SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑10 feb 2021, 00:52
Emir Hadžić je u maju 2018. godine postao koordinator sportskog segmenta, ili kako volimo reći sportski direktor. Dakle, na transferima igrača radio je u sezonama 2018/2019, 2019/2020, 2020/2021. To je ukupno do sada 5 prelaznih rokova. Za svog mandata, doveo je sljedeće igrače:
Sezona 2018/2019, ljetni prelazni rok
Amer Dupovac - nema menadžera
Haris Handžić - menadžerska kuća CenterSport iz Mađarske
Elvis Džafić - menadžerska kuća PFN - Romeo Filipović
Aladin Šišić - nemam podatak za menadžera
Benjamin Tatar - IDUB GLOBAL - Kodro
zimski prelazni rok:
Darko Lazić - trenutno bez menadžera, ne znam da li ga je imao u momentu dolaska kod nas
Mario Crnički - Instinkt Sports - Sead Islamović
Nathan Cruz - NMGol
Rifet Kapić - GmbH
Sezona 2019/2020, ljetni prelazni rok:
Besim Šerbečić - Central Sport Global Group - Boris Vasković
Matej Marković - nemam podatke za menadžera
Bojan Letić - menadžer Adrian Lucan
Nebojša Gavrić - DK Group - Denis Kadirić
Gedeon Guzina - menadžer Josip Kupreškić
Mirko Oremuš - nemam podatke
Slobodan Milanović - nemam podatke
zimski prelazni rok:
Zinedin Mustedanagić - BOLA Management
Hrvoje Miličević - IDUB GLOBAL - Kodro
Ivan Jukić - menadžer Josip Kupreškić
Tino Sušić - Love Players
Sezona 2020/2021, ljetni prelazni rok:
Matthias Fanimo - Wonder Sports
Aleksandar Pejović - Diamond Sports Menagement
Joachim Adukor - Makoz Group (zastupaju uglavnom Nigerijce)
Dal Varešanović - nema menadžera navodno
zimski prelazni rok koji nije završen:
Boris Cmiljanić - Igor Gluščević (isti menadžer koji zastupa Andreja)
Ovo su svi igrači koji su došli kod nas u eri Emira Hadžića. Koliko njih su bili flopovi, koliko su pogođeni, može se diskotovati i relativizirati njegova odgovornost jer neke od njih su vjerovatni sami treneri tražili. Ono na šta sam se ja bazirao jesu menadžeri i menadžerske kuće koje zastupaju igrače. Taj parametar bi nam trebao reći kolike su Emirove konekcije i dokle može dobaciti. Dvojicu igrača samo je doveo iz iste menadžerske kuće, a to su i dvojica najboljih kod nas - Tatar i Miličević, a inače ta kuća zastupa veoma jake igrače iz Primere. Osim te kuće, dobre igrače zastupa i kuća koja vodi brigu o TSSu. Sve ostalo su izuzetno loše menadžerske kuće obzirom na igrače koje zastupaju, a dvojicu igrača smo doveli i od ovog Kupreškića. Dakle, po menadžerima do kojih Emir može dobaciti, za ovih 5 prelaznih rokova, reklo bi se da su mu konekcije jako loše.
U obzir nisam uzimao izlazne transfere, posudbe akdemaca i produženja ugovora prvotimcima. I o tome bi se dalo diskutovati i vagati.
Svi podaci su preuzeti sa Transfermarkta i menadžeri koji su navedeni su trenutni menadžeri ovih igrača i ne znam da li je dolazilo do promjena menadžera kod igrača u međuvremenu. Tu nisam siguran za Oremuša i Lazića jer mislim da su imali menadžera u momentu dolaska ovih igrača u klub i ako neko ima podatak neka napiše.