Ah, koliko se može nazvati legendom ne znam, ipak skoro 25 godina postojanja. Auto koji mi se nikada nije uklapao u VW, definitivno previše za moj ukus.
Ovo još jednom pokazuje koliko je VW ozbiljno shvatio taj put prema 2030, krenuli su sa elektro na sve ili ništa, tako mi se čini.
Vrijeme je bilo za novu generaciju Touarega, ipak je i ova 3.generacija dočekala 8.godinu, a to je vrijeme koliko su trajale i prve dvije generacije. Međutim razvijanje nove generacije, koja bi opet zahtijevala V6 motore za njih nema smisla, jer 2030 je blizu, nema tu računice.
Passat se provukao na knap, da je zakasnio godinu vjerovatno ništa ne bi bilo ni od B9, a ovako smo dobili B9 koji se čini da je izašao na silu, samo karavnska izvedba za Evropu, i tako mi djeluje dizajniran u zadnji čas.
Tiguan, na njega se računalo u zadnjoj generaciji, ipak je uz Golf i najprodavaniji, možda on i preživi, dok za Kralja(Golf) upitnika nema, legenda nastavlja živjeti dok je VWa, pa će i taj potpuno strujni opet biti Golf, možda već u 9toj generaciji bude potpuno strujni Golf, pa možda u opciji i neki hybrid čisto da se to zove evolucijom, dok u dizela ne vjerujem, jer sve ukazuje da je vw odabrao takav put.
Nikad ne znaš šta budućnost nosi, ali sam skoro siguran da će brzo informacija o penzionisanju Arteona, a da neće biti ni sljedeće generacije Passata, a ako su odabrali takav put onda i nek ne bude, jer je ID.7 definitivno dobar nasljednik za njih 2, dok se nikako to ne može reći za ID.3 kao nasljednika Golfa.