Raonffa je napisao/la: ↑15 apr 2026, 23:53
Ma nije momak ništa pogriješio. Pitanje za Beširovića je bilo apsolutno na mjestu u datom trenutku. Doduše, problem je bila interpretacija novinara jer je ovo više izrečeno u formi konstatacije a ne pitanja, ali dobro to je vjerovatno momenat frustracije zbog rezultata i svega. Ne vidim razlog da ga se sada napada, jer realno se i jeste tada problematizovao poziv Beširoviću.
Kao što kaže @HariTz mi smo nedosljedni u svemu, pa tako i u ovome. Barbarez je do prije 20 dana bio raspali kockar, a sad su većem svi osvjetljivi na kritike koje mu upućene prije pola godine, godinu ili slično. Nakon prvog sljedećeg razočarenja situacija će se opet okrenuti za 180 stepeni i on će opet biti kockar, pokeraš i slično. Čast izuzecima koji realno razmišljaju u svakom trenutku.
Sve si lijepo objasnio.
Naravno da je opravdano pitanje nakon najtežeg poraza u historiji repke, da li selektor razmišlja o ostavci. Naravno da je opravdano pitanje o Dini i svemu na šta se sumnjalo (ni danas to nije čista situacija) a imaš Hadžiahmetovića. Eldar/kameleon/ljigavac je imao puno pravo da to pita, mada je Eldar samo megafon, drugi mu naređuju šta će pitati. Ja sam zaista mislio da imamo napokon hrabrog novinara, čovjeka sa stavom, ali pogriješio sam, vrijeme je pokazalo da je obični pijun u rukama drugih (kako je u Avazu, idu hvalospjevi o Vici Zeljkoviću, zbog toga kameleon). Nespretno je formulisao pitanje o Dini jer insinuira optužbu, a imao je vremena da ga kvalitetno sroči, ali da se to trebalo pitati, trebalo je.
Javnost je grmila o pozivu Dini, nemoj da to sada zaboravljamo. Neovisno od toga da li je novinaru naređeno da to pita ili ne, apsolutno je imao pravo i pitanje je na mjestu. Također, pravo selektora je da odgovori na pitanje kako god hoće, pa i da ga preskoči. U ovom slučaju, on ga nije ni odgovorio. Barbarezovo pitanje da li to dolazi odozgo jasno implicira da se Eldar prethodno pravdao da mu je naređeno pitanje za ostavku, zbog toga sam napisao da je ljigavac. Mi to u tom trenutku nismo znali, ali je on to kasnije obznanio u dribleru.
Međutim, sjetimo se kako je Barbareza novinar Velsa pitao da li je poslao izvinjenje onom treneru iz Brondbija, Barba izbjegavao pitanje pa ga ovaj 2 ili 3 puta vraćao dok nije dobio odgovor. Mi takvih novinara nemamo, a da imamo, Barbarez bi na takva pitanja odgovorio napadom; već viđeno.
Našem selektoru treba PR savjetovanje, i o tome smo u prethodnom periodu ovdje pisali. Svojim ponašanjem je gurnuo Tahirovića u rupu, ne možeš ba ono izjavljivati. Opravdanje da je to uradio da bi se novinari zabavili ne pije vode kada si svog igrača doveo u nezahvalnu situaciju. Ako je već to bila namjera, trebao je nešto izjaviti gdje niko neće biti oštećen, a novinari da se takvom temom zabavljaju do utakmice.
Pobjeda prekrije sve negativno, i to se trenutno kod nas dešava, ali negativne stvari nisu nestale i izronit će prvim porazom. Kao jedan primjer; nama i dalje nije jasno zašto mi ne pozivamo prirodne bekove nego drugima izmišljamo pozicije. Ne sjećam se da je neko tu temu otvorio. Prvi put kada Mujakić/Burnić napravi Ćivić grešku, opet će sve da gori, opet će veliki Barbarez biti propali kockar; i to je već viđeno.
Sada smo u fazonu da se čak razmišlja o polufinalu SP, dajte ba ljudi. Imamo mi još mnogo naših mušica, ništa to nije nestalo. Treba nastaviti kvalitetno raditi, od igrača, slektora pa do novinara. Mnogo dobrog je napravljeno, ali ima još dosta posla. Kada budemo imali određenu konstantu, e onda smo došli do cilja.