Virtu4l je napisao/la:Ne sjećam se da sam se nekad žalio.
To obavezno.
Prijatelju, jedino mesto gde je Nadal favorit u odnosu na Djokovica je Chatrier. Sigurno to nisu ni Centralni teren, ni Rod Laverova arena, a ni Arthur Ahse stadion.Nisam napisao da mu se šanse umanjuju, već da je to jedini GS na kojem je favorit, jer Rafa uzima zalet tek u martu, vjerovatno zbog proljeća, tada se u organizmu aktivira 'hormon sreće', tj. pojačano lučenje dopamina i serotonina. Uostalom nisu bez veze izmislili pjesmicu 'Proljeće stiže, sunce lijepo grije, a u meni svaki hormon luduje i vrije'. Nije sve u forhendu i bekendu.
Jedno je popraviti neki slab segment, a drugo je dominirati tim "popravljenim" segmentom.Zar Novak u ovoj posljednjoj knjizi (Serviraj za pobedu) nije rekao da je izbacivanjem glutena iz ishrane riješio taj problem malaksalosti i svih silnih tegoba i bolesti za koje ga je Roddick svojevremeno optuživao. Ako on laže, lažem i ja.
Djokovic nikada nije uspeo da dominira Nadala fizicki, vec mu se samo priblizio koliko je to moguce, a kad je dan vreo - tada sanse Nadala rastu.
Posto sam vise puta boravio u Svajcarskoj, pouzdano znam da njihova sreca ne ovisi o rezultatima Federera - jednako su srecni i bez toga. Posto zivim u Srbiji, pouzdano znam da nasa sreca ne zavisi od Novakovih rezultata - podjednako smo nesrecni i sa njima i bez njih.Da je Nadal izabrao fudbal umjesto tenisa, švicarci i srbijanci bi danas bili mnogo sretniji...
A posto ne zelis da ovo bude diskusija o tenisu, tebi i ovom buttpicking ostrasceniku mogu samo da pozelim da u mecu Nadal-Djokovic na RG gledate oblacno vreme i glatkih 3:0 za Srbijanca.