FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la muhamedhulk » 10 feb 2021, 15:34

krvare oci citanjem pokusaja napada na Klub i pokusaja nekog sarkazma kao vid odbrane istog... :crazy:

kako ne vidite da smo prosle godine napravili minus od 4 mil maraka? i da mozda gazda ne zeli opet tako? pa cemo sad uloziti pare od transfera na taj budzet, a pokusati nadomjestiti odlazak igraca sa dovodjenjem nekih koji su kao i ostali u ligi?
plus, imas u ekipi vec igrace koji su min kao i drugi igraci u ligi po pozicijama. valjda je trener doveden da unaprijedi one igrace koji dodju (Tatar, Rahman...) a ne samo da postavi 11 igraca na teren.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 feb 2021, 15:43

ShofaII je napisao/la:
10 feb 2021, 08:26
SarajevoJeBordo je napisao/la:
10 feb 2021, 00:52
Emir Hadžić je u maju 2018. godine postao koordinator sportskog segmenta, ili kako volimo reći sportski direktor. Dakle, na transferima igrača radio je u sezonama 2018/2019, 2019/2020, 2020/2021. To je ukupno do sada 5 prelaznih rokova. Za svog mandata, doveo je sljedeće igrače:

Sezona 2018/2019, ljetni prelazni rok
Amer Dupovac - nema menadžera
Haris Handžić - menadžerska kuća CenterSport iz Mađarske
Elvis Džafić - menadžerska kuća PFN - Romeo Filipović
Aladin Šišić - nemam podatak za menadžera
Benjamin Tatar - IDUB GLOBAL - Kodro

zimski prelazni rok:
Darko Lazić - trenutno bez menadžera, ne znam da li ga je imao u momentu dolaska kod nas
Mario Crnički - Instinkt Sports - Sead Islamović
Nathan Cruz - NMGol
Rifet Kapić - GmbH

Sezona 2019/2020, ljetni prelazni rok:
Besim Šerbečić - Central Sport Global Group - Boris Vasković
Matej Marković - nemam podatke za menadžera
Bojan Letić - menadžer Adrian Lucan
Nebojša Gavrić - DK Group - Denis Kadirić
Gedeon Guzina - menadžer Josip Kupreškić
Mirko Oremuš - nemam podatke
Slobodan Milanović - nemam podatke

zimski prelazni rok:
Zinedin Mustedanagić - BOLA Management
Hrvoje Miličević - IDUB GLOBAL - Kodro
Ivan Jukić - menadžer Josip Kupreškić
Tino Sušić - Love Players

Sezona 2020/2021, ljetni prelazni rok:
Matthias Fanimo - Wonder Sports
Aleksandar Pejović - Diamond Sports Menagement
Joachim Adukor - Makoz Group (zastupaju uglavnom Nigerijce)
Dal Varešanović - nema menadžera navodno

zimski prelazni rok koji nije završen:
Boris Cmiljanić - Igor Gluščević (isti menadžer koji zastupa Andreja)

Ovo su svi igrači koji su došli kod nas u eri Emira Hadžića. Koliko njih su bili flopovi, koliko su pogođeni, može se diskotovati i relativizirati njegova odgovornost jer neke od njih su vjerovatni sami treneri tražili. Ono na šta sam se ja bazirao jesu menadžeri i menadžerske kuće koje zastupaju igrače. Taj parametar bi nam trebao reći kolike su Emirove konekcije i dokle može dobaciti. Dvojicu igrača samo je doveo iz iste menadžerske kuće, a to su i dvojica najboljih kod nas - Tatar i Miličević, a inače ta kuća zastupa veoma jake igrače iz Primere. Osim te kuće, dobre igrače zastupa i kuća koja vodi brigu o TSSu. Sve ostalo su izuzetno loše menadžerske kuće obzirom na igrače koje zastupaju, a dvojicu igrača smo doveli i od ovog Kupreškića. Dakle, po menadžerima do kojih Emir može dobaciti, za ovih 5 prelaznih rokova, reklo bi se da su mu konekcije jako loše.

U obzir nisam uzimao izlazne transfere, posudbe akdemaca i produženja ugovora prvotimcima. I o tome bi se dalo diskutovati i vagati.

Svi podaci su preuzeti sa Transfermarkta i menadžeri koji su navedeni su trenutni menadžeri ovih igrača i ne znam da li je dolazilo do promjena menadžera kod igrača u međuvremenu. Tu nisam siguran za Oremuša i Lazića jer mislim da su imali menadžera u momentu dolaska ovih igrača u klub i ako neko ima podatak neka napiše.
Pored toga kakve su mu konekcije jako je bitno i kakve su mu procjene ponuda koje dobije. Osim igraca mdk tesko da je on nesto trazio nego je samo odlucivao o onome sto mu se nudi a da nije tako ne bi na jednoj poziciji imali cetri igraca a na drugoj samo jednog.
25 igraca od kojih je 10 kao pokazalo nesto i gdje je kao na jednom igracu zaradio klub. Svi su primali platu i nisu za sicu igrali.
Najgore kad skontas da smo dno evrope po kvalitetu i onda dodje neko i navede kako i klubovi petice prave promašaje za velike milione. A niko da kaze da nije isto napraviti fulu na visokom nivou gdje nijanse znace mnogo i napraviti fulu na nasem nivou. Pa jbt nije isto pokazat nesposobnost medju sposobnima i nesposobnost medju nesposobnima.
U nekim stvarima se ne bih složio s tobom jer prosto nisi u pravu. Većina ljudi ovdje kritikuje Emira više nego što treba tj prišiva mu se za šta on nije odgovoran, barem ne po zdravoj logici. Za mene je Emir sredstvo za izvršenje onoga što trener želi. Kako će ti on biti odgovoran za to što na jednoj poziciji imaš 4 igrača? Da li je realno da neko misli da Emir dovede igrača bez da pita ŠSŠ?

Da ne bude da ga branim, smatram da trebamo boljeg čovjeka na toj poziciji jer očigledno je Emir dosegao limit. Ali isto tako ne treba čovjeku prišivati i ono za šta nije odgovoran.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 feb 2021, 15:43

broj6 je napisao/la:
10 feb 2021, 14:44
Stvarno se raspadamo :plac: Samo mi mozemo unijeti sami sebi nervozu dok smo odvojeni na vrhu i opet imamo jednu od najjacih ako ne i najjacu ekipu u ligi :beba:

slika
Koju je Tatar ima vrijednost ?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 feb 2021, 15:47

slika
bordobijeli je napisao/la:
10 feb 2021, 15:43
broj6 je napisao/la:
Stvarno se raspadamo :plac: Samo mi mozemo unijeti sami sebi nervozu dok smo odvojeni na vrhu i opet imamo jednu od najjacih ako ne i najjacu ekipu u ligi :beba:

slika
800K
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 10 feb 2021, 15:48

MortemHz je napisao/la:
10 feb 2021, 12:28
Stroj1946 je napisao/la:
30 jan 2021, 14:40
MortemHz je napisao/la:
30 jan 2021, 14:29

Sad sam pogledao, čak dvanaestorici ističe ugovor u junu ove godine.
Vrijeme za čistku. Jedva čekam kraj sezone. Dosta dugo su već na okupu. Neki su se duže zadržali, nego što su trebali. Treba svježe krvi.
Bešić, Dervišagić, Hodžić, Milanović, Hebibović, Džafić, Miličević, Ahmetović, Handžić, Oremuš, Velkoski.
Od svih navrojanih : Miličević, Oremuš i Handžić za klupe, ako se dovede na ljeto dobar špic, ostalo i ne mora.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 10 feb 2021, 15:51

broj6 je napisao/la:

slika
Ovo je cirkus sa cijenama.Sve i jedan igrac bi otisao za upola manju cijenu

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 10 feb 2021, 15:51

muhamedhulk je napisao/la:
10 feb 2021, 15:34
krvare oci citanjem pokusaja napada na Klub i pokusaja nekog sarkazma kao vid odbrane istog... :crazy:

kako ne vidite da smo prosle godine napravili minus od 4 mil maraka? i da mozda gazda ne zeli opet tako? pa cemo sad uloziti pare od transfera na taj budzet, a pokusati nadomjestiti odlazak igraca sa dovodjenjem nekih koji su kao i ostali u ligi?
plus, imas u ekipi vec igrace koji su min kao i drugi igraci u ligi po pozicijama. valjda je trener doveden da unaprijedi one igrace koji dodju (Tatar, Rahman...) a ne samo da postavi 11 igraca na teren.
To nije minus nego ulog gazde koji se ne moze prikazati kao ulog jer smo i dalje UG, a ne pise nam covjek pozajmice kao sto je recimo Misimovic Zelji, Osim, Badzak i ostali. To nam dozvoljava novi statut. Raspitati malo se trebaa prije lupanja.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 10 feb 2021, 15:52

fks74 je napisao/la:
10 feb 2021, 15:48
MortemHz je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:
30 jan 2021, 14:40

Vrijeme za čistku. Jedva čekam kraj sezone. Dosta dugo su već na okupu. Neki su se duže zadržali, nego što su trebali. Treba svježe krvi.
Bešić, Dervišagić, Hodžić, Milanović, Hebibović, Džafić, Miličević, Ahmetović, Handžić, Oremuš, Velkoski.
Od svih navrojanih : Miličević, Oremuš i Handžić za klupe, ako se dovede na ljeto dobar špic, ostalo i ne mora.
Vrijeme je za čistku? Yebo mater isto ko da smo 4ti na tabeli svake sezone :rol:

Miličević i Oremuš da ostanu za klupe?

Onaj iznad transfermarkt smatra relevantnim u real life transferima

:bow:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 feb 2021, 15:54

OsmaDolazi je napisao/la:
10 feb 2021, 15:51

To nije minus nego ulog gazde koji se ne moze prikazati kao ulog jer smo i dalje UG, a ne pise nam covjek pozajmice kao sto je recimo Misimovic Zelji, Osim, Badzak i ostali. To nam dozvoljava novi statut. Raspitati malo se trebaa prije lupanja.
Dobro ulog a kako on vrati tu lovu, ne vjerujem da ce ulagati svake godine 4 m a nema povrata.

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 10 feb 2021, 15:57

Jesmo se raspali, šta kažu insajderi? Nisam bio tu 2 dana :D
ORIGINAL 1987

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 10 feb 2021, 15:59

10 feb 2021, 15:54

Dobro ulog a kako on vrati tu lovu, ne vjerujem da ce ulagati svake godine 4 m a nema povrata.
Svaki prihod sredstava u FK Sarajevo moze se gledati kao prihod Nama. Mislim da mi ne znamo koji i koliki su prihodi Sarajeva konkretno jer nemamo podatke o sponzorstvima, kartama. Sjecas se da smo kao Tanu bili duzni nekih 16 mil maraka po papirima. E sada kako nas je preuzeo Nam, to se izbrisalo i sada se prati konkretan ulog Nama da bi znao za koliko moze cirka "prodati" klub nekom drugom ili kada klub predje u dionicko drustvo da se zna vrijednost njegovog uloga po dionicama. Ukratko. Za vise informacija daj mi prikaz finansijskog stanja FKS da ti objasnim kako sta funkcionise.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 10 feb 2021, 16:01

SarajevoJeBordo je napisao/la:
10 feb 2021, 15:52
fks74 je napisao/la:
10 feb 2021, 15:48
MortemHz je napisao/la:

Vrijeme je za čistku? Yebo mater isto ko da smo 4ti na tabeli svake sezone :rol:

Miličević i Oremuš da ostanu za klupe?

Onaj iznad transfermarkt smatra relevantnim u real life transferima

:bow:
Vidiš da sam odvojio Handžića ,od ove dvojice.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 feb 2021, 16:03

10 feb 2021, 15:54

Pa i sam Nam je rekao da zna dobro kako nece imati povrata u skorije vrijeme. Rekao je da povrat tek ocekuje za 5-10 godina.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 feb 2021, 16:05

MortemHz je napisao/la:
10 feb 2021, 15:47
slika
broj6 je napisao/la:

slika
800K
Nikad mi to nije bilo jasno na osnovu cega stave vrijednost. Eto Tatar vrijedio 800 000 eura a njegov trensfer 280 000 dolara.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 10 feb 2021, 16:06

slika

Ma ja mi se raspadamo a on po Antaliji
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 feb 2021, 16:07

Aduka87 je napisao/la:
10 feb 2021, 16:06
slika

Nek mu neko kaze da su nasi u Umagu :kafa:

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 10 feb 2021, 16:09

10 feb 2021, 16:05
MortemHz je napisao/la:
10 feb 2021, 15:47
slika

800K
Nikad mi to nije bilo jasno na osnovu cega stave vrijednost. Eto Tatar vrijedio 800 000 eura a njegov trensfer 280 000 dolara.
Isticao mu ugovor za par mjeseci mogao je džaba otic.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 10 feb 2021, 16:13

Novi emotikon,sluzi za iskazivanje nakane da zelis biti ironican i da u toj ironiji cesto ispadas dosadan i providan:

:zip:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 10 feb 2021, 16:14

Zip je napisao/la:
10 feb 2021, 16:07
Aduka87 je napisao/la:
10 feb 2021, 16:06
slika

Nek mu neko kaze da su nasi u Umagu :kafa:
nema se za gps
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 10 feb 2021, 16:18

broj6 je napisao/la:

slika
ono kad ti neko ponudi Jovu Lukića i Petra Boju, pa se ti zamislis koga bi prije uzeo, jer su, izgleda, isto vrijedni :urnebes: A Fanima i ne gledas jer je manje vrijedan :crazy: :mrgreen:

ocito su morali ovdje utrpat jednog strumfa nasilu
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Jadnimi i 22 gosta.