Sutra ce objaviti napisali iz Zelje.1000 karata smo dobili navodno.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ma razumijem te u potpunosti. Razmišljamo identično. To je do našeg mentaliteta. Meni je najveća boljka što se klub srozo nisko i što smo izgubili snagu kao navijači, nikakvu promjenu ne možemo pokrenuti. Nažalost je tako. Jer meni bitno Sarajevo, a ne pojedinac, vlasnik, itd.napoleon72 je napisao/la: ↑01 apr 2026, 19:01Ma vidi, ne poredim ja direktno koncert i utakmicu sa aspekta gdje vise ljudi dodje i ko vise profita donese. Brojke spominjem samo kao referencu koliko smo nebitni ovdje. Dok nas nema na svakoj utakmici 10+ hiljada nemamo pravo reci nista za stadion. Borimo se za nesta sto i sami izbjegavamo. Apsurdno.Stroj1946 je napisao/la: ↑01 apr 2026, 17:40A šta je sa Evropskim utakmicama? Baš sam otišao i pogledao.napoleon72 je napisao/la: ↑01 apr 2026, 16:11Okej, nacelnik opcine obnasa funkciju na koju ga je narod postavio. Posteno. Na utakmice FK Sarajeva u prosjeku dolazi 3k ljudi. Nek je u sezoni 25 domacih utakmica, to je 75k. Mozda 80 sa derbijem. Merlin rasprodao za dan nasu sezonsku posjetu i trenutno prodaje drugu. Jasno je ko ima vise fanova u drzavi. Znaci nacelnik opcine i radi u interesu naroda. Kad nas bude 15k svaku domacu utakmicu, moci cemo se bunit. Do tad smo sporedni likovi koje tjera sa stadiona kako je kome qrcu cejf. I tako ce nam bit sve dok igramo na necemu sto nije nase.
Prošle sezone bilo blizu 50.000 gledalaca u dvije utakmice. Te su udarne utakmice jer ima i dijaspore i turista.
A u domaćim utakmicama je bilo preko 115.000 na Koševu prošle sezone, prvenstvo i kup. Ova sezona je loša, ali pretprošle je bilo isto oko 115.000 do 120.000 u domaćim utakmicama, a u Evropi 21.000 kad smo ispali od Gruzijaca. Uzevši uslove na stadionu u obzir, ove cifre su više nego odlične.
I usput kako je moguće računati našu utakmicu ili bilo kojeg kluba sa koncertom?
Koncert omogućava posjetioce na terenu, a na utakmicama na tribinama samo. Naravno da koncerti imaju veću prednost i više generišu novca. Odnos cijena karata pa do sponzora. Pogotovo kod nas na Balkanu.
A poenta svega je da mi se pravo na qrac popeo jeftini populizam koji ova administracija fura. Svi potezi su im cisto populisticki bez ikakve realne osnove. U maju 2021. u koroni prodaju karte pod sloganom "prva utakmica na NASEM Kosevu", pet godina kasnije te s "tvog" stadiona istjera koncert. Zatim izlazak s terena u 90toj minuti utakmice gdje smo pokradeni manje nego u nekim drugim susretima, pa onda navodni rat sa savezom kojem uredno nastavimo davat trening kamp. I sad ovo, lafo saopstenje kako zelimo da se pitamo iako se nismo pitali ni 2000., ni 2004., ni 2008., ni 2015., a tako se ne pitamo ni sad. Bice onoliko koncerata koliko Merlin bude htio, i znamo to svi. Cemu onda saopstenje? Ne desava se prvi put, nego peti. I onda te Vico dodatno popisha recenicom "ako moze Merlin moze i reprezentacija". Bas nas uriniraju jer znaju da se ne pitamo nista. Kosevo je najduze renovirano kad su travnjake postavili, sto nismo uspjeli ubrzat radove? Nebrojeno puta nam je stavljeno do znanja da smo zadnja rupa na svirali tu, ne znam kako iko jos vjeruje da mi mozemo nesta promijenit? Da imamo masu, mozda bismo i mogli. Ovako jadno zvuci "Kosevo je nas dom" a protiv Veleza 3 milje.
Pazi sad, Mirviću će biti sad više interesantna reprezentacija ove godine na ljeto, jer se igra tamo, nego Sarajevo, stadion i Evropa. Vlastiti populizam je bitniji nego recimo klub u ovom slučaju. Libo njega, skoknut na koncert Merlina nakon svjetskoga, dobrila njemu.
Za Koševo se ništa ne pitamo, jer nećemo da se pitamo. Lakše je njima ovako u klubu. Mirvić neće da se pegla sa stadionom, jer nema on ta sredstava, a drugo, njega zanima samo brza zarada. Hoće li nas biti 3000 ili 15000 svaku utakmicu, isto će nam biti, samo će on više obrnuti. I da nas bude 15000 svaku tekmu, opet bi bio problem stadiona, jer taj problem samo može opština/kanton/grad/država da riješi, mi i da imamo 50 miliona eura sad da pravimo novi stadion recimo umjesto Koševa, opet opština neće, ende gelende. Dublje su tu stvari u pitanju. Ja kolko se sjećam prije 10,12 godina, tu su priče kružile da se prave zgrade, hoteli itd., jer je zemljište atraktivno, a stadion ako hoćeš, eno Haliliovći ili Ilidža pa pravi, tako je bila priča. Sranje u bojama nam je nažalost.
Zabi Guli
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Mirvićev ljubimac, novi gol.
Arena5 prenosi rasima, zabio gulas u 10-oj minuti
- luckystrike
- Kontakt:
Evo rođeDoktorXabaras je napisao/la: ↑28 mar 2026, 20:00Predobar igrač, sugurno neopravdano zapostavljen kod Zekića a i sad je mislim dosta zavaljen sa ovom pozicijom. Po meni bi bio korisniji i za njega bolje 30 minuta u rotaciji sa Ljajićem nego ovako što igra. Ima dobar šut i zna podvaliti loptu i zato treba da igra bliže golu ovako na def. veznom polomi se da uđe u 1-2 šanse.luckystrike je napisao/la: ↑28 mar 2026, 18:54DoktorXabaras je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:54
I u Sloveniji je bio najbolji. Šteta što ne igra bliže golu a Buljubašić na šestici.
Isto tako i kod nas. Pravi ofanzivni veznjak.
A tek kako ih izvoza![]()
Jedini igrač kojem bi produžio ugovor od ovih kojima istiće na ljeto.
Nema mu rođe iz Zagreba, možda on zna nešto više.
Nek se malo i navikao na ovu oranicu, pa na njoj polodi plavu štrumfetu![]()
PS. Penal na Koševu protiv Veleža, taman da ga je trepavicom dirno, morao ga je svirati.
Kako je odigrao ovu zadnju protiv djecoubica?Sazg je napisao/la: ↑30 mar 2026, 23:32Elhamdulillah
https://www.repubblica.it/sport/calcio/ ... 425253612/
- DoktorXabaras
- Kontakt:
luckystrike je napisao/la: ↑02 apr 2026, 00:27Evo rođeDoktorXabaras je napisao/la: ↑28 mar 2026, 20:00Predobar igrač, sugurno neopravdano zapostavljen kod Zekića a i sad je mislim dosta zavaljen sa ovom pozicijom. Po meni bi bio korisniji i za njega bolje 30 minuta u rotaciji sa Ljajićem nego ovako što igra. Ima dobar šut i zna podvaliti loptu i zato treba da igra bliže golu ovako na def. veznom polomi se da uđe u 1-2 šanse.
Jedini igrač kojem bi produžio ugovor od ovih kojima istiće na ljeto.
Nema mu rođe iz Zagreba, možda on zna nešto više.
Nek se malo i navikao na ovu oranicu, pa na njoj polodi plavu štrumfetu![]()
PS. Penal na Koševu protiv Veleža, taman da ga je trepavicom dirno, morao ga je svirati.
Kako je odigrao ovu zadnju protiv djecoubica?Sazg je napisao/la: ↑30 mar 2026, 23:32Elhamdulillah
https://www.repubblica.it/sport/calcio/ ... 425253612/
Najbolji bio.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Korektno max od njih
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- napoleon72
- Kontakt:
Dat cijeli jug zauzvrat
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Tek kad dobijemo cijeli sjever, tad ce se riješiti svi problemi, vezani za gostovanja na Grbavici.
-
Hordas1990
- Kontakt:
Vec nekoliko dana se pominje cifra od 1k karata. Iskreno nisam se nadao ali posteno od njih da daju toliko dok im se pravi tribina.
- napoleon72
- Kontakt:
Jesi li spreman dat njima onda 12000 ulaznica na Kosevu?
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Nešto se mora raditi u buducnosti, definitivno, ono je smiješno koliko nas bude na derbiju na Grbavici. Tri puta manje, nego na dva derbija na Grbavici iz 1996.napoleon72 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 12:38Jesi li spreman dat njima onda 12000 ulaznica na Kosevu?
- Maroon1946
- Kontakt:
Ja bi im i dio zapada dao, ne treba unistavati derbi samim tim i veci profit.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma i ja bih, nama ne znaci nista a tu dolaze ljudi s djecom, na taj dio zapada. Treba vracat derbiju stari sjaj a to se moze postic samo dogovorom.Maroon1946 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 12:53Ja bi im i dio zapada dao, ne treba unistavati derbi samim tim i veci profit.
GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
-
Hordas1990
- Kontakt:
Potpisan je neki sporazum gdje ce njima za uzvrat pripasti "3.359 ulaznica po istoj cijeni na jednoj tribini"
-
sarajlija000
- Kontakt:
Šta mislite hoce li se moci provuci na Grbavicu van kortea otprilike sat, sat-15 min prije utakmice
-
Hordas1990
- Kontakt:
Znajuci MUP, tesko.sarajlija000 je napisao/la: ↑02 apr 2026, 13:00Šta mislite hoce li se moci provuci na Grbavicu van kortea otprilike sat, sat-15 min prije utakmice
Koševo podijeliti napola, a na Grbavici cijeli sjever nama i vozdra. Svakako ne možemo nikad napuniti Koševo, smiješan broj nas dolazi na derbi, zayebi inat, daj da od derbija napravimo najjaču utakmicu na zapadnom Balkanu.
Definitivno korak u pravom smjeru od strane oba kluba. 100% ispravno da se konacno smanje tenzije po ovom pitanju. To sto je dato njima i ieste citav Jug na Kosevu- i dosta im je. Na zapad svakako mogu, jer nit ce oni kome smetat niti ce ih ko dirat tu. To je uglavnom raja normala, djeca penzioneri itd.. Kad oni naprave jug onda bi prica oko vise mjesta na sjeveru i eventualno kompletnom sjeveru za nas mogla postat realna. Do tad ovih 1000 za Horde a nama ostalima niko ne brani da kupimo kartu za sjever dodiemo na vrijeme i sjednemo do Hordi.
Trenutno korisnika/ca: bvsic, trunks1946 i 20 gostiju.
.png)