FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

Bersaga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bersaga » 16 feb 2026, 21:13

Čovjek uigrao 10 Španaca, ima još 4,5 stranaca. Doveo igrača neki dan, nije igrao godinu dana i danas naše retarde ponižava na terenu.

Protiv Veleža probaj 3-6-1.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 16 feb 2026, 21:13

Slaviša je gospodin, ali nije za ovu ligu.
Ovde treba neki ludak, a posebno ko ima Željin DNK, Amar je opcija broj jedan svakako, a ovi stranci ništa, ovde bi Guardiola otkaz dobio nakon 3 kola.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 feb 2026, 21:15

zeljovolimte je napisao/la:
16 feb 2026, 20:43
AhmedNurudin je napisao/la:
16 feb 2026, 20:39
Riquelme1921 je napisao/la:
16 feb 2026, 20:25
Treba vidjeti sa Sabljom. Prvo što smo doveli Hodžića i ima mu ko davati golove a drugo uvijek je znao s panjevima u ekipi.
Ne kažem da ti to radiš ali velika većina ovdje i generalno naših navijača ponižava i nipodaštava Edisa Mulalića. Jedno je sigurno, on bi se ubio da mu se ovo desi na Grbavici. Sa Malićem, Vegom, Bećom, Haračićem i Gasalom je igrao smisleniji fudbal. Ismijavali su ga za duge lopte na krila ali rezultat je postojao. Cijeli njegov drugi mandat mi nismo kiksali na Grbavici izuzev možda Posušja zadnje kolo jeseni kada je Bender napravio ogromnu grešku. Borac nas je dobio golom iz ofsajda uz crveni karton Santosa, a zrinjski iz faula koji nam nisu svirali. Gostovanja neću spominjati ali dobio je zrinjski što u snu ne možemo sada a isto tako smo oštećeni u onom derbiju u zenici bez gledatelja u onom kampu kada je lopta prešla liniju. Morao sam ovo sve napisati jer malo mi poštujemo svoje ljude. Bar na Grbavici nisam strepio od rudara. Slaviši ne želim otkaz ali se mora trznuti.

slika
I to Zrinski sa Jankovicem, Sucicem i Jakirovicem.
Ma HO-RUK ba, hoćemo build up od golmana...Nekada je kvalitet prilagoditi se onom što imaš. Iza njega je stajala i jedna od najnesposobnijih uprava pa se usudio nešto i reći nekada o suđenju i svemu ostalom. Ne zazivam njegov povratak, još uvijek želim vjerovati da u Slaviši ima znjanja i snage da preokrene ali kako se stvari odvijaju ne obećava.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 16 feb 2026, 21:16

SG1921 je napisao/la:
16 feb 2026, 21:12
Muftić je definitivno za klupe. Ovi Holanđani su teški amateri. Mi smo dno otkako nemamo Šošića koji nam je nosio igru. Bukvalno nismo odigrali jednu kako treba utakmicu otkako se on povrijedio. Šukilović i Sedorf su katastrofalan tandem, pogotovo ovaj prvi. Kao i Odinaka, to nisu igrači za profesionalni fudbal. Krpić muha bez glave, a realno svi naši napadači su takvi. Nemamo nijednog igrača za kojeg možeš reći svaka čast, momak je odigrao dobro. Ali najveći problem je što mi nemamo ni igru. Osnove fudbala ne postoje, pas, tranzicija, ubacaj, ništa. Sve izgleda amaterski bez ikakve ideje.

Šta uopšte očekivati u Mostaru s ovakvim stanjem?
Nismo mi nikad ni imali igru ove sezone, budimo realni. Ustvari jesmo, ako ćemo pikati da nam je igra kontranapad i kući i na strani i protiv Borca i protiv Posušja. Dok smo malo bili nepoznanica to je i trajalo.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 16 feb 2026, 21:16

Ako pričamo o vrijednostima kluba, onda moramo pričati i o činjenicama — a činjenice kažu da su najveće uspjehe FK Željezničar kroz historiju donosili ljudi koji su živjeli klub, koji su njegova djeca i koji su razumjeli šta znači nositi plavi dres.
Pogledajte historiju Želje — titule, kupovi, najveći uspjesi — dolazili su kada su klub vodili ljudi koji osjećaju Grbavicu, koji znaju šta znači pritisak tribina i koji imaju Želju u krvi. To nisu bili slučajni prolaznici, nego ljudi koji su odrasli uz klub, koji su prošli njegov sistem i koji su znali šta znači boriti se za sveti grb.
Zato je čudno i pomalo tužno kada se danas neko poput Admir Adžem dočekuje kao neka senzacija, kao da je riječ o tik-tokeru ili internet zvijezdi, a ne o čovjeku koji pripada ovom klubu i koji razumije njegov identitet. Adžem nije slučajan izbor — on je dio Željine škole, dio njegove tradicije i dio njegove priče.
Ne treba zaboraviti ni druge trenere koji su sa Željom osvajali titule i kupove — ljude koji su stvarali pobjednički mentalitet, koji su donosili trofeje i gradili ime kluba. Svi oni imali su jednu zajedničku stvar: razumjeli su šta Željezničar predstavlja. Nisu dolazili zbog marketinga, popularnosti ili prolazne slave — dolazili su zbog kluba.
To je poruka koju mnogi danas zaboravljaju. Željo nije eksperiment, nije trend i nije pozornica za kratkotrajnu pažnju. Željo je institucija koja počiva na tradiciji, radu, pripadnosti i poštovanju prema svojim ljudima.
Ako želimo ponovo gledati Želju na vrhu, moramo vjerovati ljudima koji osjećaju klub, koji znaju njegovu težinu i koji su kroz historiju dokazali da upravo takvi donose trofeje. Podrška domaćim snagama, poštovanje prema Željinoj djeci i jedinstvo navijača — to je put koji je uvijek donosio rezultate.
Jer na kraju dana, titule i kupovi ne dolaze slučajno. Dolaze kada klub vode oni kojima je Željo u srcu, a ne oni kojima je samo prolazna stanica.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 16 feb 2026, 21:19

16 feb 2026, 21:15
zeljovolimte je napisao/la:
16 feb 2026, 20:43
16 feb 2026, 20:39

Ne kažem da ti to radiš ali velika većina ovdje i generalno naših navijača ponižava i nipodaštava Edisa Mulalića. Jedno je sigurno, on bi se ubio da mu se ovo desi na Grbavici. Sa Malićem, Vegom, Bećom, Haračićem i Gasalom je igrao smisleniji fudbal. Ismijavali su ga za duge lopte na krila ali rezultat je postojao. Cijeli njegov drugi mandat mi nismo kiksali na Grbavici izuzev možda Posušja zadnje kolo jeseni kada je Bender napravio ogromnu grešku. Borac nas je dobio golom iz ofsajda uz crveni karton Santosa, a zrinjski iz faula koji nam nisu svirali. Gostovanja neću spominjati ali dobio je zrinjski što u snu ne možemo sada a isto tako smo oštećeni u onom derbiju u zenici bez gledatelja u onom kampu kada je lopta prešla liniju. Morao sam ovo sve napisati jer malo mi poštujemo svoje ljude. Bar na Grbavici nisam strepio od rudara. Slaviši ne želim otkaz ali se mora trznuti.

slika
I to Zrinski sa Jankovicem, Sucicem i Jakirovicem.
Ma HO-RUK ba, hoćemo build up od golmana...Nekada je kvalitet prilagoditi se onom što imaš. Iza njega je stajala i jedna od najnesposobnijih uprava pa se usudio nešto i reći nekada o suđenju i svemu ostalom. Ne zazivam njegov povratak, još uvijek želim vjerovati da u Slaviši ima znjanja i snage da preokrene ali kako se stvari odvijaju ne obećava.
Igru brisi bodove pisi(tad mi je smetalo,sad mi ne bi smetalo)...
ili brko ili igor duljaj
nek crknu dusmani, najjaci smo

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 16 feb 2026, 21:20

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
16 feb 2026, 21:16
Ako pričamo o vrijednostima kluba, onda moramo pričati i o činjenicama — a činjenice kažu da su najveće uspjehe FK Željezničar kroz historiju donosili ljudi koji su živjeli klub, koji su njegova djeca i koji su razumjeli šta znači nositi plavi dres.
Pogledajte historiju Želje — titule, kupovi, najveći uspjesi — dolazili su kada su klub vodili ljudi koji osjećaju Grbavicu, koji znaju šta znači pritisak tribina i koji imaju Želju u krvi. To nisu bili slučajni prolaznici, nego ljudi koji su odrasli uz klub, koji su prošli njegov sistem i koji su znali šta znači boriti se za sveti grb.
Zato je čudno i pomalo tužno kada se danas neko poput Admir Adžem dočekuje kao neka senzacija, kao da je riječ o tik-tokeru ili internet zvijezdi, a ne o čovjeku koji pripada ovom klubu i koji razumije njegov identitet. Adžem nije slučajan izbor — on je dio Željine škole, dio njegove tradicije i dio njegove priče.
Ne treba zaboraviti ni druge trenere koji su sa Željom osvajali titule i kupove — ljude koji su stvarali pobjednički mentalitet, koji su donosili trofeje i gradili ime kluba. Svi oni imali su jednu zajedničku stvar: razumjeli su šta Željezničar predstavlja. Nisu dolazili zbog marketinga, popularnosti ili prolazne slave — dolazili su zbog kluba.
To je poruka koju mnogi danas zaboravljaju. Željo nije eksperiment, nije trend i nije pozornica za kratkotrajnu pažnju. Željo je institucija koja počiva na tradiciji, radu, pripadnosti i poštovanju prema svojim ljudima.
Ako želimo ponovo gledati Želju na vrhu, moramo vjerovati ljudima koji osjećaju klub, koji znaju njegovu težinu i koji su kroz historiju dokazali da upravo takvi donose trofeje. Podrška domaćim snagama, poštovanje prema Željinoj djeci i jedinstvo navijača — to je put koji je uvijek donosio rezultate.
Jer na kraju dana, titule i kupovi ne dolaze slučajno. Dolaze kada klub vode oni kojima je Željo u srcu, a ne oni kojima je samo prolazna stanica.
Kad si vec kod tog vojnika sto ti je kup osvojio adzem, poselami ga i badzu mu, jer je 85% ovo njihovo maslo. Ugradili se ko da su dusmani, vratilo im se svima na najdrazima ko god se marku ogradio.
Fk Željezničar.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 feb 2026, 21:20

Samo jedan covjek moze donijeti rezultate
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 16 feb 2026, 21:21

Nije do slavise vidi se ideja ali ne mozes ti s amaterima sukilovic sedorfom trupeom mufticem izgradit napad nikakav. To su balvani obicni

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 16 feb 2026, 21:22

Trener je najmanji krivac. Mijenjati trenere kao na traci ne vodi nikuda. Nije on kriv sto je Marin htio da ide, a uprava ga pustila. Uprava je trebala bez trenera da raskine ugovore s Sukilovicem, Radovcem, Krpicem, i da dovedu odmah na pripreme napadaca. Tu se trebalo početi graditi pa tek ostalo sve.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 16 feb 2026, 21:23

Ja se mogu zakleti evo da ovi Spanci nemaju vise od 1500€ platu..
dao bih svaku marku da ih sve dovedem, brzi,agresivni, jos tehniicari majstori.

Rudaru 200.000€ da ih sve puste :mrgreen:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 feb 2026, 21:26

Pablo11 je napisao/la:
16 feb 2026, 21:20
Kad si vec kod tog vojnika sto ti je kup osvojio adzem, poselami ga i badzu mu, jer je 85% ovo njihovo maslo. Ugradili se ko da su dusmani, vratilo im se svima na najdrazima ko god se marku ogradio.
Hajde nemoj sad i ti pretjerivati druže. Umjesto da se ublaže greške prethonih mi puštamo najboljeg štopera u ekipi a ne dovodimo zamjenu na vrijeme. Čak i kad je on bio tu falio ti je još jedan štoper. Doveli smo tri veznjaka a nismo nikedno krilo i opet smo doveli napadača koji nije dvije sezone pošteno gola dao. Realno, jedini igrač vrijedan pomena koji je doveden je Prokop a i on je imao more grešaka danas. Ostalo ništa specijalno.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 feb 2026, 21:26

GrbavicaHrammm je napisao/la:
16 feb 2026, 21:23

Jednog od najboljih poslijeratnih igrača smo doveli upravo iz Rudara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 feb 2026, 21:28

irfo je napisao/la:
Samo jedan covjek moze donijeti rezultate
Neće ni on. Mora neko stvoriti priliku. Mi ne možemo da dobacimo do gola.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 16 feb 2026, 21:28

Kad pogledas mufticevu igru nogom i preciznost ispucavanja jasno bude sto ce penziju docekati u ovoj ligi

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 16 feb 2026, 21:29

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 21:26
Pablo11 je napisao/la:
Hajde nemoj sad i ti pretjerivati druže. Umjesto da se ublaže greške prethonih mi puštamo najboljeg štopera u ekipi a ne dovodimo zamjenu na vrijeme. Čak i kad je on bio tu falio ti je još jedan štoper. Doveli smo tri veznjaka a nismo nikedno krilo i opet smo doveli napadača koji nije dvije sezone pošteno gola dao. Realno, jedini igrač vrijedan pomena koji je doveden je Prokop a i on je imao more grešaka danas. Ostalo ništa specijalno.
To je istina, niko nista ovdje ne moze promjeniti. Sve dok se ne otjera svaki pojedinac koji je tu duze od pola godine. Od mufte pa do pekica, tad mozemo krenuti naprijed. Ne sa krpicem, ne sa sukilovicem, ne sa sedorfom. Slavisina dva poraza definitivno, ne branim ga, samo kazem sta nas ceka u nastavku. Ne zelim nikakvo trenersko ime jer ce ga ista situacija docekati, Dino nek nas preuzme.
Fk Željezničar.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 16 feb 2026, 21:31

Samo jedan čovjek nas može spasiti. Ukoliko je moguće još večeras. Ovog Slavišu ste najavili kao nekog velikog trenera, po ovome dosad pokazanom, teški promašaj

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 16 feb 2026, 21:31

Virtu4l je napisao/la:
16 feb 2026, 21:26

Jednog od najboljih poslijeratnih igrača smo doveli upravo iz Rudara.

Da se ista pitam, pokucao bi im na vrata sutra i dogovorio se , daj sve spance evo ti pare + Sukilovic-Sedorf-Radovac-Rakic-Troupe

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 16 feb 2026, 21:32

Ovo je vjerovatno tačno, samo ja mislim da pored nekog kvaliteta koji je valjda pod moranje, mi moramo tražiti igrače koji su navikli da se bore za najviše plasmane, koji imaju pehare sa makar jednim klubom u kojem su igrali, i koji nisu igrači za šklj klubove, nebitno iz koje lige. Kako će znati bilo ko ko se vrtio od klubova ala one Michalovce, tamo neki Brašov, austrijska druga liga i slično znati šta znači boriti se za titulu i kup? Kako takvom igraču koji je navikao da igra li la tokom sezone objasniti da mora da ide na pobjedu svaku utakmicu? Nemamo više koga uvesti od juniora a da je sposoban za to, a Boga mi sve manje imamo koga i vratiti od naših, a da znaju šta je to. Nego, plati Sanine, plati takve igrače, sad se napokon može ono o čemu smo maštali zadnjih 12 godina, dosta je bilo da mi dolazi treća brazilska liga, druga austrijska i šta ja znam više ko, i da mi najavljuju nešto. IMENA! I bez pardona prema onima koji nisu to. Pa da ovi juniori imaju uz koga stasati.
Zadnja izmjena: Blueforce21, dana/u 16 feb 2026, 21:34, ukupno mijenjano 2 puta.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 16 feb 2026, 21:32

Nisam ja odmah u startu bio za ove strane trenere. Ali ruku na srce nemas vise ni "nasih". Sve istroseno.

Kada hoces da budes mangup uradis nesto sto niko nece ili ne smije. Dovedes Jakirovica,budes mangup.
Otjeras Radovca,Sukilovica,Trupea,Krpica,Rakica...dovedes igrace koju ne da budu konkurencija,nego da su nezamijenjivi. Eh to je posao. Ovo sto nijaz larinas radi,nije nista. Bekric je isto ovako dovodio

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ejnur i 16 gostiju.