FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

Brkooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 16 feb 2026, 22:39

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 22:30
Brkooo je napisao/la:
16 feb 2026, 22:23
Jos veceras se treba raskinuti saradnja sa Stojanovicem. Dovoljno je ove tri utakmice da se vidi, da on nema pojma, plus je zestoko potcijenio ligu. Dvije utakmice zaredom u ligi izvodi sastav, da se dobro zapitas jel normalan. Nema apaolutno nista da mozes reci da je dobro uradio. Ako ostane trener ici cemo samo iz poraza u poraz.

Nama je potreban sad trener koji poznaje ligu, neko ce ujediniti igrace, napraviti dobru hemiju unutar ekipe, probati na neki hajc nesto. Moje misljenje je da bi Klafuric bio dobra opcija, da nas uvede u mirnije vode i privede kraju ovu katastrofalnu sezonu..
Kakav bolan Klafurić. Trener koji je iz svakog kluba otjeran a imao je dobre rezultate sa svakim. Šta ti to govori?
Iz Veleza je otisao sam jer ga nisu ispostovali. U Siroki ga je dovela jedna uprava a otjerala druga uprava koja je dosla.

Kojeg boljeg trenera mozemo dovesti u ovom trenutku?

Imamo dvije opcije, da opet vruc krompir damo u ruke Djurbuzovicu ili da dovedemo Klafurica. Ja ne vidim neku trecu mogucnost. Osim vjerovatno nije opcija, mislim da ne bi on ni htio..

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 16 feb 2026, 22:39

delinjo je napisao/la:
16 feb 2026, 22:29
Priziva se Adzem i Edis,pa nss treba ugasiti🤣 🤣 🤣

Zbog Adzema smo ovdjr gdje jesmo ,stvsrno internet nije za svakoga.
Ni jedan navijač Želje sigurno ne priziva Adžema i Edisa. Zna da oni nisu ni za Slavije.
Al pitari/botovi koji su se ovdje namnožili koriste priliku da ubace koju kosku.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 feb 2026, 22:40

Ramirez je napisao/la:
16 feb 2026, 22:17
I **** vas i sablja i adzem i osim i guso i sva ta stara garnitura.samo trenera iz hrvatske dovesti
Bukvalno. Ljudi kod nas su mazohisti, nije im dovoljno sto su se oprzili na Adzema prije par mjeseci, sad hoce isto to da prozivljavaju s Edisom na klupi...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 16 feb 2026, 22:43

Arma00 je napisao/la:
16 feb 2026, 22:19
Treba još dati čovjeku priliku, sačekajte jutro i hladne glave skontajte, prvi sam i ja izletio nakon utakmice. Smjena čovjeka nakon 3 zvanične utakmice je cirkus, pritom 95% igrača su isti oni koji su napravili katastrofalan niz još kod prošlog trenera.
Čovjek ima ozbiljan CV, veliko iskustvo, gospodin, odmjeren, sigurno nije prvi put u ovakvoj situaciji, vjerujem da može okrenut stvari na pozitivno.
Pa treba dati prilike jer nije nas trener , jer ne zna on sta je Plavi dres , ne zna on sta je to ginuti za grb , jer ne zna on sta je Zeljo . Cim je stranac to je odmah bolje to je ideologija Balije . Psuj svoje cijeni tudje . Frajer ne da je grozno pripremio utakmicu nego je ovo za zatvora . Ti sastaviti ekipu koja ne zna u 2 ligaske utakmice opucati po protivnickom golu ja ne znam o cemu mi pricamo ovdje .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Cunami87

Post Postao/la Cunami87 » 16 feb 2026, 22:43

Nijaze,znam da znaš šta ovdje fali i ko fali.Zovi čovjeka!
💙Željo mi te volimo,kako god završio💙

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 16 feb 2026, 22:45

Cunami87 je napisao/la:
16 feb 2026, 22:43
Nijaze,znam da znaš šta ovdje fali i ko fali.Zovi čovjeka!
Ja da sam Amar Osim ja bi iskreno preuzeo sad trenersko mjesto u Slogi . I znaci sve moguce napore dao da izbacim klub kojem je covjek sve dao uspjehe i opet ispao najgori .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 feb 2026, 22:47

Brkooo je napisao/la:
16 feb 2026, 22:39
Levin je napisao/la:
Brkooo je napisao/la:
16 feb 2026, 22:23
Jos veceras se treba raskinuti saradnja sa Stojanovicem. Dovoljno je ove tri utakmice da se vidi, da on nema pojma, plus je zestoko potcijenio ligu. Dvije utakmice zaredom u ligi izvodi sastav, da se dobro zapitas jel normalan. Nema apaolutno nista da mozes reci da je dobro uradio. Ako ostane trener ici cemo samo iz poraza u poraz.

Nama je potreban sad trener koji poznaje ligu, neko ce ujediniti igrace, napraviti dobru hemiju unutar ekipe, probati na neki hajc nesto. Moje misljenje je da bi Klafuric bio dobra opcija, da nas uvede u mirnije vode i privede kraju ovu katastrofalnu sezonu..
Kakav bolan Klafurić. Trener koji je iz svakog kluba otjeran a imao je dobre rezultate sa svakim. Šta ti to govori?
Iz Veleza je otisao sam jer ga nisu ispostovali. U Siroki ga je dovela jedna uprava a otjerala druga uprava koja je dosla.

Imamo dvije opcije, da opet vruc krompir damo u ruke Djurbuzovicu ili da dovedemo Klafurica. Ja ne vidim neku trecu mogucnost. Osim vjerovatno nije opcija, mislim da ne bi on ni htio..
Klafurić je vrlo nezgodan za saradnju koliko sam čuo ali da zna zna mada meni ne miriše da budem iskren.

Izabrati treću opciju. Rizikovati sa Slavišom do kraja. Mora se to jednom uraditi i jednom negdje presjeći samo se bojim da ovo što Slaviša pokušava u ovoj ligi ne može proći.

Četvrta opcija je Denis Ćorić (slobodan je) ali ako ima imalo istine u raskidu ugovora sa njim...

Uglavnom, šta god da se sad napravi rizik je.

Amar?! Ne želim da komentarišem.

Edit : Nijaz se najprije mora pozabaviti ovim suđenjem. Ne znam kako ali mora. I večeras smo dobro oštećeni.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 16 feb 2026, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 16 feb 2026, 22:48

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
16 feb 2026, 21:56
Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 21:28
irfo je napisao/la:
16 feb 2026, 21:20
Samo jedan covjek moze donijeti rezultate
Neće ni on. Mora neko stvoriti priliku. Mi ne možemo da dobacimo do gola.
Edis Mulalic sa Hodzicem u napadu sjetite se razbio Sarajevo kada smo bili u **** on nas je spasio. Sablja vrijeme jer!
Bože sačuvaj
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 16 feb 2026, 22:50

ybt 2026. godina ljudi prizivaju edisa mulalica, kakav amaterizam ako uopste promijenimo trenera u ovom trenutku, izuzetak jedino ako je nova opcija sir Amar Osim
Željezničar über alles

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 16 feb 2026, 22:56

zeljovac21 je napisao/la:
16 feb 2026, 21:21
Nije do slavise vidi se ideja ali ne mozes ti s amaterima sukilovic sedorfom trupeom mufticem izgradit napad nikakav. To su balvani obicni
Nema kvalitete
To je osnovni problem
2-3 prelazna roka ce trebati da se skupi kvalitetna ekipa
Raja hoće sve preko noći
Jbg ne ide

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 16 feb 2026, 22:58

Iz Slavise isijava "energija" Brune Akarapovića. Iskreno ne vidim da on nesto moze ovdje vise promijeniti. Ako i prezivi ovu utakmicu, ocekujem da ide ubrzo.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 16 feb 2026, 22:59

Valter je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
16 feb 2026, 22:29
Priziva se Adzem i Edis,pa nss treba ugasiti🤣 🤣 🤣

Zbog Adzema smo ovdjr gdje jesmo ,stvsrno internet nije za svakoga.
Ni jedan navijač Želje sigurno ne priziva Adžema i Edisa. Zna da oni nisu ni za Slavije.
Al pitari/botovi koji su se ovdje namnožili koriste priliku da ubace koju kosku.
Samo tako pisu ljudi koji su supelizci hadžije iz rajlovca. Najpoganija sorta ljudi, odličan primjer

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 16 feb 2026, 23:02

Nas evo 17, pričamo i dajemo zaključak;
Ako vidimo ne u ekipi, ne na klupi, već na stadionu; Seedorfa, Troupea, Koningsa, Šutala ne dolazimo vise da to gledamo. Fuj, ko ih dovede, ko ih može vise gledati… kakva kurcobolja, nekvalitet, bruka i sramota. Bruka i sramota prethodne struke koja ih je dovela te ove koja ih još trpi…
Umjesto da gledamo Dragovica, Kororu, Gojaka ja ove gledam.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 16 feb 2026, 23:02

VibeTribeX je napisao/la:
16 feb 2026, 22:56
Nije do slavise vidi se ideja ali ne mozes ti s amaterima sukilovic sedorfom trupeom mufticem izgradit napad nikakav. To su balvani obicni
Nema kvalitete
To je osnovni problem
Raja hoće sve preko noći
Jbg ne ide
Nema kvalitete,ali i sa jednako nekvalitetnim kadrom ili čak još gorim nismo,pogotovo na Grbavici, igrali kao veceras. Strpljenje,proces sve ok,ali dobar dio krivice za Posušje i vcrs je do trenera.

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 16 feb 2026, 23:03

blap je napisao/la:
16 feb 2026, 20:58
Pablo11 je napisao/la:
13 avg 2023, 04:13
Lijepo je vidjeti sve ovo i dozivjeti, jos da se morza rijesiti zauvijek to bi odlicno bilo.
:puke:
Ne mogu da vjerujem šta ovaj Pablo piše
Užas

Euzebio10
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio10 » 16 feb 2026, 23:04

Perica Ognjenovic je jedan od rijetkih trenera u nasoj ligi koji ozbiljno radi svoj posao , vidjelo se to od samog pocetka kada je dosao .
Svakog igraca pojedinacno pravi boljim a samim tim i sistem igre i ideja u igri mu je sve bolja i bolja.
Formacijski i odgovorno danas je Rudar bio tri klase bolji.
Tuga je da godinama neznalice biraju trenere kojima je vrh karijere da bude u Zelji , al da samo budu , pa sta bude , jer ne znaju bolje.
Ne osudjujem “samo” trenera , velika je stavka i kojim igracima raspolazes , al ovakav nedostatak kvalitete pojedinaca vidi i neko ko ne prati fudbal.
Jako puno mlaadih igraca i djece ima koja moze odmah sutra bolje odradjivati zahtjeve trenera od trenutnih .
A njih se i isplati i sacekati i moze im se i dati odredjeni bonus zbog njihovih godina , ali to treba skautirati , treba gledati , treba imati ideju sta ti treba , koja pozicija i kakav profil igraca na toj poziciji , al ne moze , to je posao , lakse je mahalska varijanta neznalica oko ljudi koji odlucuju .
Popunjava se broj i bezveznog igraca guras pored svoje djece ili djece koje si skautirao doveo ulagao u njih .
Cim se mladi igrac pojavi odmah ide prica ne moze on mjenjaj ga itd…. A trpi se ovo sad , odbija se lopta po 10 metara od igraca , pregled igre ne postoji , ideja u igri ne postoji , nista ne postoji osim slika na Instagramu u Željinom dresu jer to je za njih najveci uspjeh koji ce ikad imati .
I slazem se , jeste uspjeh , ali igrac zelje mora biti odgojan kao pobjednik , kao igrac koji je zeljan trofeja , zeljan pobjeda i napredovanja njega samog i cijele ekpe .
Jer prvo treba nesto da postignes sa ekipom da bi mogao da istaknes i individualca.
Sramora stvarno .
90 % bi ih raspustio , uzeo juniore , skautirao 5,6 mladih igraca po BIH , doveo ih uz dva tri iskusnija sa mladim ambicioznim trenerom koji ima ideju i zelju da se dokazuje za godinnu dana ces biti u vrhu ali i narednih par godina si u vrhu sigurno i plus imas igrace koje mozes plasirati na trziste. .
Ovo zadnjih par godina je odrzavanje na aparatima a sa odlicnim budzetom i odlicnom infrastrukturom ali nazalost sa ljudima koji pojma nemaju ni sta je fudbal ni sta je biznis u fudbalu.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 16 feb 2026, 23:06

imekorisnicko je napisao/la:
16 feb 2026, 23:02
VibeTribeX je napisao/la:
16 feb 2026, 22:56
Nema kvalitete
To je osnovni problem
Raja hoće sve preko noći
Jbg ne ide
Nema kvalitete,ali i sa jednako nekvalitetnim kadrom ili čak još gorim nismo,pogotovo na Grbavici, igrali kao veceras. Strpljenje,proces sve ok,ali dobar dio krivice za Posušje i vcrs je do trenera.
Kompletna krivica za ove dvije utakmice je na Slaviši. Totalno promašena postava i taktika na obje utakmice. Igrači su loši, ali on je totalno podbacio.

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 16 feb 2026, 23:08

Jel samo meni ide na neku stvar ova floskula “bosnji daj samo tudje, a svoje kritikuje”? Upravo zbog Zeljinih vojnika i “ja cu odgovarat za transfere” smo tu gdje jesmo. Jedini ispravan kriterij su kompetence. Sto se mene tice, od ekonoma do trenera mogu svi s Marsa bit, ukoliko ce nas to vratit u trku za titulu.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 16 feb 2026, 23:08

Jedino sto meni pada na pamet jeste to sto pojacanje ne igraju da Slavisa nije njih trazio…nego sta je s tim Batistutom iz Austrije, ima pravo ali ga nema ni na klupi.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 16 feb 2026, 23:09

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 22:47
Brkooo je napisao/la:
Levin je napisao/la:

Klafurić je vrlo nezgodan za saradnju koliko sam čuo ali da zna zna mada meni ne miriše da budem iskren.

Izabrati treću opciju. Rizikovati sa Slavišom do kraja. Mora se to jednom uraditi i jednom negdje presjeći samo se bojim da ovo što Slaviša pokušava u ovoj ligi ne može proći.

Četvrta opcija je Denis Ćorić (slobodan je) ali ako ima imalo istine u raskidu ugovora sa njim...

Uglavnom, šta god da se sad napravi rizik je.

Amar?! Ne želim da komentarišem.
Rizikovati sa Slavisom znaci, ispasti iz lige, jer je lik glup. Sta si ti vidio u ove tri utakmice? U dvije utakmice protiv ekipa koje su ispod nas na tabeli, mi nemamo sut u okvir gola.

Rudar nas ponizio na Grbavici, ljudi nam odrzali cas fudbala i ti i dalje pises da treba Slavisu istrpiti. Sta on to pokusava sto u ovoj ligi ne moze proci? Alic na krilu? Mrtvi Rakic u napadu? Izgradnja napada od Muftica, Sedorfa, Sukilovica, jel to ono sto on pokusava i sto ne moze proci u ovoj ligi? Fakat ne moze proci jer je ekstremno glupo i nema nikakve logike. Trener se trebao prilagoditi ekipi, a ne da se glupira i glumi nekog strucnjaka.

Nista nema da mozes reci da je Slavisa dobro uradio. Lose igrace je ucinio jos gorima. Ako ostane mi cemo izgubiti i u Vrapcicima.

Trener se trpi kad ima viziju, ideju, kad vidis da ima neke automatizme, igru, kad vidis da to sto radi ima smisla cak i kad ga stane rezultat jer znas da ce izaci na dobro jer zna sta radi..
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 16 feb 2026, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ejnur i 16 gostiju.