Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat
Kako je iz ovog ugla rat glupo izgledao.
Zamisli. Ljudi su ginuli i ostajali invalidi da bi im djeca išla u inostranstvo da budu jeftina radna snaga i unuci zemlje ne zapamtili.
Tako je na sve tri strane.
Pa ja ih prvih imam u porodici koji su bili u ratu ovdje, a da im unuci riječi našeg jezika ne znaju i da su jednom u 5 godina kročili u državu. Znači grada nisu vidjeli, a kamoli vukojebina oko Vozuće i po Ozrenu gdje su im djedovi invalidi postajali.
Zamisli. Ljudi su ginuli i ostajali invalidi da bi im djeca išla u inostranstvo da budu jeftina radna snaga i unuci zemlje ne zapamtili.
Tako je na sve tri strane.
Pa ja ih prvih imam u porodici koji su bili u ratu ovdje, a da im unuci riječi našeg jezika ne znaju i da su jednom u 5 godina kročili u državu. Znači grada nisu vidjeli, a kamoli vukojebina oko Vozuće i po Ozrenu gdje su im djedovi invalidi postajali.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 17 feb 2020, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
Ahaaa, šta ima kako sibodi123 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:043 naroda koja su se klali i ubijali, nepismeni i poluobrazovani treba da grade zajedničku budućnost u jednoj državi jednakih prava. Ovo ni na igrici ne bi prošlo. Što je najgore ni strancima zanimljivi nismo, neće niko ni pogleda ovamo, svima je jasno da nama samo atomska pomaže.
Što im jenkiji dadoše pola države u Dejtonu, i još naziv RS ? a sve ih ko fol boli qrac za Bosnom.
Ne lupetajte, stvarno mislite da bi mogli tek tako ući u Banja Luku. To je obični urbani mit. Jeste svjesni koliki bi gubici bili na obje strane. To bi bila klaonica, pogotovo 5 korpusa, jer je puni teže napadati toliki grad nego braniti.let3 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:10Ahaaa, šta ima kako sibodi123 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:043 naroda koja su se klali i ubijali, nepismeni i poluobrazovani treba da grade zajedničku budućnost u jednoj državi jednakih prava. Ovo ni na igrici ne bi prošlo. Što je najgore ni strancima zanimljivi nismo, neće niko ni pogleda ovamo, svima je jasno da nama samo atomska pomaže.a što onda jenkiji onomad zaprijetiše zračnim udarima kad se 5 korpus približio banja luci, a srbi palili traktore
![]()
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Promašio si volejHeller je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:11Ne lupetajte, stvarno mislite da bi mogli tek tako ući u Banja Luku. To je obični urbani mit. Jeste svjesni koliki bi gubici bili na obje strane. To bi bila klaonica, pogotovo 5 korpusa, jer je puni teže napadati toliki grad nego braniti.let3 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:10Ahaaa, šta ima kako sibodi123 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:043 naroda koja su se klali i ubijali, nepismeni i poluobrazovani treba da grade zajedničku budućnost u jednoj državi jednakih prava. Ovo ni na igrici ne bi prošlo. Što je najgore ni strancima zanimljivi nismo, neće niko ni pogleda ovamo, svima je jasno da nama samo atomska pomaže.a što onda jenkiji onomad zaprijetiše zračnim udarima kad se 5 korpus približio banja luci, a srbi palili traktore
![]()
Nije to ni poenta...nisam ja rekao da bi zauzeli, vec da su se približili BL...a poenta je da su jenkiji odmah zaprijetili, NE NE dirati BL, odmah prutem po prstima
ja ba živjeli zajedno od 45-e al eto nekako nemerebodi123 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:043 naroda koja su se klali i ubijali, nepismeni i poluobrazovani treba da grade zajedničku budućnost u jednoj državi jednakih prava. Ovo ni na igrici ne bi prošlo. Što je najgore ni strancima zanimljivi nismo, neće niko ni pogleda ovamo, svima je jasno da nama samo atomska pomaže.
kokuzluk svaku ljubav razjebe....da ima repa ljubili se vi ko ja vikendom sa svima
najobičnija izborna godina...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ovu instituciju svakako treba sutnuti.
Sklonio bih i ove strane sudije iz Ustavnog suda da znam da ce 6 domacih suditi po ustavu, zakonu i pravu a ne kako stranacki sef kaze, po koalicijama ili jer je to “logicno” obzirom na njegovu nacionalnost.
Sta ce Dodiku politicki poeni. Lik je bog tamo, neprikosnoven. Zapravo su oni tamo u daleko najboljoj poziciji nego druga dva naroda. Apsolutna moc u jednom citavom entitetu plus najveca moc na drzavnom nivou. Ne drzis ustavni sud ali te boli qrac jer za neprovodjenje tih odluka ne slijedi sankcija buduci da kontrolises pravosudje.bodi123 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 17:46Priče za malu djecu i jeftino skupljanje političkih poena. Dodik je majstor u tome. Nije ni on glup bez Federacije RS ne postoji.
Od otcjepljenja nema ništa, a ovom prostoru je propast neminovnost. Za 20 godina će morat uvozit radnu snagu iz raznoraznih vukojebina jer naša raja sve više i više dolazi pameti i bježi odavde.
I uz sve, opet se upustas u ovako opasne igre Tako ja da ne bih iskljucio postojanje nekih opasnih ideala poput secesije i slicnog. Uvijek je bilo takvih. Nisu politicari samo za pokrast i uzeti izbore.
pa jel misliš da ovo ne godi svakoj nacionalnoj stranci da složi ovčice u torove???Unofficialpage je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:07Da smo normalni, kao što nismo, da imamo političare, kao što nemamo, ovo bilo ili ne predizborna priča morali bi reagovati jače i jednom za sva vremena završiti ovu i zaustaviti ove priče oko blokiranja. Ovo su ozbiljne priče i ne bi smjelo da se pređe tek tako. Ali, nema od ovog ništa, Dodik neće dobiti šta tražu, sudije neće otići, svi će ovo zaboraviti za 2-3 mjeseca i on će stvoriti novu krizu i to je to.
ja baš što li šute
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
O ratu na sportskom forumu. Nevjerovatno.
Ponosan sam na vas.
Ponosan sam na vas.
Ovi iz RS su blokirali nešto i u martu 2018., i u septembru 2019., i u februaru 2020., blokirat će i u junu 2021., svaki put komentari da je to zbog izbora, pa ima li i u jednom periodu, od mjeseca do mjeseca te i te godine, da to što rade nije samo zbog izbora?
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 17 feb 2020, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da su bitnije bile rotacije Miteran (zemlja mu kosti izbacila) - Širak, i Bush - Clinton.let3 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:15Promašio si volej![]()
Nije to ni poenta...nisam ja rekao da bi zauzeli, vec da su se približili BL...a poenta je da su jenkiji odmah zaprijetili, NE NE dirati BL, odmah prutem po prstimaa ladili su muda 3 godine dok su srbi štemali Sarajevo, gledali klaonicu na TV kao NBA utakmicu uz kokice i pivo.
Nullius in verba
budalice jedna ti misliš da bi neko branio BL ??? grad pun izbjeglica...pogotovo tad...to kao da sad misliš da bi 70% građana Sarajeva branilo Sarajevo?Heller je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:11Ne lupetajte, stvarno mislite da bi mogli tek tako ući u Banja Luku. To je obični urbani mit. Jeste svjesni koliki bi gubici bili na obje strane. To bi bila klaonica, pogotovo 5 korpusa, jer je puni teže napadati toliki grad nego braniti.let3 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:10Ahaaa, šta ima kako sibodi123 je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:043 naroda koja su se klali i ubijali, nepismeni i poluobrazovani treba da grade zajedničku budućnost u jednoj državi jednakih prava. Ovo ni na igrici ne bi prošlo. Što je najgore ni strancima zanimljivi nismo, neće niko ni pogleda ovamo, svima je jasno da nama samo atomska pomaže.a što onda jenkiji onomad zaprijetiše zračnim udarima kad se 5 korpus približio banja luci, a srbi palili traktore
![]()
ni u snu....
prije Hrvatske oluje Američki Kongres je 2 puta izglasao naoružavanje i "Oluju" Aliji i on je odbio oba puta, imate u arhivi kongresa online, republikanci izglasali....
Jok predali bi se. Pa Krajiški korpus je imao oko 35.000 ljudi. To je **** napasti, i bez velikih gubitaka ne bi uspjeli uzeti BL. I za to bi mnogo vremena trebalo, morao bi ih presjeći II Korpusa sa HV, odsjeći im komunikacije sa Srbijom.Denchi je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:23budalice jedna ti misliš da bi neko branio BL ??? grad pun izbjeglica...pogotovo tad...to kao da sad misliš da bi 70% građana Sarajeva branilo Sarajevo?
ni u snu....
prije Hrvatske oluje Američki Kongres je 2 puta izglasao naoružavanje i "Oluju" Aliji i on je odbio oba puta, imate u arhivi kongresa online, republikanci izglasali....
Čim napadaš nešto, odma ti je manja motivacija nego da braniš svoje. A o utvrđivanju je suvišno i pričati. Imaš ovdje dva momka koji su profesionalni vojnici pa ti mgu objasniti.
Nullius in verba
Dobro veli Heller. Ne bih o ratu al to jest mit. Bez neke hrvatske pomoci, 5 korpus bi mogao samo pokucati na vrata BL.
dobro, pročitaj i donju rečenicu pa mi daj neke utiske o Oluji, srpskim braniteljima RSKrajine i dugotrajnosti i postojnosti ljudi koje brane dom bukvalno...naspram ovih kojima je to komad betona...Heller je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:25Jok predali bi se. Pa Krajiški korpus je imao oko 35.000 ljudi. To je **** napasti, i bez velikih gubitaka ne bi uspjeli uzeti BL. I za to bi mnogo vremena trebalo, morao bi ih presjeći II Korpusa sa HV, odsjeći im komunikacije sa Srbijom.Denchi je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:23budalice jedna ti misliš da bi neko branio BL ??? grad pun izbjeglica...pogotovo tad...to kao da sad misliš da bi 70% građana Sarajeva branilo Sarajevo?
ni u snu....
Čim napadaš nešto, odma ti je manja motivacija nego da braniš svoje. A o utvrđivanju je suvišno i pričati. Imaš ovdje dva momka koji su profesionalni vojnici pa ti mgu objasniti.
I to da im leđa drže Zenički i Tuzlanski korpus. I napadnu recimo Doboj ili tako nešto.
Ispade da niko iz BL nije bio u BL, bez ovih iz RSK imao si 35000 ljudi u krajiškom korpusu. Nemam pojma koliko je 5 imao, al sumnjam da je preko 20.Denchi je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:29dobro, pročitaj i donju rečenicu pa mi daj neke utiske o Oluji, srpskim braniteljima RSKrajine i dugotrajnosti i postojnosti ljudi koje brane dom bukvalno...naspram ovih kojima je to komad betona...Heller je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:25Jok predali bi se. Pa Krajiški korpus je imao oko 35.000 ljudi. To je **** napasti, i bez velikih gubitaka ne bi uspjeli uzeti BL. I za to bi mnogo vremena trebalo, morao bi ih presjeći II Korpusa sa HV, odsjeći im komunikacije sa Srbijom.Denchi je napisao/la: ↑17 feb 2020, 18:23
budalice jedna ti misliš da bi neko branio BL ??? grad pun izbjeglica...pogotovo tad...to kao da sad misliš da bi 70% građana Sarajeva branilo Sarajevo?
ni u snu....
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 17 feb 2020, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba
Da vidimo malo šta kaže Sefer po pitanju Dodika:

Halilović: Nećemo dopustiti da nam netko pola države odcijepi
Podsjetimo, Sefer Halilović izjavio je TV1 izjavio kako "nakon referenduma (u RS) daytonski Ustav više ne vrijedi. "BiH se vraća na Ustav Republike BiH. Nakon toga neka nam Bog pomogne svima, neka nam da prvo razuma, a onda snage da tu priču dovedemo do kraja", kazao je Halilović te dodao kako se RS u eventualnom sukobu može održati najviše 10 do 15 dana. Ocijenio je kako u BiH "apsolutno postoje ljudi koju su spremni ratovati". "Apeliram da se dobro razmisli. Jer Milošević je umro, JNA ne postoji, ne može Srbija pomoći RS. Nećemo dopustiti da nam netko pola države odcijepi", rekao je Halilović.
Bivši komandant Armije RBiH i lider stranke BPS, Sefer Halilović, je za N1 komentarisao svoje izjave od jučer i reakcije koje su pristigle iz Beograda.
"Ja sam rekao da ukoliko dođe do referenduma, oni na taj način stavljaju van snage Dejtonski ustav i tada ne vrijedi Dejtonski Ustav nego Ustav BiH. Oni koji raspakuju Dejton su odgovorni za to što se može desiti nakon toga", kazao je Halilović.
Na oštre reakcije koje su stigle od Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, Halilović je komentarisao:
"Nasljednik Miloševića, najvećeg zlikovca na ovim prostorima, vikend četnik koji je predsjednik Vlade i asistent četničkog vojvode Vojislava Šešelja, Vučić, su zadnji ljudi koje treba slušati kada se govori o miru. Oni sad govore o miru, a ne znaju šta je više od 500 masovnih grobnica u BiH".
Halilović je kazao da on mnogo bolje od Dodika zna šta je rat.
"Ja mnogo bolje znam šta je rat od Milorada Dodika. On je švercer koji je prodavao cigarete u ratu i vrijeme je da se zna ko je ko i ko može govoriti o miru. O miru ne mogu govoriti vikend četnici, četničke vojvode, ratni profiteri. Mi ne želimo rat".
Nemojte puno pametovati, slušajte Sefera, klimajte glavom i vicite YesTakođer, BPS-Sefer Halilović najoštrije osuđuje šutnju i kukavičluk bošnjačkih političkih predstavnika i predsjednika stranka.
"Oni zarad čuvanja fotelja i stranačkih koalicija sa Dodikom, sadašnjih ili budućih planiranih, šute na ovakvo Dodikovo ponižavanje države Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju BPS-Sefer Halilović.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google [Bot] i 3 gosta.