FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
KRVOTOK Post ti je pravi.Tako trebaju razmišljati pravi navijači.A ono "pravi papak" je više otrcano i
ofucano.
ofucano.
nek si nam rekaosaleboss je napisao/la:KRVOTOK Post ti je pravi.Tako trebaju razmišljati pravi navijači.A ono "pravi papak" je više otrcano i
ofucano.

DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
Promašene investicije
Evo nekih igrača koji su bili u Želji u zadnjih 15-tak godina, ali koji (svaki iz svojih razloga) nikad nisu opravdali očekivanja, i pokazali su se kao promašena investicija.
U Italiji se dodjeljuje nagrada za „najveći promašaj“ u transferima, tako nešto slično.
Ovo se dakle, odnosi samo na period dok su bili u Želji, tj. Oni su prije toga mogli igrati bilo gdje i imati bilo kakve reference, a i poslije su mogli igrati bilo gdje i obnašati razne funkcije.
Pokušao sam napraviti „idealnih 11“ po pozicijama koje su igrali, (kakva bi to ekipa bila)
Naravno sve ovo je samo moje mišljenje.
Ako neko ima nekih kandidata za „idealni tim“, a da sam ih zaboravio, neka napomene, pa da se proguraju. A potrebno je i odrediti i kapitena ekipe (nisam se mogao odlučiti).
------------------------------Dudić-------------------------------------
----Memišević----------------------------Radovanović (Tica)-----
------------Šešlija-----------------Selimović-------------------------
-------------------------Railić (Raščić Al)---------------------------
-Sadiković---------Filipović--------Bogilović----Bojo (Hrkač)--
----------------------------Adilović------------------------------------
Trener: Demir Hotić
Prvi sastav:
1. Adi Adilović
(Nedokazani talenat, ostaje zapamćen po primljenom golu direktno iz auta,
da nije dotakao loptu, gol ne bi bio priznat.
Za ovakvo nešto se trebalo potruditi.
Puno želje a malo učinka. Osim „briljantnog“ nastupa u Čitluku bilo je tu još zapaženih intervencija. Otišao je u potrazi za izvjesnijom budućnošću. Govorilo se o njegovom povratku u Želju, no na sreću se to nije dogodilo. Danas brani za NK.Travnik.)
3. Džemal Sadiković
( Hiljadu nedostataka, „puno rada a malo talenta“
. Postigao je 2 gola za Želju
na čuvenoj utakmici protiv Travnika u Travniku, u kojoj je Željo njegovim golovima vodio 2:0 na poluvremenu i na kraju izgubio 3:2
. Dolaskom Amara Osima (drugi mandat) skida se sa platnog spiska,
i tu se prekida njegov san da bude igač Želje.)
5. Muhamed Bogilović
(Došao kao pojačanje, najbolji igrač i kapiten Rudara iz Breze. Nekoliko puta bio na klupi, ušao u igru par puta, i više se nije čulo za njega.
)
2. Josip Bojo
(Po preporuci došao kao pojačanje iz NK. Kiseljaka,
2-3 puta ušao s klupe, poslije toga je slomio nogu na pripremama i više ga nije bilo nigdje.
)
6. Romeo Filipović
(Jedno od tadašnjih 13 pojačanja Samira Ahmetbegovića
. U prvom nastupu napravio penal
(lopta ga pogodila u ruku)
, poslije u jednoj utakmici, trener Simo Krunić ga je zamijenio a on skinuo i bacio Željin dres
. Više se nije pojavio. Od tada ono: „Romeo, Romeo j*b*m* ti Juliju“.
)
4. Aleksandar Railić
(Došao kao veliki talenat, bivši igrač FK. Modriče i nekih grčkih klubova. Dugo vremena „se tražio“
i na kraju otišao, slab pregled igre i često zabrinjavajući potezi.
Poslije igrao za nekoliko klubova iz BiH, kao što su Velež, Leotar, Modriča...)
8. Igor Radovanović
(Došao kao bivši igrač Slavije, i on „se dugo tražio“ ali nije išlo, ništa naročito. Zapamćen kao igrač koji je postigao onaj čuveni gol za 1:0 protiv Posušja u 98. minuti. U toj utakmici je inače raja negodovala, zviždala zbog sudijske tendencioznosti u korist Želje (domaćina),
na što je trener Posušja, a današnji trener Rudara iz Prijedora, Boris Gavran bio oduševljen
. Poslije toga Radovanović pada u zaborav i ponovo se vraća u Slaviju.)
10. Nedžad Selimović
(U Želju došao kao velika zvijezda, kapiten i najbolji igrač NK. Travnika
. Očekivalo se mnogo, ali osim nekoliko ispodprosječnih nastupa (par puta je od raje bio i izviždan)
, ništa više nije pružio. Vratio se u Travnik, shvativši da samo tamo može biti „neko i nešto“ . Danas radi kao trener NK. Travnika.
)
11. Jasmin Memišević
(Došao kao skupo plaćeno pojačanje, i veliki ljubimac navijača Čelika
. U početku je sve bilo dobro, međutim problemi su nastali kada mu je tadašnji trener Hadžija (Enver Hadžiabdić) rekao da treba da skine poneki kilogram,
u protivnom će ga preseliti na klupu
. Poslije toga traži ispisnicu iz kluba, nepokolebljivo krčeći sebi put za zaborav . Prečicu je našao u prelasku u FK. Sarajevo
. Danas radi u rudniku uglja Breza.)
7. Branko Šešlija
(Kao veliko pojačanje stigao je iz Leotara,
za Želju odigrao jednu polusezonu ispodprosječno, poslije toga ponovo je vraćen u Leotar (posudba) gdje se i povrijedio
. Kad je istekla posudba i kad je se oporavio, vratio se u Želju, no tada je već Amar Osim bio preuzeo ekipu, i rekao mu je da potraži sebi novu sredinu i dom
, danas je igrač FK. Slavije. Kao i za Adilovića, bilo je riječi o „drugom pokušaju“, ali ništa.)
9. Feđa Dudić
(Stigao kao najbolji igrač i strijelac NK. Travnika i bivši junior FK. Sarajeva. Za Želju nije mogao dati gol ni sa 3 metra.
Sve je bilo ispod očekivanja i ispod granice tolerancije Željinih navijača. Sa 0 postignutih golova vraća se u Travnik
, prvo na posudbu zatim za stalno, i tamo postaje najbolji strijelac premijer lige BiH. Danas igra u HNL.)
Rezerve:
15. Sergej Tica
(Uz Memiševića najviše plaćen igrač od pobrojanih. Na terenu ništa posebno
, „tresla se gora, rodio se miš“. Velika očekivanja, velika razočarenja.)
14. Vlado Hrkač
(U klub došao „iz ljubavi prema Želji“ kao bivši igrač Posušja i Širokog Brijega. Njegova nesreća je što je klub tada bio u rezultatskoj i organizacionoj krizi
. Nije uspjelo, pa se vratio u Široki Brijeg. )
16. Almir Raščić
(Mlađi brat poznatijeg Admira Raščića, imao je puno prilika da se dokaže, a nosio je i breme (bio je opterećen tim) da svi iz porodice moraju biti „nešto u fudbalu“
. Međutim osim velike želje i naknadnog prelaska u Velež ništa za spomenuti.)
Trener:
Demir Hotić
(„Tenerski mag“ , trenerski antitalenat..
. Poznat po izjavama za podizanje morala svojih igrača: „samo rad, rad, rad... „pa ćete biti k'o Džeko...
ambicije, ambicije...“
U klubove dolazi kao nagovještaj i personifikacija duboke krize .
Evo nekih igrača koji su bili u Želji u zadnjih 15-tak godina, ali koji (svaki iz svojih razloga) nikad nisu opravdali očekivanja, i pokazali su se kao promašena investicija.
U Italiji se dodjeljuje nagrada za „najveći promašaj“ u transferima, tako nešto slično.

Ovo se dakle, odnosi samo na period dok su bili u Želji, tj. Oni su prije toga mogli igrati bilo gdje i imati bilo kakve reference, a i poslije su mogli igrati bilo gdje i obnašati razne funkcije.
Pokušao sam napraviti „idealnih 11“ po pozicijama koje su igrali, (kakva bi to ekipa bila)

Naravno sve ovo je samo moje mišljenje.

Ako neko ima nekih kandidata za „idealni tim“, a da sam ih zaboravio, neka napomene, pa da se proguraju. A potrebno je i odrediti i kapitena ekipe (nisam se mogao odlučiti).
------------------------------Dudić-------------------------------------
----Memišević----------------------------Radovanović (Tica)-----
------------Šešlija-----------------Selimović-------------------------
-------------------------Railić (Raščić Al)---------------------------
-Sadiković---------Filipović--------Bogilović----Bojo (Hrkač)--
----------------------------Adilović------------------------------------
Trener: Demir Hotić
Prvi sastav:
1. Adi Adilović
(Nedokazani talenat, ostaje zapamćen po primljenom golu direktno iz auta,

3. Džemal Sadiković
( Hiljadu nedostataka, „puno rada a malo talenta“

5. Muhamed Bogilović
(Došao kao pojačanje, najbolji igrač i kapiten Rudara iz Breze. Nekoliko puta bio na klupi, ušao u igru par puta, i više se nije čulo za njega.

2. Josip Bojo
(Po preporuci došao kao pojačanje iz NK. Kiseljaka,

6. Romeo Filipović
(Jedno od tadašnjih 13 pojačanja Samira Ahmetbegovića

4. Aleksandar Railić
(Došao kao veliki talenat, bivši igrač FK. Modriče i nekih grčkih klubova. Dugo vremena „se tražio“

8. Igor Radovanović
(Došao kao bivši igrač Slavije, i on „se dugo tražio“ ali nije išlo, ništa naročito. Zapamćen kao igrač koji je postigao onaj čuveni gol za 1:0 protiv Posušja u 98. minuti. U toj utakmici je inače raja negodovala, zviždala zbog sudijske tendencioznosti u korist Želje (domaćina),

10. Nedžad Selimović
(U Želju došao kao velika zvijezda, kapiten i najbolji igrač NK. Travnika

11. Jasmin Memišević
(Došao kao skupo plaćeno pojačanje, i veliki ljubimac navijača Čelika

7. Branko Šešlija
(Kao veliko pojačanje stigao je iz Leotara,

9. Feđa Dudić
(Stigao kao najbolji igrač i strijelac NK. Travnika i bivši junior FK. Sarajeva. Za Želju nije mogao dati gol ni sa 3 metra.

Rezerve:
15. Sergej Tica
(Uz Memiševića najviše plaćen igrač od pobrojanih. Na terenu ništa posebno

14. Vlado Hrkač
(U klub došao „iz ljubavi prema Želji“ kao bivši igrač Posušja i Širokog Brijega. Njegova nesreća je što je klub tada bio u rezultatskoj i organizacionoj krizi

16. Almir Raščić
(Mlađi brat poznatijeg Admira Raščića, imao je puno prilika da se dokaže, a nosio je i breme (bio je opterećen tim) da svi iz porodice moraju biti „nešto u fudbalu“

Trener:
Demir Hotić
(„Tenerski mag“ , trenerski antitalenat..

U klubove dolazi kao nagovještaj i personifikacija duboke krize .
Zadnja izmjena: ellaxaz, dana/u 06 dec 2010, 22:07, ukupno mijenjano 2 puta.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
tvoj post je upravo nominiran za nagradu "post sa najviše smajlija na forumu ss.ba u 2010. godini"
inace dobro si se potrudio, a ima tu sigurno još nekih imena koja si zaboravio
- bistrikboy
- Kontakt:
Josip Bojo je napadac ako se ne varam.
Ja sam ipak Radovanovica zapamtio kao prvog strijelca pod svjetlima reflektora nakon rata.
Ja sam ipak Radovanovica zapamtio kao prvog strijelca pod svjetlima reflektora nakon rata.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
To sam Igoru zaboravio, taj pogodak protiv Zrinjskog će ga izbaciti iz prvih 11.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
moram te ispraviti ima jedna postn na ss.ba sa tacno 99 smajlijaarbitar je napisao/la:tvoj post je upravo nominiran za nagradu "post sa najviše smajlija na forumu ss.ba u 2010. godini"

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
ellaxaz je napisao/la:To sam Igoru zaboravio, taj pogodak protiv Zrinjskog će ga izbaciti iz prvih 11.
Lijepo si se potrudio,cestitam

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- Jesam ša'e
- Kontakt:
Znaš li ima li manjih brojeva, za žene?TeroweNth je napisao/la:Stigli duxevi .
http://img577.imageshack.us/img577/2759/duks.jpg
http://img641.imageshack.us/i/01122010929.jpg/
40KM
ovo su neki od postova ovog trola @saleboss,nije samo da dismr da je hrenovka.

Mirzi i igračima treba dati punu podršku,a ne onako ljigavo kao protiv Drine.
Blekić nije za nas,Bogu hvala da ode,da Bogdo nije nikad došao.
A i ovi Baljci treba da idu nisu dorasli jedinom FCS.
Nije Mirza najslabija karika.U ovom momentu boljeg nema.Kad stanemo na noge dolazi Murinjo!
Čestitke Želji na osvojenom trećem mjestu.Dogodine angažirati Brkovića neka sredi finale i prvo mjesto
ali nema para,sve se rastalilo....
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Kako si Pelaka zaboravio ... Znal ko gdje igra sad Pelak?
-
- Kontakt:
duxevi su izasli strasni su,kad god pomislim da nemamo ideje uvijek nam izadu neke cudne ideje,i zaista iznenaden sam radom sto se tice kreativnosti,samo da bude vise ovakvih prodaja i onakvih koreografija na samo nas nacin onako kako mi to znamo...od sutra u udruzenju mozete kupiti duxeve
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Jesam ša'e je napisao/la:Znaš li ima li manjih brojeva, za žene?TeroweNth je napisao/la:Stigli duxevi .
40KM
Ima M , L , XL i XXL ...
Pelak je u ŽELJI od njajni odigrao vrlo korektno i profesionalno ! meni se je svidjo ko igrač !HZ_ilidzaa je napisao/la:Kako si Pelaka zaboravio ... Znal ko gdje igra sad Pelak?
Ma sad da je PROFESIONALNO vala nije ,njegov pristup trenizima i nekim utakmicama nije bio Boga zna sta ...cera1 je napisao/la:Pelak je u ŽELJI od njajni odigrao vrlo korektno i profesionalno ! meni se je svidjo ko igrač !HZ_ilidzaa je napisao/la:Kako si Pelaka zaboravio ... Znal ko gdje igra sad Pelak?
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
od kolko radi udruzenje ?TeroweNth je napisao/la:Jesam ša'e je napisao/la:Znaš li ima li manjih brojeva, za žene?TeroweNth je napisao/la:Stigli duxevi .
40KM
Ima M , L , XL i XXL ...
svoj ti pos'o !
Srednje sam visine(180 cm) i imam nekih 76kg i po nekim kriterijima trebala bi mi valjda XL dukserica,ali ova današnja roba je katastrofa što se tiče brojeva nekada mi je L taman,nekada XL,a nekada i XXL
.Pošto bi na slijepo kupovao moram ovaku glupost pitati nemojte mi zamjeriti. 

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
- nikad_izvini
- Kontakt:
Treba napomenuti da je Pelak pravio klanove u svlačionici. Nije loš igrač, al serator. Amar ga nije htio kada je dobio nogu iz Olimpika.
Što se tiče promašenih investicija, ih
Bilo ih je. Iskreno, ne računam likove koji nisu igrali. Po meni, promašena investicija je neko ko je doveden + imao je prilike da se dokaže a ništa nije uradio u "dobroj ekipi". Nije uspjeh biti loš u lošoj ekipi. Uspjeh je to napraviti u dobroj ekipi
Adis Obad, Arsim Prepoli, Garčević Sahmir
Feđa Dudić
, Ćosić, Memišević, Selimović.
Adis Obad je najgori, najveća fula, barem po meni. Odigrao je "masu" utakmica(mislim skoro cijelu sezonu, ako me sjećanje ne vara, Obada je doveo Amar i fulio blago rečeno, Obad je dobijao šanse i kod Odovića ač džaba, ostao je grozan).
Adilović je isto bio majstor, ako me sjećanje ne vara lik je uspio da protiv odronjenog Brotnja primi gol iu auta
mi izjednačimo(Alihodžić) a onda majstor počne da dribla igrača Brotnja, izgubi loptu, napravi penal, dobije crveni karton a mi fasujemo gol iz penala
Na kraju je završilo 2:2
On nije dugo branio u Želji. Ali je ostao upamćen 
Što se tiče promašenih investicija, ih

Adis Obad, Arsim Prepoli, Garčević Sahmir

Adis Obad je najgori, najveća fula, barem po meni. Odigrao je "masu" utakmica(mislim skoro cijelu sezonu, ako me sjećanje ne vara, Obada je doveo Amar i fulio blago rečeno, Obad je dobijao šanse i kod Odovića ač džaba, ostao je grozan).
Adilović je isto bio majstor, ako me sjećanje ne vara lik je uspio da protiv odronjenog Brotnja primi gol iu auta

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
kad radi to udruzenje i ima li neko neki kontakt moze u pp da mi napise, ja kad odem nema nikoga, pa bi volio da mi neko napise , sta kakko gdje hvala unaprijed
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO
Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lokomotifa, MrkiMedo i 60 gostiju.