adnan24 je napisao/la:Kad sam vidio ovaj dio znao sam da se u nastavku sprema nesto veliko
Claus je napisao/la:
I ja tako mislim. Stvarno, ako naniza Delpa, Murrayja i Novaka, imaće big respect od mene (iako ga i sada poštujem i cijenim kao pretendenta na titulu GOAT-a modernog tenisa)
.
Claus je napisao/la: ovo bi mogao biti posljednji Grand Slam za Rafu. Već ove sezone na RG-u puni 28 godina, a u tim godinama se nazirao kraj dominaciji jednog Federera,
Nije da nema logike to sto pises ali znas i sam da to sto je Federer pao sa 28 ne znaci da se isto mora desiti i Nadalu,makar se to kod njega i vise ocekivalo.
Rafina proslosezonska forma je skoro njegov vrhunac tako da ne vjerujem da ce iz top forme za godinu dana toliko pasti da nece moci uzeti 1 GS u sezoni(ne mora to biti RG).
U svakom slucaju hrabra prognoza,nadam se da ces totalno promasiti

Pa napisao sam da je ovo moje subjektivno mišljenje, za koje nigdje ne piše da se mora ostvariti. Naveo sam i nekoliko uslova za to (
gubljenje RG-a kao najvažniji, jer definitivno bi ga eventualna
titula na AO mogla iscrpiti).
Normalno da Nadal ne mora dijeliti Rogerovu sudbinu, ali to opet ne znači da neće doživjeti sličnu. Opet ću se nakratko vratiti na stil igre. Federerova igra je imunija na proces starenja od Nadalove. Dok jedan preferira brzo završavanje poena, agresivan stil igre, dosta poena osvaja zahvaljujući servisu, drugi se značajno troši kretanjem i snažnim udarcima koji osiguravaju rotaciju loptice. Šta ćemo kada konkurencija bude brža i snažnija od Nadala

Vidjeli smo to na Đokovićevom primjeru. Lako je kada si ti zid i vraćaš sve moguće loptice, ali šta ćemo kada se suprotstaviš zidu

To su pitanja na koje nemamo (ili imamo djelimično) odgovor, a tiču se Španca.
Reci mi, je li iko očekivao da će Roger od 2010. pa naovamo osvojiti tek 1 Grand Slam? Slično pitanje i za @Virtu4ala - je li neko mogao pretpostaviti da će Roger posustati na Wimbledonu nakon što ga je osvojio 5x zaredom? Dakle, kroz historiju vidimo da ništa nije nemoguće, tako ni moja (niti bilo čija druga) prognoza. Postoje samo lakše i teže ostvarive, mada je i to relativno.
Btw, dobro da još uvijek nisam etiketiran
mrziteljem.