FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

Pact1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pact1921 » 09 feb 2026, 20:27

Pablo11 je napisao/la:
09 feb 2026, 19:52
Pact1921 je napisao/la:
09 feb 2026, 19:50
Virtu4l je napisao/la:
09 feb 2026, 19:44

Reci da se šališ.
Pa on kad je dosao pobijedili smo 3 utakmice izgubili izgubili 7 i odigrali 4 nerijeseno . Prije njega smo imali 3 pobijede i 3 nerijesene utakmice.
Jel moguce da si ovo uporedio kad je na terenu i kad nije. :tokralju:
Po ovome si govorio da je Osmanovic bolji od Karamarka, jucer namjestio zicer, jedno 50 promasenih dugi lopti.
A sto mi bez njega smo igrali bolje nego sa njim . Mozda je on taj unio nemir u svlacionici. On na terenu jest se pokazao ali meda nije dao . Ti ako puno trcis i nesto se boris ne mora znaciti da ti igras dobar fudbaler to je najbolje pokazao Stilic koji je u Zelji igrao njegovu poziciju , pa cak i primjer Zajka Zebe . Cinjenica on otkad je dosao mi puno gore igramo . I u njegovih 14 utakmica smo primili 19 golova i zabili 13 . Prije njega smo zabili 6 a primili 2 . Isto kao da zbog njegovog trcanja i to svuda ga ima na terenu oduzima zapravo prostor . Zamisli da je Sulejman Krpic umjesto njega dosao tacno kad je on . I da je imao ovaj performans kao Deni Milosevic pa psovali bi mu od do . Objektivno frajer je teska fula od igraca.
Otkad je dosao nije imao ni jedan kljucni pas , nije imao ni gola ni asistencije i konstatno gubimo, a zabijao nam je ko je god htio , pa onda sta je njegova funkcija ne zna ocigledno naprijed a nazad nam svak prolazi . Pa ja fakat ne znam da li ja gledam isti fudbal kao ti .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 feb 2026, 20:44

Pact1921 je napisao/la:
09 feb 2026, 20:27
Pablo11 je napisao/la:
Pact1921 je napisao/la:
09 feb 2026, 19:50

Pa on kad je dosao pobijedili smo 3 utakmice izgubili izgubili 7 i odigrali 4 nerijeseno . Prije njega smo imali 3 pobijede i 3 nerijesene utakmice.
Po ovome si govorio da je Osmanovic bolji od Karamarka, jucer namjestio zicer, jedno 50 promasenih dugi lopti.
A sto mi bez njega smo igrali bolje nego sa njim . Mozda je on taj unio nemir u svlacionici. On na terenu jest se pokazao ali meda nije dao . Ti ako puno trcis i nesto se boris ne mora znaciti da ti igras dobar fudbaler to je najbolje pokazao Stilic koji je u Zelji igrao njegovu poziciju , pa cak i primjer Zajka Zebe . Cinjenica on otkad je dosao mi puno gore igramo . I u njegovih 14 utakmica smo primili 19 golova i zabili 13 . Prije njega smo zabili 6 a primili 2 . Isto kao da zbog njegovog trcanja i to svuda ga ima na terenu oduzima zapravo prostor . Zamisli da je Sulejman Krpic umjesto njega dosao tacno kad je on . I da je imao ovaj performans kao Deni Milosevic pa psovali bi mu od do . Objektivno frajer je teska fula od igraca.
Otkad je dosao nije imao ni jedan kljucni pas , nije imao ni gola ni asistencije i konstatno gubimo, a zabijao nam je ko je god htio , pa onda sta je njegova funkcija ne zna ocigledno naprijed a nazad nam svak prolazi . Pa ja fakat ne znam da li ja gledam isti fudbal kao ti .
Posto si vjest u tome, hajd nadji koliko je puta igrao svoju poziciju. Ti gledas statistiku na sofacore izgleda. Ti si izjavio da je Osmanovic statisticki bolji igrac od Karamarka, a nije bitno to sto je odigrao 40 utakmica manje.
Fk Željezničar.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 feb 2026, 20:54

Muftić, Odinaka, Erik, Simoni, Vini, Krpić, Abdulahović, Fočo, Šukilović.. Igračima kojima ističe ugovor..
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 09 feb 2026, 21:01

Pablo11 je napisao/la:
09 feb 2026, 20:44
Pact1921 je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:

Posto si vjest u tome, hajd nadji koliko je puta igrao svoju poziciju. Ti gledas statistiku na sofacore izgleda. Ti si izjavio da je Osmanovic statisticki bolji igrac od Karamarka, a nije bitno to sto je odigrao 40 utakmica manje.
Nisam ja rekao da je Osmanovic bolji nego sam ja rekao da je karamarko los . I to je dokaz da ni Milosevic ne valja. Pazi ti si covjek koji je odigrao 11 nastupa za repku . Dosao si u formi sa 30 godina u klub koji je bio 3 u ligi . Sad je taj isti klub nakon 14 utakmica sa njim smo 6 u ligi . Kako je to jedan igrac koji je imao hiljadu povreda dosao u ekipu sa 32 godine iz poljske koji nije igrao skoro 7 mjeseci i prepisao ovu nasu ligu i to pazi taj igrac je imao manje nastupa za repku igrao istu poziciju . Naravno ja govorim o stilicu . Kako je on dosao i odmah dobio da igra svoju poziciju . Jos pazi i on je dosao u ekipu koja je startala sa 3 pobjede i 3 nerijesene utakmice . Naravno prvu tekmu odigrao je samo 6 minuta derbi na grbavici 5-2 sjecam se kad je ulazio kad se derao citav stadion stilic semir unosi nemir . I onda odmah sledecu utakmicu 45 minuta 1 gol . I da se podsjetimo tebe ponizava ove sezone sarajevo na kosevu sa 4-0 od kojih je cetvrti gol bio direktni krivac on , a nas stila derbi na kosevu ponizava sarajevo zabija 2 gola i daje asistenciju i unosi nemir dusmanima i to je nasa zadnja pobjeda na kosevu . I to je bila ekipa sarajeva koja je sezonu prije osvojila duplu krunu , te sezone zbog korone su osvojili opet titulu i sezonu nakon osvojili kup . A ove sezone Sarajevo 12 bodova od prvog mjesta. I naravno te smo sezone nakon 22 kola bili drugi sa 42 boda. Sada skoro identicno smo doveli igraca koji je u formi koji ima vise nastupa u repki koji igra istu poziciju koji dolazi u ekipu sa istom formom smo nakon 20 kola 6 i imamo 25 bodova.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 09 feb 2026, 21:05

dobro, jel nema vise mahale u klubu, ili...? koliko mogu vidjeti po upisima, ima je. i to poprilicno. to se zna s kim se pregovara, s kim ne, sta portali "lupaju", kome menadzeri dizu cijenu preko Zelje, zna se kakve su jade bivsi ostavili iza sebe u klubu... kako se sve ovo moze znati bez mahale i ako nam se ovdje govori da samo treba pratiti zvanicnu? kako to da se iznose i brane samo pozitivne stvari, koje uprava ima u planu ili ih je vec odradila? zasto se ne demantuje ili ne potvrdi problem sa statutom? uprava, ako zeli bespogovornu podrsku, treba biti transparentna, bila info pozitivna ili negativna. sve drugo je pucanje samom sebi u koljeno. jer, na kraju, sve ispliva na povrsinu. i, uvjek su krivi oni prethodni za sve lose.

na moju srecu, nakon nekih pola godine na onom forumu sam shvatio koliko zlo su botovi. slijepo, da ne kazem bezobrazno, podrzavanje i branjenje neodbranjivog, coporativni napadi na tebe, proglasavanje neprijateljem i dusmanom Zelje ako se ne uklapas u sve to, itd, itd. kad sam vidio kuda plovi taj brod, trazio sam brisanje acc i nikad mi vise nije palo na pamet da se tamo registrujem.

nemojte da se i ovdje desi, ne samo meni, nesto slicno. da se ne ponavljam oko jucerasnje utakmice. tu je sve pogresno bilo, od postavke prvih 11 i formacije, preko izmjena, do same predstave igraca. nema se sta dodati, ni oduzeti.

za mene, koji preko 50 godina aktivno prati Zelju (sad mi je 60 punih), razocarenje je prelazni rok. da me ne napadate u startu, svjestan sam ja da se ne mogu cuda uraditi za nesto preko mjesec dana, da je zimski prelazni rok, da imamo tonu skart igraca na plati... stvar je sto Nijaz na presu izjavi kako nam pare vise nisu problem, kako odmah mozemo prekucati konkurenciju finansijski i nakon toga mi imamo roster u 5 deka sa onim jesenjim. iskreno, u startu sam bio skeptican na tu Nijazovu izjavu. suti i radi, u tisini, prema planovima (valjda su ih pripremili) i guraj, dizi nas pomalo, sve na silu i brzinu ne izadje na dobro. ali, otvoreno reci da nam treba 2 prelazna roka, ili godina 2, 3... ovako je, nakon tog presa, dosta raje ocekivalo da cemo dovesti 5-6 babaroga igraca, s kojim cemo, bez problema, zavrsiti treci u ligi i uzeti kup. hladan tus. rekoh, ja sam bio skeptik, pa sad i nisam nesto ekstra sjeban, standardno nase, na sto smo navikli.

sto se mene tice, podrska i upravi i ss. uostalom, kao da bi nesto i znacilo da je nemaju. do njih je kakvim slovima ce biti upisani u nasu istoriju.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 feb 2026, 21:07

Pact1921 je napisao/la:
09 feb 2026, 21:01
Pablo11 je napisao/la:
09 feb 2026, 20:44
Pact1921 je napisao/la:

Nisam ja rekao da je Osmanovic bolji nego sam ja rekao da je karamarko los . I to je dokaz da ni Milosevic ne valja. Pazi ti si covjek koji je odigrao 11 nastupa za repku . Dosao si u formi sa 30 godina u klub koji je bio 3 u ligi . Sad je taj isti klub nakon 14 utakmica sa njim smo 6 u ligi . Kako je to jedan igrac koji je imao hiljadu povreda dosao u ekipu sa 32 godine iz poljske koji nije igrao skoro 7 mjeseci i prepisao ovu nasu ligu i to pazi taj igrac je imao manje nastupa za repku igrao istu poziciju . Naravno ja govorim o stilicu . Kako je on dosao i odmah dobio da igra svoju poziciju . Jos pazi i on je dosao u ekipu koja je startala sa 3 pobjede i 3 nerijesene utakmice . Naravno prvu tekmu odigrao je samo 6 minuta derbi na grbavici 5-2 sjecam se kad je ulazio kad se derao citav stadion stilic semir unosi nemir . I onda odmah sledecu utakmicu 45 minuta 1 gol . I da se podsjetimo tebe ponizava ove sezone sarajevo na kosevu sa 4-0 od kojih je cetvrti gol bio direktni krivac on , a nas stila derbi na kosevu ponizava sarajevo zabija 2 gola i daje asistenciju i unosi nemir dusmanima i to je nasa zadnja pobjeda na kosevu . I to je bila ekipa sarajeva koja je sezonu prije osvojila duplu krunu , te sezone zbog korone su osvojili opet titulu i sezonu nakon osvojili kup . A ove sezone Sarajevo 12 bodova od prvog mjesta. I naravno te smo sezone nakon 22 kola bili drugi sa 42 boda. Sada skoro identicno smo doveli igraca koji je u formi koji ima vise nastupa u repki koji igra istu poziciju koji dolazi u ekipu sa istom formom smo nakon 20 kola 6 i imamo 25 bodova.
Mijesas babe i zabe. Kakve veze Stilic ima, znam i ja da ne moze u istu recenicu sa stilicem. Govorim ti da nije relevantno to sto pises, nismo zbog njega pali u igri, vec jer je nasem hajpu dosao kraj. Ti pises isto kao da nije igrao u prvoj mi bi bili u top3. Gledajte siru sliku, top3 nasa najbolja igraca i tu je tacka. Ti mu nasao jednu zamjerku na derbiju ksd je bilo 3:0.. Igrao krilo jedno vrijeme gdje ne moze nikako igrati, zadnjeg veznog.. Ali hajd Deni je kriv jer smo pali u igri, nije psihicki bolesnik i njegove taktike..
Fk Željezničar.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 09 feb 2026, 21:16

Mamba21 je napisao/la:
09 feb 2026, 20:54
Muftić, Odinaka, Erik, Simoni, Vini, Krpić, Abdulahović, Fočo, Šukilović.. Igračima kojima ističe ugovor..
Samo Foči produžiti.

Stanceski
Kontakt:

Post Postao/la Stanceski » 09 feb 2026, 21:54

NoDi80 je napisao/la:
09 feb 2026, 19:23
Stanceski je napisao/la:
09 feb 2026, 19:10
Fakat smo bili preloši u Posušju, ali imam pitanje za forumaše jer ne mogu da shvatim šta je to Radovac uradio na terenu pa nije predmet kritika? Kao što vidim svi ostali jesu ali on iz nekog razloga ima imunitet ili?

Samo pitam da mi neko objasni.

VTŽ!
Ma radovac ima dobar pas i sve to, ali dizelas spori i sa takvima Zeljo nema sta traziti u 442 formaciji
Da je sve normalno bio bi na klupi i zadrzavao bi vrijeme pred kraj utakmice
Iz moje perspektive glavni krivci su trener i strucni stab koji su izasli sve kontra uigravanja i priprema
Znaci igraci ne mogu igrati ovaj sistem, jer nemamo veznjake koji su dominatni, a za 442 moras imati dva strasna veznjaka
Ocigledno da je trener na osnovu priprema potcijenio Posusje , a i precjenio nase igrace
Trener je veci krivac nego igraci, a sad je gotovo i idemo dalje
Nadam se u kupu 4231 i nekog mladjeg na klupi poput Korore, Ibraheema samo Koningsa da ne gledam

Radovca nisam nikad miriso ali je onu polusezonu s Jaberom stvarno odigro vrhunski, na konto toga i ugovor produzio. Poslije tog mislim da je nesto, mislim da je jednostavno ispo iz forme i onda je do izražaja došo stvarni kvalitet koji je u najboljem slučaju prosjek lige. U prvih pet minuta u posusju se vidjelo koliko je indolentan zapravo. Ništa bolji ni gori nije bio od Erika. Ali počet utakmicu sa dva dizelaša u prvoj postavi je greška čak i kad su trojica u vezi a kamoli ovako.

Sigurno da ima boljih igrača na toj poziciji, za klupe da, za prve postave ne nikako.

Stanceski
Kontakt:

Post Postao/la Stanceski » 09 feb 2026, 22:02

Virtu4l je napisao/la:
09 feb 2026, 20:01
Pablo11 je napisao/la:
09 feb 2026, 19:57
Pa i ne bas, jucer nije prosao trojicu i zabio gol makazicama za izjednacenje. Nema 10 golova i 15 asistencija. To se otprilike ocekuje od nasih navijaca.

Jbg, kad ljudi nemaju pojma da on nije taj igrač. U svojim najboljim sezonama u Turskoj nije imao preko 2-3 gola i asistencije.
Čovjek igro dok je imo s kim, Madžidom, jedan od rijetkih koji doda nekom i nastavi trčat, otvara prostor, ne komplikuje, okomit, s Prokopom će bit druga priča sigurno.

traktori46
Kontakt:

Post Postao/la traktori46 » 09 feb 2026, 22:29

Samo cu napisati Jonathan Freeman, igra za naša juniore, niko da ga spomene od navijaca, pa lik je za klasu bolji od bilo kojeg igraca iz 1 tima, 2007 godište.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 09 feb 2026, 22:38

Tvrdo ili meko Č?

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 09 feb 2026, 22:54

Meni je nešto ljepše samo sa ć. Lakše.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 09 feb 2026, 22:56

Jel ovo neka aluzija na nekog janeza?

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 09 feb 2026, 22:59

muharemovicdzelo je napisao/la:
09 feb 2026, 22:54
Meni je nešto ljepše samo sa ć. Lakše.
Da li su registrovani Huskovic, i da li je dosao Pejic? I koliko pojacanja jos mozemo ocekivati druze

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 09 feb 2026, 22:59

Anpa je napisao/la:
09 feb 2026, 22:56
Jel ovo neka aluzija na nekog janeza?
Da nije Solomon BiĆakĆić? :hmmmmm:
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 feb 2026, 23:00

OvĆina

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 09 feb 2026, 23:07

Opasno ste misteriozni vas dvojica... :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 09 feb 2026, 23:16

Galćčev

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 09 feb 2026, 23:23

Pejić je dobio kćerkicu u petak, očekujem ga najdalje do srijede da je sa ekipom. Debi bi trebala biti utakmica sa Rudarom. Što se tiče Muharema, još ne ali ako ne bude komplikacija debituje u kupu. Što se pojačanja tiče, jasno je šta se traži - krilo i bek. Sa štoperom su pružene ruke i uskoro je tu.

yurrr
Kontakt:

Post Postao/la yurrr » 09 feb 2026, 23:28

pa jesmol realni ovcinu da potpisujemo, rispekt za momka al frajer nije nista uradio kod nas ono prosli put kad je bio tu, osim bio povrijedjen. kad vec imaju para saninovih, radije bi platio onog bugara duplo vise nego ovcinu da dovedemo. ionako nam nije bek glavna mana u ekipi, nego stoper, i krilo. ako cemo ovcinu dovest dat mu platu amko radnika, da mozemo na ljeto nekog kvalitetnog.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”