FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Valencia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Valencia » 19 dec 2016, 12:11

Lakoste je napisao/la:Valencia, kad si tu. Gdje zivi oaj Valentin, pretpostavljam da je zivotno obezbijedjen i da nema potrebu da hapa lovu. :D
U Sarajevu.

Sta znaci zivotno obezbjedjen? :mrgreen:

Nisam imao na uvid njegov imovinski karton, ali mislim da nije neki bogatas. Covjek radi za platu. Ne mozes se tako obogatifi. Milion-dva-tri nije neka cifra da se mozes opustiti, kupovati vile i Ferarije, trositi bez razmisljanja o sutrasnjici. :mrgreen:

Covjek radi za platu a ne zato sto je patoloski radoholicar. Ovdje ljudi imaju predodzbu da je raditi u nasim klubovima neka narocita cast. PLBiH je zabokrecina. Ko se uhvati posla sa namjerom da nesto dobro uradi u velika se **** uvalio.

Ako je Valentin u FKS dosao radi prestiza, radi jos jedne stavke u biografiji, radi publiciteta i sl., onda cijelu pricu okaci macku o rep. Nema od toga nista. Da ce raditi iz ljubavi, to nece sigurno, koliko sam ga uspio provaliti.

Lik je ambiciozan i voli napraviti dobar posao. Definitivno je vrhunski ekonomista. Zna organizovati posao. Samo ga treba dobro platiti za to. Ako je tu iz fazona, radi raje i zafrkancije, zajebi onda.

Nadam se sa mu je Tan postavio ciljeve koje mora ostvariti. I njega treba malo kandzijom, kao i svakoga. Ako je tako, ako ima pune ovlasti, uvjeren sam da ce posloziti finansijsku situaciju u FKS. Rastjerat ce visak uposlenika i nesposobnjakovice. To je 100%. Njemu ako kazes, hocu 2 miliona profita, on ce to napraviti, ako je ikako moguce. Dijelit ce otkaze, rastjerati sve oko sebe, samo da namakne cifru. I onda ce tim ljudima oko sebe, koji su odradili dobar posao, reci da nije dobro i da je nezadovoljan. Odmah dize ljestvicu za podiok vise. Tako mi makar pricaju ovi njegovi kada kukaju. :mrgreen:

Sto se tice sportskog plana, tu ne ocekujte nista. To drugi ljudi trebaju raditi. On je majstor za ekonomiju i organizaciju.

Ne smijem ruku u vatru staviti ni za koga, pa ni za sebe, iako zvaku nisam ukrao, ali mislim da nije od tog posla. Lik ganja karijeru, vjerovatno masta da zauzme neku **** poziciju u nekom gigantu itd. Ne treba mu mrlja radi sitne love.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 dec 2016, 12:12

FrancescoTotti je napisao/la:1. Hase
2. Pape
3. Skaut

:kafa:
1. Hase
2. Keli
-----
10. Ostali :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 19 dec 2016, 12:15

Hajde sad lijepo razguli s teme...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 dec 2016, 12:15

Lakoste je napisao/la:Jedino u Sarajevu postajes legenda ako dajes humanitanu klubu. **** vam taj mentalitet. Pljujete covjeka jer nije slao pare i davao opremu i ostalo da ratni profeteri sebi stavljaju u dzep. Je li Safet na terenu bio najbolji igrac? je li Sarajevo imalo korist od Sarajeva?????

**** vas taj mentalitet samo da vam je guzovace. Gadi mi se kako ljudi ovdje pljuju najvecu zivu legendu Sarajeva. Ne treba ni pisat na ovoj temi svakako stream navijaci vode glavnu rijec. :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
X :kafa:

Upravo to. FK Sarajevo nije humanitarna organizacija. To sto je neko poslao ili nije poslao tri lopte poslije rata, ne cini ga legendom ili neprijateljem kluba. Pape je stekao status legende igrajuci na terenu, poslije toga da je bio ratni zlocinac, ne mijenja onu prvu konstataciju.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 dec 2016, 12:20

Mustuluuk bracoo
Slaviša dolazi danas iz Francuske u Sarajevo, pregovori bi najvjerovatnije trebali da se održe sutra. Pisao sam prije da će 20-etog doći na pregovore, mislim da će biti to uredu jer ima interesa sa obje strane.
:opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 dec 2016, 12:22

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 dec 2016, 12:24

FrancescoTotti je napisao/la:Mustuluuk bracoo
Slaviša dolazi danas iz Francuske u Sarajevo, pregovori bi najvjerovatnije trebali da se održe sutra. Pisao sam prije da će 20-etog doći na pregovore, mislim da će biti to uredu jer ima interesa sa obje strane.
Daj nemoj me lagati ba :plac: :bow: :tokralju: :opaopa:

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 19 dec 2016, 12:26

@Valencia,
Po onome sto procitah o Makedoncu, pojmovi poput ljubav i zafrkancija kod njega ne igraju u biznisu. On ocigledno ima viziju svoje karijere i mozda je skontao da mu Sarajevo moze biti jedna pozitivna stepenica na tom putu. Niko nece znati kakav ce dogovor on i Tan napraviti i pod kojim uslovima bi on dosao. Ali djeluje da bi nam zlata vrijedio za poslovni i organizacioni dio.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 19 dec 2016, 12:27

Pa ako je danas sjednica i imenovanje novih ljudi, valjda se s njim vec trebalo sve dogovoriti? A oni jos ni u pregovorima nisu po ovome gore? Je.bo lud zbunjenog.

P.S. Dosadni ste s Papetom, ko konta konta, ko ne konta ili misli drugacije ima to pravo. Ne radi se o nikakvim donacijama, treba samo malo prostudirati sta je legenda. Kako god nas je kao i Hadzija, Cala, Hus itd...

P.P.S. "Svi u napad jedan je Hase!" (ovo te cini legendom, pametnom dosta.)
Zadnja izmjena: pasica, dana/u 19 dec 2016, 12:40, ukupno mijenjano 1 put.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 19 dec 2016, 12:27

Ne moras sve sto pise na infu prenjeti na ovaj forum :facepalm: :damn:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 dec 2016, 12:28

Sportcenter se vala iskupio sa ovom informacijom, bili su prvi koji su prenijeli ovo. Oprostit cemo im za Comora. :D Naravno, ovo i dalje nije gotovo ali svi najveci portali su prenijeli pa eto..

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 dec 2016, 12:31

Lakoste je napisao/la:
Ne moras sve sto pise na infu prenjeti na ovaj forum :facepalm: :damn:
Je li ovo neka top secret tajna? Ovo je vijest koja ce svakog navijaca obradovat ne vidim problem u tome sto se prenosi???

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 19 dec 2016, 12:32

Ne kontas ti, djaba ti objasnjavati, kopiraj sad sve postove s infa ovdje kad ti je to furka.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 dec 2016, 12:37

Lakoste je napisao/la:Ne kontas ti, djaba ti objasnjavati, kopiraj sad sve postove s infa ovdje kad ti je to furka.
O slavisi se pise u isto vrijeme i tamo i ovamo, postovi sa ovog foruma se takodjer prenose i tamo pa ne vidim da se tamo bunis. Nisam prenio neku osjetljivu vijest pa da me napadas al ti kao da imas neki problem sa mnom. Ako imas molim te udari mi ignore i olaksaj i sebi i meni :salut:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 dec 2016, 12:39

Ne stvarno raja imajte malo nekih principa, dogovorili smo se da ne mahalamo ni o čemu dok se ne potvrdi i da ne pravimo pijacu :D Opustite se i uživajte.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 dec 2016, 12:51

kengur je napisao/la:@Valencia,
Po onome sto procitah o Makedoncu, pojmovi poput ljubav i zafrkancija kod njega ne igraju u biznisu. On ocigledno ima viziju svoje karijere i mozda je skontao da mu Sarajevo moze biti jedna pozitivna stepenica na tom putu. Niko nece znati kakav ce dogovor on i Tan napraviti i pod kojim uslovima bi on dosao. Ali djeluje da bi nam zlata vrijedio za poslovni i organizacioni dio.
Neko je napisao, strancima pare ne igraju ulogu kada je BiH u pitanju. Greska. Zasto je onda u BiH? I on i mnogi drugi direktori velikih firmi? Radi para i naprdovanja. Ne mozes preko reda doci na visoku poziciju, kao sto je recimo 'direktor Simensa za jugoistocnu Evropu'. :mrgreen: To je postepen i trnovit put napredovanja i dokazivanja. Valentin je ako se ne varam bio u Kini. Iz Kine je dosao u BiH, na poziciju direktora u Messer BH Gas. Par puta je izabran za menadzera godine. Sigurno ga u Svabiji postuju. Ako napravi u Sarajevu cudo, eto jos jedne stavke u biografiji za proboj na visi nivo. Kina - BiH - Njemacka. :mrgreen: Finansijski aspekt nije zanemariv. Direktori nisu nikakvi ultra bogatasi. 10-15-20 000km mjesecno, to je kapak kada je BiH u pitanju. Od toga se ne mozes pretjerano obogatiti. Ako Sarajevo moze platiti 15 - 20 000km mjesecno, bio bi to dobar motivirajuci faktor. Kada platis toliko onda mozes zahtjevati rezultate.

Ako se radi za 2-3 000, 'nako za raju, nema od toga nista. Ljudi takav posao ne shvate ozbiljno i ne ulazu maksimalnu energiju.

Koliko para - toliko muzike. Bajke o radu iz ljubavi, reliktu komunizma, prolaze jos samo kod nas.

Sada se odjavljujem da me Pape ne napada. Javim se opet nekad ako bude pozitivnih ili negativnih promjena, da prozborimo koju... :D
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 19 dec 2016, 12:54

MaroonKrajina je napisao/la:Make Sarajevo Great Again :opaopa:
:opaopa:
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

Ciabatta
Kontakt:

Post Postao/la Ciabatta » 19 dec 2016, 12:55

Da li je skupština u 20h?
FK Sarajevo - 10 trofeja.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 dec 2016, 13:02

Valencia je napisao/la:
kengur je napisao/la:@Valencia,
Neko je napisao, strancima pare ne igraju ulogu kada je BiH u pitanju. Greska. Zasto je onda u BiH? I on i mnogi drugi direktori velikih firmi? Radi para i naprdovanja. Ne mozes preko reda doci na visoku poziciju, kao sto je recimo 'direktor Simensa za jugoistocnu Evropu'. :mrgreen: To je postepen i trnovit put napredovanja i dokazivanja. Valentin je ako se ne varam bio u Kini. Iz Kine je dosao u BiH, na poziciju direktora u Messer BH Gas. Par puta je izabran za menadzera godine. Sigurno ga u Svabiji postuju. Ako napravi u Sarajevu cudo, eto jos jedne stavke u biografiji za proboj na visi nivo. Kina - BiH - Njemacka. :mrgreen: Finansijski aspekt nije zanemariv. Direktori nisu nikakvi ultra bogatasi. 10-15-20 000km mjesecno, to je kapak kada je BiH u pitanju. Od toga se ne mozes pretjerano obogatiti. Ako Sarajevo moze platiti 15 - 20 000km mjesecno, bio bi to dobar motivirajuci faktor. Kada platis toliko onda mozes zahtjevati rezultate.

Ako se radi za 2-3 000, 'nako za raju, nema od toga nista. Ljudi takav posao ne shvate ozbiljno i ne ulazu maksimalnu energiju.

Koliko para - toliko muzike. Bajke o radu iz ljubavi, reliktu komunizma, prolaze jos samo kod nas.

Sada se odjavljujem da me Pape ne napada. Javim se opet nekad ako bude pozitivnih ili negativnih promjena, da prozborimo koju... :D
Imam jarana, 1984 godiste. Postao je ovdje direktor jedne strane firme i unaprijedio posao, ucetverostrucio broj zaposlenih, digao promet, otvorio nova trzista. Imao i vise nego dobru platu, dobio dobro auto...
Nakon odredjenog vremena postavili su ga za regionalnog direktora te firme, preselio u Beograd, dobio platu 8000€, novog audia Q7. Ovdje je ostavio porodicu da zive. Nije mu lako, stalno vozari, poginu radeci, ali zna za sta radi. Sto mu je veca plata i bonusi, njegova firma sve vise zaradjuje jer se i on sam vise trudi da to sve opravda. Firmi je milione zaradio. Dobar manager, kolika god da mu je plata, nije skup. Sto ima vecu platu, vise ce se i truditi.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 19 dec 2016, 13:02

Lakoste je napisao/la:Jedino u Sarajevu postajes legenda ako dajes humanitanu klubu. **** vam taj mentalitet. Pljujete covjeka jer nije slao pare i davao opremu i ostalo da ratni profeteri sebi stavljaju u dzep. Je li Safet na terenu bio najbolji igrac? je li Sarajevo imalo korist od Sarajeva?????

**** vas taj mentalitet samo da vam je guzovace. Gadi mi se kako ljudi ovdje pljuju najvecu zivu legendu Sarajeva. Ne treba ni pisat na ovoj temi svakako stream navijaci vode glavnu rijec. :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
Daj brate cime se zamaras!Pa ja nisam mogao doci sebi kada sam citao kakve pogrdne nadimke pojedini "navijaci" Sarajeva dijele Papetu da bi segacili na Papetov racun.

Ali takvi mogu samo da ga glabnu malo,jer ostaje zapisano ko je jedini odveo reprezentaciju na neko takmicenje,ko je najbolji strani igrac u istoriji PSG i naravno, najveca legenda Sarajeva poslije Haseta.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: hansbosna i 57 gostiju.