Jbt sjecam se kad je ovaj Bitadze igrao u Megi

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Jbt sjecam se kad je ovaj Bitadze igrao u Megi
U nasoj grupi osim utakmica Kipra sve druge ce biti ludnica .
Pa Mega (citaj: Misko) daje ogroman broj NBA igraca poslednjih godina.
Baby Face BomberDamirT je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:53https://n1info.ba/sport/kosarka/alibego ... nje-video/
Uz Kamenog, jedan od drazih igraca u reprezentaciji![]()
Syebao se nedavno kad sam shvatio da ima 30 godinaTripleThreat je napisao/la: ↑19 jul 2025, 17:28Baby Face BomberDamirT je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:53https://n1info.ba/sport/kosarka/alibego ... nje-video/
Uz Kamenog, jedan od drazih igraca u reprezentaciji![]()
I meni je izuzetno drag. U vakat, dok mu još nisu skinuli zvjezdicu, dolazio na pripreme i okupljanja iako je znao da neće biti izabran ispred Robersona.
Naravno da nije ratni zlocinac, ni ti ga bilo ko takvog dozivljava, cak sta vise...medjutim tacno se vidi u njemu onaj sitni sibicarsko-sicardzijski mentalitet...pa covjece dragi prije 10 godina on nam je poslije Mirze bio najbolji i najznacajniji igrac...i onda je napravio potez k'o sto Edin Avdic kaze - "za pocupati kosu"...i to je se debil odrekao drzavljanstva 2-3 mjeseca prije EB 2015 i ostavio nas cijedilu...DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:33On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.
Gruzijci su objektivno jaci pod kosem sa Bitadzeom i Mamuom. Ali generalno su i protiv njih i Talijana i Spanaca to sve tekme blizu 50-50 bez izrazitog favorita.Ghuraba je napisao/la: ↑19 jul 2025, 17:56Padaju Gruzijci, ko plitak potok...
Spanci bez Browna su daleko losija reprezentacija. I protiv jednih i protiv drugih je primarni cilj dobiti 'rat' pod kosem. Ako tu nasi u najgorem slucaju budu ravnopravni (a nece biti nimalo jednostavno), onda su pobjede sasvim realne. Protiv Italije se vec mora unistiti njihova unutrasnja linija, kako bi se nadomjestio manjak kvaliteta spolja. Bilo kako bilo, ja samo molim Boga da svi nasi budu potpuno zdravi i maksimalno spremni na prvenstvu, a nadam se pobjedi kontra svih protivnika iz grupe.![]()
Slazem se sa dosta stvari iz tvog posta posebno ovaj dio oko dokazivanja radi promjene pasoša.CAGarfia je napisao/la: ↑19 jul 2025, 17:26Sulejmanović je iz moje vizure gledišta obična pizda i beskičmenjak. Sve dok javno ne iznese šta mu je na duši, vjerovati ću Bećiragiću.
Đedović je svoje dokazao promjenom pasoša još u onaj vakat, sad nek snima podkaste i izmišlja stvari kako njemu odgovaraju. Apsolutno sam na strani Adisa i u njegovom slučaju.
Žao mi je što nema Garze. Ovu dvojicu sam davno prežalio jer su mekušci.
svaka cast na napisanom ,neko napokon sve lijepo objasnio oko đedovićaVaya je napisao/la: ↑19 jul 2025, 17:54Naravno da nije ratni zlocinac, ni ti ga bilo ko takvog dozivljava, cak sta vise...medjutim tacno se vidi u njemu onaj sitni sibicarsko-sicardzijski mentalitet...pa covjece dragi prije 10 godina on nam je poslije Mirze bio najbolji i najznacajniji igrac...i onda je napravio potez k'o sto Edin Avdic kaze - "za pocupati kosu"...i to je se debil odrekao drzavljanstva 2-3 mjeseca prije EB 2015 i ostavio nas cijedilu...DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 16:33On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.
Evo covjek da mu pogleda kroz prste, volio bih da stavi na papir i da samo objavi kolika mu je bila plata u Bayernu tokom 9 sezona koje igrao tamo, te da se napravi procjena koliko bi mu manja da se vodio non-GER igrac...ja ruku dajem da nije zaradio vise od 500k€ u tih 9 sezona u toj razlici...Bayern je prosloj sezoni trosio 8 miliona € na plate igraca i kao takav spada medju 3 klyba u EL sa najslabijim platama, od kojih je skoro 2 miliona islo na Edwardsa...e hajd samo zamisli kolika je onda bila Nihadova plata u Bajernu 2014 koji tada igrao Eurocup?
Evo ja bi mu prvi halalio, da je svoj bh. pasos prodao za ugovor veci od 500k€ godisnje, medjutim ja ruku dajem da se prodao za neku sicu i da ugovor bude dogogodisnji, da on bude sigurica...
Ja opet kazem, da je on bio neki bezvezni igrac koji nije imao za hljeba, ja bih shvatio...nego je bio potencijal koji igrao Euroligu sa Lotomatikom sa 20 godina...
Ali eto da ne pametujemo, izabrao je nesto i to je njegova odluka...sa tom odlukom uskratio nas je igranja za reprezentaciju svojih najboljih i najkvalitetnijih 10 godina karijere...jel ga smatram izdajnikom i ratnim zlocincem - ne, ali ga smatram kalkulantskim supkom, te "izdaja i ovakvi izdajnicki potezi" od Djedovica, Biberovica i Preldzica mi teze padaju, od pravog izdajnickog i zlocinackog nastupa koji izvode razni Kondici, Matkovici etc...
Da li bi mu halalio? S obzirom da smo mi kratke pameti, te da smo halali puno gore izdaje i od puno vecih izdajnika za kratak period postali "heroji"...naravno da bi mu halalio i pustio ga da igra, pogotovo jer moze jos uvijek da da ruke, da prosiri rotaciju, ali mu to ne bih dao sada na izborenom EB, a to cu dati najbolje na slijedem primjeru...
Znaci, ti sa 24 godine se odreknes bh. drzavljanstva da bi dobio nesto jaci ugovor u klubu i tako onda ne igras za reprezentaciju od 24 do 35 godine...S druge strane, imas Amara Gegica, cija klupska karijera nije ni blizu Nihadove, niti ce biti...ja vjerujem da u prosloj sezoni Gegic sa 27 godina zaradjivao 6x-7x manje para od Nihada koji ima 35 godina...u takvoj situaciji, Amar koji je vec duze vremena vukao povredu, koja je kulminirala u periodu igranja protiv Hrvatske u Skenderije, on u takvim okolnostima **** savjete iz Zadra, u takvim okolnostima sjebe Hrvate u Skenderiji, sjebe nogu totalno da je morao pod noz i ode na pauzu 6 mjeseci, gdje mu ljudi otkazu ugovor i ostane skroz bez primanja...necu reci da je Gegic ostao bez ugovora u Zadru zbog utakmice u Skenderiji, medjutim sigurno mu nije ni pomoglo...e ovo je razlika izmedju Nihada i Amara...i zbog toga ne bi ni sekunde oduzeo od Amara, Vrabca, Lazica i proslijedio je Nihadu na EB...nema sanse...
Bujrum...zavrsi papire i pomozi ekipi u kvalifikacijama za WB i bujrum na svjetsko prvenstvo kada se kvalifikujemo...
u turskoj mnoštvo stranaca mijenja ime, amerikanci to rade.bhsport je napisao/la: ↑19 jul 2025, 18:13Slazem se sa dosta stvari iz tvog posta posebno ovaj dio oko dokazivanja radi promjene pasoša.CAGarfia je napisao/la: ↑19 jul 2025, 17:26Sulejmanović je iz moje vizure gledišta obična pizda i beskičmenjak. Sve dok javno ne iznese šta mu je na duši, vjerovati ću Bećiragiću.
Đedović je svoje dokazao promjenom pasoša još u onaj vakat, sad nek snima podkaste i izmišlja stvari kako njemu odgovaraju. Apsolutno sam na strani Adisa i u njegovom slučaju.
Hoces mi pojasniti zasto vjerujes čovjeku koji je promijenio pasoš i ime? Aziz Bekir? Razliku između njih dvojice ne vidim niti bezuslovno nekom vjerujem.
Adisova promjena državljanstva nije uticala ni 1% na nasu reprezentaciju . To je uradio poslje reprezentativne karijere ,ne moras vjerovat Adisu ,vratis pres i poslusaj Dzevada Alihodzica sta je rekao u vezi Djedovica. Dobro je rekao na presu moze ponoviti 100 puta sto nema Djedovica i Sulejmanovica neki ce opet trazit pojasnjenja i razloge a sve jasno ko dan.bhsport je napisao/la: ↑19 jul 2025, 18:13Slazem se sa dosta stvari iz tvog posta posebno ovaj dio oko dokazivanja radi promjene pasoša.CAGarfia je napisao/la: ↑19 jul 2025, 17:26Sulejmanović je iz moje vizure gledišta obična pizda i beskičmenjak. Sve dok javno ne iznese šta mu je na duši, vjerovati ću Bećiragiću.
Hoces mi pojasniti zasto vjerujes čovjeku koji je promijenio pasoš i ime? Aziz Bekir? Razliku između njih dvojice ne vidim niti bezuslovno nekom vjerujem.
Evo momci su ti odgovorili prije mene.bhsport je napisao/la: ↑19 jul 2025, 18:13Slazem se sa dosta stvari iz tvog posta posebno ovaj dio oko dokazivanja radi promjene pasoša.CAGarfia je napisao/la: ↑19 jul 2025, 17:26Sulejmanović je iz moje vizure gledišta obična pizda i beskičmenjak. Sve dok javno ne iznese šta mu je na duši, vjerovati ću Bećiragiću.
U TR je takav zakon i Mrsic je promijeniobordobijeli je napisao/la: ↑19 jul 2025, 18:37Adisova promjena državljanstva nije uticala ni 1% na nasu reprezentaciju . To je uradio poslje reprezentativne karijere ,ne moras vjerovat Adisu ,vratis pres i poslusaj Dzevada Alihodzica sta je rekao u vezi Djedovica. Dobro je rekao na presu moze ponoviti 100 puta sto nema Djedovica i Sulejmanovica neki ce opet trazit pojasnjenja i razloge a sve jasno ko dan.bhsport je napisao/la: ↑19 jul 2025, 18:13Slazem se sa dosta stvari iz tvog posta posebno ovaj dio oko dokazivanja radi promjene pasoša.CAGarfia je napisao/la: ↑19 jul 2025, 17:26Sulejmanović je iz moje vizure gledišta obična pizda i beskičmenjak. Sve dok javno ne iznese šta mu je na duši, vjerovati ću Bećiragiću.
Samo da dodam da je Vojo Ilić odbio selektora da bi se pripremio za sezonu, da se zna...19vendetta87 je napisao/la: ↑19 jul 2025, 12:26Druze, ako ne pratis kosarku, nemoj onda lupati gluposti.relativizam je napisao/la: ↑19 jul 2025, 12:02
A Gordic Ilic Djedovic Sulejmanovic i Garza bi bili bara bara sa našom prvom postavom izuzev Nurkica
Gordic i Sulejmanovic NE ZELE da igraju za reprezentaciju.
Djedovic je sad nepotreban, sjetio se igrati kad treba ici na Eurobasket.
Garza nema sportsko drzavljanstvo i nepotreban nam je jos jedan igrac na centarskoh poziciji kad muku mucimo na poziciji playmakera.