 jun 2025, 21:34
pitara je napisao/la:

Tope jedan neuki.
Halo retardo pa oni sami potvrđuju da im je igrački kadar **** čim ih mijenjaju u tom obimu.Nabrojao sam i jesu **** eto vidjet ćeš koloko će ih ostat.Čuj Veležu ponudiš listu od pola tima koje mogu izabrati i on našo meni da priča kako meni ne valjaju,pa ne valjaju ni njima topino glupa,eto onako ih nude jer su dobri.
Kakve liste od pola tima? Odakle tebi te gluposti?
Druže, ti ne možeš da sakriješ mržnju prema Sarajevu, to je tvoj problem. Gledam tvoje postove i pokušavam razumijeti odakle ovolika količina prezira i mržnje prema klubu. Jedno je kritikovati klub, ali konstanto pisati ovakve gadosti o klubu za koji kao navijaš...
Nikad ništa pozitivno nisi napisao za ovaj klub, a 2 godine si tu.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 15 jun 2025, 21:59

Ko nam zlo mislio
O k.urcu nam visio.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 15 jun 2025, 22:01

Prica o begovicu i pjanicu isto ko kad se pricalo da ce fatih terim preuzeti repku pa dosao senilni bajevic ili ko vec :rol:

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 15 jun 2025, 22:04

Herson je napisao/la:
15 jun 2025, 21:52
15 jun 2025, 21:34
pitara je napisao/la:

Kakve liste od pola tima? Odakle tebi te gluposti?
Druže, ti ne možeš da sakriješ mržnju prema Sarajevu, to je tvoj problem. Gledam tvoje postove i pokušavam razumijeti odakle ovolika količina prezira i mržnje prema klubu. Jedno je kritikovati klub, ali konstanto pisati ovakve gadosti o klubu za koji kao navijaš...
Nikad ništa pozitivno nisi napisao za ovaj klub, a 2 godine si tu.
Kakve liste jel.E dobro čekaj pa ćeš vidjeti.
A šta sam trebao pozitivno napisati u ove četiri godine?
Da muljamo dobro sa igračima,muljamo.Da smo **** od ovce i da ispadamo od seoskih ekipa ispadamo.Da raspalog željezničara ne možemo pobijediti opet istina.
Da redovno gubimo od ekipa što su jednom nogom u drugoj ligi, opet istina.
Igman 4 komada na Koševu,Tuzla 5 komada u Zenici...prezir prema Mirviću i rukovodstvu kluba DA.Jasno i glasno.

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 15 jun 2025, 22:20

Hajdeee je napisao/la:
15 jun 2025, 21:50
osam je napisao/la:
15 jun 2025, 21:48
Znaci, Vico, Misimovic.. Vukotic :mrgreen:
Nije misimovic

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 15 jun 2025, 22:33

Prelijepo je čitati temu kad na gnjavator/blok listi imaš sljedeće:
adodo
Brkoo
EastMadness
FoSte95
Fudo
Hordas1990
Imamkarbarum
KosevoZove
ledesma
Maroon1946
mirzatele
Neza
osam
Pitar6785
pitar9876
relativizam
roccosiffredi
SamoDaKazeem
Sanchez87hz
Sazg
Surreal.
Vjerujte mi. :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 15 jun 2025, 22:38

Pendulum je napisao/la:
15 jun 2025, 22:33
adodo
Brkoo
EastMadness
FoSte95
Fudo
Hordas1990
Imamkarbarum
KosevoZove
ledesma
Maroon1946
mirzatele
Neza
osam
Pitar6785
pitar9876
relativizam
roccosiffredi
SamoDaKazeem
Sanchez87hz
Sazg
Surreal.
Vjerujte mi. :kafa:
Haj sve, ali što brat @Pitar6785 :mrgreen:

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 15 jun 2025, 22:42

@pendehalo se sam sa sobom dopisuje :kafa:

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 15 jun 2025, 22:49

Pitar6785 je napisao/la:
15 jun 2025, 20:47
Mujakic lojalan al u kurcu
Nidal lojalan al u kurcu
Catakovic lojalan al u kurcu
Kovacevic
Rahmanovic
Tatatar al u kurcu

Ahmetovic lojalan sa 37 godina radi 3 utakmice u igmanu napusto klub

Bilbija jeste lojalan on je cinimi se i bio u koreji al lojalan je jer ga niko nije htio platit kupit

Jakovljevic isto zrinjski je svakog prodo koga je mogo samo sto vecina igraca u zrinjskom sto vrijede i koji bi inaki ponudu nisu zrinjskijevi igraci vec rijekin dinamov ajdukov itd itd.

Al slazem se da tipove ko Ahmet bilbija gojkovic sa 31 godinu treba dovest dat im finu platu i pokusat ih koristit sto duz 7-8 godina

Beganovic keremeh jovic djordjevic paskalev kupresak gojkovuc butic SU KOSTUR EKIPE I BICE TU JOS e sad moje pitanje dalicemo sve ove igrace moci imat 6-7 godina i tu vidim problem
✍️
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 15 jun 2025, 23:26

Pendulum je napisao/la:
15 jun 2025, 22:33
adodo
Brkoo
EastMadness