Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Beduin
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Beduin » 15 apr 2026, 23:40

HariTz je napisao/la:
15 apr 2026, 23:35
Da budemo realni, većina ovdje pjeni (uključujući i mene) kada se stalno postavljaju ista generična pitanja.. atmosfera, kakvo je raspoloženje, šta očekujete itd. itd.

Mnogi su htjeli da znaju odakle se Beširović pojavio i pravili su poveznicu sa slučajem Đakovca. Ima “mali milion” pitanja koja su se ovdje vrtila, a koja smo svi htjeli da se postave umjesto retardiranih pitanja koja se postavljaju evo već skoro 30 godina.

Da je baraž otišao na drugu stranu, sve bi se ovo drugačije gledalo.
To pitanje bi imalo smisla i bilo na mjestu da se normalno pitalo odakle poziv Dini, na koji nacin se ocekuje da pomogne ekipi, da li se time zeli nesto novo postici na terenu ili slicni upiti, da ne zvuce kao sinonim zute stampe i toliko ofirno senzacionalisticki i uvredljivo.
Sad bi svi da idu na SP, da jedu svoja **** i posipaju se pepelom, a premalo se imali strpljenja ne samo za Sergeja, nego samim tim i za ove mlade momke.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 15 apr 2026, 23:41

HariTz je napisao/la:
Da budemo realni, većina ovdje pjeni (uključujući i mene) kada se stalno postavljaju ista generična pitanja.. atmosfera, kakvo je raspoloženje, šta očekujete itd. itd.

Mnogi su htjeli da znaju odakle se Beširović pojavio i pravili su poveznicu sa slučajem Đakovca. Ima “mali milion” pitanja koja su se ovdje vrtila, a koja smo svi htjeli da se postave umjesto retardiranih pitanja koja se postavljaju evo već skoro 30 godina.

Jbg…kao sve u životu…završi dobro ili završi loše. Ćelavac ga pita OVO NIJE NEKO NAPISANO PITANJE ODOZGO? Nedugo poslije Elko daje OSTAVKU i prelazi u Avaz… :mrgreen:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 apr 2026, 23:46

HariTz je napisao/la:

Svako treba stati iza svog rada. Selektor dodje na press kako god da odigramo i odgovara na svakakva pitanja. Igraci takodjer. Isto tako i novinari moraju biti svjesni svoje uloge i stati iza onoga sto su radili i pricali jer je neupitno da uveliko uticu na atmosferu i mijenje javnosti oko reprezentacije.

Apsolutno je potrebno imati kriticki stav prema svima i svemu i traziti odgovore i zahtjevati rezultate. Ja to podrzavam. Ali kad spomenes reprezentacija BiH ko ti pada napamet? Meni Barbarez, Spahic i Dzeko. Sad imas sve trojicu u reprezentaciji i ti dodjes kao novinar i na osnovu nekih gluposti ispitujes njihove dobre namjere prema reprezentaciji. Dakle ne taktiku, formaciju, pozive igraca, vec dobre namjere. To je, da izvine novinar ne znam ni koji je nit me interesuje, izrazito retardirano, podmuklo i maliciozno.

Jedno je pitati sta ste vidjeli u Djakovcu, Besirovicu sto podrzavam, a drugo je ovo.
Jedno je poslije 7-0 pitati da li je ovo pravo lice BiH ili nije, ako jeste pravo lice kad cemo se poboljsati? Imamo li sta pokazati u narednom mecu? Da li ovakve rezultate trebamo iscekivati i u buducnosti? A sasvim drugo je pitati razmislja li o ostavci.

Posao novinara nisu samo kritike vec i da prepozna kad je nesto drugacije, dobro i nesto sto treba istrpiti i dati podrsku i vjetar u ledja kad ne ide, ako se ne radi o duzem vremenskom periodu bez poboljsanja. Ako sam ja to prepoznao, a ne zaradjujem hljeb od toga, kako da osoba kome je to hljeb nije to prepoznala? Da li je uredu da ja onda pitam tu osobu preispituje li zivotne odluke i strucnost u poslu koji radi?

Posao novinara je da slusa javnost ali posao novinara je i da prepozna kad javnost nije upravu za neke stvari. Valjda bi jedan sportski novinar trebao razmisljati zrelije od frajera sto ispred prodavnice pije pive i komentarise kako Barbarez uzima pare za pozive?

Ja se ne uplicem puno u rad novinara, pa i sportskih, ko radi klikbejt ne otvaram i ne citam, ali za reprezentaciju sam osjetljiv i smatram da je svi cinimo. Selektor, strucni stab, savez, igraci, novinari, fanatikosi, raja sa stadiona, ljudi ispred televizora. I trebamo svi puhati u isto i ne smije tu biti prostora za retardirane ispade kojih je bilo.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 15 apr 2026, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 15 apr 2026, 23:47

Beduin je napisao/la:
15 apr 2026, 23:40
To pitanje bi imalo smisla i bilo na mjestu da se normalno pitalo odakle poziv Dini, na koji nacin se ocekuje da pomogne ekipi, da li se time zeli nesto novo postici na terenu ili slicni upiti, da ne zvuce kao sinonim zute stampe i toliko ofirno senzacionalisticki i uvredljivo.
Sad bi svi da idu na SP, da jedu svoja **** i posipaju se pepelom, a premalo se imali strpljenja ne samo za Sergeja, nego samim tim i za ove mlade momke.
Ma da, apsolutno to stoji. Barbarez nažalost nije baš vičan ovim pressicama :mrgreen:

Što se tiče strpljenja.. slika i prilika nas. Tjerali smo ga bez da je odradio i jednu zvaničnu utakmicu (prije Engleske) a ti isti seratori se pozivali na Matjaža Keka, koji je godinama stvarao selekciju.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 apr 2026, 23:53

Ma nije momak ništa pogriješio. Pitanje za Beširovića je bilo apsolutno na mjestu u datom trenutku. Doduše, problem je bila interpretacija novinara jer je ovo više izrečeno u formi konstatacije a ne pitanja, ali dobro to je vjerovatno momenat frustracije zbog rezultata i svega. Ne vidim razlog da ga se sada napada, jer realno se i jeste tada problematizovao poziv Beširoviću.

Kao što kaže @HariTz mi smo nedosljedni u svemu, pa tako i u ovome. Barbarez je do prije 20 dana bio raspali kockar, a sad su većem svi osvjetljivi na kritike koje mu upućene prije pola godine, godinu ili slično. Nakon prvog sljedećeg razočarenja situacija će se opet okrenuti za 180 stepeni i on će opet biti kockar, pokeraš i slično. Čast izuzecima koji realno razmišljaju u svakom trenutku.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 15 apr 2026, 23:54

Dolaskom Barbareza prezuzima reprezentaciju koja nema kostur igraca.
Reprezentaciju koja je do skoro 2x izgubila od Luxa glat. Reprezentaciju sa nikakvom atmosferom unutar tima jer ga ni nemamo.
Reprezentaciju koju prati luzerski mentalitet od njenih prvih ciklusa.
Reprezentaciju bez “sveske” kontakta sa potencijalnim reprezentativcima iz dijaspore.
Savez sa totalno neuredjenim omladinskim selekcijama gdje ti ne mozes doci i povuci par igraca iz U21 kad ti zafali jer tu ne igraju najbolji vec oni koji plate poziv.
Reprezentaciju oko koje je atmosfera uzasna a ocekivanja navijaca prevelika.
Reprezentaciju koja je u A ligi nacija a realno pripada u C grupi.
Reprezentaciju koja ima kljucne igrace na zalasku a novih tek ponegdje na vidiku koji nisu jos uvijek ni profesionalni igraci a znamo kako je bolan prelaz iz juniora u seniore.
Reprezentaciju gdje za prvo okupljanje, iz raznih razloga, skupis tek 18 od 25 igraca gdje popijes sigurno 20ak odbijenica.
Reprezentaciju koju kad sastavis u tom momentu nemas krila, nijedno, nemas vezni red, cak ni onog destruktivca koji trci i smeta sto je sad Sunjic, i gdje bi ti kao nesto trebao igrati da napadas da se ljudima svidi.

Krenu raditi ne od nule nego iz minusa i na prvi kiks, bolan i najtezi poraz, ti pricas o ostavci.
-Beogradski sindikat

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 15 apr 2026, 23:58

Ja sam često pričao negativno o selektoru kada je imao loših odluka, ali kada podvucemo liniju sada treba biti iskren pa reci da ni pozivanje Đakovca ni Besirovica nisu toliko sumnjivi potezi. Samo su došli možda u skakljivom periodu.

Barbarez je tragao za veznjacima jer očito je i on svjestan da smo tu najtanji. Da je Besirovic zabio gol u ono jednoj minuti koliko je igrao protiv Kipra i onoj šansi koju je imao, bio bi možda heroj i neizostavan član danas. Njegova klupska statistika je solidna. Ništa specijalno, ali u par deka je to i sa Šarićem i nekim drugim igračima u reprezentaciji.

Slično je i sa Đakovcem. Zanimljivo je da prema transfermarktu on je u top5 najskupljih naših veznjaka i dijeli mjesto sa gigovicem. To samo pokazuje koliko smo slabi u vezi. On je sam sebi auto gol zabio svojom neperspektivom.
Da se malo potrudio da ode makar negdje u češku ligu umjesto u rusiju, možda bi i o njemu drugačije danas pričali.

Da se Šunjiću nisu poklopile neke kockice da odigra defanzivno solidno u prvim prilikama, možda bi danas i o njemu pričali kao o nekom sumnjivom liku koji je došao da se pokuša prodati.

Jednostavno treba dati nekome i priliku. Bolje isprobati nekoga za koga ne znaš hoće li valjati nego konstantno gurati nekoga za koga znaš da ne valja.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 apr 2026, 00:04

DeeWa je napisao/la:
15 apr 2026, 23:58
Ja sam često pričao negativno o selektoru kada je imao loših odluka, ali kada podvucemo liniju sada treba biti iskren pa reci da ni pozivanje Đakovca ni Besirovica nisu toliko sumnjivi potezi. Samo su došli možda u skakljivom periodu.
Pa sve si ispravno napisao i slazem se. Ja nemam nista protiv da se diskutuju pozivi pa i da se to pita na pressu. Ali jedno je pisati Barba kockar u grob nas tjera **** mu Djakovac sve redom a drugo je diskutovati tipa koji ce nam qurac Djakovac.
Pisanje i komentarisanje su vise-manje nebitni, novinari bi morali da imaju veci stepen samosvjesnosti posla kojim se bave i uticaja na javnost koji imaju tako da svaku rijec i pitanje moraju da vagaju jer im se moze to obiti o glavu i komentarisati kao sto se selektoru nesto moze obiti o glavu pa da oni to komentarisu.
-Beogradski sindikat

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 16 apr 2026, 00:04

Madal je napisao/la:
15 apr 2026, 23:46
Svako treba stati iza svog rada. Selektor dodje na press kako god da odigramo i odgovara na svakakva pitanja. Igraci takodjer. Isto tako i novinari moraju biti svjesni svoje uloge i stati iza onoga sto su radili i pricali jer je neupitno da uveliko uticu na atmosferu i mijenje javnosti oko reprezentacije.

Apsolutno je potrebno imati kriticki stav prema svima i svemu i traziti odgovore i zahtjevati rezultate. Ja to podrzavam. Ali kad spomenes reprezentacija BiH ko ti pada napamet? Meni Barbarez, Spahic i Dzeko. Sad imas sve trojicu u reprezentaciji i ti dodjes kao novinar i na osnovu nekih gluposti ispitujes njihove dobre namjere prema reprezentaciji. Dakle ne taktiku, formaciju, pozive igraca, vec dobre namjere. To je, da izvine novinar ne znam ni koji je nit me interesuje, izrazito retardirano, podmuklo i maliciozno.

Jedno je pitati sta ste vidjeli u Djakovcu, Besirovicu sto podrzavam, a drugo je ovo.
Jedno je poslije 7-0 pitati da li je ovo pravo lice BiH ili nije, ako jeste pravo lice kad cemo se poboljsati? Imamo li sta pokazati u narednom mecu? Da li ovakve rezultate trebamo iscekivati i u buducnosti? A sasvim drugo je pitati razmislja li o ostavci.

Posao novinara nisu samo kritike vec i da prepozna kad je nesto drugacije, dobro i nesto sto treba istrpiti i dati podrsku i vjetar u ledja kad ne ide, ako se ne radi o duzem vremenskom periodu bez poboljsanja. Ako sam ja to prepoznao, a ne zaradjujem hljeb od toga, kako da osoba kome je to hljeb nije to prepoznala? Da li je uredu da ja onda pitam tu osobu preispituje li zivotne odluke i strucnost u poslu koji radi?

Posao novinara je da slusa javnost ali posao novinara je i da prepozna kad javnost nije upravu za neke stvari. Valjda bi jedan sportski novinar trebao razmisljati zrelije od frajera sto ispred prodavnice pije pive i komentarise kako Barbarez uzima pare za pozive?

Ja se ne uplicem puno u rad novinara, pa i sportskih, ko radi klikbejt ne otvaram i ne citam, ali za reprezentaciju sam osjetljiv i smatram da je svi cinimo. Selektor, strucni stab, savez, igraci, novinari, fanatikosi, raja sa stadiona, ljudi ispred televizora. I trebamo svi puhati u isto i ne smije tu biti prostora za retardirane ispade kojih je bilo.
Možda je moj post zvučao pogrešno, pa izgleda kao da podržavam ovakve stvari. Do mene je.

Moja poenta je bila da smo mi “suncokreti”. Kako vjetar puhne, tako se i mi okrećemo. Milion je primjera.. od skandiranja na stadionima gdje se forsira Vico, do clickbait pitanja koja novinari postavljaju da bi imali posjećenost, pa do nas samih. Forum je bio slika i prilika toga.

Ja na ovom forumu aktivno pišem već skoro 14 godina, a čitam ga od 2008. Uvijek je, manje-više, jako slična situacija. Strpljenja, dostojanstva i opšte kulture nema, pa se to sve odrazi kroz medije, a na kraju, što smo se mnogo puta uvjerili, ovaj forum čitaju sportski novinari, pa su se odavde izvlačili tekstovi, pitanja, pa čak i neki igrači itd.

Nemamo granicu između kritike i totalno manijakalnog ispoljavanja ličnih frustracija. Ja sam bio predmet ismijavanja jer sam napisao da ne treba Esmira odmah gurati u vatru, jer u toj želji može “izgorjeti”, pa ćemo mu se naklatiti na kosti i moguće mu ogaditi sve što ima veze s BiH našim poganlukom.

Onda je Džeko na pressici rekao: “Pustite na miru ove momke (Alajbegovića i Bajraktarevića), zna SŠ šta radi, kako im dozirati minute i zbog čega to rade, upravo da ne bi pregorili.” Onda oni isti koji su meni i svima ostalima yebavali sve po spisku jer smo “fan boysi”, odjednom podržavaju Džeku i govore kao da je to ispravno.. kao da se njihovi postovi ne mogu pronaći.

Elem, da skratim priču, ja ću uvijek podržavati kritička pitanja, jer je to jedini put da imamo punu transparentnost i da javnost, novinari, kao i cijeli SŠ s igračima, budu na istoj frekvenciji. :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 apr 2026, 00:13

DeeWa je napisao/la:

Barbarez je tragao za veznjacima jer očito je i on svjestan da smo tu najtanji. Da je Besirovic zabio gol u ono jednoj minuti koliko je igrao protiv Kipra i onoj šansi koju je imao, bio bi možda heroj i neizostavan član danas. Njegova klupska statistika je solidna. Ništa specijalno, ali u par deka je to i sa Šarićem i nekim drugim igračima u reprezentaciji.

Slično je i sa Đakovcem. Zanimljivo je da prema transfermarktu on je u top5 najskupljih naših veznjaka i dijeli mjesto sa gigovicem. To samo pokazuje koliko smo slabi u vezi. On je sam sebi auto gol zabio svojom neperspektivom.
Da se malo potrudio da ode makar negdje u češku ligu umjesto u rusiju, možda bi i o njemu drugačije danas pričali.

Da se Šunjiću nisu poklopile neke kockice da odigra defanzivno solidno u prvim prilikama, možda bi danas i o njemu pričali kao o nekom sumnjivom liku koji je došao da se pokuša prodati.

Jednostavno treba dati nekome i priliku. Bolje isprobati nekoga za koga ne znaš hoće li valjati nego konstantno gurati nekoga za koga znaš da ne valja.
Ko god je malo pratio Đakovca, znao je da poziv njemu nije bio sumnjiv. Momak je imao odličnu statistiku u Srbiji i to igrajući za TSC, a ne za Partizan ili CZ, sa kojim je odigrao i jednu sezonu u Evropi koliko se sjećam. Pri tome nije toliko ni star, a njegove igračke karakteristike su nešto što je nama neophodno u veznom redu, samo naravno njegov nivo realno nije dostojan toga što nama treba, ali je bilo smisla da ga se pozove.

Što se tiče Beširovića, taj dečko je izvučen iz naftalina i nije bilo nikakve logike da zoveš njega, a ne zoveš recimo Hadžiahmetovića koji je generalno bolji igrač, imao je bolju karijeru, a i u tom trenutku je bio u boljoj formi od Dine. Da ne govorim o tome da je Amir već ranije bio etablirani član reprezentacije kojeg je teška povreda udaljila iz tima.

Ali evo, Barbarez je u oktobru mislio da mu je bolji Beširović od Hadžiahmetovića, i to je okej, ali onda je i okej da je to sumnjivo javnosti jer realnost izgleda drugačije. Mislim pazi, govorimo o igraču koji ima 30+ godina i nije primirisao ozbiljnom evropskom fudbalu kroz karijeru. Prosto nema logike da pomisliš da ti on može biti bilo kakvo rješenje :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 16 apr 2026, 03:43

@Madalove i @HariTz-jeve postove sa zadnje strane isprintati boldirano i lijepiti po BiH
Walk on

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 16 apr 2026, 08:23

Madal je napisao/la:
15 apr 2026, 21:26
Coolpanda24 je napisao/la:
10 okt 2025, 00:15

slika
:kafa:
Da se prisjetimo sta je strucni stab prolazio od nasih novinara.
A taj Djakovac je odigrao 4 minute za repku.
Na planeti zemlji stvarno postoje ljudi koji vjeruju da je 4 minute u dresu BIH dovoljno da igrac napravi transfer ili dobije ugovor. :tokralju:
To kako ljudi pricaju da se menadzeri vrte oko repke pomislio bi da smo mi Engleska.
Nastup-dva za repku odmah ugovor.
To da je tako Sanicanin bi sad igrao u Arabiji za 5 miliona godisnje.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 apr 2026, 09:48

Raonffa je napisao/la:
15 apr 2026, 23:53
Ma nije momak ništa pogriješio. Pitanje za Beširovića je bilo apsolutno na mjestu u datom trenutku. Doduše, problem je bila interpretacija novinara jer je ovo više izrečeno u formi konstatacije a ne pitanja, ali dobro to je vjerovatno momenat frustracije zbog rezultata i svega. Ne vidim razlog da ga se sada napada, jer realno se i jeste tada problematizovao poziv Beširoviću.

Kao što kaže @HariTz mi smo nedosljedni u svemu, pa tako i u ovome. Barbarez je do prije 20 dana bio raspali kockar, a sad su većem svi osvjetljivi na kritike koje mu upućene prije pola godine, godinu ili slično. Nakon prvog sljedećeg razočarenja situacija će se opet okrenuti za 180 stepeni i on će opet biti kockar, pokeraš i slično. Čast izuzecima koji realno razmišljaju u svakom trenutku.
Sve si lijepo objasnio.

Naravno da je opravdano pitanje nakon najtežeg poraza u historiji repke, da li selektor razmišlja o ostavci. Naravno da je opravdano pitanje o Dini i svemu na šta se sumnjalo (ni danas to nije čista situacija) a imaš Hadžiahmetovića. Eldar/kameleon/ljigavac je imao puno pravo da to pita, mada je Eldar samo megafon, drugi mu naređuju šta će pitati. Ja sam zaista mislio da imamo napokon hrabrog novinara, čovjeka sa stavom, ali pogriješio sam, vrijeme je pokazalo da je obični pijun u rukama drugih (kako je u Avazu, idu hvalospjevi o Vici Zeljkoviću, zbog toga kameleon). Nespretno je formulisao pitanje o Dini jer insinuira optužbu, a imao je vremena da ga kvalitetno sroči, ali da se to trebalo pitati, trebalo je.

Javnost je grmila o pozivu Dini, nemoj da to sada zaboravljamo. Neovisno od toga da li je novinaru naređeno da to pita ili ne, apsolutno je imao pravo i pitanje je na mjestu. Također, pravo selektora je da odgovori na pitanje kako god hoće, pa i da ga preskoči. U ovom slučaju, on ga nije ni odgovorio. Barbarezovo pitanje da li to dolazi odozgo jasno implicira da se Eldar prethodno pravdao da mu je naređeno pitanje za ostavku, zbog toga sam napisao da je ljigavac. Mi to u tom trenutku nismo znali, ali je on to kasnije obznanio u dribleru.

Međutim, sjetimo se kako je Barbareza novinar Velsa pitao da li je poslao izvinjenje onom treneru iz Brondbija, Barba izbjegavao pitanje pa ga ovaj 2 ili 3 puta vraćao dok nije dobio odgovor. Mi takvih novinara nemamo, a da imamo, Barbarez bi na takva pitanja odgovorio napadom; već viđeno.

Našem selektoru treba PR savjetovanje, i o tome smo u prethodnom periodu ovdje pisali. Svojim ponašanjem je gurnuo Tahirovića u rupu, ne možeš ba ono izjavljivati. Opravdanje da je to uradio da bi se novinari zabavili ne pije vode kada si svog igrača doveo u nezahvalnu situaciju. Ako je već to bila namjera, trebao je nešto izjaviti gdje niko neće biti oštećen, a novinari da se takvom temom zabavljaju do utakmice.

Pobjeda prekrije sve negativno, i to se trenutno kod nas dešava, ali negativne stvari nisu nestale i izronit će prvim porazom. Kao jedan primjer; nama i dalje nije jasno zašto mi ne pozivamo prirodne bekove nego drugima izmišljamo pozicije. Ne sjećam se da je neko tu temu otvorio. Prvi put kada Mujakić/Burnić napravi Ćivić grešku, opet će sve da gori, opet će veliki Barbarez biti propali kockar; i to je već viđeno.

Sada smo u fazonu da se čak razmišlja o polufinalu SP, dajte ba ljudi. Imamo mi još mnogo naših mušica, ništa to nije nestalo. Treba nastaviti kvalitetno raditi, od igrača, slektora pa do novinara. Mnogo dobrog je napravljeno, ali ima još dosta posla. Kada budemo imali određenu konstantu, e onda smo došli do cilja.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 16 apr 2026, 10:09

Najbolji selektor reprezentacije BiH u njenoj historiji :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 apr 2026, 10:36

Kritika je u redu, imao je stvari koje nisu bile dobre, ali mnogi mu nisu htjeli ni dati sansu da odradi ove kvalifikacije, iako je dogovoreno da se ide dugorocno u ovaj projekat i da se uspjeh moze mjeriti tek za par godina. Medjutim, kao sto je to obicno u nas slucaj, narod bi preko noci uspjeh. Plus, da je nogiran nakon lige nacija, dobili bi 2. put Bazdarevica ili Krstajica.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 apr 2026, 10:38

DonRamiz je napisao/la:
14 apr 2026, 16:05
izdzezveubrazil je napisao/la:
14 apr 2026, 15:48
jasmin10 je napisao/la:
14 apr 2026, 14:50
Nijedan golman iz naše lige neće nositi dres reprezentacije narednih 15 godina.
Pokušali su to manijaci sa Mufticem pa evo sada ga tjeraju i iz Želje.
Pa otkad je Asmir Begović završio reprezentativnu karijeru, golmani su nam iz Premijer lige BiH. I u perspektivi će biti tako i narednih deset godina.
Pozicija na kojoj je bilo najmanje dijaspore.
Guso,Hasagic,Sehic,Vasilj.
A jel ono bio neki naš malac negdje u Italiji baš, ili tako nešto, golman.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 apr 2026, 10:43

Arvid je napisao/la:
16 apr 2026, 10:38
DonRamiz je napisao/la:
14 apr 2026, 16:05
izdzezveubrazil je napisao/la:
14 apr 2026, 15:48

Pa otkad je Asmir Begović završio reprezentativnu karijeru, golmani su nam iz Premijer lige BiH. I u perspektivi će biti tako i narednih deset godina.
Pozicija na kojoj je bilo najmanje dijaspore.
Guso,Hasagic,Sehic,Vasilj.
A jel ono bio neki naš malac negdje u Italiji baš, ili tako nešto, golman.
Bilo ih je dvojica, Zovko u Speziji i Lolic. Naravno, obojica propali kao kauc.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 16 apr 2026, 11:08

DeeWa je napisao/la:

To je to!
Hvala da nisam morao pisati Text.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 16 apr 2026, 11:14

DonRamiz je napisao/la:
16 apr 2026, 08:23
Madal je napisao/la:
Coolpanda24 je napisao/la:
10 okt 2025, 00:15

slika
:kafa:
Na planeti zemlji stvarno postoje ljudi koji vjeruju da je 4 minute u dresu BIH dovoljno da igrac napravi transfer ili dobije ugovor. :tokralju:
To kako ljudi pricaju da se menadzeri vrte oko repke pomislio bi da smo mi Engleska.
Naravno je tako? :rol:

Odma moze agent reci da je on pozvan u repki bio + pise na papiru da je igrao utakmicu ili dvije, minutaza je manje vazna kad su takve bez veze ekipe sto se vrte da dobije novi ugovor, ti bas ne razumijes kolika je velika stvar igrati u repki. Naravno da nece otici u Barcelonu ali sigurno moze dosta pomoci igracima koje se vrte po Svedskoj, Danska, Austrija itd, jos pogotovo ako su malo stariji igraci naprimjer 27+ godina.

Zasto onda nema Besirovica vise od kako je potpisao novi ugovor u Svedskoj? :mrgreen:

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 16 apr 2026, 11:44

Edincapitano je napisao/la:
16 apr 2026, 11:14
DonRamiz je napisao/la:
16 apr 2026, 08:23
Madal je napisao/la:

Naravno je tako? :rol:

Odma moze agent reci da je on pozvan u repki bio + pise na papiru da je igrao utakmicu ili dvije, minutaza je manje vazna kad su takve bez veze ekipe sto se vrte da dobije novi ugovor, ti bas ne razumijes kolika je velika stvar igrati u repki. Naravno da nece otici u Barcelonu ali sigurno moze dosta pomoci igracima koje se vrte po Svedskoj, Danska, Austrija itd, jos pogotovo ako su malo stariji igraci naprimjer 27+ godina.

Zasto onda nema Besirovica vise od kako je potpisao novi ugovor u Svedskoj? :mrgreen:
Nema Besirovica iz istog razloga zasto nema Djakovca dobili su poziv bili su sa repkom Barbarez nije bio zadovoljan sa njima i idemo dalje.
Nije Hadziahmetovic Iniesta pa da se ne mogu probati drugi igraci, ni jedan selektor nije vise novih igraca probao.
To meni ima puno vise smisla nego praviti teorije zavjere kako selektor nekome posalje poziv samo nebil taj dobio novi ugovor sa sedmom ekipom svedske.
Ako je toliko velika stvar igrati za BIH ,kako onda Sanicanin ne moze naci dobar klub a odigro 25 utakmica za nas?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 12 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []