MaroonKrajina je napisao/la:Make Sarajevo Great Again
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Članovi kluba u 1985. godini
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Imam jarana, 1984 godiste. Postao je ovdje direktor jedne strane firme i unaprijedio posao, ucetverostrucio broj zaposlenih, digao promet, otvorio nova trzista. Imao i vise nego dobru platu, dobio dobro auto...Valencia je napisao/la:Neko je napisao, strancima pare ne igraju ulogu kada je BiH u pitanju. Greska. Zasto je onda u BiH? I on i mnogi drugi direktori velikih firmi? Radi para i naprdovanja. Ne mozes preko reda doci na visoku poziciju, kao sto je recimo 'direktor Simensa za jugoistocnu Evropu'.kengur je napisao/la:@Valencia,
Po onome sto procitah o Makedoncu, pojmovi poput ljubav i zafrkancija kod njega ne igraju u biznisu. On ocigledno ima viziju svoje karijere i mozda je skontao da mu Sarajevo moze biti jedna pozitivna stepenica na tom putu. Niko nece znati kakav ce dogovor on i Tan napraviti i pod kojim uslovima bi on dosao. Ali djeluje da bi nam zlata vrijedio za poslovni i organizacioni dio.To je postepen i trnovit put napredovanja i dokazivanja. Valentin je ako se ne varam bio u Kini. Iz Kine je dosao u BiH, na poziciju direktora u Messer BH Gas. Par puta je izabran za menadzera godine. Sigurno ga u Svabiji postuju. Ako napravi u Sarajevu cudo, eto jos jedne stavke u biografiji za proboj na visi nivo. Kina - BiH - Njemacka.
Finansijski aspekt nije zanemariv. Direktori nisu nikakvi ultra bogatasi. 10-15-20 000km mjesecno, to je kapak kada je BiH u pitanju. Od toga se ne mozes pretjerano obogatiti. Ako Sarajevo moze platiti 15 - 20 000km mjesecno, bio bi to dobar motivirajuci faktor. Kada platis toliko onda mozes zahtjevati rezultate.
Ako se radi za 2-3 000, 'nako za raju, nema od toga nista. Ljudi takav posao ne shvate ozbiljno i ne ulazu maksimalnu energiju.
Koliko para - toliko muzike. Bajke o radu iz ljubavi, reliktu komunizma, prolaze jos samo kod nas.
Sada se odjavljujem da me Pape ne napada. Javim se opet nekad ako bude pozitivnih ili negativnih promjena, da prozborimo koju...
Nakon odredjenog vremena postavili su ga za regionalnog direktora te firme, preselio u Beograd, dobio platu 8000€, novog audia Q7. Ovdje je ostavio porodicu da zive. Nije mu lako, stalno vozari, poginu radeci, ali zna za sta radi. Sto mu je veca plata i bonusi, njegova firma sve vise zaradjuje jer se i on sam vise trudi da to sve opravda. Firmi je milione zaradio. Dobar manager, kolika god da mu je plata, nije skup. Sto ima vecu platu, vise ce se i truditi.
Daj brate cime se zamaras!Pa ja nisam mogao doci sebi kada sam citao kakve pogrdne nadimke pojedini "navijaci" Sarajeva dijele Papetu da bi segacili na Papetov racun.Lakoste je napisao/la:Jedino u Sarajevu postajes legenda ako dajes humanitanu klubu. **** vam taj mentalitet. Pljujete covjeka jer nije slao pare i davao opremu i ostalo da ratni profeteri sebi stavljaju u dzep. Je li Safet na terenu bio najbolji igrac? je li Sarajevo imalo korist od Sarajeva?????
**** vas taj mentalitet samo da vam je guzovace. Gadi mi se kako ljudi ovdje pljuju najvecu zivu legendu Sarajeva. Ne treba ni pisat na ovoj temi svakako stream navijaci vode glavnu rijec.![]()
![]()
![]()
![]()
Ali takvi mogu samo da ga glabnu malo,jer ostaje zapisano ko je jedini odveo reprezentaciju na neko takmicenje,ko je najbolji strani igrac u istoriji PSG i naravno, najveca legenda Sarajeva poslije Haseta.
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
- MaroonKrajina
- Kontakt:
POOOOLAKO LJUDI! De malo normalnosti na ovaj forum. Tu smo, drugi na tabeli, slažu se kockice u upravi i stručnom štabu. Pa da smo prvi na tabeli i vodimo za 15 bodova i imamo par miliona viška u kasi, mnogi bi ovdje našli zamjerke i tjerali ljude. Nije idealno, ali ide na bolje. Onima onamo izlilo neki kamen i gramatički uništilo ploču pa slave. Biće ovo dobro!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ja samo njega cekam
Zadnja izmjena: FrancescoTotti, dana/u 19 dec 2016, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Lijepe vijesti, zaista. I ovo za Valentina ali i ovo za Slavisu. Skupština bira Valentina Ilievskog i Sabrinu Buljubašić a Bord direktora (Hujić & co) može naknadno imenovati Slavišu na neku funkciju. Sad, hoće li to biti SD ili u neki od odbora vidjet ćemo.
Koliko sam shvatio Ilievski preuzima poziciju predsjednika kao punu radnu obavezu? Ostaje li direktor u Messeru? Nama je ovdje malo nevjerovatno da iz jedne tako prosparitetne funkcije preuzmeš neku u "žabokrečini domaćeg fudbala". U svakom slučaju, u kojem god kapacitetu bude angažovan očekujem da organizacijsko-ekonomski FK Sarajevo profercera kao švicarski sat.
I da, ne vjerujem da će se mijenjati Statut. Neko je napisao da će se podijeliti pozicija predsjednika skupštine i kluba na dvije: a) predsjednika skupštine i b) predsjednika kluba. Ne vidim razlog da se to mijenja.
Koliko sam shvatio Ilievski preuzima poziciju predsjednika kao punu radnu obavezu? Ostaje li direktor u Messeru? Nama je ovdje malo nevjerovatno da iz jedne tako prosparitetne funkcije preuzmeš neku u "žabokrečini domaćeg fudbala". U svakom slučaju, u kojem god kapacitetu bude angažovan očekujem da organizacijsko-ekonomski FK Sarajevo profercera kao švicarski sat.
I da, ne vjerujem da će se mijenjati Statut. Neko je napisao da će se podijeliti pozicija predsjednika skupštine i kluba na dvije: a) predsjednika skupštine i b) predsjednika kluba. Ne vidim razlog da se to mijenja.
Jos uvijek ne mogu da vjerujem da bi ljudi kao ovaj Makedonac dosli u FKS a donedavno, prije odlaska Dine su komentari bili "Nemojte ga tjerati, ko zna hoce li nam jos gori od njega doci" 
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Nemojte očekivati da će Ilievski dati neki svoj novac ili ogroman novac Messera ako ce mu to praviti gubitke. Od njega možemo očekivati da stegne sve strukture kluba i da ih natjera na bolji rad i određene inostrane sponzore.
Sabrine mi moje!
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ilievski 99% novi predsjednik, Slaviša doputovao (ja ga vidio)
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 19 dec 2016, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.
Ne treba niko davati novac, treba samo neko ko ga nece bacati (da ne kazem krasti) kao ovi do sada.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
PeppermintSA je napisao/la:Ilievski 99% novi predsjednik, Slaviša doputovao (ja ga vidio)
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
pasica je napisao/la:Ne treba niko davati novac, treba samo neko ko ga nece bacati (da ne kazem krasti) kao ovi do sada.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ja nisam euforican i ne ocekujem nista spektakularno u narednom periodu. Zelja mi je da ostane na okupu ova ekipa s tri dobra pojacanja ravnopravni smo u borbi za titulu, malo vise raje na kosevu i ja zadovoljan a iskorak grupne faze doci ce same po sebi
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zena mu je iz Bosne ako sta znaci.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Dolaze bolji dani ako Valentin i Slaviša dodju, to je definitivno.bordobijeli je napisao/la:Ja nisam euforican i ne ocekujem nista spektakularno u narednom periodu. Zelja mi je da ostane na okupu ova ekipa s tri dobra pojacanja ravnopravni smo u borbi za titulu, malo vise raje na kosevu i ja zadovoljan a iskorak grupne faze doci ce same po sebi
-
Transfer1312
- Kontakt:
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Presaltaj se na opste diskusije pa cemo tamo pricat.Transfer1312 je napisao/la:Zaista nemojte mi uzeti za zlo ovo pitanje ... Ali na osnovu čega temeljite uspjeh dolazak Slavise Vukicevica na tu neku poziciju u sportskom djelu!? Gledam i u svoje dvoriste , nisam dosao provocirati gledam sa sportske strane. Kod nas svi nesto slave sto se ukljucio Mario Stanic , pa sta je on napravio poslije karijere. Igrao za Chelsea ok! I Slavisa uredna nogometna karijera. A sta je njegov najveci uspjeh poslije u Menadzerskom svijetu!? Kamp Real Madrida u Visokom! Mario Stanic sa obzirom na karijeru je trebao biti jedan od top Menadzera u ovom dijelu evrope , a on u Dinamo ne moze uci! Zato se sad vrti oko Zelje , kad je vidio da nema gdje. Isto i Slavisa , milion nekih pokusaja nesto i sad ce on donijeti milione klubu eto bas je on taj spasioc. Eto primjer Zdravka Mamica ( koji realno vodi cijeli sportski dio u Dinamu iako se ne prikazuje tako) a nikad karijeru ozbiljnu nije imao . Pa ista prica kao i za trenere da se gleda po tome Nagelsmann ( nikad nebi dobio prilike) a sad je jedan od najperpsektivnijih trenera u Evropi , kao i Mourinho i Villas Boas ( Koji je otisao za parama). Po cemu vi mislite da ce Slavisa Vukicevic okrenuti sve za 180 stepeni !?
I jos jednom to je moje misljenje i nikog u ovom postu ne vrijedjam , samo mi nije jasno ovo razmisljanje.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Odgovore trazi negdje drugo. Nije ova tema za tebe namjenjena.Transfer1312 je napisao/la:Zaista nemojte mi uzeti za zlo ovo pitanje ... Ali na osnovu čega temeljite uspjeh dolazak Slavise Vukicevica na tu neku poziciju u sportskom djelu!? Gledam i u svoje dvoriste , nisam dosao provocirati gledam sa sportske strane. Kod nas svi nesto slave sto se ukljucio Mario Stanic , pa sta je on napravio poslije karijere. Igrao za Chelsea ok! I Slavisa uredna nogometna karijera. A sta je njegov najveci uspjeh poslije u Menadzerskom svijetu!? Kamp Real Madrida u Visokom! Mario Stanic sa obzirom na karijeru je trebao biti jedan od top Menadzera u ovom dijelu evrope , a on u Dinamo ne moze uci! Zato se sad vrti oko Zelje , kad je vidio da nema gdje. Isto i Slavisa , milion nekih pokusaja nesto i sad ce on donijeti milione klubu eto bas je on taj spasioc. Eto primjer Zdravka Mamica ( koji realno vodi cijeli sportski dio u Dinamu iako se ne prikazuje tako) a nikad karijeru ozbiljnu nije imao . Pa ista prica kao i za trenere da se gleda po tome Nagelsmann ( nikad nebi dobio prilike) a sad je jedan od najperpsektivnijih trenera u Evropi , kao i Mourinho i Villas Boas ( Koji je otisao za parama). Po cemu vi mislite da ce Slavisa Vukicevic okrenuti sve za 180 stepeni !?
I jos jednom to je moje misljenje i nikog u ovom postu ne vrijedjam , samo mi nije jasno ovo razmisljanje. [emoji106]
Hvala i dovidjenja.
Trenutno korisnika/ca: Laganini1986, Majestic-12 [Bot] i 15 gostiju.