FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
32
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 373

tabba77
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tabba77 » 15 mar 2026, 23:10

Mostarska je napisao/la:
15 mar 2026, 22:55
Hajdeee je napisao/la:
15 mar 2026, 22:52
Mostarska je napisao/la:
15 mar 2026, 22:40
Momci pitanje jedno,dolazim sa rajom u nedelju na utakmicu,ne vjerujem da cemo sa RA,pa pitanje na koju tribinu smijemo da necemo imati problema?
Ma vi mozete na koju hocete tribini. Opusteno totalno.
Ma znam druze nego ima budala vazda i kod vas i kod nas,da nebi imali problem,nikom to ne treba.
Fino je ovo da se dva bratska kluba paze,a ne svadaju
Nikakav problem nećeš imati ni na jednoj tribini ako i ti sam budeš normalan. Dođeš, pružiš podršku svojoj ekipi, bez provokacija.

Bujrum.
Nikad poraz, samo lekcija.

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 15 mar 2026, 23:11

skullcrusher je napisao/la:
15 mar 2026, 22:32
Ponizavaju nas nasi igraci nezainteresovanoscu, trener nas ponizava forsiranjem menadzerskih talova i glupim presicama, sutimo i trpimo. Stvorila se halabuka na pitare da smo najgori kad psujemo balerinama, ne da im treba psovat treba kamenovat sve. Sandzacki Pirlo zelim ti da odes sutra iz kluba rak rano ove ekipe uz Menala i jos par ubleha. Mi smo teski zglajz al mi nece ogaditi da idem na utakmice nikada. Istina se mora reci. Ovo je dno dna, ako Pirlo misli da cemo mu lizati pakas kao u Pazaru nek zaboravi, uzasan igrac koji usporava igru, da on je najveci krivac uz trenera retarda. Ismire hvala ti za sve ove godine sto nas ofiras ne mlgu nas 4 trofeja Lige prvaka oprati. Nek nam je Bog u pomoci.
Nazalost mislio sam da ovo necu nikad napisati ali si upravu sto se tice Pirla i Cvitana, ovo sto gledamo zadnjih dana srce boli,zar mi pusimo evo 10 **** godina pricu svake godine,evropsko Sarajevo transferi ovo ono na kraju dobijes nulu.Da istinski se nesto zeli napraviti sad bi u sastavu imao 3 4 igraca koji vrijede preko milke trenutno u nogometu a ne stara slava.Zao mj je nas koji se trgamo,imam osjecaj da njih sve boli k.

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 15 mar 2026, 23:13

Imamkarbarum je napisao/la:
15 mar 2026, 23:11
skullcrusher je napisao/la:
15 mar 2026, 22:32
Ponizavaju nas nasi igraci nezainteresovanoscu, trener nas ponizava forsiranjem menadzerskih talova i glupim presicama, sutimo i trpimo. Stvorila se halabuka na pitare da smo najgori kad psujemo balerinama, ne da im treba psovat treba kamenovat sve. Sandzacki Pirlo zelim ti da odes sutra iz kluba rak rano ove ekipe uz Menala i jos par ubleha. Mi smo teski zglajz al mi nece ogaditi da idem na utakmice nikada. Istina se mora reci. Ovo je dno dna, ako Pirlo misli da cemo mu lizati pakas kao u Pazaru nek zaboravi, uzasan igrac koji usporava igru, da on je najveci krivac uz trenera retarda. Ismire hvala ti za sve ove godine sto nas ofiras ne mlgu nas 4 trofeja Lige prvaka oprati. Nek nam je Bog u pomoci.
Nazalost mislio sam da ovo necu nikad napisati ali si upravu sto se tice Pirla i Cvitana, ovo sto gledamo zadnjih dana srce boli,zar mi pusimo evo 10 **** godina pricu svake godine,evropsko Sarajevo transferi ovo ono na kraju dobijes nulu.Da istinski se nesto zeli napraviti sad bi u sastavu imao 3 4 igraca koji vrijede preko milke trenutno u nogometu a ne stara slava.Zao mj je nas koji se trgamo,imam osjecaj da njih sve boli k.
Pa realno evo me kidam se od nervoze gore nego protiv Veleza… brukaju nas ba svi redom. Treba se vratiti stari istok da im na svaku skace i zvizdi jer oni bolje ne zasluzuju.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 15 mar 2026, 23:13

Šansa Adema je bio ofsajd od metra.

slika

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 15 mar 2026, 23:15

DoktorXabaras je napisao/la:
15 mar 2026, 23:13

slika
E super onda. Sad mi je bas lakse.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 mar 2026, 23:17

Odmah sutra treba Marija smijeniti i pokusati sa nekim novim izazvati taj cuveni ‘pozitivni šok’, inace sezona nam je (opet) batal jer evo Velez nam je prosao na bod, Siroki na tri, a slijedi bitna utakmica super kupa i dva derbija protiv Veleza i gurbeta.
Mario je definitivno pogubio konce ekipa je kao rastimani orkestar i u ovakvoj konstelaciji mozemo dozivjeti u naredne dvije sedmice rezultatsku katastrofu i da padnemo na 5. mjesto.
Te price da treba neki trenerski kontinuitet ne piju vodu. To ima smisla u nekom uredenom klubu i sistemu gdje se zna sta se hoce i kako doci to toga, dok kod nas gdje je totalni javasluk u klubu gdje svako ima svoje neke interese i gdje je predsjednik kluba jedna obicna neznalica i ubleha pomaze samo neka ad hoc mjera.
I poslije poraza od Veleza u Kupu jasno se vidjelo da smo u nekakvom šoku bez ikakve ideje i zelje i tada je vec trebalo poceti razmisljati o smjeni, a sad je to neophodno ukoliko se zeli da se bar nekako pokusa spasiti sezona.

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 15 mar 2026, 23:19

Jet2Holiday je napisao/la:
15 mar 2026, 23:15
DoktorXabaras je napisao/la:
15 mar 2026, 23:13

slika
E super onda. Sad mi je bas lakse.
Da je 7 metara ofsajd bio ovaj nije svirao, ko zna sta bi bilo da je zabio ali nije. 100.000 maraka
Mjesecno je to fulilo. Evo nek to bude da nije kriv a sta je ostalo utakmice i to ? Covjek je jedan od losijih na terenu koliko je spor to su cinjenice sad sto ga neko brani u to ne ulazim ali bas bas los. Zamislite da je Dal Varesanovic imao vise doprinosa u igri a momka smo razvlacili nema sta mu nismo radili a realnost je da je dosta bolji nego Pirlo ovaj.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 15 mar 2026, 23:23

Ovakvi bolje da ne izlazimo u Evropu, opet cemo se obrukati.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 15 mar 2026, 23:42

Mostarska je napisao/la:
15 mar 2026, 22:55
Hajdeee je napisao/la:
15 mar 2026, 22:52
Mostarska je napisao/la:
Momci pitanje jedno,dolazim sa rajom u nedelju na utakmicu,ne vjerujem da cemo sa RA,pa pitanje na koju tribinu smijemo da necemo imati problema?
Ma vi mozete na koju hocete tribini. Opusteno totalno.
Ma znam druze nego ima budala vazda i kod vas i kod nas,da nebi imali problem,nikom to ne treba.
Fino je ovo da se dva bratska kluba paze,a ne svadaju
Na zapadnu gdje god hoćeš. Na istoku nisu ni svi pitari poželjni. :D šalim se. RA su na Koševu kao domaća publika, samo bez nekih provociranja i sve je ok.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 mar 2026, 23:46

Ovo je naša realnost, što prije prihvatite biti će vam lakše.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 16 mar 2026, 00:00

Sljedece sezone ide dupla :opaopa:

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 16 mar 2026, 00:04

1. Smjena trenera ??? Koga dovest. Neko reće Matjaž Kek odlično. Hajmo reći da pare nisu problem, pitanje je da li bi on htio.
Zadnja izmjena: Sazg, dana/u 16 mar 2026, 09:15, ukupno mijenjano 4 puta.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 16 mar 2026, 00:08

Mostarska je napisao/la:
Ostane ti zapad i istok. Ne bi trebalo nigdje biti problema ali na Istoku ima nervozne raje. :mrgreen: Najbolje vam je na Zapad.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 16 mar 2026, 00:08

relativizam je napisao/la:
16 mar 2026, 00:00
Sljedece sezone ide dupla :opaopa:
Naredno ljeto napadamo grupe konferencijske :ljepota:
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 16 mar 2026, 00:10

Herson je napisao/la:
15 mar 2026, 22:23
badboy je napisao/la:
15 mar 2026, 22:04
Nama bi smjena trenera u ovom trenutku bas bila najveca glupost koju bi mogli napravit. Mora se jednom preci preko te formule i ostaviti jednog trenera (i sportskog direktora) bar godinu, godinu i po dana da prodje kroz stvaranje ekipe i dostigne kontinuitet rezultata.

Ako je ikad bila prilika da se to uradi onda je to sada. Rezultati u ovom kolu su 95% odlucili ligu. Borac je novi prvak, Zrinjski ce bit drugi, a mi 90% ostajemo na tom trecem mjestu, posebno jer smo ispali iz kupa i ostaje ti samo fokus da zadris to trece mjesto (Evropa) i da uigravas ekipu za sledecu sezonu (sklapas igracku krizaljku sto se tice odlazaka i pojacanja). Zavrsit ovu sezonu a za iducu ako se misli ici na titulu tu uprava (ko god da u njoj sjedi) mora “odradit posao” jer se kod nas titule samo tako osvajaju (tako su se i prije osvajale ko god da ih je osvajao).

Ovo se znalo (osim za kup) jos kad su dosli Mario/Mamic, kad je prodat Guli a nije doveden igrac tog kalibra. Mi smo titulu halalili u onom vakumu sa Zekicem i utopijom sa Husrefom po ko zna koji put. Kup je izgubljen zbog sudijskih lakrdija, posebno u mecu sa Prijedorom, nakon kojeg su igraci totalno pali. Ni Prijedor ni Listica danas a ni Velez kad se sve sagleda u obje utakmice nas nisu nadigrali bez obzira na rezultat.
Zašto bi trebao ostati? Nisu rezultati najveći problem, eto ne moramo u Evropu, ne moramo ništa ni osvojiti, ali daj ponudi nešto navijačima. Da mi igramo dopadljiv i atraktivan fudbal, da utakmice počinjemo sa 4 u21 igrača, da postoje obrisi nekog sistema, ne bi mu se toliko zamjerao ovaj niz poraza. Ali, mi nemamo ništa. Nema igre, sistema ni na vidiku, nema mladih igrača, nema rezultata, apsolutno ništa. Jedostavno nema nijednog razloga da ga ostavimo na klupi i sljedeće sezone, osim ako se ne desi neko čudo u Mostaru pa osvoji trofej i pokrenu se neke stvari u ostatku sezone.
Kad smo bili u nizu, imali smo sve to nabrojano. Svi smo u nebesa dizali i igru, i igrace i Maria i Zorana… Kad smo dobijali Zrinskog, i rastavljali Zeljkana Adem, Elezi, Ristovski, Banic su bili galaktikosi. Kompletna fudbalska javnost je pricala da igramo najbolji i najraznovrsniji fudbal u ligi. To su sve isti ljudi i danas. Ne moze se ekipa pravit i rastavljat nakon jednog kiksa, ocigledne sudijske kradje, i nespretno izgubljene utakmice danas. U losem smo nizu, sastavilo nam se, to stoji ali doci ce sebi. Bit cemo treci sto smo svi koji realno gledamo na stvari, znali jos u Novembru. A do Evrope s dobrim prelaznim rokom, dobrim pripremamam ce sve to izgledat puno puno bolje..

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 16 mar 2026, 00:23

Ne mogu da vjerujem koja nezainteresovanost vlada kada ganjamo rezultat, iz kola u kolo.

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 16 mar 2026, 00:27

Mi iz utakmice u utakmicu izgledamo sve smjesnije i smjesnije. Umjesto da se popravljamo, mi sve gori i gori. Dovuci se nekako do pauze, probati se dici do derbija. Oni ce biti zeljni osvete, treba biti spreman na sve.

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 16 mar 2026, 00:53

ErosViverosViv je napisao/la:
16 mar 2026, 00:23
Ne mogu da vjerujem koja nezainteresovanost vlada kada ganjamo rezultat, iz kola u kolo.
Normalno da igraci ne zele da ginu kada dovodis neke totalne anonimuse i ubacujes ih umjesto momaka koji su do juce ginuki na terenu. Iz utakmice u utakmicu mijenjas sastav i sklanjas najbolje igrace sa njihovih pozicija da bi napravio mjesto panjevima koje mislis prodati.
Nadam se da cemo zavrsiti sezonu iza zeljane. To je jedini nacin da se majmuncina zainati i pocne razmisljati o rezultatima.

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 16 mar 2026, 01:19

Ima li neko blizak Upravi kluba, da sugerira, brukate i sebe i drzavu sa ovom igrom, kakve pare qrci palci, ulaganja...nesto tu ne stima od prvog dana sa tim "kapitalom" ubrizganim u Klub.

Mijenjaju se treneri svako drugo trece kolo prakticki, uvijek se nesto obecava stvori se neka nada ali stalno iz pada u pad, bruka za brukom

Ubacite tih par juniora levati, bar ce se neko prodati na kraju sezone da se uzmu pare bar, slicno kao sa Nidalom, kome se vise prosipaju suplje price o nekoj Evropi, trofejima a o titulama se moze samo sanjati.

Juniori su sasvim korektno odigrali pripreme, pompezno najavljivani novi Kovacici i na kraju nigdje nijednog, igraju polovnjaci srpskohrvatski, rezultat isti ili jos gori...da bar igraju djeca Akademije da s razlogom bar trpi rezultat, ovako trpi rezultat zbog nekih polovnjaka koji su tu samo da pare uzmu

Pa Ljajicu se ne zivi u Sa kamoli igra, to se vidi i mnogim drugima a upprno se forsira ta prica o bombasticnim pojacanjima koji mozda i znaju igrati ali nemaju karakter a karakter u klubu kao Sarajevo je naibitniji, jer on definise kvalitet igraca i a ne njegova biografija i proslost gdje je igrao.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 mar 2026, 01:29

nokee je napisao/la:
15 mar 2026, 18:36
mnon46 je napisao/la:
15 mar 2026, 18:17
Sazg je napisao/la:
15 mar 2026, 16:38
Bravo Anese, dao je 10 lopti maestralnih, 4-5 presječenih njihovih kontri 👏👏👏👏👏
Nabijem na **** i Anesa i sve ostale koji su danas istrčali izuzev Carlosa i Bralića. Nisam znao da je na terenu dok nije izašao.
Pa kad pratite fudbal od juce izgleda. Sto ne pofaliti ako je neko odigrao dobro.
Danas Krdzalic odlican, ali je istina da dosta oscilira.
Izbacio Carlosa pasom na prvu, koji je doduše najvjerovatnije bio u ofsajdu, kada je Ljajic promasio s 5 m.

Proigrao dubinskom Elezija kad on ne uspjeva prebaciti loptu Ljajiću na 2. stativi.

Izbacio Menala koji je proslijedio za Mujkića koji ubacuje po zemlji za Carlosa i golman mu brani šut.

To su 3 od 4 ili 5 ozbiljnijih akcija koje smo imali, koje sam ja zapazio naknadnim pregledom hajlica.

Odnosno,
NisamInSajder je napisao/la:
15 mar 2026, 20:42
Stvorili smo 3-4 situacije na čitavoj utakmici iz kojih smo mogli doći do gola, 3 situacije iz dugih lopti kada se nije mogla otvoriti igra, pa je Krdžalić prišao i dugom loptom tražio nekog u dubini, tako dolaze i šanse Carlosa i Ljajića

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 41 gost.