Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 20:13

Claus je napisao/la:Reci mi, je li iko očekivao da će Roger od 2010. pa naovamo osvojiti tek 1 Grand Slam? Slično pitanje i za @Virtu4ala - je li neko mogao pretpostaviti da će Roger posustati na Wimbledonu nakon što ga je osvojio 5x zaredom? Dakle, kroz historiju vidimo da ništa nije nemoguće, tako ni moja (niti bilo čija druga) prognoza. Postoje samo lakše i teže ostvarive, mada je i to relativno. 8-)
Roger je već tada imao preozbiljnu konkurenciju i nisu ga srušili neki novi klinci, već čovjek koji ga je rušio više puta do tada.
Claus je napisao/la:Btw, dobro da još uvijek nisam etiketiran mrziteljem. :mrgreen:
Već sam ti na drugoj temi napisao da si danas malo nervozan :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jan 2014, 21:08

pa kako će Rafa pasti ove sezone, ako se dopinguje :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 21:16

Ne, Roger je imao Nadala, bas kao sto Nadal ima Djokovica.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 21:19

legenda reala je napisao/la:pa kako će Rafa pasti ove sezone, ako se dopinguje :?:
Pitaj Magičnog, on izvlači informacije iz naftalina. On i ovi njegovi sa tennis warehouse imaju sve crno na belo.
Claus je napisao/la:Ne, Roger je imao Nadala, bas kao sto Nadal ima Djokovica.
S' tim' da Novak nikad neće izdominirati Rafu kao što je Rafa izdominirao Federera.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jan 2014, 21:22

Ne mora ga izdominirati, dovoljno je da ga pobijedi.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jan 2014, 21:32

Sto rece virt Rafu sem Noleta niko ne moze uzet na sljaci pa ni u narednim godinama, sve i da ga Nole pobjedi jednom Rafa nece odustati sljedece godine sigurno...
Osvajanjem AO ove godine bi elegantno propustio i malo oduska uzeo prije RG-a.Mozda preskocit IW/Miami ili cak jedan od jacih turnira na sljaci.Sta god samo da bi svjez dosao na RG.

A sa ovakvom igrom je konkurentan na svim turnirima i podlogama tako da...:) Abd ja se nadam jos 2 pune sezone gdje moze osvajat po 1 GS najmanje.A u ovakvoj konkurenciji gdje pored Djokovica samo Murray moze nesto uraditi zasto ne i 2 u godini? :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 21:38

samosarajvo je napisao/la:Abd ja se nadam jos 2 pune sezone gdje moze osvajat po 1 GS najmanje.
Pa samo ove godine će osvojiti minimalno dva Grand Slama. Novak ako ne osvoji Australiju, ostat će kratkih rukava. Ovo je jedini GS gdje bih se kladio na njega. Koji je to paradoks, igrač koji ima najviše problema sa disanjem najbolje igre pruža na +40°C.
Voli te tvoje Sarajevo.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 10 jan 2014, 22:25

Virtu4l je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Abd ja se nadam jos 2 pune sezone gdje moze osvajat po 1 GS najmanje.
Pa samo ove godine će osvojiti minimalno dva Grand Slama. Novak ako ne osvoji Australiju, ostat će kratkih rukava. Ovo je jedini GS gdje bih se kladio na njega. Koji je to paradoks, igrač koji ima najviše problema sa disanjem najbolje igre pruža na +40°C.
Prilagodio se,pa mu tesko na manjim temp. 8-)

Rafa uzima minimalno jedan GS ove sezone,tj.ako ne bude na nivou od prosle godine,a ako bude osim RG-a mu ne gine jos jedan klempo.Moje misljenje,naravvno. ;)
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 jan 2014, 23:11

Virtu4l je napisao/la: Pa samo ove godine će osvojiti minimalno dva Grand Slama. Novak ako ne osvoji Australiju, ostat će kratkih rukava. Ovo je jedini GS gdje bih se kladio na njega. Koji je to paradoks, igrač koji ima najviše problema sa disanjem najbolje igre pruža na +40°C.

Ma nemoj :?: I posle ti nije jasno zasto te neki smatraju trolerom :?: :roll:

Niti se sanse Djokovica za osvajanje preostalih GS turnira umanjuju, niti uvecavaju, osvajanjem/neosvajanjem AO.

A ovo je smesno za Djokovica i ekstremne temperature. Pa prosle godine ga je Nadal pobedio na RG iz tog razloga sto je tada bio najtopliji dan i +30C u hladu. Da se polufinale igralo u istim uslovima kao i finale, Nadal ne bi video ni jedan set u tom mecu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 jan 2014, 23:28

MaGiCa je napisao/la: Da se polufinale igralo u istim uslovima kao i finale, Nadal ne bi video ni jedan set u tom mecu.
Jao jao...prije 2 godine problem kisa,prosle sunce,tacno bi snijeg morao pasti pa da ga Novak dobije na RG-u.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 jan 2014, 23:41

adnan24 je napisao/la: Jao jao...prije 2 godine problem kisa,prosle sunce,tacno bi snijeg morao pasti pa da ga Novak dobije na RG-u.
Haj ba, odmori malo.
Pre dve godine je kisa zaustavila mec, prosle godine nije bilo zaustavljanja ali je sve vreme visoka temperatura pomagala Nadalu zbog hvatanja spina. Ili mozda hoces da kazes da nije :?:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2014, 23:45

MaGiCa je napisao/la:Ma nemoj :?: I posle ti nije jasno zasto te neki smatraju trolerom :?: :roll:
Ne sjećam se da sam se nekad žalio.
MaGiCa je napisao/la:Niti se sanse Djokovica za osvajanje preostalih GS turnira umanjuju, niti uvecavaju, osvajanjem/neosvajanjem AO.
Nisam napisao da mu se šanse umanjuju, već da je to jedini GS na kojem je favorit, jer Rafa uzima zalet tek u martu, vjerovatno zbog proljeća, tada se u organizmu aktivira 'hormon sreće', tj. pojačano lučenje dopamina i serotonina. Uostalom nisu bez veze izmislili pjesmicu 'Proljeće stiže, sunce lijepo grije, a u meni svaki hormon luduje i vrije'. Nije sve u forhendu i bekendu.
MaGiCa je napisao/la:A ovo je smesno za Djokovica i ekstremne temperature. Pa prosle godine ga je Nadal pobedio na RG iz tog razloga sto je tada bio najtopliji dan i +30C u hladu.
Zar Novak u ovoj posljednjoj knjizi (Serviraj za pobedu) nije rekao da je izbacivanjem glutena iz ishrane riješio taj problem malaksalosti i svih silnih tegoba i bolesti za koje ga je Roddick svojevremeno optuživao. Ako on laže, lažem i ja.
MaGiCa je napisao/la:Da se polufinale igralo u istim uslovima kao i finale, Nadal ne bi video ni jedan set u tom mecu.
Da je Nadal izabrao fudbal umjesto tenisa, švicarci i srbijanci bi danas bili mnogo sretniji...
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 10 jan 2014, 23:48

Ludilo, ludilo, ludilo

slika
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2014, 00:14

Virtu4l je napisao/la:Ne sjećam se da sam se nekad žalio.
:lol:
To obavezno.
Nisam napisao da mu se šanse umanjuju, već da je to jedini GS na kojem je favorit, jer Rafa uzima zalet tek u martu, vjerovatno zbog proljeća, tada se u organizmu aktivira 'hormon sreće', tj. pojačano lučenje dopamina i serotonina. Uostalom nisu bez veze izmislili pjesmicu 'Proljeće stiže, sunce lijepo grije, a u meni svaki hormon luduje i vrije'. Nije sve u forhendu i bekendu.
Prijatelju, jedino mesto gde je Nadal favorit u odnosu na Djokovica je Chatrier. Sigurno to nisu ni Centralni teren, ni Rod Laverova arena, a ni Arthur Ahse stadion.
Zar Novak u ovoj posljednjoj knjizi (Serviraj za pobedu) nije rekao da je izbacivanjem glutena iz ishrane riješio taj problem malaksalosti i svih silnih tegoba i bolesti za koje ga je Roddick svojevremeno optuživao. Ako on laže, lažem i ja.
Jedno je popraviti neki slab segment, a drugo je dominirati tim "popravljenim" segmentom.
Djokovic nikada nije uspeo da dominira Nadala fizicki, vec mu se samo priblizio koliko je to moguce, a kad je dan vreo - tada sanse Nadala rastu.

Da je Nadal izabrao fudbal umjesto tenisa, švicarci i srbijanci bi danas bili mnogo sretniji...
Posto sam vise puta boravio u Svajcarskoj, pouzdano znam da njihova sreca ne ovisi o rezultatima Federera - jednako su srecni i bez toga. Posto zivim u Srbiji, pouzdano znam da nasa sreca ne zavisi od Novakovih rezultata - podjednako smo nesrecni i sa njima i bez njih.

A posto ne zelis da ovo bude diskusija o tenisu, tebi i ovom buttpicking ostrasceniku mogu samo da pozelim da u mecu Nadal-Djokovic na RG gledate oblacno vreme i glatkih 3:0 za Srbijanca. ;)

:arrow:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2014, 00:27

Da pojednostavimo, ako nije vjetar onda je sunce?
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 11 jan 2014, 00:29

Samo da se malo ubacim, pa vi nastavite
MaGiCa je napisao/la:Djokovic nikada nije uspeo da dominira Nadala fizicki, vec mu se samo priblizio koliko je to moguce, a kad je dan vreo - tada sanse Nadala rastu.
Ja se ustvari sjećam jednog, odnosno dva meča gdje je Nadal na kraju izgledao kao probušena loptica, a Novak kao fizički nadmoćniji igrač. To su IW i Miami 2011. Nadal se na kraju trećeg seta između poena na reket oslanjao kao na štaku. :mrgreen:

Ali bez sumnje, Novak ne može fizički dominirati nad Rafom u kontinuitetu, to su post 2011 godine pokazale.

Keep going gentlements. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2014, 00:38

formance je napisao/la:To su IW i Miami 2011.
Godina u kojoj su se čuda dešavala.

Nastavak slijedi 26. januara, kad idemo po treći Grand Slam.
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 jan 2014, 00:54

MaGiCa je napisao/la:
Haj ba, odmori malo.
Pre dve godine je kisa zaustavila mec, prosle godine nije bilo zaustavljanja ali je sve vreme visoka temperatura pomagala Nadalu zbog hvatanja spina. Ili mozda hoces da kazes da nije :?:
Ma sve stoji...sta ces kad i kisa i sunce vise favorizuju Nadala...valjda im simpaticniji.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jan 2014, 00:59

formance je napisao/la:Ali bez sumnje, Novak ne može fizički dominirati nad Rafom u kontinuitetu, to su post 2011 godine pokazale.
O tome sam i govorio. 1 mec nije pokazatelj odnosa.

adnan24 je napisao/la:Ma sve stoji...sta ces kad i kisa i sunce vise favorizuju Nadala...valjda im simpaticniji.
Dvorana i brzi beton favorizuju Djokovica, mozda zato sto nema spoljnih faktora odskoka i tezine loptice. Nepravda bre: hocemo zavrsni Masters na Chatrieru, a da se ukine svaki HC brzhi od emerald claya sa Indian Wellsa. 8-)

Virtu4l je napisao/la:Godina u kojoj su se čuda dešavala.

Nastavak slijedi 26. januara, kad idemo po treći Grand Slam.

Ne samo da su se cuda deshavala u toj 2011oj, vec su nastavila da se deshavaju i kasnije, a tek ce da se dese ove godine. Da dam i 1 bold statement: vishe nego ikada (a secas se sta sam pisao 2011e nakon AO) sam siguran da ce Djokovic da postroji ceo ATP Tour ove sezone i da sigurno moze da napadne CYGS. U 2014oj ocekujem 2011. all over again, jer ne vidim coveka koji moze u kontinuitetu da ga zaustavlja. Tu i tamo ce se samoubiti na nekim turnirima, ali ovo ce, ukoliko ne bude nekakve povrede, da bude 1 brutalna dominacija.

Zivi bili, pa videli, a ti slobodno bookmarkuj ovaj post.

P.S. sve ovo govorim kao pristasha ofanzivnog tenisa, ne kao navijac NDj, a neka me puk proglasi za "velikosrbina", "mitomana", "ostrascenog djokovicevca" i sl. - boli me 1o uFce.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jan 2014, 01:03

prije svega si mrzitelj velikog Rafe :mrgreen:

MaGiCa je napisao/la:Nepravda bre: hocemo zavrsni Masters na Chatrieru, a da se ukine svaki HC brzhi od emerald claya sa Indian Wellsa. 8-)
Nije isključeno da se i to desi, sviđa mi se tvoje razmišljanje 8-)

To je pravi navijač velikog Rafe, inače najvećeg koji je kročio zemljom ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []