FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kengur
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kengur » 19 mar 2018, 15:44

Zagor je napisao/la:Ja se samo pitam sta oni misle u svojim glavama... Ovi iz uprave. Eto Hujić je nekako promislio. [b
Zagor je napisao/la:Ja se samo pitam sta oni misle u svojim glavama... Ovi iz uprave. Eto Hujić je nekako promislio. Zanima me sta ostali misle ? Koja im je ambicija? Sta dalje? Da li razmišljaju na ostavku ili to mi navijači moramo opet ko prije nekoliko godina da polupamo stadion ? Šta je u stvari ? Ne shvatam taj mentalni sklop. Mislim sve bi to bilo ok da se nama ovakva situacija dešava u ovoj sezoni, ali ovo je nama 3. sezona za redom koja bruka klub. Klub koji je prije 4-5 godina imao ambiciju igrati grupnu fazu nekog eu takmicenja. Klub u kojem igrači imaju mozda i najbolje plate u ligi. Skrivaju se ko u mišijoj rupi? Neće me čuditi da sutra izađe vijest: "Sarajevo dobilo dozvolu za izgradnju novog stadion", ono da nama navijačima zamažu oči. A držite se dobro ne smijemo više nasjedati na to...
Odgovor: Oni su balije.
Oni ce uciniti sve samo da zastite svoju platu. Moze klub i da ispadne, njih nije briga samo nek plata ide. Nema kod njih emocija ni logike, samo borba za opstanak (platu). Jedino im je bitno da to traje sto duze. Tako rade paraziti (balije). Ti bez sile ne odlaze.

Mi imamo ovako los igracki kadar jer je ovo jedino sto se moglo dovesti za ono malo love sto je preostalo od plata uposlenim. Zasto nijedan kvalitetan igrac nije dosao u january ? Obradovic i Ordagic bi dotrcali u FKS da su dobili solidne ponude. Ali kad nemas dovoljno para onda se nadje Altiparmakovski i razni nespremni igraci. Ispade da je bitnije da administracija ima za plate nego da se napravi solidan fond igraca prvog tima. Jos rasprodase mlade i perspektivne (Hadzic, Veladzic,...), jer oni zaboga nece da ostanu. Pa nebi niko ostao ako nema nikakve sanse da ce dobiti sansu u prvom timu a i plate su mizerne. To se zove "squeezing out of the business". Ako imas hitnu potrebu da pokrijes bekove, stopera i centarfora onda se ponudi malo iznad uobicajenih market cijena za hitna POJACANJA na tim mjestima. Ali njima ne, bolje pare cuvati sebi za plate, a ponuditi cemo treneru ono sta ostane na dnu i sto je najjeftinije. Izgleda da je sada problem sto je odredjeni broj igraca skontao da su jeftini.

Uprava je dakle direktno uzrokovala ovo ponizavanje a dodatno imaju odgovornost i po funkciji koju obavljaju. A "odgovornost" nije hipoteticka rijec vec podrazumjeva nagradu ako proizvedes uspjeh i otkaz ako imas neuspjeh (nakon 3 godine mozemo ga zvati i brukanjem).

Iako kad pogledas sta su do sada ostvarili Sabrina i Ihtijarevic - kako iko moze ocekivati od njih ista kvalitetno. Ne znam ko je predlozio i doveo Sabrinu ?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 mar 2018, 15:45

miky_hz je napisao/la:Odlican clanak (text) na naslovnici :clap:

Najlakse je reci neznam sta se desava :facepalm:
Slazem se, jako dobar tekst. Iako mi se ne svidja sto je Mou posluzio kao pandan. Ovo uvijek govorim i za repku i za FKS, dzaba je sve ako igraci nisu nalozeni i ako ne grizu. Mozes miksati igrace, formacije kakve hoces, ali ako nema zara u igracima qurcina te slijeduje. :(
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 19 mar 2018, 15:45

problem je između ušiju igrača....ovaj trener nema stručnost da to rješi...ili tražiti psihologa da im SVIMA pomogne ili novog trenera...idealno oboje...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 mar 2018, 15:48

Nego, ko ce nam slijedece sezone biti generalni sponzor? :kafa:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 mar 2018, 15:57

Dajte igracima psihologa izgidosmoo
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 mar 2018, 16:15

Evander je napisao/la:Nego, ko ce nam slijedece sezone biti generalni sponzor? :kafa:
Sredit ce Sabrina da ostane TA!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 mar 2018, 16:20

Na TA mogu zaboraviti. Jednom je TA nasjeo na pricu, kao i mi navijaci sto smo, i to je to.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 19 mar 2018, 16:22

Optika Salihbegovic
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 19 mar 2018, 16:38

Dugogodišnji navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Nusret Memišević postavio je sedam pitanja Upravi tima s Koševa.

Na ovo se odlučio nakon što je, kako kaže, "jedino na portalu Sport Avaz pročitao komentar o stanju o klubu kojeg svi vole".

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

Bordo familijo,

u velikom strahu za opstanak FK Sarajevo, čiji sam navijač cijeli život, javno pitam:

1. U vremenu najveće krize u našem klubu od rata, kako je moguće da predsjednica kluba Sabrina (Buljubašić, op. a.) boravi u SAD na godišnjem odmoru? Kakva je to odgovornost prema klubu?

2. Ko je kriv za dodatne ugovore na štetu kluba koje su dobili Ihtijarević i Alagić po kojima imaju sramotne procente od prodaje igrača i osvajanja titula? Pa za koga oni rade za sebe ili za klub?

3. Znate li da je zbog tih ugovora Akademija FK Sarajevo u rasulu, jer ostali treneri već sedmicama ne pričaju sa svojim šefom Alagićem i Ihtijarevićem?

4. Ko je kriv zato što dva najbolja naša igrača odlaze besplatno već drugu sezonu zaredom? Duljević, a sada Sarić? Ko to dopušta i da li to radi za svoj interes u kontaktu s menadžerima i pravi višemilionsku štetu FK Sarajevo?

5. Ko je kriv zašto Sarajevo ne može dva mjeseca da postigne pogodak, a prodali smo sve juniore napadače, pa nemamo nijedne alternative?

6. Ko je kriv što nemamo nijedno veliko bordo ime u Upravi kluba?

7. Ko je kriv što smo jedini klub u Evropi koji nema sportskog direktora, pa za razliku od Željezničara, Zrinjskog i Širokog nemamo dobre transfere nego dovodimo otpatke iz Srbije?
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 mar 2018, 16:58

benko21 je napisao/la:Dugogodišnji navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Nusret Memišević postavio je sedam pitanja Upravi tima s Koševa.

Na ovo se odlučio nakon što je, kako kaže, "jedino na portalu Sport Avaz pročitao komentar o stanju o klubu kojeg svi vole".

Bordo familijo,

u velikom strahu za opstanak FK Sarajevo, čiji sam navijač cijeli život, javno pitam:

1. U vremenu najveće krize u našem klubu od rata, kako je moguće da predsjednica kluba Sabrina (Buljubašić, op. a.) boravi u SAD na godišnjem odmoru? Kakva je to odgovornost prema klubu?

2. Ko je kriv za dodatne ugovore na štetu kluba koje su dobili Ihtijarević i Alagić po kojima imaju sramotne procente od prodaje igrača i osvajanja titula? Pa za koga oni rade za sebe ili za klub?

3. Znate li da je zbog tih ugovora Akademija FK Sarajevo u rasulu, jer ostali treneri već sedmicama ne pričaju sa svojim šefom Alagićem i Ihtijarevićem?

4. Ko je kriv zato što dva najbolja naša igrača odlaze besplatno već drugu sezonu zaredom? Duljević, a sada Sarić? Ko to dopušta i da li to radi za svoj interes u kontaktu s menadžerima i pravi višemilionsku štetu FK Sarajevo?

5. Ko je kriv zašto Sarajevo ne može dva mjeseca da postigne pogodak, a prodali smo sve juniore napadače, pa nemamo nijedne alternative?

7. Ko je kriv što smo jedini klub u Evropi koji nema sportskog direktora, pa za razliku od Željezničara, Zrinjskog i Širokog nemamo dobre transfere nego dovodimo otpatke iz Srbije?
sto bi nasa vrla marketing ekspertica rekla:

jbg
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 mar 2018, 17:20

Umorila se cura i otisla na odmor, sta je problem? Nema to pravo? :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 19 mar 2018, 17:33

Fakat se mi navijači trebamo trznuti i dići na noge da bar donekle doprinesemo da nam manje sramote klub. Čuj ona u SADu, fuj, yebem li ti majku lezbejsku
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 19 mar 2018, 17:40

Evander je napisao/la:Na TA mogu zaboraviti. Jednom je TA nasjeo na pricu, kao i mi navijaci sto smo, i to je to.
Čuj ko, pa klubovi kojima prodajemo akademce. Kako će drugačije zakrpit budžet i svoje plate...Nego s kim se na ljeto raskidaju ugovori da znamo đe su otišle pare od rasprodaje?
Altiparmakovski 1,30 kvota
Rahmanović 1,75
Crepulja 1,95
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 mar 2018, 17:52

benko21 je napisao/la:Dugogodišnji navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Nusret Memišević postavio je sedam pitanja Upravi tima s Koševa.

Bordo familijo,

Ovo im treba slati na mail.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2018, 17:54

Orangina85 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Hujić je korektan covjek. Ne poznajem ga licno ali ono sto znam je dosta dobro sto se tice njega. On je najmanji krivac za ovo i posljednji je covjek koji treba da ode, ja bi ga cak zadrzao na ovoj poziciji u nekim boljim vremenima. Covjek je generalni direktor BSO-a, njemu ne treba zajebancija sa FK Sarajevo. On je dobrovoljno radio za Sarajevo (pristao je da ''radi'' za 0 KM) i privukao je par sponzora kao i neke druge stvari. On nije neki rumeni papak koji je jucer sljegao u Sarajevo i iskreno voli klub. Tu ljubav je naslijedio od oca koji je imao neku funkciju u klubu u Jugoslaviji, mislim da je bio nesto na fazon domara. Evo vidite koliko ima obraza da covjek koji uopce nije kriv ni za sta da ode prvi dok drugi sute vec mjesecima i ne rade nista, direktni krivci. Samo mi nije jasno kako je mogao biti na tako jakoj poziciji a da ga niko nista ne pita. Iako si u godinama nadam se da ces se vratiti u svoj voljeni klub jednom gospodine Hujiću.
Otac mu je bio predsjednik Kluba. Sigurno da se radi o porodici koja voli Sarajevo i steta sto nije ranije ovo uradio da fokus prebaci na ljude koji zaista imaju moc da donose odluke.
Eh bravo, upravo..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 19 mar 2018, 17:57

zagorski je napisao/la:

Bordo familijo,

Ovo im treba slati na mail.
MOŽE LI NEKO POSTAVITI MAILOVE SVIH UHLJEBA IZ UPRAVE?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 19 mar 2018, 18:00

Evo mailova sa sluzbene:
https://www.fksarajevo.ba/bs/kontakt

A evo i Valentinov mail u messeru:
[email protected]

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 mar 2018, 18:01

Ja im ne bi br. 4 poslao da ti je ne znam ti sta :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 mar 2018, 18:06

MortemHz je napisao/la:Ja im ne bi br. 4 poslao da ti je ne znam ti sta :lol:
Ni ja, čuj Sarić najbolji. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 19 mar 2018, 18:08

Evander je napisao/la:Nego, ko ce nam slijedece sezone biti generalni sponzor? :kafa:
apoteke sarajevo, imaćemo popust na apaurine :kafa:
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: perodeformero i 14 gostiju.