2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
26
30%
2) Werder
20
23%
3) St. Pauli
13
15%
4) Darmstadt
9
10%
5) Nürnberg
5
6%
6) HSV
14
16%

Ukupno glasova: 87

Amirutah1988
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la Amirutah1988 » 01 jun 2026, 18:13

Profiteri i luzeri za ovu sezonu:

slika

slika

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 jun 2026, 12:18

Amirutah1988 je napisao/la:
01 jun 2026, 16:11

Evo Glatzela :lol: :crazy: sranje nmg da se naviknem da Wolfsburg dovodi ovakve igrace,uvijek se je debelo placalo i dovodili poznati igrači.
Sve vodi ka tome da ode Pejcinovic,na moju žalost.
Kod mene je obratno, mi navodno nudimo 9 milki za Vieiru, pitam se otkud nama taj novac. Vi ste potpisali Hornbyja za 4 milke, to je u cvajti ogroman novac, većini klubova je to dvogodišnji transfer budžet. A u trećoj je to vrijednost pola momčadi.

Kad vidiš da u cvajti tvoja momčad nije ništa bolja od nekog prosječnog drugoligaša koji vrijedi duplo manje a igrači su im plaćeni tri ili četri puta manje, onda se pitaš šta ti u stvari dobivaš za svoj novac. Biznis model cvajte na podržava takvo poslovanje, možeš opstati jedino ako imaš mecenu, i to na kratki rok da staviš sve karte na ekspresni povratak.

Inače, ode Wimmer u Hoffu za 10 milki (12,5 prema WAZ-u). Za Dženana je najviše zainteresiran Leverkusen, tu bi moglo bit nešto iako im je Emersonn bliže dolasku.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 02 jun 2026, 13:15

ledar je napisao/la:
02 jun 2026, 12:18
01 jun 2026, 16:11

Evo Glatzela :lol: :crazy: sranje nmg da se naviknem da Wolfsburg dovodi ovakve igrace,uvijek se je debelo placalo i dovodili poznati igrači.
Sve vodi ka tome da ode Pejcinovic,na moju žalost.
Kod mene je obratno, mi navodno nudimo 9 milki za Vieiru, pitam se otkud nama taj novac. Vi ste potpisali Hornbyja za 4 milke, to je u cvajti ogroman novac, većini klubova je to dvogodišnji transfer budžet. A u trećoj je to vrijednost pola momčadi.

Kad vidiš da u cvajti tvoja momčad nije ništa bolja od nekog prosječnog drugoligaša koji vrijedi duplo manje a igrači su im plaćeni tri ili četri puta manje, onda se pitaš šta ti u stvari dobivaš za svoj novac. Biznis model cvajte na podržava takvo poslovanje, možeš opstati jedino ako imaš mecenu, i to na kratki rok da staviš sve karte na ekspresni povratak.

Inače, ode Wimmer u Hoffu za 10 milki (12,5 prema WAZ-u). Za Dženana je najviše zainteresiran Leverkusen, tu bi moglo bit nešto iako im je Emersonn bliže dolasku.
Arsenal hoce 10-15 miliona Ojra😁😁😁 za Vieru.

Ako bude Hornby kao zadnje dvoje sezone u Darmstadtu,onda ce se isplatiti ovih 4 mil.,ali ja se bojim da ne bude epizoda kao sto je igrao za Aberdeen .
Čitao sam za Wimmera,dobra suma,mada ja mislim da je trebao za vise,ali jos nije potvrđen transfer pa cemo vidjeti.

Jesi siguran da Leverkuzen,Frankfurt mogu ponuditi 20+miliona za Pejcinovica,ja mislim da nece, ako bude isao,Benfica ili neki treci klub.
Naravno volio bih da Dzenan ostane,a ako mora vec otici ,volio bih da ne ostane u BL :D neka moja utjeha.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 02 jun 2026, 13:19

slika
Jonas Boldt je jučer i oficijalno predstavljen kao novi sportski menadzer u Hannoveru.

Danas su predstavili novo pojačanje

slika

Hannover 96 pojačava obranu za nadolazeću sezonu: Defanzivac Jean Hugonet prelazi iz 1. FC Magdeburg

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jun 2026, 00:07

02 jun 2026, 13:15
Jesi siguran da Leverkuzen,Frankfurt mogu ponuditi 20+miliona za Pejcinovica,ja mislim da nece, ako bude isao,Benfica ili neki treci klub.
Naravno volio bih da Dzenan ostane,a ako mora vec otici ,volio bih da ne ostane u BL :D neka moja utjeha.
Kako sam rekao mislim da je Kusenu prioritet Emersonn, imaju već jednog korpulentnog napadača slavenskog podrijetla (Schicka), a imaju i Kofanea. U igru za Dženana se ubacio i Freiburg, koji navodno ima najveće šanse (prema Kickeru). Benfica je izvan razmatranja jer Dženan želi ostati u bundesu.

Koliko para ćete dobit od VW-a?

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 03 jun 2026, 07:32

ledar je napisao/la:
03 jun 2026, 00:07
02 jun 2026, 13:15
Kako sam rekao mislim da je Kusenu prioritet Emersonn, imaju već jednog korpulentnog napadača slavenskog podrijetla (Schicka), a imaju i Kofanea. U igru za Dženana se ubacio i Freiburg, koji navodno ima najveće šanse (prema Kickeru). Benfica je izvan razmatranja jer Dženan želi ostati u bundesu.

Koliko para ćete dobit od VW-a?
Ako otpada Benfica,a citao sam i ja da želi Dzenan ostati u Njemačkoj,neka ga onda kod nas pa neka vrati vukove gdje i pripadaju.
Ali čitam da Benfica baš zeli da ga dovede,i da su poslali dobru ponudu,to je vjerovatno 20-25 miliona,jer je rečeno da ponuda mora biti ,ne ispod 20 miliona.

Sto se tice novca od VW-procitao sam da ce nakon ispadanja sa 80,skratiti na 55,ali tu ide i dio za ženski klub+ za tim koji igra juniorsku ligu.
Mada na nekim portalima sam cirai da ce biti i manje od pola,30-40miliona.
Tacno,ne znam,ali da ce biti umanjenja znatnog,hoce
Ove godine se to nece mnogo osjetiti,jer ce se prodati veliki broj igrača,kupovati ovi po 4-5 miliona,sra ce biti u buducnosti,nek je Bog na pomoci.
Strobl vrlo blizu da postane trener,neki podržavaju,neki ne.
Izbora nije ni bilo ,3-4 imena su se spominjala,kao da je sve bilo određeno i prije završetka sezone,takav utisak imam

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jun 2026, 12:33

Znači realno dobivate oko 40 milki. Nakon svih prodaja imaćete kadar negdje oko 100 milki, to je space shuttle za cvajtu. Bojim se da je Heckingov pristup klasično drugoligaški (Hornby, Glatzel, Rexhbecaj...) a za tim nema nikakve potrebe. Također mislim da bi sigurniji izbor bio neki iskusniji provjereni trener, ne kažem da će Strobl biti loš nego preuzimate nepotreban rizik. Može Strobl biti fantastičan a može i flopati, to je mačak u vreći, kad imate ovako jak kadar treba samo solidan trener koji će to hendlati da kvaliteta dođe do izražaja.

S obzirom da imate para ja sam isto stava da Pejčinovića trebate zadržati, ali Hecking to vodi kao da ste klasični drugoligaš. Uzmi para gdje god i koliko možeš a trpaj drugoligaške mediokritete, pa kad se nagodinu vratite imaćete lošu startnu poziciju u bundesu i kuburiti oko opstanka. Trebate nekog menadžera koji ima širu viziju i čiji je horizont dulji od jedne sezone.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 03 jun 2026, 13:58

ledar je napisao/la:
03 jun 2026, 12:33
Znači realno dobivate oko 40 milki. Nakon svih prodaja imaćete kadar negdje oko 100 milki, to je space shuttle za cvajtu. Bojim se da je Heckingov pristup klasično drugoligaški (Hornby, Glatzel, Rexhbecaj...) a za tim nema nikakve potrebe. Također mislim da bi sigurniji izbor bio neki iskusniji provjereni trener, ne kažem da će Strobl biti loš nego preuzimate nepotreban rizik. Može Strobl biti fantastičan a može i flopati, to je mačak u vreći, kad imate ovako jak kadar treba samo solidan trener koji će to hendlati da kvaliteta dođe do izražaja.

S obzirom da imate para ja sam isto stava da Pejčinovića trebate zadržati, ali Hecking to vodi kao da ste klasični drugoligaš. Uzmi para gdje god i koliko možeš a trpaj drugoligaške mediokritete, pa kad se nagodinu vratite imaćete lošu startnu poziciju u bundesu i kuburiti oko opstanka. Trebate nekog menadžera koji ima širu viziju i čiji je horizont dulji od jedne sezone.
Čim prije shvatimo da smo drugoligaš,tim bolje.
Ako iko ima iskustvo s radom u Cvajti ,to je Heching,pa me to malo smiruje i daje mi optimizam.
Ali pitanje trenera je ono sto uznemirava mnoge navijače,4 su imena,ne bih nijednog a očito ce ovaj Verlovac biti novi trener,a to ce biti mac sa dvije oštrice.
Jedno je trenirati treceligasa,a sasvim drugo sjesti na vrucu klupu kao sto je ova,bit ce tu i medijske pozornosti,pritiska.
Lisac Hecking to može preživjeti ,ali ovaj mladi trener sumnjam.
Kada pogledam sta je uradio Glasner sa Palacom tek sad vidim koliko smo izgubili sa njegovim odlaskom,svakako nakon Magatha,drugi najbolji trener ikad koji je bio u Wolfsburgu.
Što se tiče Dzenana,bas sam citao intervju Heckinga,i rekao je da namjeravaju zadržati ga,mišljenje mogu promjeniti isključivo ako bude pozamašna ponuda.
Freiburg ne troši 20+miliona na transfere,Frankfurt je prosle sezone platio dva igrača po 20 miliona,ali oni imaju 5-6 opcija u napadu,ne vidim potrebe da ga traže.
Lever je isto pokriven napadački

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jun 2026, 14:52

03 jun 2026, 13:58
Što se tiče Dzenana,bas sam citao intervju Heckinga,i rekao je da namjeravaju zadržati ga,mišljenje mogu promjeniti isključivo ako bude pozamašna ponuda.
Meni to više liči na marketinški štos da se postigne što veća cijena, jer ako nije na prodaju onda nije i točka. Više od 20 milki se neće izvući kako god okreneš i sad je pitanje jel za 20 na prodaju ili nije? Ja sam shvatio da je.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 03 jun 2026, 15:02

slika

VfL Bochum je potpisao ugovor s Jeanom Manuelom Mbomom.
26-godišnjak je prethodno igrao za Viborg FF u Danskoj, a klubu se pridružuje kao slobodan igrač.

slika
Damjan Kovačević novi igrac Braunschweiga

21-godišnjak dolazi iz TSV Hartberg, jača desnu obrambenu stranu plavo-žutih i potpisuje ugovor u Löwenstadtu do 30. Lipanj 2029.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 03 jun 2026, 15:21

ledar je napisao/la:
03 jun 2026, 14:52
03 jun 2026, 13:58
Meni to više liči na marketinški štos da se postigne što veća cijena, jer ako nije na prodaju onda nije i točka. Više od 20 milki se neće izvući kako god okreneš i sad je pitanje jel za 20 na prodaju ili nije? Ja sam shvatio da je.
Zato ti i kažem,ako bude pameti zadržati ce Pejcinovica minimum jos jednu sezonu,ako se uspijemo vratiti odmah u BL,dobro i jeste,a ako ne,Dzenan koji bi sigurno bio jedan od najboljih strijelaca Cvajte privukao bi jos vecu paznju na sebe,sigurno bi imao +/-20golova u sezoni.
Ako se Amoura platio 15 miliona(5 godina stariji)Majer 25 miliona(7godina stariji),Maehle 13 miliona(8 godina stariji),onda ne vidim razlog zasto Dzenana ne bi mogli prodati 20+a siguran sam da ce biti novi Dzeko,to sam vec znao u sezoni 2023/24 kada sam ga pratio i gledao tokom utakmica U19,tada niko nije pisao da je on Dzekin nasljednik,a ja sam to osjecao,znao,i danas mnogi portali,sportski novinari upravo to govore i pišu.
On je dragulj,i mora biti cijenjen,Wolfsburg ne smije napraviti grešku,a bilo ih je ranije

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jun 2026, 16:00

03 jun 2026, 15:21

Ako se Amoura platio 15 miliona(5 godina stariji)Majer 25 miliona(7godina stariji),Maehle 13 miliona(8 godina stariji),onda ne vidim razlog zasto Dzenana ne bi mogli prodati 20+a siguran sam da ce biti novi Dzeko
To što ste dali za Majera 25 i Maehlea 13 milki ne znači da je bilo pametno i da je to mjerilo. Ako za Majera ne uspijete dobiti više od 7-8 milki ja bih ga zadržao, pravi trener sigurno bi mu pronašao mjesto i u pravom timu bi procvao.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 03 jun 2026, 16:08

ledar je napisao/la:
03 jun 2026, 16:00
03 jun 2026, 15:21

Ako se Amoura platio 15 miliona(5 godina stariji)Majer 25 miliona(7godina stariji),Maehle 13 miliona(8 godina stariji),onda ne vidim razlog zasto Dzenana ne bi mogli prodati 20+a siguran sam da ce biti novi Dzeko
To što ste dali za Majera 25 i Maehlea 13 milki ne znači da je bilo pametno i da je to mjerilo. Ako za Majera ne uspijete dobiti više od 7-8 milki ja bih ga zadržao, pravi trener sigurno bi mu pronašao mjesto i u pravom timu bi procvao.
Majera da dajemo za 7-8 miliona,a platili 25,pa moze ako smo ludi,pa Dinamo ga je dao za 12,Rennes nama za 25,i mi da dajemo za 7-8 ,e pa nece moci,nije ni realno.
Mi cemo dobiti od tranfera +/-100 miliona ,takve su procjene,za bagatelu nece ni otici,ugovor mu je do 6.2028 svakako,a i on bi se trebao poklopiti po usima,jer nije pola od ovog iznosa otplatio svojom IGROM.
Eriksen je jedini koji bi mogao otici za mali iznos

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 03 jun 2026, 16:15

Dobro pojačanje za Magdeburg

slika

Torben Müsel se priključio FCM-u od trećeligaša Rot-Weiss Essen ,26-godišnjak je prošle sezone postigao 13 golova za RWE.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []