BadrHari je napisao/la:Guardiolino procitano i nepotrebno komplikovano meljanje lopte ( koji neki nazivaju stilom igre ) nema nikakve buducnosti u Bayernu.
Svaka mu cast za otresanje domuzara ( 2 puta ), ovo ostalo je sve na misice i traljavo, dosadno ..
Bayern uopste ne lici na ekipu koja ima definisan sablon igre, suocite se vise s tim.
Jedno ogromno brukanje imena kluba mu je oprosteno, a sad dokle tako

Neke stvari ne djeluju najbolje, to stoji. Ti si npr. previše skeptičan dugo vremena prema Pepu. Ja sam branio neke stvari (a odmah ispadneš kao neko ko slijepo brani Španca), a najviše sam se trudio da pokušate neke stvari sagledati realno.
Jedna od stavki obezvrjeđivanje osvojene duple krune. Isto tako se često zaboravi da je Bayern pola godine i nešto duže igrao sjajan fudbal pod Pepom u svim takmičenjima i da je razbijao posebno protivnike u BuLi ne zbog njihove slabosti, nego zbog svoje izuzetno varijabilne i nepredvidljive igre.
Znači treba pogledati i stvari koje idu u prilog Guardioli i one koje su protiv. Ali u tom slučaju ne može posužiti kao argument da je lako osvojit BuLi. A isto tako treba shvatiti, da Bayern nije mogao nastaviti igrat isto kao što je igrao pod Juppom. Pod Juppom je pragmatičan fudbal, koji zahtjeva ogromnu trku i motivisanost. A znamo zašto su tad igrači trčali do besvjesti i bili motivisani. Ima tu sada još stavki po pitanju Juppovog fudbala.
A trenutno su glavni problemi: kasni ulazak reprezentativaca Njemačke na pripreme, velike i ključne ozljede te možda što te probleme Pep pokušava riješiti na komplikovan način, a isto tako mi fali baš prava koncepcija oko struktuiranja kadra i eventualnih aktivnosti na transfer tržištu. Kao da bi jedni u klubu htjeli forsirat npr Rodea, Hojbjerga, Gaudina i druge, drugi bi htjeli nešto drugo, jedni bi dovodili stopera, drugi ne bi i slične stvari. Dugo bi se sada ovo sve moglo objašanjavat.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland