Jbg bar nam nije 80% trofeja namješteno i pušteno.Herson je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:17Ako izuzmeš period pod Osimom kad su se naosvajali nekakvih trofeja, oni su generalno neuspješan i marginalan klub. U Jugi su bili daleko iza Sarajeva po svim mogućim parametrima i kriterijima. Ni danas to nije ništa drugačije, malo ih vadi taj pomenuti period. Za njih je najnormalnija stvar veliki dio prvenstva provesti u opasnoj zoni i boriti se za opstanak. Pitanje je da li se takav klub uopšte može smatrati velikim, pa čak i u našim okvirima.Zutti je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:13Tek sad vidim snimak Manijaka od jučer. Nije provokacija, fkt mi nije jasno. Koji je vama qurac? Mi smo priča za sebe, unutrašnji problemi nas trenutno ubijaju, al šta je s vama?Možeš ti editovati slike, smišljati dječije zajebancije, al yebe te malo što se nikad nećeš moći vratiti u prošlost pa izbrisati sve naslove, članke i potvrde ovog što mi danas pričamo, to da je Sarajevo - Velež = Derbi Bosne i Hercegovine, utakmica koja se nekad doživljavala kao najveća jedne jugoslovenske republike. Veća i od sarajevskog derbija koji je bio samo jedan simpatičan gradski derbi u kojem su se sastajali s jedne strane relativno ozbiljnan jugoslovenski klub sa 2 titule iza sebe, 2 finala kupa, klub koji je ugostio United, HSV, najdugovječniji prvoligaš iz BiH, prvi prvak koji je došao iz nje, po vječnoj tabeli najuspješniji klub iz BiH i s druge strane neutralcima simpatičan, potlačen, zapostavljen, klub "radničke klase", manje popularan i manje uspješan.Samba71 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:04Prije utakmice grupa "Mostarske piše" zajedno sa grupom "Horde cvijeća" u znak dugogodišnje tradicije odigravanja "Derbija duge" i uzajamne ljubavi izvele su zajedno kompoziciju "Prođi sa mnom ispod duge, zagrli me čvrsto ti".
Tom prilikom predstavnik Hodi cvijeća Bundica CF je predstavniku "Mostarskih piša" Threeplanetreesu uručio qitu pardon buket jorgovana.
![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
avanti003 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:34Jbg bar nam nije 80% trofeja namješteno i pušteno.Herson je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:17Ako izuzmeš period pod Osimom kad su se naosvajali nekakvih trofeja, oni su generalno neuspješan i marginalan klub. U Jugi su bili daleko iza Sarajeva po svim mogućim parametrima i kriterijima. Ni danas to nije ništa drugačije, malo ih vadi taj pomenuti period. Za njih je najnormalnija stvar veliki dio prvenstva provesti u opasnoj zoni i boriti se za opstanak. Pitanje je da li se takav klub uopšte može smatrati velikim, pa čak i u našim okvirima.Zutti je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:13Tek sad vidim snimak Manijaka od jučer. Nije provokacija, fkt mi nije jasno. Koji je vama qurac? Mi smo priča za sebe, unutrašnji problemi nas trenutno ubijaju, al šta je s vama?
Možeš ti editovati slike, smišljati dječije zajebancije, al yebe te malo što se nikad nećeš moći vratiti u prošlost pa izbrisati sve naslove, članke i potvrde ovog što mi danas pričamo, to da je Sarajevo - Velež = Derbi Bosne i Hercegovine, utakmica koja se nekad doživljavala kao najveća jedne jugoslovenske republike. Veća i od sarajevskog derbija koji je bio samo jedan simpatičan gradski derbi u kojem su se sastajali s jedne strane relativno ozbiljnan jugoslovenski klub sa 2 titule iza sebe, 2 finala kupa, klub koji je ugostio United, HSV, najdugovječniji prvoligaš iz BiH, prvi prvak koji je došao iz nje, po vječnoj tabeli najuspješniji klub iz BiH i s druge strane neutralcima simpatičan, potlačen, zapostavljen, klub "radničke klase", manje popularan i manje uspješan.
Koji su ti svi moguci parametri i kriteriji? Jedan trofej vise ste imali, ok. Ali sve ostalo, popularnost u Jugoslaviji medju navijacima drugih klubova, broj navijaca, europski uspjesi, pa u svemu ste debelo iznad Zeljeznicara. Nakon rata se sve to nastavilo, plus trofeji na nasoj strani.Herson je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:17Ako izuzmeš period pod Osimom kad su se naosvajali nekakvih trofeja, oni su generalno neuspješan i marginalan klub. U Jugi su bili daleko iza Sarajeva po svim mogućim parametrima i kriterijima. Ni danas to nije ništa drugačije, malo ih vadi taj pomenuti period. Za njih je najnormalnija stvar veliki dio prvenstva provesti u opasnoj zoni i boriti se za opstanak. Pitanje je da li se takav klub uopšte može smatrati velikim, pa čak i u našim okvirima.Zutti je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:13Tek sad vidim snimak Manijaka od jučer. Nije provokacija, fkt mi nije jasno. Koji je vama qurac? Mi smo priča za sebe, unutrašnji problemi nas trenutno ubijaju, al šta je s vama?Možeš ti editovati slike, smišljati dječije zajebancije, al yebe te malo što se nikad nećeš moći vratiti u prošlost pa izbrisati sve naslove, članke i potvrde ovog što mi danas pričamo, to da je Sarajevo - Velež = Derbi Bosne i Hercegovine, utakmica koja se nekad doživljavala kao najveća jedne jugoslovenske republike. Veća i od sarajevskog derbija koji je bio samo jedan simpatičan gradski derbi u kojem su se sastajali s jedne strane relativno ozbiljnan jugoslovenski klub sa 2 titule iza sebe, 2 finala kupa, klub koji je ugostio United, HSV, najdugovječniji prvoligaš iz BiH, prvi prvak koji je došao iz nje, po vječnoj tabeli najuspješniji klub iz BiH i s druge strane neutralcima simpatičan, potlačen, zapostavljen, klub "radničke klase", manje popularan i manje uspješan.Samba71 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:04Prije utakmice grupa "Mostarske piše" zajedno sa grupom "Horde cvijeća" u znak dugogodišnje tradicije odigravanja "Derbija duge" i uzajamne ljubavi izvele su zajedno kompoziciju "Prođi sa mnom ispod duge, zagrli me čvrsto ti".
Tom prilikom predstavnik Hodi cvijeća Bundica CF je predstavniku "Mostarskih piša" Threeplanetreesu uručio qitu pardon buket jorgovana.
![]()
-
primussucks
- Kontakt:
A sta si obisao?kako ti je bilo?znam da ne voliš nas mostarce..NoDi80 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:26Bio neki dan i slozio me celopek, dok sam gulio prtokaluprimussucks je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:10Ima onaj hajvan sto govori jesi vidio-vidio.Sve bi ja to dao da mi je sa Nodijem sjesti da mu pivu platim.Ti bi Nodi u Mostaru bio habula zesca.Ljudi bi se otimali za tebe da ti se smiju.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Kome nije jasno zašti ih zovu mitomani, neka proćita rečenicu iznad.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO
Prolazili smo i gore stvari u periodu 2007-2014, pa su Horde upravo u tom periodu bile uvjerljivo najozbiljnija i najjača grupa u državi te imali kop sa najviše ljudi, a o gostovanjima u tom periodu je suvišno i pričati.KONTRASVIH je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:55
Da im je samo 10% onoga kroz sta Zeljeznicar prolazi zadnjih nekoliko godina, mislim da bi im klub pratila samo bliza rodbina igraca i da bi se preselili negdje kod Ilijasa jer bezveze zauzimaju nas gradski stadion.
Ne budi liskaa, nije nodi kenjacccprimussucks je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:44
A sta si obisao?kako ti je bilo?znam da ne voliš nas mostarce..
Meni je zena iz starMo babaraa, odemo djutureee svako malo
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Obišao Nodi pola svijeta u zadnjih pola godine.
- MostarskiBijeli1
- Kontakt:
Zaboravio si i 12 bodova od VeležaThreeplanetrees je napisao/la: ↑22 maj 2026, 11:28Kako ih spasi ministar iz HDZ. Ja sam mislio da ih ne žele pustiti sa lanca kada ovo stvarno briga Zrinjskog prema svojoj filijali. Iduće sezone 12 bodova od Rudara i 12 bodova od plave filijale to je 20% titule. Iskusno moram priznati
Sta ste prolazili? Bukvalno ste 2007. osvojili svoju prvu titulu u PL i u tom periodu koji spominjes ste odigrali skoro 20 evropskih utakmica. Vise nego sto ste odigrali od 2015. do danas.NoProfit je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:48Prolazili smo i gore stvari u periodu 2007-2014, pa su Horde upravo u tom periodu bile uvjerljivo najozbiljnija i najjača grupa u državi te imali kop sa najviše ljudi, a o gostovanjima u tom periodu je suvišno i pričati.KONTRASVIH je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:55
Da im je samo 10% onoga kroz sta Zeljeznicar prolazi zadnjih nekoliko godina, mislim da bi im klub pratila samo bliza rodbina igraca i da bi se preselili negdje kod Ilijasa jer bezveze zauzimaju nas gradski stadion.![]()
Kakvo gasenjeMostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:03Zaboravio si i 12 bodova od VeležaThreeplanetrees je napisao/la: ↑22 maj 2026, 11:28Kako ih spasi ministar iz HDZ. Ja sam mislio da ih ne žele pustiti sa lanca kada ovo stvarno briga Zrinjskog prema svojoj filijali. Iduće sezone 12 bodova od Rudara i 12 bodova od plave filijale to je 20% titule. Iskusno moram priznati![]()
A fkt kad smo kod toga, kad je zadnji put Velez dobio Zrinskog?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Šta nismo prolazili? Šta smo osvojili nakon te titule 2007. sve do 2014.? Bili na ivici gašenja, gradski rival osvajao trofeje, nama igrači bili na viršlama, o trofejima niko nije ni razmišljao. O kakvim ti evropskim utakmicama pričaš? O ovim što ih igramo i dan danas? I na to bismo trebali biti ponosni je li?Vorovus je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:03Sta ste prolazili? Bukvalno ste 2007. osvojili svoji prvu titulu u PL i u tom periodu koji spominjes ste odigrali skoro 20 evropskih utakmica. Vise nego sto ste odigrali od 2015. do danas.NoProfit je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:48Prolazili smo i gore stvari u periodu 2007-2014, pa su Horde upravo u tom periodu bile uvjerljivo najozbiljnija i najjača grupa u državi te imali kop sa najviše ljudi, a o gostovanjima u tom periodu je suvišno i pričati.KONTRASVIH je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:55
Da im je samo 10% onoga kroz sta Zeljeznicar prolazi zadnjih nekoliko godina, mislim da bi im klub pratila samo bliza rodbina igraca i da bi se preselili negdje kod Ilijasa jer bezveze zauzimaju nas gradski stadion.![]()
Posušje - Sloga Meridian, ove večeras rođena majka neće gledati.
Najgluplja liga ikad.
Najgluplja liga ikad.
- Threeplanetrees
- Kontakt:
Moguće ali za to će biti potrebno Štimčevo novo pozivanje na treći entitet, kukanje na sudije da bi vam ponovo Peljtu baliju dodjelili, izgorena leđa od baklji dok će vam filijala samo zaleć kao kurbanMostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:03Zaboravio si i 12 bodova od VeležaThreeplanetrees je napisao/la: ↑22 maj 2026, 11:28Kako ih spasi ministar iz HDZ. Ja sam mislio da ih ne žele pustiti sa lanca kada ovo stvarno briga Zrinjskog prema svojoj filijali. Iduće sezone 12 bodova od Rudara i 12 bodova od plave filijale to je 20% titule. Iskusno moram priznati![]()
2023, nekad pri kraju godine. 3-0 u Vrapcicima.Argentina je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:05Kakvo gasenjeMostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:03Zaboravio si i 12 bodova od VeležaThreeplanetrees je napisao/la: ↑22 maj 2026, 11:28Kako ih spasi ministar iz HDZ. Ja sam mislio da ih ne žele pustiti sa lanca kada ovo stvarno briga Zrinjskog prema svojoj filijali. Iduće sezone 12 bodova od Rudara i 12 bodova od plave filijale to je 20% titule. Iskusno moram priznati![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- LondonBlues
- Kontakt:
Trenutni omjer zadnjih 20 utakmica je 15-4-1.Argentina je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:05Kakvo gasenjeMostarskiBijeli1 je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:03Zaboravio si i 12 bodova od VeležaThreeplanetrees je napisao/la: ↑22 maj 2026, 11:28Kako ih spasi ministar iz HDZ. Ja sam mislio da ih ne žele pustiti sa lanca kada ovo stvarno briga Zrinjskog prema svojoj filijali. Iduće sezone 12 bodova od Rudara i 12 bodova od plave filijale to je 20% titule. Iskusno moram priznati![]()
Vladari i rekorderi bh fudbala.
MO=HSKZ
MO=HSKZ
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Nije to ni blizu lose kao sto zelis predstaviti, a Vorovus ti je to sasvim korektno objasnio.NoProfit je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:48Prolazili smo i gore stvari u periodu 2007-2014, pa su Horde upravo u tom periodu bile uvjerljivo najozbiljnija i najjača grupa u državi te imali kop sa najviše ljudi, a o gostovanjima u tom periodu je suvišno i pričati.KONTRASVIH je napisao/la: ↑22 maj 2026, 15:55
Pricamo o periodu kada je ultra furka generalno bila na svom vrhuncu. Ne bih rekao da je to bio period najjace i najozbiljnije grupe, al brojnost jeste bila brutalna kao i kod svih jacih grupa. Pa evo znas i sam da su Lesinari znali po 100 baklji paliti po utakmici i da su redovno punili onu tribinu.
To je jednostavno bio vrhunac scene u tom vremenu. Svaka ozbiljnija grupa je imala te periode koje zelis prepisati samo svojoj grupi. I brojnost, i dobra gostovanja, i jake domace tekme. Citava scena tada zivjela na mnogo ozbiljnijem nivou nego danas.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Nemoj bola Nodia , nasa raja,vizionar, samo ga ljudi ne kontaju jos. Daleko najpodjcjenjeniji clan foruma.primussucks je napisao/la: ↑22 maj 2026, 16:10Ima onaj hajvan sto govori jesi vidio-vidio.Sve bi ja to dao da mi je sa Nodijem sjesti da mu pivu platim.Ti bi Nodi u Mostaru bio habula zesca.Ljudi bi se otimali za tebe da ti se smiju.
Ni blizu kriza kroz kakvu su prolazili/prolaze drugi klubovi, ni po duzina trajanja ni po intenzitetu.NoProfit je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:08Šta nismo prolazili? Šta smo osvojili nakon te titule 2007. sve do 2014.? Bili na ivici gašenja, gradski rival osvajao trofeje, nama igrači bili na viršlama, o trofejima niko nije ni razmišljao. O kakvim ti evropskim utakmicama pričaš? O ovim što ih igramo i dan danas? I na to bismo trebali biti ponosni je li?Ne ofiraj se sviju ti.
Kazem ti, vise ste odigrali evropskih utakmica tad, nego od 2015. do danas. Ako ne vjerujes, prebroji.
Logicno je da bolju posjetu i bolja izdanja imaju navijači koji dugo čekaju titulu i koji su je zeljni, to se vidjelo i na primjeru Delija kad je Partizan dominirao, sad kod Hajduka, kod Zeljeznicara... pa i kod Sarajeva tad.
To je nesto sasvim normalno, a ti predstavljas kao neku pozitivnu anomaliju u korist Hz.
Balkanska scena je tad bila na vrhuncu, lakse je bilo dovuci 2 hiljade ljudi u kop tada nego 600 danas, svakoj grupi.
LondonBlues je napisao/la: ↑22 maj 2026, 17:14Trenutni omjer zadnjih 20 utakmica je 15-4-1.
Ni Bayern se ne izivljava toliko nad St. Paulijem. A lako vam je trpati vrapcicku sirotinju.

.png)