Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Kod mene je obratno, mi navodno nudimo 9 milki za Vieiru, pitam se otkud nama taj novac. Vi ste potpisali Hornbyja za 4 milke, to je u cvajti ogroman novac, većini klubova je to dvogodišnji transfer budžet. A u trećoj je to vrijednost pola momčadi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 16:11
Evo Glatzela![]()
sranje nmg da se naviknem da Wolfsburg dovodi ovakve igrace,uvijek se je debelo placalo i dovodili poznati igrači.
Sve vodi ka tome da ode Pejcinovic,na moju žalost.
Arsenal hoce 10-15 miliona Ojraledar je napisao/la: ↑02 jun 2026, 12:18Kod mene je obratno, mi navodno nudimo 9 milki za Vieiru, pitam se otkud nama taj novac. Vi ste potpisali Hornbyja za 4 milke, to je u cvajti ogroman novac, većini klubova je to dvogodišnji transfer budžet. A u trećoj je to vrijednost pola momčadi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑01 jun 2026, 16:11
Evo Glatzela![]()
sranje nmg da se naviknem da Wolfsburg dovodi ovakve igrace,uvijek se je debelo placalo i dovodili poznati igrači.
Sve vodi ka tome da ode Pejcinovic,na moju žalost.
Kad vidiš da u cvajti tvoja momčad nije ništa bolja od nekog prosječnog drugoligaša koji vrijedi duplo manje a igrači su im plaćeni tri ili četri puta manje, onda se pitaš šta ti u stvari dobivaš za svoj novac. Biznis model cvajte na podržava takvo poslovanje, možeš opstati jedino ako imaš mecenu, i to na kratki rok da staviš sve karte na ekspresni povratak.
Inače, ode Wimmer u Hoffu za 10 milki (12,5 prema WAZ-u). Za Dženana je najviše zainteresiran Leverkusen, tu bi moglo bit nešto iako im je Emersonn bliže dolasku.
Kako sam rekao mislim da je Kusenu prioritet Emersonn, imaju već jednog korpulentnog napadača slavenskog podrijetla (Schicka), a imaju i Kofanea. U igru za Dženana se ubacio i Freiburg, koji navodno ima najveće šanse (prema Kickeru). Benfica je izvan razmatranja jer Dženan želi ostati u bundesu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 13:15Jesi siguran da Leverkuzen,Frankfurt mogu ponuditi 20+miliona za Pejcinovica,ja mislim da nece, ako bude isao,Benfica ili neki treci klub.
Naravno volio bih da Dzenan ostane,a ako mora vec otici ,volio bih da ne ostane u BLneka moja utjeha.
Ako otpada Benfica,a citao sam i ja da želi Dzenan ostati u Njemačkoj,neka ga onda kod nas pa neka vrati vukove gdje i pripadaju.ledar je napisao/la: ↑03 jun 2026, 00:07Kako sam rekao mislim da je Kusenu prioritet Emersonn, imaju već jednog korpulentnog napadača slavenskog podrijetla (Schicka), a imaju i Kofanea. U igru za Dženana se ubacio i Freiburg, koji navodno ima najveće šanse (prema Kickeru). Benfica je izvan razmatranja jer Dženan želi ostati u bundesu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jun 2026, 13:15Jesi siguran da Leverkuzen,Frankfurt mogu ponuditi 20+miliona za Pejcinovica,ja mislim da nece, ako bude isao,Benfica ili neki treci klub.
Naravno volio bih da Dzenan ostane,a ako mora vec otici ,volio bih da ne ostane u BLneka moja utjeha.
Koliko para ćete dobit od VW-a?
Čim prije shvatimo da smo drugoligaš,tim bolje.ledar je napisao/la: ↑03 jun 2026, 12:33Znači realno dobivate oko 40 milki. Nakon svih prodaja imaćete kadar negdje oko 100 milki, to je space shuttle za cvajtu. Bojim se da je Heckingov pristup klasično drugoligaški (Hornby, Glatzel, Rexhbecaj...) a za tim nema nikakve potrebe. Također mislim da bi sigurniji izbor bio neki iskusniji provjereni trener, ne kažem da će Strobl biti loš nego preuzimate nepotreban rizik. Može Strobl biti fantastičan a može i flopati, to je mačak u vreći, kad imate ovako jak kadar treba samo solidan trener koji će to hendlati da kvaliteta dođe do izražaja.
S obzirom da imate para ja sam isto stava da Pejčinovića trebate zadržati, ali Hecking to vodi kao da ste klasični drugoligaš. Uzmi para gdje god i koliko možeš a trpaj drugoligaške mediokritete, pa kad se nagodinu vratite imaćete lošu startnu poziciju u bundesu i kuburiti oko opstanka. Trebate nekog menadžera koji ima širu viziju i čiji je horizont dulji od jedne sezone.
Meni to više liči na marketinški štos da se postigne što veća cijena, jer ako nije na prodaju onda nije i točka. Više od 20 milki se neće izvući kako god okreneš i sad je pitanje jel za 20 na prodaju ili nije? Ja sam shvatio da je.Amirutah1988 je napisao/la: ↑03 jun 2026, 13:58Što se tiče Dzenana,bas sam citao intervju Heckinga,i rekao je da namjeravaju zadržati ga,mišljenje mogu promjeniti isključivo ako bude pozamašna ponuda.

Zato ti i kažem,ako bude pameti zadržati ce Pejcinovica minimum jos jednu sezonu,ako se uspijemo vratiti odmah u BL,dobro i jeste,a ako ne,Dzenan koji bi sigurno bio jedan od najboljih strijelaca Cvajte privukao bi jos vecu paznju na sebe,sigurno bi imao +/-20golova u sezoni.ledar je napisao/la: ↑03 jun 2026, 14:52Meni to više liči na marketinški štos da se postigne što veća cijena, jer ako nije na prodaju onda nije i točka. Više od 20 milki se neće izvući kako god okreneš i sad je pitanje jel za 20 na prodaju ili nije? Ja sam shvatio da je.Amirutah1988 je napisao/la: ↑03 jun 2026, 13:58Što se tiče Dzenana,bas sam citao intervju Heckinga,i rekao je da namjeravaju zadržati ga,mišljenje mogu promjeniti isključivo ako bude pozamašna ponuda.
To što ste dali za Majera 25 i Maehlea 13 milki ne znači da je bilo pametno i da je to mjerilo. Ako za Majera ne uspijete dobiti više od 7-8 milki ja bih ga zadržao, pravi trener sigurno bi mu pronašao mjesto i u pravom timu bi procvao.Amirutah1988 je napisao/la: ↑03 jun 2026, 15:21
Ako se Amoura platio 15 miliona(5 godina stariji)Majer 25 miliona(7godina stariji),Maehle 13 miliona(8 godina stariji),onda ne vidim razlog zasto Dzenana ne bi mogli prodati 20+a siguran sam da ce biti novi Dzeko
Majera da dajemo za 7-8 miliona,a platili 25,pa moze ako smo ludi,pa Dinamo ga je dao za 12,Rennes nama za 25,i mi da dajemo za 7-8 ,e pa nece moci,nije ni realno.ledar je napisao/la: ↑03 jun 2026, 16:00To što ste dali za Majera 25 i Maehlea 13 milki ne znači da je bilo pametno i da je to mjerilo. Ako za Majera ne uspijete dobiti više od 7-8 milki ja bih ga zadržao, pravi trener sigurno bi mu pronašao mjesto i u pravom timu bi procvao.Amirutah1988 je napisao/la: ↑03 jun 2026, 15:21
Ako se Amoura platio 15 miliona(5 godina stariji)Majer 25 miliona(7godina stariji),Maehle 13 miliona(8 godina stariji),onda ne vidim razlog zasto Dzenana ne bi mogli prodati 20+a siguran sam da ce biti novi Dzeko
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.