Premijer liga BiH - aktuelno

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 22 maj 2026, 15:25

Turo je napisao/la:
22 maj 2026, 12:33
FK Željezničar će ovog ljeta ostati bez još jednog igrača, pošto će desni bek Patrick Gabriel Galchev sigurno napustiti Grbavicu.

Prema informacijama iz Sarajeva, Galchev je već dogovorio raskid saradnje sa Plavima, a zvanična potvrda očekuje se uskoro.

Ode najskuplji igrač na Transfermarktu za 0 km.
On u kopačkama ne vrijedi 20 KM.
Toliko o kvalitetu parmaka, ali i kredibilitetu TM-a.
MA HAJTE MOLIM VAS

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 22 maj 2026, 15:27

Marokanci58 je napisao/la:
22 maj 2026, 15:19
Zutti je napisao/la:
22 maj 2026, 15:13
Tek sad vidim snimak Manijaka od jučer. Nije provokacija, fkt mi nije jasno. Koji je vama qurac? Mi smo priča za sebe, unutrašnji problemi nas trenutno ubijaju, al šta je s vama?
Upisao je delegat 3500 tako da je to odličan kop

😭😭

Kad im i ovu jedinu tribinu zatvore delegat piše opet 4000

🤣🤣

Nema veze koliki je kapacitet 10 000, 13 000, 4500, 5000

Piše se izmedju 4000 i 7000 taman prazan stadion bio

😭😭😭

A realna posjeta kao u Borca BL

😝😝😝
Šta ovaj parmak iz Gračanice palamudi

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 22 maj 2026, 15:28

Do kad će željezničari kmečati zbog derbija Bosne i Hercegovine, zna li se išta?
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 22 maj 2026, 15:42

Zutti je napisao/la:
Tek sad vidim snimak Manijaka od jučer. Nije provokacija, fkt mi nije jasno. Koji je vama qurac? Mi smo priča za sebe, unutrašnji problemi nas trenutno ubijaju, al šta je s vama?
Samba71 je napisao/la:
22 maj 2026, 15:04
Prije utakmice grupa "Mostarske piše" zajedno sa grupom "Horde cvijeća" u znak dugogodišnje tradicije odigravanja "Derbija duge" i uzajamne ljubavi izvele su zajedno kompoziciju "Prođi sa mnom ispod duge, zagrli me čvrsto ti".

Tom prilikom predstavnik Hodi cvijeća Bundica CF je predstavniku "Mostarskih piša" Threeplanetreesu uručio qitu pardon buket jorgovana.

slika
Možeš ti editovati slike, smišljati dječije zajebancije, al yebe te malo što se nikad nećeš moći vratiti u prošlost pa izbrisati sve naslove, članke i potvrde ovog što mi danas pričamo, to da je Sarajevo - Velež = Derbi Bosne i Hercegovine, utakmica koja se nekad doživljavala kao najveća jedne jugoslovenske republike. Veća i od sarajevskog derbija koji je bio samo jedan simpatičan gradski derbi u kojem su se sastajali s jedne strane relativno ozbiljnan jugoslovenski klub sa 2 titule iza sebe, 2 finala kupa, klub koji je ugostio United, HSV, najdugovječniji prvoligaš iz BiH, prvi prvak koji je došao iz nje, po vječnoj tabeli najuspješniji klub iz BiH i s druge strane neutralcima simpatičan, potlačen, zapostavljen, klub "radničke klase", manje popularan i manje uspješan.
Nakon utakmice sekretar udruženja "Horde cvijeća" djipke je pozvao kolegu sekretara Balordu iz "Mostarskih piša" da se krajem maja sastanu u Kriterionu kako bi razmotrili otvorena oralna i analna pitanja između dva toplobratska kluba.
Balorda je iskoristio priliku da javnost upozna sa problemima s kojim se "Mostarske piše" susreću, a to je da imaju sve manje vazelina i da će u izgledno vrijeme morati preći na zamjenski proizvod - "Totmast".
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 22 maj 2026, 15:44

Tužno je čitati ovakve stvari.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 maj 2026, 15:55

FKS je jednostavno vjestacki klub, a to najbolje pokazuje i posjeta na tribinama. Bez obzira sto su manjina u gradu al i sirom drzave po brojnosti, i dalje mislim da su trenutno treci u drzavi po podrsci.

Bruka i sramota je da ih na sjeveru kroz ovo par godina bude 150-200, na stadionu ukupno milja, na gostovanjima po 50, a neka gostovanja cak i preskacu. Sve to dovoljno govori koliko je taj klub bez stvarne baze i koliko sve vise djeluje vjestacki.

Da im je samo 10% onoga kroz sta Zeljeznicar prolazi zadnjih nekoliko godina, mislim da bi im klub pratila samo bliza rodbina igraca i da bi se preselili negdje kod Ilijasa jer bezveze zauzimaju nas gradski stadion.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 22 maj 2026, 15:59

Cetaljim smeta sve sto ima veze sa Sarajevom i BiH

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 22 maj 2026, 16:03

Tačno se u humoru navijača Sarajeva i Željezničara vidi razlika odakle je čije porijeklo. Mislim da je humor plavih starosjedioca iz Rogatice, Foče i Ustikoline gori od onog naših komšija koji su inspiraciju crpili iz humorističnih serijala "Jel me netko tražio" i "Nad lipom 35"

primussucks
Kontakt:

Post Postao/la primussucks » 22 maj 2026, 16:05

Threeplanetrees je napisao/la:
22 maj 2026, 16:03
Tačno se u humoru navijača Sarajeva i Željezničara vidi razlika odakle je čije porijeklo. Mislim da je humor plavih starosjedioca iz Rogatice, Foče i Ustikoline gori od onog naših komšija koji su inspiraciju crpili iz humorističnih serijala "Jel me netko tražio" i "Nad lipom 35"
Pa su najveće liske grada Srbi.

Rahatlokum
Kontakt:

Post Postao/la Rahatlokum » 22 maj 2026, 16:06

Threeplanetrees je napisao/la:
22 maj 2026, 16:03
Vama najduhovitiji navijac onaj djubretar iz njemacke salko juklo i ono o humoru prica 🤣🤣🤣🤣

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 maj 2026, 16:08

Eno sad hercegovci znaju sta je humor hahahaha
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

primussucks
Kontakt:

Post Postao/la primussucks » 22 maj 2026, 16:10

Ima onaj hajvan sto govori jesi vidio-vidio.Sve bi ja to dao da mi je sa Nodijem sjesti da mu pivu platim.Ti bi Nodi u Mostaru bio habula zesca.Ljudi bi se otimali za tebe da ti se smiju.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 22 maj 2026, 16:14

KONTRASVIH je napisao/la:
22 maj 2026, 15:55
FKS je jednostavno vjestacki klub, a to najbolje pokazuje i posjeta na tribinama. Bez obzira sto su manjina u gradu al i sirom drzave po brojnosti, i dalje mislim da su trenutno treci u drzavi po podrsci.

Bruka i sramota je da ih na sjeveru kroz ovo par godina bude 150-200, na stadionu ukupno milja, na gostovanjima po 50, a neka gostovanja cak i preskacu. Sve to dovoljno govori koliko je taj klub bez stvarne baze i koliko sve vise djeluje vjestacki.

Da im je samo 10% onoga kroz sta Zeljeznicar prolazi zadnjih nekoliko godina, mislim da bi im klub pratila samo bliza rodbina igraca i da bi se preselili negdje kod Ilijasa jer bezveze zauzimaju nas gradski stadion.
I opet -20 ..... :guz: :tralala:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 maj 2026, 16:16

visokohz je napisao/la:
22 maj 2026, 16:14

I opet -20 ..... :guz: :tralala:
Cestitam :thumbup:

Herson

Post Postao/la Herson » 22 maj 2026, 16:17

Zutti je napisao/la:
Samba71 je napisao/la:
22 maj 2026, 15:04
Prije utakmice grupa "Mostarske piše" zajedno sa grupom "Horde cvijeća" u znak dugogodišnje tradicije odigravanja "Derbija duge" i uzajamne ljubavi izvele su zajedno kompoziciju "Prođi sa mnom ispod duge, zagrli me čvrsto ti".

Tom prilikom predstavnik Hodi cvijeća Bundica CF je predstavniku "Mostarskih piša" Threeplanetreesu uručio qitu pardon buket jorgovana.

slika
Možeš ti editovati slike, smišljati dječije zajebancije, al yebe te malo što se nikad nećeš moći vratiti u prošlost pa izbrisati sve naslove, članke i potvrde ovog što mi danas pričamo, to da je Sarajevo - Velež = Derbi Bosne i Hercegovine, utakmica koja se nekad doživljavala kao najveća jedne jugoslovenske republike. Veća i od sarajevskog derbija koji je bio samo jedan simpatičan gradski derbi u kojem su se sastajali s jedne strane relativno ozbiljnan jugoslovenski klub sa 2 titule iza sebe, 2 finala kupa, klub koji je ugostio United, HSV, najdugovječniji prvoligaš iz BiH, prvi prvak koji je došao iz nje, po vječnoj tabeli najuspješniji klub iz BiH i s druge strane neutralcima simpatičan, potlačen, zapostavljen, klub "radničke klase", manje popularan i manje uspješan.
Ako izuzmeš period pod Osimom kad su se naosvajali nekakvih trofeja, oni su generalno neuspješan i marginalan klub. U Jugi su bili daleko iza Sarajeva po svim mogućim parametrima i kriterijima. Ni danas to nije ništa drugačije, malo ih vadi taj pomenuti period. Za njih je najnormalnija stvar veliki dio prvenstva provesti u opasnoj zoni i boriti se za opstanak. Pitanje je da li se takav klub uopšte može smatrati velikim, pa čak i u našim okvirima.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 maj 2026, 16:17

Telalovic je napisao/la:
22 maj 2026, 15:59
Cetaljim smeta sve sto ima veze sa Sarajevom i BiH
Polako ali sigurno pucas i sa ovim profilom :ljepota:

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 22 maj 2026, 16:24

https://hercegovacki.ba/nova-mostarska- ... -navijaca/

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se fotografija prekršajnog naloga koji je izdao MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, a koja je u kratkom roku izazvala veliku pozornost javnosti.

Razlog interesovanja nije sam prekršajni nalog, već činjenica da je policijski službenik kao mjesto događaja naveo “Ulicu Veležovih navijača”.

Ništa ne bi bilo neobično da u Mostaru zaista postoji ulica pod tim nazivom. Međutim, riječ je o nazivu koji se u proteklom razdoblju mogao vidjeti isključivo na grafitima i improviziranim natpisima iscrtanim na više lokacija na istočnoj obali grada.

Građani Mostara dobro znaju da su službeni nazivi ulica u gradu označeni plavim tablama, dok su natpisi “Ulica Veležovih navijača” ispisani crvenom bojom i predstavljaju svojevrsne grafite, a ne zvanične oznake.

Upravo zbog toga fotografija prekršajnog naloga izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, gdje se mnogi pitaju da li je policijski službenik želio napraviti šalu ili je zaista smatrao da se radi o službenom nazivu ulice.

Korisnica Facebooka Ornela H objavila je:

“ Veliko hvala PU Mostar na priznanju i zvaničnoj potvrdi da ulica Veležovih Navijača stvarno postoji.

Neki dobiju medalju, neki plaketu… a ja prekršajni nalog

Naravno, ovaj prekršajni nalog sam odmah platila i to punog srca.

PS adresa prekršajnog naloga podvučena

Pitanje za PU Mostar: ”Znaju li Vaši policajci čitati, pošto tabla sa adresom ulice u kojoj je vozilo parkirano, izbija oči”?”

Za sada nema službenog pojašnjenja iz MUP-a HNK, ali je ovaj slučaj već postao jedna od glavnih tema među Mostarcima na društvenim mrežama.

slika
:mrgreen:
Zadnja izmjena: Threeplanetrees, dana/u 22 maj 2026, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 maj 2026, 16:26

primussucks je napisao/la:
22 maj 2026, 16:10
Ima onaj hajvan sto govori jesi vidio-vidio.Sve bi ja to dao da mi je sa Nodijem sjesti da mu pivu platim.Ti bi Nodi u Mostaru bio habula zesca.Ljudi bi se otimali za tebe da ti se smiju.
Bio neki dan i slozio me celopek, dok sam gulio prtokalu
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 22 maj 2026, 16:32

minimum 10k

slika

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: svrakino1921 i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []