BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

StevieG8
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la StevieG8 » 19 jul 2025, 17:16

Puma je napisao/la:
19 jul 2025, 17:13
DamirT je napisao/la:
19 jul 2025, 12:33
slika
Vrhunska reprezentacija, ne bih se iznenadio da odu i do polufinala.
Jbt sjecam se kad je ovaj Bitadze igrao u Megi :crazy:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 jul 2025, 17:18

StevieG8 je napisao/la:
19 jul 2025, 17:16
Puma je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
slika
U nasoj grupi osim utakmica Kipra sve druge ce biti ludnica .

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 jul 2025, 17:21

StevieG8 je napisao/la:
19 jul 2025, 17:16
Puma je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
slika
Pa Mega (citaj: Misko) daje ogroman broj NBA igraca poslednjih godina. :D Bitadze nista u Indiani ali u Orlandu je korektan.

Malo ljudi se sjeca da je Zubac tamo bio.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 jul 2025, 17:26

I mi i Gruzija cemo dobit 1 od favorita sigurno.Ludnica od grupe ce da bude.Stvarno smo baksuzi sa ovim grupama, nikad ne mozemo nekako da se probijemo sa laksim grupama pa da popravimo fiba bodove pa da iduce prvenstvo budemo visi nositelj nikako nam se ne da.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 jul 2025, 17:26

Sulejmanović je iz moje vizure gledišta obična pizda i beskičmenjak. Sve dok javno ne iznese šta mu je na duši, vjerovati ću Bećiragiću.

Đedović je svoje dokazao promjenom pasoša još u onaj vakat, sad nek snima podkaste i izmišlja stvari kako njemu odgovaraju. Apsolutno sam na strani Adisa i u njegovom slučaju.

Žao mi je što nema Garze. Ovu dvojicu sam davno prežalio jer su mekušci.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 jul 2025, 17:28

DamirT je napisao/la:
19 jul 2025, 16:53
https://n1info.ba/sport/kosarka/alibego ... nje-video/

Uz Kamenog, jedan od drazih igraca u reprezentaciji :bih:
Baby Face Bomber :mrgreen:

I meni je izuzetno drag. U vakat, dok mu još nisu skinuli zvjezdicu, dolazio na pripreme i okupljanja iako je znao da neće biti izabran ispred Robersona.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jul 2025, 17:47

TripleThreat je napisao/la:
19 jul 2025, 17:28
DamirT je napisao/la:
19 jul 2025, 16:53
https://n1info.ba/sport/kosarka/alibego ... nje-video/

Uz Kamenog, jedan od drazih igraca u reprezentaciji :bih:
Baby Face Bomber :mrgreen:

I meni je izuzetno drag. U vakat, dok mu još nisu skinuli zvjezdicu, dolazio na pripreme i okupljanja iako je znao da neće biti izabran ispred Robersona.
Syebao se nedavno kad sam shvatio da ima 30 godina :mrgreen:

Ne bi mu dao vise od 25.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 19 jul 2025, 17:54

DRHAUSE je napisao/la:
19 jul 2025, 16:33
filip13 je napisao/la:
19 jul 2025, 16:23

pa zašto sam Đedović mjesecima unazad nije ništa uradio da dobije nazad naše državljanstvo?'
On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.
Naravno da nije ratni zlocinac, ni ti ga bilo ko takvog dozivljava, cak sta vise...medjutim tacno se vidi u njemu onaj sitni sibicarsko-sicardzijski mentalitet...pa covjece dragi prije 10 godina on nam je poslije Mirze bio najbolji i najznacajniji igrac...i onda je napravio potez k'o sto Edin Avdic kaze - "za pocupati kosu"...i to je se debil odrekao drzavljanstva 2-3 mjeseca prije EB 2015 i ostavio nas cijedilu...

Evo covjek da mu pogleda kroz prste, volio bih da stavi na papir i da samo objavi kolika mu je bila plata u Bayernu tokom 9 sezona koje igrao tamo, te da se napravi procjena koliko bi mu manja da se vodio non-GER igrac...ja ruku dajem da nije zaradio vise od 500k€ u tih 9 sezona u toj razlici...Bayern je prosloj sezoni trosio 8 miliona € na plate igraca i kao takav spada medju 3 klyba u EL sa najslabijim platama, od kojih je skoro 2 miliona islo na Edwardsa...e hajd samo zamisli kolika je onda bila Nihadova plata u Bajernu 2014 koji tada igrao Eurocup?
Evo ja bi mu prvi halalio, da je svoj bh. pasos prodao za ugovor veci od 500k€ godisnje, medjutim ja ruku dajem da se prodao za neku sicu i da ugovor bude dogogodisnji, da on bude sigurica...

Ja opet kazem, da je on bio neki bezvezni igrac koji nije imao za hljeba, ja bih shvatio...nego je bio potencijal koji igrao Euroligu sa Lotomatikom sa 20 godina...

Ali eto da ne pametujemo, izabrao je nesto i to je njegova odluka...sa tom odlukom uskratio nas je igranja za reprezentaciju svojih najboljih i najkvalitetnijih 10 godina karijere...jel ga smatram izdajnikom i ratnim zlocincem - ne, ali ga smatram kalkulantskim supkom, te "izdaja i ovakvi izdajnicki potezi" od Djedovica, Biberovica i Preldzica mi teze padaju, od pravog izdajnickog i zlocinackog nastupa koji izvode razni Kondici, Matkovici etc...

Da li bi mu halalio? S obzirom da smo mi kratke pameti, te da smo halali puno gore izdaje i od puno vecih izdajnika za kratak period postali "heroji"...naravno da bi mu halalio i pustio ga da igra, pogotovo jer moze jos uvijek da da ruke, da prosiri rotaciju, ali mu to ne bih dao sada na izborenom EB, a to cu dati najbolje na slijedem primjeru...

Znaci, ti sa 24 godine se odreknes bh. drzavljanstva da bi dobio nesto jaci ugovor u klubu i tako onda ne igras za reprezentaciju od 24 do 35 godine...S druge strane, imas Amara Gegica, cija klupska karijera nije ni blizu Nihadove, niti ce biti...ja vjerujem da u prosloj sezoni Gegic sa 27 godina zaradjivao 6x-7x manje para od Nihada koji ima 35 godina...u takvoj situaciji, Amar koji je vec duze vremena vukao povredu, koja je kulminirala u periodu igranja protiv Hrvatske u Skenderije, on u takvim okolnostima **** savjete iz Zadra, u takvim okolnostima sjebe Hrvate u Skenderiji, sjebe nogu totalno da je morao pod noz i ode na pauzu 6 mjeseci, gdje mu ljudi otkazu ugovor i ostane skroz bez primanja...necu reci da je Gegic ostao bez ugovora u Zadru zbog utakmice u Skenderiji, medjutim sigurno mu nije ni pomoglo...e ovo je razlika izmedju Nihada i Amara...i zbog toga ne bi ni sekunde oduzeo od Amara, Vrabca, Lazica i proslijedio je Nihadu na EB...nema sanse...

Bujrum...zavrsi papire i pomozi ekipi u kvalifikacijama za WB i bujrum na svjetsko prvenstvo kada se kvalifikujemo...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 19 jul 2025, 18:01, ukupno mijenjano 1 put.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 19 jul 2025, 17:56

Padaju Gruzijci, ko plitak potok... :kafa:

Spanci bez Browna su daleko losija reprezentacija. I protiv jednih i protiv drugih je primarni cilj dobiti 'rat' pod kosem. Ako tu nasi u najgorem slucaju budu ravnopravni (a to nece biti nimalo jednostavno), onda su pobjede sasvim realne. Protiv Italije se vec mora unistiti njihova unutrasnja linija, kako bi se nadomjestio manjak kvaliteta spolja. Bilo kako bilo, ja samo molim Boga da svi nasi budu potpuno zdravi i maksimalno spremni na prvenstvu, a nadam se pobjedi kontra svih protivnika iz grupe. :bih:

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 19 jul 2025, 18:01

Ghuraba je napisao/la:
19 jul 2025, 17:56
Padaju Gruzijci, ko plitak potok... :kafa:

Spanci bez Browna su daleko losija reprezentacija. I protiv jednih i protiv drugih je primarni cilj dobiti 'rat' pod kosem. Ako tu nasi u najgorem slucaju budu ravnopravni (a nece biti nimalo jednostavno), onda su pobjede sasvim realne. Protiv Italije se vec mora unistiti njihova unutrasnja linija, kako bi se nadomjestio manjak kvaliteta spolja. Bilo kako bilo, ja samo molim Boga da svi nasi budu potpuno zdravi i maksimalno spremni na prvenstvu, a nadam se pobjedi kontra svih protivnika iz grupe. :bih:
Gruzijci su objektivno jaci pod kosem sa Bitadzeom i Mamuom. Ali generalno su i protiv njih i Talijana i Spanaca to sve tekme blizu 50-50 bez izrazitog favorita. :yawn:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 jul 2025, 18:10

Ja bih rekao da je Italija izrazit favorit protiv nas, ponajprije jer su nam loš matchup i što imamo problema protiv takvih ekipa.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 jul 2025, 18:13

CAGarfia je napisao/la:
19 jul 2025, 17:26
Sulejmanović je iz moje vizure gledišta obična pizda i beskičmenjak. Sve dok javno ne iznese šta mu je na duši, vjerovati ću Bećiragiću.

Đedović je svoje dokazao promjenom pasoša još u onaj vakat, sad nek snima podkaste i izmišlja stvari kako njemu odgovaraju. Apsolutno sam na strani Adisa i u njegovom slučaju.

Slazem se sa dosta stvari iz tvog posta posebno ovaj dio oko dokazivanja radi promjene pasoša.
Hoces mi pojasniti zasto vjerujes čovjeku koji je promijenio pasoš i ime? Aziz Bekir? Razliku između njih dvojice ne vidim niti bezuslovno nekom vjerujem.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 19 jul 2025, 18:16

I čime je Bekirova promjena pasoša i sportskog aliasa uticala na njegovu mogućnost vođenja reprezentacije BiH? S druge strane, Nihadova promjena državljanstva očito jeste uticala na njegovu mogućnost igranja za BiH.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2025, 18:19

Vaya je napisao/la:
19 jul 2025, 17:54
DRHAUSE je napisao/la:
19 jul 2025, 16:33
filip13 je napisao/la:
19 jul 2025, 16:23

pa zašto sam Đedović mjesecima unazad nije ništa uradio da dobije nazad naše državljanstvo?'
On traži državljanstvo nazad već 2 godine ali ne može ga dobiti bez pomoći saveza, sam Bećiragić je to priznao na konferenciji za novinare i naveo razloge zašto neće da pomogne. Svi znaju da je Nihad kriv za gubitak državljanstva i on sam naravno ali zadnje dvije godine tražio da se vrati i igra i mislim da je igrač njegovog kalibra druga dimenzija za ovu reprezentaciju. Nihad nije ratni zločinac da mu se za dobro reprezentacije nije moglo oprostiti ali očigledno je raspoloženje u savezu(nesposobnom) protiv toga.
Naravno da nije ratni zlocinac, ni ti ga bilo ko takvog dozivljava, cak sta vise...medjutim tacno se vidi u njemu onaj sitni sibicarsko-sicardzijski mentalitet...pa covjece dragi prije 10 godina on nam je poslije Mirze bio najbolji i najznacajniji igrac...i onda je napravio potez k'o sto Edin Avdic kaze - "za pocupati kosu"...i to je se debil odrekao drzavljanstva 2-3 mjeseca prije EB 2015 i ostavio nas cijedilu...

Evo covjek da mu pogleda kroz prste, volio bih da stavi na papir i da samo objavi kolika mu je bila plata u Bayernu tokom 9 sezona koje igrao tamo, te da se napravi procjena koliko bi mu manja da se vodio non-GER igrac...ja ruku dajem da nije zaradio vise od 500k€ u tih 9 sezona u toj razlici...Bayern je prosloj sezoni trosio 8 miliona € na plate igraca i kao takav spada medju 3 klyba u EL sa najslabijim platama, od kojih je skoro 2 miliona islo na Edwardsa...e hajd samo zamisli kolika je onda bila Nihadova plata u Bajernu 2014 koji tada igrao Eurocup?
Evo ja bi mu prvi halalio, da je svoj bh. pasos prodao za ugovor veci od 500k€ godisnje, medjutim ja ruku dajem da se prodao za neku sicu i da ugovor bude dogogodisnji, da on bude sigurica...

Ja opet kazem, da je on bio neki bezvezni igrac koji nije imao za hljeba, ja bih shvatio...nego je bio potencijal koji igrao Euroligu sa Lotomatikom sa 20 godina...

Ali eto da ne pametujemo, izabrao je nesto i to je njegova odluka...sa tom odlukom uskratio nas je igranja za reprezentaciju svojih najboljih i najkvalitetnijih 10 godina karijere...jel ga smatram izdajnikom i ratnim zlocincem - ne, ali ga smatram kalkulantskim supkom, te "izdaja i ovakvi izdajnicki potezi" od Djedovica, Biberovica i Preldzica mi teze padaju, od pravog izdajnickog i zlocinackog nastupa koji izvode razni Kondici, Matkovici etc...

Da li bi mu halalio? S obzirom da smo mi kratke pameti, te da smo halali puno gore izdaje i od puno vecih izdajnika za kratak period postali "heroji"...naravno da bi mu halalio i pustio ga da igra, pogotovo jer moze jos uvijek da da ruke, da prosiri rotaciju, ali mu to ne bih dao sada na izborenom EB, a to cu dati najbolje na slijedem primjeru...

Znaci, ti sa 24 godine se odreknes bh. drzavljanstva da bi dobio nesto jaci ugovor u klubu i tako onda ne igras za reprezentaciju od 24 do 35 godine...S druge strane, imas Amara Gegica, cija klupska karijera nije ni blizu Nihadove, niti ce biti...ja vjerujem da u prosloj sezoni Gegic sa 27 godina zaradjivao 6x-7x manje para od Nihada koji ima 35 godina...u takvoj situaciji, Amar koji je vec duze vremena vukao povredu, koja je kulminirala u periodu igranja protiv Hrvatske u Skenderije, on u takvim okolnostima **** savjete iz Zadra, u takvim okolnostima sjebe Hrvate u Skenderiji, sjebe nogu totalno da je morao pod noz i ode na pauzu 6 mjeseci, gdje mu ljudi otkazu ugovor i ostane skroz bez primanja...necu reci da je Gegic ostao bez ugovora u Zadru zbog utakmice u Skenderiji, medjutim sigurno mu nije ni pomoglo...e ovo je razlika izmedju Nihada i Amara...i zbog toga ne bi ni sekunde oduzeo od Amara, Vrabca, Lazica i proslijedio je Nihadu na EB...nema sanse...

Bujrum...zavrsi papire i pomozi ekipi u kvalifikacijama za WB i bujrum na svjetsko prvenstvo kada se kvalifikujemo...
svaka cast na napisanom ,neko napokon sve lijepo objasnio oko đedovića

sad će opet neko ko jedva prati košarku napisati nešto kao svi bi izabrali njemacki pasoš i tako ta nebulozna priča

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2025, 18:22

bhsport je napisao/la:
19 jul 2025, 18:13
CAGarfia je napisao/la:

Slazem se sa dosta stvari iz tvog posta posebno ovaj dio oko dokazivanja radi promjene pasoša.
Hoces mi pojasniti zasto vjerujes čovjeku koji je promijenio pasoš i ime? Aziz Bekir? Razliku između njih dvojice ne vidim niti bezuslovno nekom vjerujem.
u turskoj mnoštvo stranaca mijenja ime, amerikanci to rade.

https://www.klix.ba/sport/kosarka/znate ... /220901127

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 jul 2025, 18:37

bhsport je napisao/la:
CAGarfia je napisao/la:

Adisova promjena državljanstva nije uticala ni 1% na nasu reprezentaciju . To je uradio poslje reprezentativne karijere ,ne moras vjerovat Adisu ,vratis pres i poslusaj Dzevada Alihodzica sta je rekao u vezi Djedovica. Dobro je rekao na presu moze ponoviti 100 puta sto nema Djedovica i Sulejmanovica neki ce opet trazit pojasnjenja i razloge a sve jasno ko dan.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 jul 2025, 18:52

bhsport je napisao/la:
CAGarfia je napisao/la:

Evo momci su ti odgovorili prije mene.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 jul 2025, 19:23

bordobijeli je napisao/la:
19 jul 2025, 18:37
bhsport je napisao/la:
CAGarfia je napisao/la:

Adisova promjena državljanstva nije uticala ni 1% na nasu reprezentaciju . To je uradio poslje reprezentativne karijere ,ne moras vjerovat Adisu ,vratis pres i poslusaj Dzevada Alihodzica sta je rekao u vezi Djedovica. Dobro je rekao na presu moze ponoviti 100 puta sto nema Djedovica i Sulejmanovica neki ce opet trazit pojasnjenja i razloge a sve jasno ko dan.
U TR je takav zakon i Mrsic je promijenio :) Seleskovic..

Nihad je mislio da moze igrati kada promijeni,pojeo je **** i neka sada sam malo poganja..

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 jul 2025, 19:29

Mozda eto Nihada cemo ukljucit u kvalama za sp a Emir pa do njega je.Sta bi sad izgleda da covjek mrzi Bekira

Najbolje se posvetiti ovome sto imamo sada za Ep

Pametnomdosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametnomdosta » 19 jul 2025, 20:17

19vendetta87 je napisao/la:
19 jul 2025, 12:26
relativizam je napisao/la:
19 jul 2025, 12:02

A Gordic Ilic Djedovic Sulejmanovic i Garza bi bili bara bara sa našom prvom postavom izuzev Nurkica
Druze, ako ne pratis kosarku, nemoj onda lupati gluposti.
Gordic i Sulejmanovic NE ZELE da igraju za reprezentaciju.
Djedovic je sad nepotreban, sjetio se igrati kad treba ici na Eurobasket.
Garza nema sportsko drzavljanstvo i nepotreban nam je jos jedan igrac na centarskoh poziciji kad muku mucimo na poziciji playmakera.
Samo da dodam da je Vojo Ilić odbio selektora da bi se pripremio za sezonu, da se zna...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lopticaskocica i 22 gosta.