24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: 24.06.2026: Bosna i Hercegovina - Katar

Post Postao/la ErosViverosViv » 21 jun 2026, 16:02

Unofficialpage je napisao/la:
21 jun 2026, 16:00
Ne treba ih podcijeniti ali moramo znati da smo mnogo kvalitetnija ekipa. Ne smijemo izaći sa mišljenjem ma lako ćemo, nemaju oni pojma, lagano im utrpat 1-2 gola i to je to. Tu je poraz zagarantovan (i remi ko poraz računam jer je ishod isti). Moramo izaći čvrsto, napasti ih od prve minute, žestoko igrati.

Bolju šansu za prolaz grupe nećemo imati, veliki posao smo uradili što smo bod uzeli protiv Kanade a moglo je i 3 vrlo lako. Jači smo, bolji smo i ovo treba riješiti kako treba.
Za 100 godina neces dobiti laksu grupu.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 21 jun 2026, 16:04

Da je ovo ekipa s Misketom, Pjanom, Ibiševićem, bio bi 100% siguran da ih uzimamo. Ona generacija je redovno trpala outsidere, al nije mogla dobiti jačeg protivnika.
Ipak mislim da ovi imaju taj karakter da prorade kada najviše treba i da uzimamo.

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 21 jun 2026, 16:05

invincible1921 je napisao/la:
21 jun 2026, 15:44
rishovski je napisao/la:
21 jun 2026, 15:37
invincible1921 je napisao/la:
21 jun 2026, 14:50
Ma bezveze se filozofira, sve pada u vodu sto inace kao kontas....po meni se nema sta kalkulisat.

Igras za prolaz grupe na SP protiv mozda i najslabije ekipe turnira od koje si sigurno kvalitetom jaci za bar dva gola.

Od prve minute ih pritinut visoko i izac maksimalno napadacki. Ako barabrez bude opet taktizirao i nedaj Boze davap posjed kataru, onda slobodno nek se po.sere na sve do sad sto je uradio. Kao sto rekoh jaci smo za dva gola bar, motiv veci nego ikad...ludost je da deugacije izadjes nego ofanzjvnije nego ikad
Ma po meni je bolje sto i Katar ima sanse za prolaz,jer koliko god da su slabi opet ako zele proci moraju i oni igrat napadački... A da su otpisani nama bi bilo puno teže jer bi oni igrali rasterećeno i bez pritiska i prije bi nas tako zayebali i ne odemo ni mi a ni oni :mrgreen:
Kad oni nas napadnu od prve minute :D
Za očekivati je da mi njih i oni nas napadnu jer nemaju šta izgubiti, samo je po meni logičnije da smo mi opasniji u napadu i bolji u odbrani i to bi trebalo prevagati... Ali opet nikad se ne zna, jer na ovom SP imaš repki koje bukvalno ubiju protivnika sa napadima ali ne pretvore u golove.

PrijedorCarsija
Kontakt:

Post Postao/la PrijedorCarsija » 21 jun 2026, 16:15

Gledam sastav sa kojim smo Italiju napali, ko je sa klupe usao i kakve su ocijene igraca bile. Nismo bili dominantni samo u fazi kada ih je bilo 10, nego kroz cijelu utakmicu. Uzeci to u obzir, ubjedjen sam da je dosadasnja pasivna igra izazvana pogresnim mentalnim pristupom igraca.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 21 jun 2026, 16:36

Ghuraba je napisao/la:
21 jun 2026, 13:33
Najbolnija cinjenica je da mi u ovoj formaciji nismo dali go iz igre (osim iz kornera) ni protiv jedne ozbiljne reprezentacije kad se igralo 11 na 11 (mada se ne sjecam ni kad smo zabili nesto i protiv ovih manje ozbiljnih). Austrija, Vels, Kanada, Svicarska, sve po jedan go na utakmici i svaki je dosao nakon kornera. Ako to nije alarm da nesto treba promijeniti, onda ne znam sta jeste. Ovakva igra nam nece donijeti dominaciju i veliki broj sansi ni protiv Katara. Tako da, svaka formacija s dva veznjaka osudjena je na propast u utakmici koju moras dobiti i u kojoj si favorit.
Naravno da je to alarm i da se nesto treba mijenjati,a prvo moras zamijeniti napadaca tj. Demirovica.
Protiv Velsa je propustio 2 stopostotne šanse,i to znas kako je propustio?
Tako sto frajer promasi cijelu loptu,ne gol,nego loptu.
Eto to su 2 šanse iskreirane,onda protiv Kanade sta reći,svi vec znamo.
Znaci eto to su 3 šanse,koje bi 80 posto napadaca pretvorili u gol,a te šanse su dolazile u krucijalnom vremenu za nas.
Znaci poenta je izvaditi Demirovica napolje po cijenu nek nas ima 10 na terenu.
Zaista mi se ne da slušat presing bla bla,nabijem ja njegov presing.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 21 jun 2026, 16:53

Je li realno da na utakmici bude raje ko u LA?

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 21 jun 2026, 16:55

Rumunija nije ozbiljna reprezentacija?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 jun 2026, 17:13

Nama je ovaj mec bitan i zbog ovih potencijalnih igraca. Ako bi prosli, a nadam se da hocemo, mozda bi se i oni lakse odlucili da igraju za nas.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Bosnjo22
Kontakt:

Post Postao/la Bosnjo22 » 21 jun 2026, 17:15

Znaci ovo je jedna od najvaznijih utakmica historije reprezentacije BiH,a mozemo je dobiti

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 21 jun 2026, 17:17

Nije jedna od, nego najvažnija.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 jun 2026, 17:19

Nasa pasivna igra meni ne lici na rezultat mentalnog pristupa igraca, nego aktivno se igra povuceno i defenzivno. To se vidi na manjku visokog presinga i cistog prepustanja lopte protivniku. Tako nesto smatram vise rezultatom odluke strucnog staba. I da protiv Italije smo od pocetka isli vise u napad, no mora se reci da ni Italija nije vrsila takav presing kao Kanada ili Svicarska. Na drugoj strani, protiv Welsa smo u 1. i 2. poluvremenu izgledali kao dvije razlicite reprezentacije, ova 2. mi se bolje svidja.

Suvise cesto igramo da ne izgubimo, dopustimo protivniku nenormalno mnogo sansi da opale po golu iz razlicitih situacija, igra se samo na nas gol, i kad tad nesto zavrsi u mrezi, pa Liechtenstein bi zabio ako mu prepustis toliko kontrolu nad igrom. I onda citam ovdje kako smo mi u stvari kontrolisali igru protiv Svicarske, da je to samo na oko izgledalo drugacije jer su kao imali veci posjed lopte. No to sto su nam tukli po golu koliko su htjeli nije bas ikakva kontrola sa nase strane.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 21 jun 2026, 17:23

Principatus je napisao/la:
21 jun 2026, 17:19
Nasa pasivna igra meni ne lici na rezultat mentalnog pristupa igraca, nego aktivno se igra povuceno i defenzivno. To se vidi na manjku visokog presinga i cistog prepustanja lopte protivniku. Tako nesto smatram vise rezultatom odluke strucnog staba. I da protiv Italije smo od pocetka isli vise u napad, no mora se reci da ni Italija nije vrsila takav presing kao Kanada ili Svicarska. Na drugoj strani, protiv Welsa smo u 1. i 2. poluvremenu izgledali kao dvije razlicite reprezentacije, ova 2. mi se bolje svidja.

Suvise cesto igramo da ne izgubimo, dopustimo protivniku nenormalno mnogo sansi da opale po golu iz razlicitih situacija, igra se samo na nas gol, i kad tad nesto zavrsi u mrezi, pa Liechtenstein bi zabio ako mu prepustis toliko kontrolu nad igrom. I onda citam ovdje kako smo mi u stvari kontrolisali igru protiv Svicarske, da je to samo na oko izgledalo drugacije jer su kao imali veci posjed lopte. No to sto su nam tukli po golu koliko su htjeli nije bas ikakva kontrola sa nase strane.
Potpis!

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 21 jun 2026, 17:25

baboedindzeko09 je napisao/la:
21 jun 2026, 10:54
Zna on, nego vas namjerno trolla i loži, lik nema irl life nego mu je jedina zanimacija napraviti 100 profila na ovom forumu i glumiti da je bošnjak 24 sata dnevno, banovan 200 puta ali ne odustaje, a vi još gori pa se primate. 30 stepeni napolju, ljeto, lik zakucan za uređajima pisajući postove na bosanskom forumu.
Bruda, zivis u supku Evrope, Birmingham, sef ti je sigurno iz Indije. Nemas pravo da pises :rol:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 jun 2026, 17:27

Poludicu Remze mi.Niko nije negativan nego i Saban mrtvi vidi da Tahirovic i Demirović nisu za prvih 11 i taj isti Tito mrtvi konta da bi bilo mozda bolje da neko drugi igra umjesto njih.U toj dvojici igraca lezi ova sva negativa.Vidim cujem tj necujem ovaj nevidim ali cujem.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 jun 2026, 17:28

Hrpu puta sam isto napisao. Da smo igrali hrabrije, bila na terenu ista ekipa ili mozda sa Mahmicem u prvih 11, poraz od 4:1 me ne bi ljutio.

Matterhorn22
Kontakt:

Post Postao/la Matterhorn22 » 21 jun 2026, 17:28

kakav je ovaj Jesus Valenzuela, nisam gledao Australija Turska i kako je sudio tamo

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 21 jun 2026, 17:33

Italija kad je napravila presing tad je i gol dala

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 21 jun 2026, 17:39

Marokanci58 je napisao/la:
20 jun 2026, 17:07
husrefbeg je napisao/la:
20 jun 2026, 16:09
20 jun 2026, 16:05
Da smo najgora ekipa do sada na SP jesmo ali ovo protiv Katra je najveca utakmica u historiji. Donosi ti utakmicu protiv domaćina Amerike u nokaut fazi. To bi bila najveća promocija imena države i najgledanija utakmica Bosne i Hercegovine u historiji

1.Amerika Bosna
2.Argentina Bosna
3.Bosna Italija

Potrebna nam je ova utakmica ali kako moralisati igrače kad se sve izgubilo i želja i motiv i momentum, sloga itd...
Ako su igrači koji su na SP tako demoralisani nešto nije uredu. Šta i da izgubimo ili neriješeno da odigramo opet je to uspjeh Al sam ubijeden u pobjedu i odlazak u nocaut fazu e tamo nemamo realno šta tražiti.
Ljudino bio sam u Kanadi znam šta pricam.
Evo protiv Švicarske je li mislis da je Dediću svejedno sa onim što mu radi Barbarez sa postavom, on ostavljajući njega samog na dva najbolja igrača Švice bez ikakve pomoći na 100 metara njegove strane terena njemu ne samo da zlo nanosi nego mu i karijeru urušava.

Vjeruj mi sve je izjebao Sergej, Alajbegović smrknut sam hoda 30 metara dalje od svih. Da ne idemo dalje. Da nema Tarika i Katića svaka utakmica bi nam bila 7-8 golova u mreži.

Evo nek je Sergej zasluzan za uspjeh plasmana na SP, čestitam ali isto tako odgovoran si za katastrofalne igre, predstave i postave i eventualni raspad. Čovjek gubi svlačionicu.
Da sacekamo Katar ako pobijedimo onda je postignut veliki uspjeh. Slažem se da je Dedić malo zrtvovan sam ali to se može gledati i sa druge strane da mu Barbarez vjeruje. Vidio si sve golove smo primili sa desne njegove strane kada je Memića stavio na njegovo mjesto. Ne zaboravi da je Dedić pet koplja iznad ovih igrača što igraju po Mađarskom, Austriji, Rusiji itd.
Što se tiče Kerima i njegovog hodanja nemam pojma.a šta bih ti rekao. Mlad igra SP i treba da leti bez obzira koju poziciju igra isto se odnosi i na Esmira. Njihova igra mora biti puno jača i tako će i biti za to treba malo vremena, snage i iskustva.

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 21 jun 2026, 17:53

husrefbeg je napisao/la:
21 jun 2026, 17:39
20 jun 2026, 17:07
husrefbeg je napisao/la:
20 jun 2026, 16:09

Ako su igrači koji su na SP tako demoralisani nešto nije uredu. Šta i da izgubimo ili neriješeno da odigramo opet je to uspjeh Al sam ubijeden u pobjedu i odlazak u nocaut fazu e tamo nemamo realno šta tražiti.
Ljudino bio sam u Kanadi znam šta pricam.
Evo protiv Švicarske je li mislis da je Dediću svejedno sa onim što mu radi Barbarez sa postavom, on ostavljajući njega samog na dva najbolja igrača Švice bez ikakve pomoći na 100 metara njegove strane terena njemu ne samo da zlo nanosi nego mu i karijeru urušava.

Vjeruj mi sve je izjebao Sergej, Alajbegović smrknut sam hoda 30 metara dalje od svih. Da ne idemo dalje. Da nema Tarika i Katića svaka utakmica bi nam bila 7-8 golova u mreži.

Evo nek je Sergej zasluzan za uspjeh plasmana na SP, čestitam ali isto tako odgovoran si za katastrofalne igre, predstave i postave i eventualni raspad. Čovjek gubi svlačionicu.
Da sacekamo Katar ako pobijedimo onda je postignut veliki uspjeh. Slažem se da je Dedić malo zrtvovan sam ali to se može gledati i sa druge strane da mu Barbarez vjeruje. Vidio si sve golove smo primili sa desne njegove strane kada je Memića stavio na njegovo mjesto. Ne zaboravi da je Dedić pet koplja iznad ovih igrača što igraju po Mađarskom, Austriji, Rusiji itd.
Što se tiče Kerima i njegovog hodanja nemam pojma.a šta bih ti rekao. Mlad igra SP i treba da leti bez obzira koju poziciju igra isto se odnosi i na Esmira. Njihova igra mora biti puno jača i tako će i biti za to treba malo vremena, snage i iskustva.
Kazem po deseti put ovdje da pogledate ponovo utakmicu i vidjet ćeš pet probijanja po njegovoj strani i pet ubačaja i opasnih situacija koje su otklonjene pukom srećom.
Pogledaj recimo peti minut. Muharemovic otklanja jwdnu takvu opasnost tako da ni on ne zna kako je udara i gdje cilja loptom. Vrlo lako se mohlo desiti da i tu sjedne na nogu nekom švicarcu.
Jel moguće da vi to ne vidite, ili ste ometeni u razvoju? Šta je reći?

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 21 jun 2026, 17:57

Meni uopšte nije problem izgubiti na terenu, ali brate dragi pokažite malo mooda, nemoguće je da igraš takvu igru da parkiraš autobus pozadi I nadaš se da preživiš. Gledam sinoć Njemačku Protiv Obale Slonovače, i Afrikanci napadaju cijelo vrijeme, i na kraju izgubili ali mogu biti ponosni na prikazano. Sta hoću reći, sa onakvom igrom mogu sa svima igrati, mi sa ovakvom igrom daj Bože da nadigramo Katar. Nekako unaprijed znamo da nemamo šanse protiv nekih reprezentacija i živim za dan kad ćemo to prevazići.

Po mom skromnom mišljenju, mi trebamo da igramo 4231 formaciju, imamo igrače za to, i moramo početi razmišljati kako ćemo zabiti a ne samo kako "preživjeti"

Moja želja za srijedu.

--------------------Vasilj
-Dedić----Katić---???(Tarik)--Seo
-
---------Šunjić-----------Bašić (Gigovic)
-Esmir--------Mahmić-------------Kerim
-
---------------------Džeko

Kad ne bude Džeko, može i Demirovic. Sa 4 ofanzivna ti bi mogao biti i malo opasniji prema naprijed.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DzaniMehmet, Fouzi1, Goalgetter, hurem, LenyYoro15, Muumii, Shevko, Uprava, Varta, Zeko87 i 81 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []