Odgovor: Oni su balije.Zagor je napisao/la:Ja se samo pitam sta oni misle u svojim glavama... Ovi iz uprave. Eto Hujić je nekako promislio. [bZagor je napisao/la:Ja se samo pitam sta oni misle u svojim glavama... Ovi iz uprave. Eto Hujić je nekako promislio. Zanima me sta ostali misle ? Koja im je ambicija? Sta dalje? Da li razmišljaju na ostavku ili to mi navijači moramo opet ko prije nekoliko godina da polupamo stadion ? Šta je u stvari ? Ne shvatam taj mentalni sklop. Mislim sve bi to bilo ok da se nama ovakva situacija dešava u ovoj sezoni, ali ovo je nama 3. sezona za redom koja bruka klub. Klub koji je prije 4-5 godina imao ambiciju igrati grupnu fazu nekog eu takmicenja. Klub u kojem igrači imaju mozda i najbolje plate u ligi. Skrivaju se ko u mišijoj rupi? Neće me čuditi da sutra izađe vijest: "Sarajevo dobilo dozvolu za izgradnju novog stadion", ono da nama navijačima zamažu oči. A držite se dobro ne smijemo više nasjedati na to...
Oni ce uciniti sve samo da zastite svoju platu. Moze klub i da ispadne, njih nije briga samo nek plata ide. Nema kod njih emocija ni logike, samo borba za opstanak (platu). Jedino im je bitno da to traje sto duze. Tako rade paraziti (balije). Ti bez sile ne odlaze.
Mi imamo ovako los igracki kadar jer je ovo jedino sto se moglo dovesti za ono malo love sto je preostalo od plata uposlenim. Zasto nijedan kvalitetan igrac nije dosao u january ? Obradovic i Ordagic bi dotrcali u FKS da su dobili solidne ponude. Ali kad nemas dovoljno para onda se nadje Altiparmakovski i razni nespremni igraci. Ispade da je bitnije da administracija ima za plate nego da se napravi solidan fond igraca prvog tima. Jos rasprodase mlade i perspektivne (Hadzic, Veladzic,...), jer oni zaboga nece da ostanu. Pa nebi niko ostao ako nema nikakve sanse da ce dobiti sansu u prvom timu a i plate su mizerne. To se zove "squeezing out of the business". Ako imas hitnu potrebu da pokrijes bekove, stopera i centarfora onda se ponudi malo iznad uobicajenih market cijena za hitna POJACANJA na tim mjestima. Ali njima ne, bolje pare cuvati sebi za plate, a ponuditi cemo treneru ono sta ostane na dnu i sto je najjeftinije. Izgleda da je sada problem sto je odredjeni broj igraca skontao da su jeftini.
Uprava je dakle direktno uzrokovala ovo ponizavanje a dodatno imaju odgovornost i po funkciji koju obavljaju. A "odgovornost" nije hipoteticka rijec vec podrazumjeva nagradu ako proizvedes uspjeh i otkaz ako imas neuspjeh (nakon 3 godine mozemo ga zvati i brukanjem).
Iako kad pogledas sta su do sada ostvarili Sabrina i Ihtijarevic - kako iko moze ocekivati od njih ista kvalitetno. Ne znam ko je predlozio i doveo Sabrinu ?