TM87 službena stranicatm87gigo je napisao/la:kad radi to udruzenje i ima li neko neki kontakt moze u pp da mi napise, ja kad odem nema nikoga, pa bi volio da mi neko napise , sta kakko gdje hvala unaprijed
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
- bistrikboy
- Kontakt:
Meni je onaj Garcevic bio cak i ok.Ulazio s klupe cesto znao i zabiti ali tad to i nije bilo tesko,svakom smo u dolini trpali po 3-4 komada.
A Modrinic nista jel
Mislim da bi on i Obad mogli ciniti taj napadacki tandem Željinih promasaja nakon rata.U odbrani smo rijetko fulali ali Sadikovic i Kuduzovic su definitivbo fule,najvise mi je zao Gece koji je tada vazio kao potencijalni reprezentativac,cak je igrao i redovno ali nakon dvije povrede odlazi u zaborav,steta.Kod veznih fudbalera je bilo najvise fula posebno zadnjih godina,valjda su oni najzastupljeniji na trzistu.
A Modrinic nista jel

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Niko ne kaze kako je Sahmir znao pasti u sesnaet i izvuci penal .. 

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Valj'o je nama Peđa itekako! 

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
-
- Kontakt:
Ili pogresni Velibor Matijasevic, mislim da ni Mujkanovica ne treba izostavit...
Bravo majstore !!!starigrad je napisao/la:Krvotok je napisao/la:Znate šta, ako volite ovaj klub, svi zajedno ne dižimo prašinu ovako, neke stvari se ne mijenjaju preko noći, jedino možemo da izazovemo revolt igrača kojima je potreban mir. Svaki naš bivši igrač koji je našao angažman vani znači da vrijedi i da je prerastao ovu ligu, tako da je svako unižavanje lika i djela bespotrebna ljubomora. Ne zaboravimo da su nas zadužili svojim dobrim partijama i donosili mnogo radosti u naša srca. Pljuvanje i vrijeđanje naših velikana ne priliči navijačima najvećeg kluba u BiH. Umjesto toga ispratimo ih kao velikane, a ako dođu bolja vremena i za njih i za naš klub, vratiće nama i našem klubu kada i kako to bude moguće. Pa i ako se to ne desi, mi treba da se okrenemo sadašnjosti i budućnosti i stvaramo jakog Želju sa onim što imamo, onim što dolazi i da jačamo sve naše segmente kluba, upravu, stručni i igrački pogon.
Razumijes ti mene burazere moj 

-
- Kontakt:
Mekić i Radonja su meni bili jedni od dražih igrača,a Sahmir on je sa obilićem osvojio ligu srbije i bio jedan od boljih igrača ili sam pomiješao
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Sergej Tica
mora uci u ovu konkurenciju definitivno
mora uci u ovu konkurenciju definitivno
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
nemoj te zaboraviti na najlosijeg igraca u zadnjih par godina a to je amir spahic
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
a sjecate li se sanjina mesica. poceo tekmu protiv njukasla na kosevu i kada je spiker najavljivao igrace, nakon imena sanjin, cijeli stadion uzvikivao radonja. sanjin mesic nikome, ni u peti a kamoli glavi, nije bio. sta li na kraju sa njim bi? u zemlju prop'o.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
bio je dugo konobar na grbavici u jednom kaficu.starigrad je napisao/la:a sjecate li se sanjina mesica. poceo tekmu protiv njukasla na kosevu i kada je spiker najavljivao igrace, nakon imena sanjin, cijeli stadion uzvikivao radonja. sanjin mesic nikome, ni u peti a kamoli glavi, nije bio. sta li na kraju sa njim bi? u zemlju prop'o.
VOLIM TE ZELJO
-
- Kontakt:
Momak je gore je napisao promasene investicije i velika je razlika izmedju toga i odron igraca, mujkanovici spahici sadikovici i sl. su odron igraci koji su cudnim kriterijima i semama dosli u klub i nemogu se smatrati promasenim investicijama jer su uvijek bili odron i dosli su dzaba ili nekim talom, ali Obad, Mudrinic, Memisevic, Dudic, Tica, Seslija su mahom dosli kao najbolji strijelci lige ili nekadasnji mladi reprezentativci (Seslija) a za neke od njih su i date velike pare pa se oni mogu smatrati promasenim investicijama.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
http://www.****/artikal/784009/sat-zidni-zeljo/
Evo ko hoce, nek' pogleda..
Volio bih da mi neko kaze ima li kakvih prica oko stadiona, jer nekako mi je sve previse tiho, niko nista ne prica, niti jedna suplja da procuri, itd. Nadam se aBd da ce sve ispasti onako kako mi navijaci zelimo, a to je naravno novi stadion..
Evo ko hoce, nek' pogleda..

Volio bih da mi neko kaze ima li kakvih prica oko stadiona, jer nekako mi je sve previse tiho, niko nista ne prica, niti jedna suplja da procuri, itd. Nadam se aBd da ce sve ispasti onako kako mi navijaci zelimo, a to je naravno novi stadion..
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Mirsad Baljić je tvorac popularnog „bicikla“
RONALDO JE KOPIRAO NEKADAŠNJEG BEKA ŽELJEZNIČARA
Nekadašnji bek sarajevskog Željezničara i reprezentativac Jugoslavije Mirsad Baljić za srbijanski list Mondo je izjavio da je on tvorac popularnog "bicikla", a ne Luis Nazaria da Lima ili Ronaldo. Njih dvojca možda jesu najpopularniji po tom izvođenju, ali je zapravo njegov tvorac Mirsad Baljić.
"Jeste, to je istina. Izmislio sam 'bicikl' i svi su me počeli kopirati, uključujući i kasnije Ronalda. Naša 'bosanska' škola fudbala uvijek je bila veoma inventivna, počeo je Baljić priču za srbijanski list Mondo. Osim po "biciklu", Baljć je poznat i po nadimku "Žvaka", jer "čunga-lungu" nije vadio iz usta.
"Pa, nije samo 'čunga-lunga' bilo je svakakvih... To me je smirivalo. Čak sam dobio kritike od nadležnih da ne žvaćem za vrijeme intoniranja himni jer se moglo pogrešno protumačiti. Ali iskreno, meni bi žvakaća smirila živce. "
Baljić živi i radi u Švicarskoj i nema vremena za trenerski posao, ali prati sva zbivanja oko reprezentacije BiH. On vjeruje u rad Safeta Sušića, te se nada plasmanu naše zemlje na Evropsko prvenstvo.
RONALDO JE KOPIRAO NEKADAŠNJEG BEKA ŽELJEZNIČARA
Nekadašnji bek sarajevskog Željezničara i reprezentativac Jugoslavije Mirsad Baljić za srbijanski list Mondo je izjavio da je on tvorac popularnog "bicikla", a ne Luis Nazaria da Lima ili Ronaldo. Njih dvojca možda jesu najpopularniji po tom izvođenju, ali je zapravo njegov tvorac Mirsad Baljić.
"Jeste, to je istina. Izmislio sam 'bicikl' i svi su me počeli kopirati, uključujući i kasnije Ronalda. Naša 'bosanska' škola fudbala uvijek je bila veoma inventivna, počeo je Baljić priču za srbijanski list Mondo. Osim po "biciklu", Baljć je poznat i po nadimku "Žvaka", jer "čunga-lungu" nije vadio iz usta.
"Pa, nije samo 'čunga-lunga' bilo je svakakvih... To me je smirivalo. Čak sam dobio kritike od nadležnih da ne žvaćem za vrijeme intoniranja himni jer se moglo pogrešno protumačiti. Ali iskreno, meni bi žvakaća smirila živce. "
Baljić živi i radi u Švicarskoj i nema vremena za trenerski posao, ali prati sva zbivanja oko reprezentacije BiH. On vjeruje u rad Safeta Sušića, te se nada plasmanu naše zemlje na Evropsko prvenstvo.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
imal novih šalova ?
Aaaa, pa citatel' vi forum uopce poslije nove godine sve ce se znati kristalno jasno ....Baja_Zvjerka je napisao/la:http://www.****/artikal/784009/sat-zidni-zeljo/
Evo ko hoce, nek' pogleda..![]()

@ BlingBling i boccaccio hvala na dobrodoslici
Svakako da se dobro razumjemo, kada sam spominjo novu dvoranu i pomocni sa plasticnom travom pretpostavljo sam da je to u vlasnistvu opstine ali sam to i potenciro da se izadje u susret Zelji i pokloni ili na drugi slican arandzman da na raspolaganje (ugovor na visegodisnje pravo raspolaganja, jer Slovenci koliko je meni poznato nece da kupe i da dobiju vlasnistvo vec visegodisnju koncesiju) i ukljuci u citav projekat gdje bi onda drugi sportski kolektivi na budzetu opstine mogli da koriste pod povoljnijim uslovima prostore namjenjene za tu vrstu aktivnosti. Racunica je jasna sto bude vise zemljista i imovine u vlasnistvu SD Zeljeznicara to su proporcionalno vece sanse da ponuda Slovenaca bude povoljnija po nas i da se uopste moze realizovat. Ipak je ovo generacijska stvar i od opsteg interesa kako lokalnog tako i sire. Mada su ovo samo spekulacije jer ne znam da li su procurili detaljiji ponudjenog ili cemo cekat da prodje tih 30 dana pa da vidimo o cemu se radi.
Ovih dana se dalo cuti svakakvih nebuloza a jedna od najnoviji koju sam ja cuo je da SD Zeljeznicar ima u vlasnistvu samo zemljiste na kom je zapadna tribina i dio sjeverne!??
Zbog ovakvih gluposti koji kruze misljenja sam da bi se trebao organizaovat neka vrsta skupa, javne tribine ili makar presskonferencija gdje bi se navijaci i javnost upoznali sa detaljima i mogucnostima, ali tek recimo za dvije sedmice kada opstinska administracije i drugi nadlezni rapidno (koliko ovo ide zajedno!?) odrade ono sto se od njih ocekuje a to su jasan uvid zemljisne knjige.
Svakako da se dobro razumjemo, kada sam spominjo novu dvoranu i pomocni sa plasticnom travom pretpostavljo sam da je to u vlasnistvu opstine ali sam to i potenciro da se izadje u susret Zelji i pokloni ili na drugi slican arandzman da na raspolaganje (ugovor na visegodisnje pravo raspolaganja, jer Slovenci koliko je meni poznato nece da kupe i da dobiju vlasnistvo vec visegodisnju koncesiju) i ukljuci u citav projekat gdje bi onda drugi sportski kolektivi na budzetu opstine mogli da koriste pod povoljnijim uslovima prostore namjenjene za tu vrstu aktivnosti. Racunica je jasna sto bude vise zemljista i imovine u vlasnistvu SD Zeljeznicara to su proporcionalno vece sanse da ponuda Slovenaca bude povoljnija po nas i da se uopste moze realizovat. Ipak je ovo generacijska stvar i od opsteg interesa kako lokalnog tako i sire. Mada su ovo samo spekulacije jer ne znam da li su procurili detaljiji ponudjenog ili cemo cekat da prodje tih 30 dana pa da vidimo o cemu se radi.
Ovih dana se dalo cuti svakakvih nebuloza a jedna od najnoviji koju sam ja cuo je da SD Zeljeznicar ima u vlasnistvu samo zemljiste na kom je zapadna tribina i dio sjeverne!??
Zbog ovakvih gluposti koji kruze misljenja sam da bi se trebao organizaovat neka vrsta skupa, javne tribine ili makar presskonferencija gdje bi se navijaci i javnost upoznali sa detaljima i mogucnostima, ali tek recimo za dvije sedmice kada opstinska administracije i drugi nadlezni rapidno (koliko ovo ide zajedno!?) odrade ono sto se od njih ocekuje a to su jasan uvid zemljisne knjige.
Tiocfaidh ár lá
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Znat' ce se sve kristalno jasno.. Znas li koliko je do Nove Godine ??? Mora postojati neka vijest, kolike su sanse da se to ostvari, ipak 40 ljudi je islo tamo, znaju nesto. Jesu li ozbiljne te price oko gradnje, ili mozda nekad samo nesto da ce biti, itd.nime_tm87 je napisao/la:Aaaa, pa citatel' vi forum uopce poslije nove godine sve ce se znati kristalno jasno ....Baja_Zvjerka je napisao/la:http://www.****/artikal/784009/sat-zidni-zeljo/
Evo ko hoce, nek' pogleda..![]()
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
samo igra ovaj hapoel :d
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Trenutno korisnika/ca: 1921zeljeznicar1921, avalPacidoroP, CentarsutNaClanak921, Hilmo123, klasik, Laudrup, mnon46, NazorUso, Orvel, perodeformero, Rauber33, Rodman, Tarapi, ubipara, WeekendOffender i 214 gostiju.