Herson je napisao/la: ↑15 jun 2025, 21:01Ovdje pričamo o mladim, kvalitetnim igračima koji imaju potencijal za igranje na puno većem nivou za puno veće pare, poput Gulija i Bubanje. Ponude i interesovanje stranih klubova to potvrđuju. Ti navodiš Jakovljevića kao neki primjer kontinuiteta. Čovjek nije mrdnuo dalje od BiH i Srbije. Ne zato što nije htio i što je vezan za Mostar nego zato što niko nije lud platiti obeštećenje za takvog igrača, koji je pri tome u poznim godinama. Nisi pomenuo kako je Zrinski poslije osvojene titule prodao za siću dva projekta kluba Bašića i Savića, koji su bili i reprezentativci u to vrijeme. Ćuze isto otišao za mizernu cifru, Čorluka također. Prodaju i oni, itekako. Sve ono što mogu prodati - prodaju, ali za puno puno manje novce nego mi. Lahko je zadržati igrača kojeg niko ne traži. Zadržali smo i mi Hebibovića 6 sezona. Kako npr. zadržati Bubanju kada na adresu kluba stigne milionska ponuda, a njemu ponude godišnju platu od više stotina hiljada eura?SamoDaKazeem je napisao/la: ↑15 jun 2025, 19:53Napraviš ga ti lojalnim kao što si napravio Krstu,Mersu ili sada Beganovića,Gojkovića.
Mujkić je lojalan,svako naše dijete je lojalno al je pitanje hoćeš li u njega uložiti i težiti rezultatu ili ćeš ga prodati u Hatajspor.Ili kao Zrinjski Bilbiju,Jakovljevića...Pogledaj u regionu klubove koji imaju kontinuitet kako drže kostur ne prodaje se baš na prvu i nema merhametluka kaže izašlo se igraču u susret tipa Čataković,ili sada Mujkić.
Naša liga je slaba za nas ima u okruženju na izvoz igrača koji bi bili i lojalni,a istovremeno i pojačanja.
Samo je pitanje ko su menadzeri sa kojim se radi i šta je krajnji cilj.
Čorluka se naigrao pofino prije nego što je otišao iz Zrinjskog i nije problem u prodaji kad imaš funkcionalan i izbalansiran tim.
Kažeš lako je zadržati Jakovljevića,a jeli lako naći Jakovljevića pa ga dovesti i da igra onako kako on igra?
Izgleda da jeste čim dovodimo Bugare i Rumune.
Kostur tima nemamo otkako je došao Mirvić to je fakt,dzaba se trudite,osporiti se ne može .
I opet ponavljam nije problem u prodaji ako se radi od 2-3 igrača,ali svake sezone mijenjati po 7,8 igrača je amaterizam.
Bubanju zadržiš tako što mu kažeš majstore platio sam te Lokomotivi toliko,imaš ugovor na toliko i platu toliku. Doveden si da nešto napravimo u Evropi, trebaš mi neredne 2 sezone treću te prodajem i onda planiraš za njega zamjenu.
Dosta floskula o nekakvom iskoraku,a Bubanju ne možeš zadržati.